Prosvjednici u Francuskoj pronašli “Ahilovu petu” mainstream medija koji manipuliraju

Francuski mediji i manipulacija
53 komentara

Prosvjedi u Francuskoj protiv povećanja cijena goriva traju već tjednima. Ove prosvjede prate i medijske manipulacije dijela politike i glavnih medija kojima nije stalo do istine. Istina se krije i deformira, a što malom čovjeku ne promiče. Građani ne samo da osjete, nego danas jasno vide tko je odgovoran za većinu zla koje ih okružuje, a što ih je natjeralo da reagiraju na nama neprikladan, ali razumljiv način.

Građani više ne žele “pomoć” glavnih medija i novinara. Običan čovjek je izgubio gotovo sve mogućnosti utjecanja na politička, ekonomska i društvena zbivanja. Politički predstavnici ih varaju čim se izbori završe. Mediji, kao četvrta sila koja treba kontrolirati zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i sudstvo, su se eutanazirali. Svoju su moć pretvorili u oportuno sluganstvo.

Francuski prosvjednici, svjesni situacije, odlučili su jasno reći NE medijima koje smatraju odgovornim za neodgovorno i nekontrolirano ponašanje političke vlasti i multinacionalnih korporacija.

Svako prisustvo mainstream medija i novinara na prosvjedima kod francuskog prosvjednika, gledatelja i čitatelja izaziva revolt i gađenje. Novinari mainstream medija, kreatori Fake News (lažnih vijesti) više nisu poželjni i nitko ne treba njihovu “pomoć”.

“Mediji pale kamere samo kada dođe do incidenta, a gase kada mirno prosvjedujemo, čime stvaraju lažnu sliku o nama i prosvjedima”, objašnjava jedan francuski prosvjednik.

https://www.youtube.com/watch?v=dY6Dv0ELF6w

Ometanjem “rada” mainstream medija i novinara, prosvjednici su odlučili zaustaviti manipulaciju. Sve češće prekidaju direktna javljanja, a ekipama mainstream novinara ne dozvoljavaju izvještavati i govoriti u njihovo ime. Gađaju ih jajima ili ih tjeraju. Nazivaju ih korumpiranim medijima.

Građani su shvatili da suradnjom i izjavama koje daju mainstream medijima, odmažu sebi i svojim zahtjevima. Ne podržavamo ometanje novinara i medija, ali isto tako mislimo da novinarstvo treba iznova postati četvrta snaga u jednom društvu koje teži prosperitetu i boljitku građana, jer u konačnici te medije financiraju svi. Manipulacijama i lažnim vijestima, mediji sjeku granu na kojoj sjede.


Kompilacija ometanja novinara, koji prema prosvjednicima stvaraju lažnu sliku o društvenim događanjima:

https://www.youtube.com/watch?v=8HnLNL4fYqI


Građani se čude lažnom izvještavanju novinara BFMTV – slijedi reakcija:

https://www.youtube.com/watch?v=eAxAhJ4ZyqI


Ometanje rada novinara Canal+ uz uzvike “Korumpirani medij”


Novinarka izmišlja da prosvjednici bacaju ručno napravljene bombe, na što je upozorava prosvjednik:

https://www.youtube.com/watch?v=UopEHUpHNM0

Fake newsgilets jaunesmanipulacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
wasbewill
5 godine prije

Možda i najteža borba je borba protiv mainstream medija, a sigurno su glavno oružje u rukama elitističkih vladara.

Iza_horizonta
5 godine prije

Bravo francuzi.

nime
5 godine prije

političari i novinari su zaposlenici kamatara

Dub Miroslav
5 godine prije

Rusi su krivi!!! Objavljuju istinitre vijesi!

Ivan
5 godine prije

Tek izolovani slucajevi koliko vidim, daj Boze da se probude. Ogromna vecina novinara su neprijatelji obicnog coveka i sluze novom svetskom poretku za manje-vise bednu platu, unistavajuci pritom i sami sebe. Polako ali sigurno.

Kile
5 godine prije

Bravo svaka čast francuzima, kad bi i ostali tako, di bi nam bio kraj

Stjepan
5 godine prije

Morati će se naći pošteni pravni obrazac za privatne, kao i za državne medije da bi se izbjegao utjecaj moćnika na javno izvještavanje !!
Ovaj utjecaj moći neogranićenog kapitala vodi u nove revolucije, kao jedini spas večine populacije svijeta ili u preživljavanje samo bogatuna!!

shumadinac
5 godine prije

Polako ljudi. Tačno je da sve ovo izgleda i više nego opravdano, pametno… ali poslednjih 30tak godina nas je naučilo da “duvamo i na hladno”. Da li ste čuli da su ove proteste snažno podržali sindikati skoro od početka? To znači da protesti i nisu spontani, da postoji organizovanje u pozadini. Ako uspeju u svojim zahtevima da li će stati? Da li će se ići dalje – recimo protiv migranata? Šta ovde vidimo – borbu medija na strani neoliberala protiv protivnika neoliberalizma. U Francuskoj su protivnici neoliberalizma artikulisani u obliku naroda – radnika i penzionera, nezaposlenih… Pre nekoliko godina nisu imali nikakve šanse dok su im danas šanse preko 50%. Zašto? Zato što istu takvu borbu vodi Tramp u Americi, zato što je to danas globalni sukob a iza antiglobalista stoje Moćnici. Kao što sam više puta pisao: Moćnici sada preko Trampa i industrijalaca vraćaju vlast koju su pokušali da… Čitaj više »

Tak
5 godine prije

Kome daju izjave?

Maja
5 godine prije

socijalizam, nakon preko 150 g gubi svuda po evropi izbore. nije niti cudo – arogancija, autoritet, zentralizacija, mafijaske prevare, bacanje tudjeg novca kroz prozor, urusavanje drustva..sve te drzave su osiromasene, prezaduzene, u kaosu. pa tako i francuska. sad je stvoren jedan – niti lijevi, niti desni, sipa reforme uz velike rijeci i ideje ko iz rukava. ali tu je opet masa iskljucena, ovo ne dolazi do nje. masa konacno shvaca da je macron samo medijska masina, da je on kao i bivsi, samo predstavnik elite, zastupa samo bogate. njima daje milijunske porezne olaksice, daje milijarde u nekakav novi africki fond, nezaposleni su si sami krivi, pariska centralizacija ostaje, novi zakoni medijske kontrole…..sto se promijenilo? nakon arogancije ( ne)moci, opet isto samo u drugacijoj boji. ovaj janus da najmanje 2 lica, personalizirana metamorfoza, sto ima novog za ponuditi narodu? ev. novost mogli bismo proglasiti expresno tjeranje u opcu globalizaciju – bez… Čitaj više »

Tak
5 godine prije

Koja je ahilova peta MSM?

makro
5 godine prije

Ogromna večina medija na Zapadu, dakako i onih “javnih” (ćitaj..režimskih) možete bez ikakvih problema, veeelikih teorija, koje več desetlječima pišu velikani sociologije medija, svrstati u klub najgorih kolaboranata svih zapadnih režima odkad su se mediji pojavili. Dokle čete poštovani slušaoci i gledaoci još davati svoje novce za takve medije?? Još dugo, zar ne? E, onda zaslužujete, da vam i dalje peglaju vaše glave, jer sva je vaša pamet ionako stala u pametne..telefone.

thames
5 godine prije

I Canal+ to radi… Hm, koliko znam ta tv kuća živi od pretplate. Kao britanski Sky. Baš me zanima koliko će broj ljudi u Francuskoj otkazati pretplatu.

tedi
5 godine prije

Muski doma,zene babe i dijeca mertle u ruke i pocistiti vanka poslanike i novu vladu.

udav
5 godine prije

‘ajde lepo ponovite sta kaze cika tramp, pa cemo onda i vama da smanjimo cenu benzina, kao u americi, 1 galon, 3,8 litre za 2,2 dolara: LAZNE VESTI SU NEPRIJATELJ NARODA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI