Teheran poriče da su izraelski operativci ubili zamjenika Al-Qaedae u Iranu

Al-Qaeda
10 komentara

Iran je odbacio izvještaj da su izraelski špijuni na njegovoj teritoriji ubili komandanta Al-Qaedae, nazivajući tu priču izmišljotinom koju koriste SAD i Izrael kako bi izbjegli odgovornost za sopstvene veze sa terorističkom grupom.

New York Times tvrdi da su u Iranu u avgustu izraelski atentatori ubili zamjenika Al-Qaedae. Operacija je bila sakrivena od javnosti do ove nedelje. List navodi da je operacija izvedena na zahtjev Sjedinjenih Država.

U subotu je iransko Ministarstvo spoljnih poslova opisalo priču kao neutemeljenu i reklo da na iranskom tlu nije bilo “terorista” Al-Qaedae.

„S vremena na vrijeme, Washington i Tel Aviv pokušavaju vezati Iran za takve grupe lažući i puštajući lažne informacije u medije kako bi izbjegli odgovornost za kriminalne aktivnosti ove grupe i drugih terorističkih grupa u regionu“, rekao je portparol ministarstva Saeed Khatibzadeh. Pozvao je američke medije „da ne slijede holivudske scenarije američkih i cionističkih vlasti“.

Prema Timesu, koji se poziva na neimenovane izvore, Abdulaha Ahmeda Abdulaha, zvanog Abu Muhammad al-Masri, navodno su 7. avgusta zajedno sa kćerkom Miriam upucala dva izraelska atentatora vozeći se na motociklu.

Abdulah i njegova kćerka navodno žive slobodno u Teheranu od 2015. godine, nakon što su pušteni iz iranskog pritvora u okviru razmjene zatvorenika sa terorističkom grupom. FBI traga za pretpostavljenim zapovjednikom Al-Qaedae zbog navodnog učešća u bombaškom napadu na američke ambasade u Dar es Salaamu u Tanzaniji i Nairobiju u Keniji.

Al-Qaedateheran
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vinko
3 godine prije

Ako je to istina, onda sistem radi ovako.
The New York Times suradjiva s Mossad-om i CIA.

Oni hranu ove novine i mnoge druge selektirane pa im dadu vijesti i price a oni zazvrat jedu iz istog korita.

Ovo bi bila jedna forma tzv. Deep State o kojoj ljudi govore.

Na ovakav nacin radi i britanska MI5 & MI6
Ovo hranjenje “trolova” to jest ovih prestiznih novina omugucava da se ubacivaju dezinformacije a oslobadja vlasti od bilo kakve odgovornosti.
Vidjeli smo u slucaju Skripal.

Buduci da je u ovim zemljama sloboda pisanja “svetinja”* onda im se ne moze i nesmi nista po tome prigovoriti.

Tu ima razlicitih stupnjeva istine inace se novine ne bi prodale, ima korisnih i istinitih informacija, pa reportaza koje su izmjesale istinu s dezinformacijama i na kraju blatatne dezinformacije to jest lazi koje se prodaju kao istina.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Za par dana očekujem vijest od NYT kako je prošli tjedan ista ta čuvena tajna služba u pola Pekinga poubijala 30 kineskih terorista koji su se spremali da naprave bombaški napad na Tajvanu…

hollande
3 godine prije

Zar State Department nema svog glasnogovornika.
Ovaj NYT ima ulogu da siri Fake News

brusli
3 godine prije

Ajatolasi na aparatima

sedban
3 godine prije

Koliko je novina sirom svijeta kopiralo ovu izmisljotinu?
Ja ih mogu vidjeti na Gooogle na stotine.
Ispada kao da izbijaju neki novi dokazi , kad ono svi citiraju samo jedan izvor NYT.

Tako je dosla fake news od NYT da su Rusi raspisali nagradu za svakog ubijenog Amerikanca u Afganistanu pa su kasnije usutili a NYT je ostao nekaznjen.
Kad bi Rusi htijeli naskoditi Amerikancima u Afganistanu oni bi samo trebali raditi ono sto su njima radili Amerikanci kad su bili u Afganistanu.
Amerikanci nisu raspisali nagradu za ubijenog Rusa nego su davali Talibanima rakete Stringer za obaranje aviona i helihoptera, novac, diplomatsku podrsku i slali dobrovoljce.

Max
3 godine prije

To je zaista filmski scenariji jer je Iran zakleti neprijatelj Vehabijskih terorističkih pokreta i nikad nije podupirao Al qaidu Islil .. Dapače vojno im se suprostavlja. Nikakvi agenti Mossada ne bi tek tako šetali Teheranom.

gigi pinna
3 godine prije

Da je vijest da su iranski operativci ubili zamjenika Al CIAide u Tel Avivu još bih i povjerovao…

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Zašto onaj čovjek u pustinji bježi glavom bez obzira?
Čestitali mu da je postao novi Al-Qaeda broj 2!
P.S.
Opasan je posao biti Al-Qaeda broj 2!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI