Prosvjednici u Francuskoj pronašli “Ahilovu petu” mainstream medija koji manipuliraju

Francuski mediji i manipulacija

Prosvjedi u Francuskoj protiv povećanja cijena goriva traju već tjednima. Ove prosvjede prate i medijske manipulacije dijela politike i glavnih medija kojima nije stalo do istine. Istina se krije i deformira, a što malom čovjeku ne promiče. Građani ne samo da osjete, nego danas jasno vide tko je odgovoran za većinu zla koje ih okružuje, a što ih je natjeralo da reagiraju na nama neprikladan, ali razumljiv način.

Građani više ne žele “pomoć” glavnih medija i novinara. Običan čovjek je izgubio gotovo sve mogućnosti utjecanja na politička, ekonomska i društvena zbivanja. Politički predstavnici ih varaju čim se izbori završe. Mediji, kao četvrta sila koja treba kontrolirati zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i sudstvo, su se eutanazirali. Svoju su moć pretvorili u oportuno sluganstvo.

Francuski prosvjednici, svjesni situacije, odlučili su jasno reći NE medijima koje smatraju odgovornim za neodgovorno i nekontrolirano ponašanje političke vlasti i multinacionalnih korporacija.

Svako prisustvo mainstream medija i novinara na prosvjedima kod francuskog prosvjednika, gledatelja i čitatelja izaziva revolt i gađenje. Novinari mainstream medija, kreatori Fake News (lažnih vijesti) više nisu poželjni i nitko ne treba njihovu “pomoć”.

“Mediji pale kamere samo kada dođe do incidenta, a gase kada mirno prosvjedujemo, čime stvaraju lažnu sliku o nama i prosvjedima”, objašnjava jedan francuski prosvjednik.

https://www.youtube.com/watch?v=dY6Dv0ELF6w

Ometanjem “rada” mainstream medija i novinara, prosvjednici su odlučili zaustaviti manipulaciju. Sve češće prekidaju direktna javljanja, a ekipama mainstream novinara ne dozvoljavaju izvještavati i govoriti u njihovo ime. Gađaju ih jajima ili ih tjeraju. Nazivaju ih korumpiranim medijima.

Građani su shvatili da suradnjom i izjavama koje daju mainstream medijima, odmažu sebi i svojim zahtjevima. Ne podržavamo ometanje novinara i medija, ali isto tako mislimo da novinarstvo treba iznova postati četvrta snaga u jednom društvu koje teži prosperitetu i boljitku građana, jer u konačnici te medije financiraju svi. Manipulacijama i lažnim vijestima, mediji sjeku granu na kojoj sjede.


Kompilacija ometanja novinara, koji prema prosvjednicima stvaraju lažnu sliku o društvenim događanjima:

https://www.youtube.com/watch?v=8HnLNL4fYqI


Građani se čude lažnom izvještavanju novinara BFMTV – slijedi reakcija:

https://www.youtube.com/watch?v=eAxAhJ4ZyqI


Ometanje rada novinara Canal+ uz uzvike “Korumpirani medij”


Novinarka izmišlja da prosvjednici bacaju ručno napravljene bombe, na što je upozorava prosvjednik:

https://www.youtube.com/watch?v=UopEHUpHNM0

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
wasbewill
Gost
wasbewill

Možda i najteža borba je borba protiv mainstream medija, a sigurno su glavno oružje u rukama elitističkih vladara.

barba tonći
Gost
barba tonći

Mediji su većinom u službi ((( ONIH ))) koji gospodare novcem a to su bankari.

nime
Gost
nime

političari i novinari su zaposlenici kamatara

Mirk
Gost
Mirk

Kratak komentar ali u sridu….

barba tonći
Gost
barba tonći

A kamatari su ((( ONI ))) “antifaćisti” .

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta

Bravo francuzi.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Rusi su krivi!!! Objavljuju istinitre vijesi!

Ivan
Gost
Ivan

Tek izolovani slucajevi koliko vidim, daj Boze da se probude. Ogromna vecina novinara su neprijatelji obicnog coveka i sluze novom svetskom poretku za manje-vise bednu platu, unistavajuci pritom i sami sebe. Polako ali sigurno.

Odisea
Gost
Odisea

Nije točiko za platu koliko da zadovolje svoju dujetu i budu poznati novinar ne birajući sredstva.Cilj opravdava sredstvo,dokaz je ponašanje novinara tokom sukoba u ex Yu. prostoru kada su se dodvoravali vladajučim pa to bili i zločini ptotiv čovječnosti.Novinari su kao i mi svi,potroš(e)na roba.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni

Sto viđeniji to utjecajniji, potom to traženiji i bolje placen, vise prilika za posao i dodatan prihod. To je cijela politika influencera. Tv, novine i portali su teška žvaka. Jedina svrha profit na bilo koji način, trgovanje utjecajem, manipuliranje javnog mnijenja,.. tu je onaj neprikriveni oglasni prostor još jedina benigna stvar. Guzice, sise, strava u Splitu, skandal u Gospiću, nezapamćeno nevrijeme, festivali tolerancije.. Volim se prisjetiti indexa i njihovih komentatora koji imaju visoko mišljenje o sebi. A pišu svoje mudre litanije sred one parade tekstova i slikovnica, gifova sa slatkim mačićima, guzama, Ella, Ratajkovska, neće vjerovati sto je učinio ovaj… Pročitaj više »

Kile
Gost
Kile

Bravo svaka čast francuzima, kad bi i ostali tako, di bi nam bio kraj

makro
Gost
makro

Ogromna večina medija na Zapadu, dakako i onih “javnih” (ćitaj..režimskih) možete bez ikakvih problema, veeelikih teorija, koje več desetlječima pišu velikani sociologije medija, svrstati u klub najgorih kolaboranata svih zapadnih režima odkad su se mediji pojavili. Dokle čete poštovani slušaoci i gledaoci još davati svoje novce za takve medije?? Još dugo, zar ne? E, onda zaslužujete, da vam i dalje peglaju vaše glave, jer sva je vaša pamet ionako stala u pametne..telefone.

Stjepan
Gost
Stjepan

Morati će se naći pošteni pravni obrazac za privatne, kao i za državne medije da bi se izbjegao utjecaj moćnika na javno izvještavanje !!
Ovaj utjecaj moći neogranićenog kapitala vodi u nove revolucije, kao jedini spas večine populacije svijeta ili u preživljavanje samo bogatuna!!

shumadinac
Gost
shumadinac

Polako ljudi. Tačno je da sve ovo izgleda i više nego opravdano, pametno… ali poslednjih 30tak godina nas je naučilo da “duvamo i na hladno”. Da li ste čuli da su ove proteste snažno podržali sindikati skoro od početka? To znači da protesti i nisu spontani, da postoji organizovanje u pozadini. Ako uspeju u svojim zahtevima da li će stati? Da li će se ići dalje – recimo protiv migranata? Šta ovde vidimo – borbu medija na strani neoliberala protiv protivnika neoliberalizma. U Francuskoj su protivnici neoliberalizma artikulisani u obliku naroda – radnika i penzionera, nezaposlenih… Pre nekoliko godina nisu… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP

Šumadinac, francuski sindikati ne podupiru ove prosvjede. Svi sindikati u Francuskoj su kompromitirani novcem velikih korporacija i ne štite radnike, nego ih prodaju. Iza antiglobalista ne stoje moćnici, niti su ikada stajali. Čak i Trumpova antiglobalna politika je obična farsa. Cilj je riješiti izvozno/uvoznu bilancu koja ide na štetu Amerike. U slučaju da se to popravi, iznova će Trump gurati globalnu agendu. Trump trenutno podupire suverenitet europskih zemalja, ali nije do kraja iskren. Njemu treba sukob unutar Europe i protiv Rusije, čime bi ojačala Američka ekonomija. Amerika podupire suverenitet istočnih zemalja kako bi oslabila Njemačku i spriječila suradnju s Rusijom.… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac

@PPP Ne mogu da se setim gde sam čuo za sindikate – mala “radna memorija” a previše informacija. Ipak, to je vrlo bitna informacija pa pozivam kolege koje mogu da je potvrde ili demantuju da se priključe. Trampov pravi slogan je “America first and ONLY” (sa ostalim “očima” naravno) i uopšte mu nije bitno šta će koristiti. Primetio si značajno smanjenje “demokratije i ljudskih prava”? Više tome niko ne veruje, “prošao mu rok upotrebe” (ali će ga prepakovati kada se ponovo javi potreba) a i ne slaže se baš najbolje sa nacionalizmom koji je sve više u modi. Jedini razlog… Pročitaj više »

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik

Molim te , mozes li malo jasnije o ‘generalnoj probi u Zenici’ ?

shumadinac
Gost
shumadinac

Da, možda je bolje da sam naveo Tuzlu (Zenica mi je ostala u sećanju) a radi se o velikim protestima u BiH 2014. Interesantno da se malo ko danas njih seća a to je bio vrlo veliki i dobro organizovan protest. Elem, protest je nastao iznenada, nikakva organizacija se nije videla (što je u ovoj priči najinteresantnije). Bilo je u BiH i ranije protesta, razloga bar ne nedostaje, ali ne ovako masovnih i odlučnih. U jednom momentu postaje zaista ozbiljno, organizuju se plenumi, priča se o formiranju paralelnih organa vlasti i već kada smo mi koji smo pratili situaciju mislili… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb

Rezultat “protesta” spaljena sveučilišna sa povjesnim arhivom, netko je želio pomesti povjest pa sutra će lakše pisati novu…….

Silence
Gost
Silence

Ne razumijem tvoju razliku između industrijalaca i ekonomske elite, a također ne shvaćam koju kategoriju ti smatraš moćnicima?
Što bi značila sljedeća rečenica: “Moćnici sada preko Trampa i industrijalaca vraćaju vlast koju su pokušali da prisvoje zvanična vlast u saradnji sa ekonomskom elitom a uz pomoć medija.”?
Čini mi se da malo brkaš pojmove.
Tvoja tvrdnja da sindikati podupiru prosvjede (ako je istinita) ne znači istovremeno da su prosvjedi organizirani.
Što si zapravo želio reći???

shumadinac
Gost
shumadinac

Pod pojmom “idustrijalci” mislim prvenstveno na proizvodnju na teritoriji SAD, ne na multinacionalne kompanije (zaista je trebalo da budem precizniji). Za ostalo bih morao mnogo da pišem a sve se nalazi u mojim dosadašnjim komentarima.

thames
Gost
thames

I Canal+ to radi… Hm, koliko znam ta tv kuća živi od pretplate. Kao britanski Sky. Baš me zanima koliko će broj ljudi u Francuskoj otkazati pretplatu.

Zorule
Gost
Zorule

Vidim po komentarima da ga Francuzi zovu Anal+ , vjerojatno sa dobrim razlogom

Tak
Gost
Tak

Koja je ahilova peta MSM?

Maja
Gost
Maja

lagana citljivost. znas unaprijed sto ces procitati. ako se negdje nesto dogodi, msm zna umaprijed “jedinu” istinu. cesto i rezultat izbora. nikad ne postavlja logicna pitanja. nikad se ne bavi ev. svjedocima, nikad niti odgovornima ne postavlja logicna pitanja. vijesti, imtervjui, “diskusije”, sve je unaprijed izrezirano. i da, msm novinare mozes kupiti jeftinije od prostitutki (rece jedan insider prek bare). posto su u sluzbi sistema, tako osim msm novinarstva imamo danas i msm znanost, tj msm medicinu, msm povijest, msm obrazovamje – ukratko jedinu msm istinu.

Ana
Gost
Ana

Pa napisano ti je. Sabotažama i direktnim ukazivanjem na laži ih diskreditiraju na licu mjesta – kao ovaj “Novinarka izmišlja da prosvjednici bacaju ručno napravljene bombe, na što je upozorava prosvjednik” …

tedi
Gost
tedi

Muski doma,zene babe i dijeca mertle u ruke i pocistiti vanka poslanike i novu vladu.

udav
Gost
udav

‘ajde lepo ponovite sta kaze cika tramp, pa cemo onda i vama da smanjimo cenu benzina, kao u americi, 1 galon, 3,8 litre za 2,2 dolara: LAZNE VESTI SU NEPRIJATELJ NARODA

Tak
Gost
Tak

Kome daju izjave?

Maja
Gost
Maja

socijalizam, nakon preko 150 g gubi svuda po evropi izbore. nije niti cudo – arogancija, autoritet, zentralizacija, mafijaske prevare, bacanje tudjeg novca kroz prozor, urusavanje drustva..sve te drzave su osiromasene, prezaduzene, u kaosu. pa tako i francuska. sad je stvoren jedan – niti lijevi, niti desni, sipa reforme uz velike rijeci i ideje ko iz rukava. ali tu je opet masa iskljucena, ovo ne dolazi do nje. masa konacno shvaca da je macron samo medijska masina, da je on kao i bivsi, samo predstavnik elite, zastupa samo bogate. njima daje milijunske porezne olaksice, daje milijarde u nekakav novi africki fond,… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence

“a sto je drugo ta globalizacija, nego globalni komunizam” Globalizacija je sve, samo ne komunizam! U današnje vrijeme su politički pojmovi redefinirani te je nepotrebno globalizaciju izjednačavati s bilo kojim drugim pojmom. Svi znamo da globalizacija nije u interesu građana. Jačanje nacionalizama je upravo iskazivanje otpora prema globalizaciji i danas ne predstavlja i nema isto značenje kao u prošlosti. Stoga nacionalizam treba promatrati kao pravo na nacionalni suverenitet naspram globalističkih tendencija, a negativni kontekst nacionalizma promatrati kao dio globalističke propagande. Komunizam je bio i ostao ideološki pokret, a podjela na “lijeve” i “centar/desni centar” danas je samo predstava za mase.… Pročitaj više »

Hari
Gost
Hari

globalizam stvara potrošački kolektiv, a komunizam ideološki kolektiv. Stoga je ispravno zaključiti da je globalizacija globalni komunizam.

Silence
Gost
Silence

Pitala sam se od kuda vam izviru takve manipulacije pojmovima, a odgovor sam našla u HR Wikipediji 🙂 “Cilj svih globalizatora je stvoriti jedinstvenu svjetsku vlast, s tim što su kolektivističke ideologije kao boljševizam, fašizam i nacionalsocijalizam to željeli stvoriti silom, dok liberalizam to nastoji provesti djelovanjem ekonomskih zakona i slobodnog tržišnog liberalizma.”
https://hr.wikipedia.org/wiki/Globalizacija

No, čak ni wiki ne izvodi zaključak “da je globalizacija globalni komunizam” i ne razumijem odakle vam težnja da nategnutim korištenjem pojma “kolektiv” povežete dvije ideologije koje imaju posve drugačije postulate. Kolektivistička ideologija je također i fašizam, pa ste jednako tako mogli izjednačiti ta dva pojma.

Maja
Gost
Maja

pa izm. komunizma i fasizma i nema razlike, oba sistema radili su protiv pojedinca protiv slobode misöjenja i govora, kaznjavajuci ostro svaki neposluh ili individualnost. oba sistema propovojedali su homogeno, napredno drustvo. oba imaju okultnu pozadinu i iste financijere. wiki nikako ne mozes uzeti kao objektivni info, jer i iza njih stoje sistemski financijeri. ulljuci sboj logican mozak, ili se informiraj kod altetnativaca, koji jos söbodno smiju pisati.

kiki
Gost
kiki

Komunizam nikad i nigdje nije pismeno i usmeno propovjedao uništenje naroda i dr.grupa
a prvi put čujem da je imao veze s ‘okultnim’…

Maja
Gost
Maja

pogledaj tko je sve bio prisutan pri osnivanju prve internacionale u parizu.

kiki
Gost
kiki

Silence
glavna intencija je pljuvanje po komunizmu….mada zapravo uopće neznaju što pojam znači…naći ćeš komentatore koji u nabrajanja dr.uređenja stavljaju i neke religije…ma dobro da ne stave i – dadaizam…

kiki
Gost
kiki

Komunizam nije nikakav ‘kolektiv’, nego dr.uređenje…u teoriji…

Maja
Gost
Maja

“jedinka je nista, kolektiv je sve..”

bbbb
Gost
bbbb

Iza komunizma i globalizma stoje isti koji nam bukvalno h..u terma milenijima………….

Silence
Gost
Silence

@Hari
Budući da su mi komentari pod posebnom prismotrom administratora, neću više komentirati nego ću samo skrenuti pažnju na članak na ovom portalu koji potvrđuje moje navode. https://www.logicno.com/politika/analiza-kina-amerika-i-nacionalizam.html

L. R.
Admin

Komentari nisu pod prismotrom, nego provjeravamo svaki link, jer u protivnom bi imali niz porno i drugih linkova kojima nije mjesto na portalu.

Ugodno čitanje

Silence
Gost
Silence

Hvala na pojašnjenju! Nisam znala za to pravilo.

Maja
Gost
Maja

pogledaj si tocnije uno-agendu 2030, pa parisku klima konferenciju sa posljedicama, pa uno pakt o migracijama i uno pakt p azilantima, pa istambulsku, pa ectr zakon o toleranciji, pa gender pokret kompl sa seksualizacijom djece, brisanjem roditeljskog odgoja i svih razlika – religioznih, spolnih, etnickih itd. pa unistenje sela i male poljoprivrede u korist mega koncerna, pa zabrana prirodne medicine u korist farmacije, pa razne obrazovne “reforme”, pa strogu kontrolu misljenja i govora, pa stvaranje covjeka-robota, istrebljenje bijelog covjeka i njegove krscanske tradicije i kulture, itd. dobijes vrli “novi homogeni svijet” gdje globalnu vlast drzi u rukama samo mala sasica… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence

Maja, poznato mi je to što si napisala – znam za Agendu 21 i Agendu 2030. Ono na što sam reagirala i što smatram pogrešnim je izjednačavanje komunističke ideologije i ideologije globalizma. Komunističku karakterizira ukidanje privatnog vlasništva i izgradnja besklasnog društva, a to, složit ćeš se, nije ugrađeno u globalističku ideju. Čini mi se da ne voliš ni jedno od toga, i imaš pravo na to, ali ne treba zato izjednačavati ideologije koje su dijametralno suprotne u svojim osnovnim odrednicama.

bbbb
Gost
bbbb

Sajlens, tebi još nije jasno, komije, kapije, monoteiste, globaliste itd. itd. itd. su izmislili i invetirali isti a ne oni sami sebe……………..

kiki
Gost
kiki

Što, po tvom mišljenju, ‘oni’ nisu izmislili ?

bbbb
Gost
bbbb

Dobro si to nabrojala Majo, bravo!

nonwo
Gost
nonwo

Maja,sve je rečeno.Kome nije jasno,u krivu je
Tko ne zna, a ne zna da ne zna; opasan je, izbjegavajte ga. Tko ne zna, a zna da ne zna; dijete je, naučite ga. Tko zna, a ne zna da zna; spava, probudite ga. Tko zna i zna da zna; mudar je , slijedite ga.Konfucije
.

kiki
Gost
kiki

Ne, to je globalni kapitalizam. Ide odozgo i dolazi iz centara moći. Tko zna gledat, ne trebaju mu pojmovi… Negdje devedesetih (napominjem jer je onda standard bio daleko viši za veći broj ljudi), u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, išla su na tv-u dva dokumentarca: jedan o južnoj Francuskoj i jedan o Tibetu. E, budući da ja volim priče npr.o ‘vajrajani’, ili ‘direktnom putu’, otvorila ja oči i uši. Vidim, nešto mi čudno. A to što mi je bilo čudno je sljedeće: ljudi su bili ‘solidno’ obučeni, imali su čistu kosu, i – popravljene zube. U ranim dokumentarcima su – bezubi… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

novouskrsnuli marxizam pojavio se vec 50-60-tih po evropi. kako nisu mogli pobijediti kapitalizam, okrenuli su plocu, umjesto diktature proletatijata iliti borbu za “radnicku klasu”, zapoceli su sa feminizmom unistavati obitelj, pa borba za prava manjina i homosexuelaca, pa genderizam, pa antirasizam, humanizam i tolerancija kao parole, brisanje svih razlika, stasi kontrole govora vec od dj. vrtica, i na koncu borba protiv bijelog domoroca evrope i sj. amerike, protiv njegovih korijena i kulture, koja vec prerasta u otvoreni kaos. istovreneno osiromasenje, zaglupljivanje, kaznjavanje i brisanje svake kritike. sve ovo zapocela je u njem. tzv franfurtska skola – marcuse, adorno i sl.… Pročitaj više »

Silence
Gost
Silence

Isuse, pa ti stvarno, pitam se da li svjesno ili iz nerazumijevanja, manipuliraš pojmovima… svašta si ubacila (i dobrog i lošeg): antirasizam, feminizam, brisanje svih razlika, borba protiv bijelih europljana, osiromašenje…i sve je to, po tebi, marksizam?! Slučajno sam čitala Marxov Kapital i Manifest KP svojevremeno i mogu ti reći da si potpuno promašila. Ako pojave koje spominješ netko naziva “marksizam danas”, to je ravno onom “pisalo na plotu”. Frankfurtska škola koju navodiš kao začetak negativnih ideja temeljena je na kritičkoj teoriji marksizma i naziva se još i novom ljevicom. Taj filozofski pravac razvio je novu socijalnu filozofiju svojim analizama… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo

Silence@bez uvrede,ajde otvori oči…Drvo,šuma…šuma drvo…Ono kad od šume ne vidiš drvo…
Komunizam/marksizam, kreacija je istih kao i globalizam ;u konačnici diktatura i smrt individualnih sloboda čovjeka,…Opasnost leži u zabludama da to nije isto i onoga što zabludjeli mogu prouzročiti tvrdoglavo zagovarajući svoje zablude.
A to što u manifestu piše da će radnicima “sijati sunce” je isto kao kad u Istambulskoj piše da će se boriti za prava žena a ustvari će promicati genderizam s krajnjim ciljem razaranja klasične obitelji-najveće snage jednog društva.Svinjarije uvijek stižu zapakirane u celofan,to smo već apsolvirali.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik