Jedan od bin Ladenovih sinova nastanjuje se u Normandiji gdje pronalazi utočište u slikarstvu

Bin Ladenov sin slikar
19 komentara

Omar bin Laden, četvrti sin bivšeg čelnika al-Qaede, rekao je u intervjuu za magazin Vice da mir pronalazi u slikarstvu u Normandiji, gdje se naselio s obitelji.

Četvrti sin Osame bin Ladena preselio se s obitelji u Normandiju, gdje vrijeme provodi iza stalka, pronalazeći mir u tom hobiju, prema vlastitim priznanjima američkom časopisu Vice.

Omar bin Laden (39) sada je vlasnik ergele konja sa suprugom Zaïnom Mohamed al-Sabah. Priznao je da je morao naučiti živjeti s onim što se dogodilo i da mu je umjetnost u tome pomogla. Slikanje je dobar način za pristup unutarnjem miru i njegovo prenošenje u “svijet snova i mašte”. Ne nudi mu samo sredstvo za bijeg pred nevinošću djetinjstva i nepreglednim američkim ravnicama njegovih snova, već mu donosi i svojevrsno ozdravljenje.

Također je otkrio da su i neki od članova njegove obitelji imali strast prema slikanju, tvrdeći da mu to teče u venama.

“Neki članovi majčine obitelji imaju naglašenu umjetničku stranu. Moja mama voli slikati, kao i jedna od mojih sestara. Moj stric je također bio vrlo dobar umjetnik. Dakle, potreba za crtanjem i slikanjem teče nam u venama”, rekao je.

Ova platna inspiriraju se naivnom umjetnošću i predstavljaju pustinje, pješčane dine, goleme prazne ravnice ili slike koje podsjećaju na Divlji zapad. Prednost daje krajolicima.

“Mislim da pokušavam pronaći svjetlost na kraju ovog mračnog puta. Nadam se da će slikanje ponovno unijeti svjetlost u moj život”, otkriva.

Njegov jedini trenutak sreće

Uz to, podijelio je intimnu anegdotu koja datira iz njegova djetinjstva. Omar bin Laden objasnio je da je uvijek volio crtati očeve konje. Prisjeća se priče koju naziva “jedinim sretnim trenutkom” svog djetinjstva, kada je njegov učitelj u školi objesio jednu od njegovih slika na zid učionice.

Odnos s ocem

Prisjećajući se odnosa s ocem, priznao je da nikada nije bio jako blizak s Osamom bin Ladenom, kojeg opisuje kao osornog oca koji je svojoj djeci oduzimao igračke, udarao sinove te ih kasnije pokušavao uvjeriti da se dobrovoljno angažiraju u samoubilačkim misijama. Omar je imao 18 godina kada je napustio misiju al-Qaede* koju je vodio njegov otac i otišao s majkom u Siriju. Nakon toga, u nekoliko navrata je javno osudio napade 11. rujna koje je orkestrirao njegov otac.

Al-QaedaBin LadenOmar bin LadenSlikar
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

kad se samo sjetim prevare 11.9.2001. i kako se lijepo zastitilo sve clanove saud obitelji i bin laden obitelji..a do dan danas nastavilo maltretirati obicne ljude raznim protuteroristickim zakonima.i sad ovaj slikarcic,vjerojatno na americkoj placi i zastiti tajnih sluzbi,posvecuje svoj zivot ergeli konja i slikarstvu.jbm ti,ovaj svijet zasluzuje ne jednog nego dva kill bila.hvala.

TerraMarique
3 godine prije

Bas lepo, nadajmo se da ce da naslika sve ono sto je tata porusio, za secanje – da imamo.🤣😂

Emiliano Zapata
3 godine prije

Lijepo od sina sto je normalan i pristojan te nesiluje i krade po parkovima ko njegovi sunarodnjaci po Svedskoj i Njemackoj

Max
3 godine prije

Otac je bio agent Cie (Ili partner) a što je ovaj još se ne zna.

nessy
3 godine prije

E, moj, Omar, i ja bih rado nasao utociste u Normandiji, mozda ne bih slikao, ali bih rado citao, i pisao. Jedina razlika izmedju nas, je sto je tebi babo, ili babina familija tutnula koju miljardu (da se dijete zabavi), a ja moram zaraditi svaki pokakani euro, pa mi ostane malo vremena da se bavim onim sto stvarno volim.

... ....
3 godine prije

Mora da je talenat. Kad ti bin mini laden potpise to nije platno ispod 2000 ojra.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI