Princ Čarls je uzeo novac porodice Bin Laden

Princ Carls
16 komentara

Britanski princ Čarls “lično je obezbjedio” donaciju od milion funti (1,2 miliona dolara) svojoj dobrotvornoj organizaciji od porodice Osame bin Ladena 2013. godine, objavio je u nedjelju The Times. Princ od Walesa je tek nedavno bio pod lupom da je uzeo “vreće novca” od katarske kraljevske porodice.

Čarls je “posredovao u plaćanju” nakon privatnog sastanka sa Bakrom i Šafikom bin Ladenom u njegovoj londonskoj rezidenciji Clarence House u oktobru 2013. godine, tvrde izvori lista. Bakr i Shafiq su polubraća Osame Bin Ladena, vođe Al-Qaide i organizatora 11. septembra, kojeg su dvije godine prije sastanka ubili američke specijalne snage u Pakistanu.

Prema pisanju Timesa, Charles je pristao na donaciju uprkos prigovorima njegovog osoblja i dobrotvorne fondacije princa od Walesa (PWCF). Charles je navodno odlučio da ne vrati novac, jer bi to osramotilo braću.

Međutim, predsjednik PWCF-a, Sir Ian Cheshire, rekao je za novine da se svih pet povjerenika dobrotvorne organizacije “u potpunosti” složilo da prihvate donaciju nakon što su saslušali zabrinutost. Drugi izvor je za The Guardian rekao da princ nije pozvan da vrati novac i osporio je sugestije da je on lično posredovao u dogovoru.

Ne postoji sugestija da su Bakr ili Shafiq bin Laden ikada finansirali ili bili umiješani u terorizam, ističe The Times.

Britanska dobrotvorna komisija  odustala je prošle sedmice od istrage o višemilionskim donacijama koje je katarska kraljevska porodica dala PWCF-u. Britanski mediji objavili su prošlog mjeseca da je Charles primio vreće za kupovinu pune gotovine u ukupnom iznosu od preko 2,5 miliona funti (3,07 miliona dolara) tokom sastanaka sa šeikom Hamadom bin Jassimom bin Jaber al Thanijem između 2011. i 2015. Al Thani je bio premijer Katara između 2007. i 2013. .

Princu od Velsa nisu strane kontroverze, a njegov odnos sa porodicom Bin Laden je i ranije bio doveden u pitanje. Nakon što su ga upoznali s Bakrom u Oksfordskom centru islamskih studija 2000. godine, Charles je izazvao osudu britanske štampe kada je večerao s Osaminim bratom sljedećeg oktobra, manje od mjesec dana nakon napada 11. septembra.

Bin LadenDonacijaPrinc Čarls
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
none
1 godina prije

kazneno djelo trgovanja utjecajem Glava: 28, Članak: 295 he-he,, ali ta kraljevska obitelj uvijek ima ispruženu ruku za grabež, zgrabili bi govno da im ga ponudiš 😉

Kalle balle
1 godina prije

Lopovska familija zivi na grabezi vec 300 god. Nasi uzori…

1 godina prije

Zanimljivo kako bas sad to izlazi na vidjelo,kada se USA kongres sprema donijeti rezoluciju o Rusiji kao sponzoru terorizma..ali dosta o bedastocama,sada ozbiljno..nije li gore prilozena fotografija cvrsti dokaz da je kraljevska obitelj leglo ljudi gustera?!?!ono ne moze biti fizionomija sisavca🦎😱hvala.

tihobl
1 godina prije

To je neka greska – britanci ne primaju mito.

Direktno u glavu
1 godina prije

Znaci Princ Charles je kriv za 11.09.

Max
1 godina prije

to mu je najmanji zločin.

Lucija, prva
1 godina prije

Ovo čudo bi ubrzo trebalo postati kralj.
Nitko ga ne podnosi.
A što sad izlazi na vidjelo.
I po onima predloženima za plemstvo, vidi se da očekuju da će Elizabeta ‘partit’…
Čak su snimili i seriju u kojoj “opanjkavaju” Dijanu, e ne bi li njemu pomogli…u čemu?
Ma koga briga tko je koga varao?
Jesi za nekakvog vladara ili nisi?
Ovaj zbilja nije.
Mora se on i drugi pokazivati svakodnevno i prisustvovati ovome i onome; npr sin mu prijestolonasljednik i žena imaju u kalendaru 600 i nešto događaja…
Ma tko će ovoga i gledati?
Osnovno: nepouzdan. Sada vidimo i – pohlepan.

Perun
1 godina prije

Dinastija Windsor, vladajuća dinastija u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske i u svakom od kraljevstava koje čini krunske zemlje Commonwealtha. Ogranak je njemačke dinastije Sachsen-Coburg-Gotha koja je 1917. promijenila naziv u Windsor…..P.S…Incestuozna pedofilsko lopovska familija …ne zna se tko je gori od gorega u toj ,,kraljevskoj familiji”…Giljotina bi bila rjesenje za njih ….osobno ne podnosim krunisane glave …..

tata mata
1 godina prije

kad su pare drage ,nema veze ni sto su muslimanske

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI