fbpx

REMDESIVIR – Znamo sumu: 63.000.000 €, znamo tko lobira i znamo imena naručitelja – Kada će biti podignuta optužnica?

REMDESIVIR - Alemka Markotić - Zatvor

REMDESIVIR – Maske su pale, a stvari su postale i više nego jasne. Uz pomoć “pete kolone”, korporacije su dobile bitku, jer svi naručuju vrlo upitna cjepiva, a sada i lijekove.

Europska komisija je kupila za sve svoje članice kontroverzni lijek Remdesivir, a račun od 63 milijuna eura ćemo platiti mi, iako to nismo tražili. “Pazite, ovo je samo prva narudžba”, tvrde agencije. Kao da probaju puls ovcoidima, a kada prva pilula prođe, druge će ići puno lakše.

Briselska birokratska tvorevina odavno nemilice troši naš novac, dok im narodi 27 članica ulaze u agoniju iz koje se neće izvući sljedećih 20 godina.

Remdesivir nije obična “pepermint bombona” koja ne djeluje, a skupo košta, te se nalazi esencijalnoj listi koju su progurali razni farmaceutski lobiji. Ne, Remdesivir je lijek za sve i ništa s ozbiljnim nuspojavama i brutalno visokom cijenom u odnosu na klorokin kojem je istekao petent i koji se doista može kupiti po cijeni pepermint bombona. Klorokin djeluje i spasio je mnoge kojima je prijetila malarija, a danas, prema profesoru Didieru Raoulutu, uspješno smanjuje smrtnost oboljelih od koronavirusa.

Remdesivir je stvorila kontroverzna američka korporacija Gilead Sciences tvrdeći da liječi Ebolu, a naknadno je ovaj lijek povučen jer rezultati nisu bili zadovoljavajući.

Moramo ponoviti da su u ovu korporaciju investirali lešinarski fondovi, koji već direktno ili indirektno operiraju u svim zemljama uz pomoć domaćih petokolonaša i grupica (mislimo na Faktograf) koje se hrane mrvicama istih.

Što smo pisali prije mjesec dana o lijeku Remdesivir?

EMA (Europska agencija za lijekove), koja kontrolira i autorizira lijekove u EU, odlučila je, danas 25. lipnja, preporučiti kontroverzni i opasni lijek, opskurne tvrtke Gilead Sciences, što je prvi korak za njegovu komercijalizaciju na europskom tržištu.

“Remdesivir je prvi lijek protiv Covida-19 koji se preporučuje za autorizaciju u EU”, navodi se u izvješću ove agencije sa sjedištem u Amsterdamu, dodajući da preporuku sada mora odobriti Europska komisija.

Europska komisija “ima za cilj donijeti odluku o uvjetnom odobrenju stavljanja lijeka u promet za Remdesivir u narednom tjednu”, priopćila je EMA. Preporuka agencije odnosi se na liječenje novog koronavirusa kod odraslih i adolescenata od 12 godina, koji pate od upale pluća i treba im dodatni kisik, tj. oni koji boluju od teškog oblika bolesti”.

Istraživanje EMA-e otkrilo je da se pacijenti Covid-19 liječeni Remdesivirom oporavljaju u prosjeku četiri dana brže od ostalih bolesnika. Izvorno razvijen za Ebolu od strane američkog laboratorija Gilead, Remdesivir je prva terapija koja je pokazala značajnu učinkovitost u bolesnika hospitaliziranih zbog Covida-19 prilikom kliničkih ispitivanja, čak i ako se smatra da je učinak skroman.

Ako ste zaboravili, to je onaj isti lijek kojeg je stožerašica Alemka Markotić promovirala dva mjeseca ranije. Remdesivir je lijek s vrlo ozbiljnim nuspojavama u odnosu na klorokin koji se smatra jednim od najsigurnijih lijekova na tržištu.

Prema profesoru Didieru Raoultu, postoje dvije studije vezane za Remdesivir. Prva je objavljena u Lancetu, koja je zaključila kliničku neučinkovitost. Drugu studiju je financirala farmaceutska tvrtka Gilead Sciences, koju je spomenuo dr. Fauci i koja također ne daje značajne rezultate. Ova studija je objavljena u New England Journal of Medicine. Studija je zaključila da 60 % pacijenata ima nuspojave, 23 % nuspojava su vrlo ozbiljne, a 8 % je zahtijevalo prekid tretmana. Znanstvenici znaju da je neetično davati pacijentu placebo ako su im već ugroženi životi. “Također, ne smije se zaboraviti da studija koja ne uključuje ni krajnju točku ni usporedbu, ne može dopustiti da zaključimo bilo što, tvrdi profesor Didier Raoult.

Tko je Gilead Sciences?

Radi se o tvrtki o kojoj smo već pisali, a čija je lista akcionara identična onoj koja stoji iza mainstream medija u vlasništvu Black Rocka, The Vanguard Groupe i Capital Research&Managementa. To su oni mediji koji napadaju profesora Didiera Raoulta i njegovu jeftinu bi-terapiju klorokinom i azitromicinom.
Pročitajte što je portal Logično pisao 7. svibnja 2020.

Što znamo o Remdesiviru?

Remdesivir, još jedan je eksperimentalni antivirusni lijek koji je razvila laboratorija Gilead Sciences. U početku se koristio za liječenje virusa Ebole. Integriran je u istraživački program Discovery, onaj koji nije uključio klorokin i azitromicin profesora Didiera Raoula. Remdesivir je 2018. godine povučen u Kongu jer nije dao zadovoljavajuće rezultate protiv Ebole. Ali…

“Remdesivir je jedini lijek za kojeg možemo smatrati da je učinkovit”, rekao je Bruce Aylward, pomoćnik generalnog direktora WHO-a. Testiran je in vitro i in vivo na životinjskim modelima protiv patogenih virusa MERS i SARS, također koronavirusa koji su strukturno slični Covidu-19″.

Međutim, proizvođač ovog lijeka Gilead France je ipak objasnio: “Nema podataka koji bi dokazali bilo kakvu potencijalnu kliničku učinkovitost Remdesivira protiv Covida-19 kod ljudi”. Interesantno. WHO tvrdi jedno, a proizvođač drugo.

“Ako klinička ispitivanja budu uspješna, Gilead se priprema za veliku potražnju. Industrijski postupak zahtijeva provođenje sedam kemijskih reakcija. Farmaceutska tvrtka uspjela je prepoloviti vrijeme proizvodnje. Uz naporan rad, ovaj je rok smanjen na šest mjeseci”, rekao je šef francuske podružnice Gileada, Michel Joly za Les Echos.

Kompanija se nada da će do listopada proizvesti “više od 500.000 tretmana mjesečno i više od milijun mjesečno do kraja godine”, uvjerava Daniel O’Day, izvršni direktor u priopćenje za javnost. Također je zajamčio: “Naša trenutna zaliha iznosi 1,5 milijuna pojedinačnih doza. Ovisno o optimalnom trajanju liječenja, koje proučavamo u kliničkim ispitivanjima, to bi moglo omogućiti liječenje za više od 140 000 pacijenata. ” Osim toga, tvrtka “nastavlja s pružanjem Remdesivira djeci i trudnicama na temelju pojedinačnih zahtjeva”.

Nuspojave lijeka Remdesivir kojeg guraju mainstream mediji
Nuspojave lijeka Remdesivir kojeg guraju mainstream mediji

Trag novca

Usporedimo li francusku tvrtku Sanofi koja proizvodi jeftini klorokin i američku tvrtku Gilead Sciences koja proizvodi četiri puta skuplji Remdesivir, stvari postaju jasne. Akcionari tvrtke Gilead su suvlasnici medija koji mogu utjecati na javnost, a time i na vrijednost akcija na burzama. Na donjem grafikonu jasno vidimo kako je vrijednosti akcije tvrtke Gilead Sciences do početka koronakrize bile stabilna, a odmah po početku krize, akcija je porasla za 16 %. Kapitalizacije tvrtke iznosi 93,77 milijardi dolara, gdje 16 % predstavlja skoro 15 milijardi dolara. Ipak cjepiva i lijekovi donose veliki profit, iako neki tvrde suprotno.

Sanofi i Gilead
Sanofi i Gilead

Cijene terapije

Tvrtka ima već pripremljenu količinu Remdesivira, samo čeka da prođu klinička ispitivanja kako bi ga masovno ponudila pacijentima. Idemo vidjeti koliko koštaju tretmani za koronavirus:

  • Klorokin x 14 dana x 0,28 € = 3,92 €
  • Hidroksiklorokin x 14 dana x 0,92 € = 12,88 €
  • Azitromicin x 14 dana x 1,29 € = 18,06 €
  • Lopinavir/ritonavir x 14 dana x 3,68 = 51,52 €
  • Sofosbuvir/declatasvir x 14 dana x 4,60 € = 64,40 €
  • Remdesivir x 10 dana x 8,28 € = 82,80 € (cijena može biti još viša za nekoliko puta)
  • Favipiravir x 14 dana x 18,40 € = 257 €
  • Pirfenidone x 28 x 28,52 € = 798,56 €

Bi-terapija klorokinom i azitromicinom profesora Didiera Raoulta, koja do danas nema alternative jer daje daleko najbolje rezultate bez nuspojava, košta ukupno 21,98 €, a terapija Remdesivirom, uz vrlo ozbiljne nuspojave, košta četiri puta skuplje tj. 82,80 €.

Zašto Alemka Markotić spominje samo Remdesivir i tvrdi da nema teških nuspojava, kada znanstvene studije govore sasvim suprotno? Tko lobira za ovaj američki lijek iza kojeg stoji poduzeće u vlasništvu fondova, koji također “drže” mainstream medije? Kako možemo vjerovati jednoj WHO (Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji) kada njen visoki dužnosnik ne čita znanstvene studije, a usput zaboravi spomenuti klorokin i azitromicin? Pitanja su na koja tek treba dati odgovor, ne samo gospođa Alemka Markotić, nego svi koji su uključeni u koronakrizu.

Gornji članak je objavljen prije 30 dana

Zar trebaju dodatni dokazi za istragu protagonista?

Prije odluke Europske komisije, sva upozorenja su bila javna, a portal Logično je u više članaka, citirao znanstvenike i znanstvene studije koje raskrinkavaju Remdesivir i tvrtku Gilead Sciences.

Za informacije iznad, koje smo iznova objavili, zločinačka organizacija Faktograf je ocjenila naš članak lažnim, jer prema njima imati većinsku količinu akcija u Gilead Sciences ne znači biti vlasnik.

Iako se čini da naš trud nije nagrađen, stvari su ipak puno bolje nego je to tako. Dans je sve jasno. Znamo o kakvom se lijeku radi. Znamo tko ga proizvodi i tko za njega lobira. Znamo tko naručuje i plaća račun. Znamo tko će u budućnosti odgovarati. Trag je ostao i neizbrisiv je.

Ivo Sanader je također bio “svemoguć”. Neki od današnjih protagonista su njegova ideološka djeca. Završio je kako je završio, jadno kao i njegove odluke koje su unazadile lijepu zemlju Hrvatsku.

Pitanje je jednostavno. Treba li današnju petu kolonu istražiti i procesuirati?

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
188 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
soifvnoaesfvnasefvnaefnvanfvinaidfvaf
Gost
soifvnoaesfvnasefvnaefnvanfvinaidfvaf
1 godina prije

Tko radi za tamu i pripada čildrensima ne odgovara nikomu, njega može samo onaj za koga radi suditi, uhititi, poslati pod zemlju. Takovi su nedodirljivi i sve im je dozvoljeno i imaju zaštitu onoga tko vlada planetom milenijima.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije

soifvnoaesfvnasefvnae

… ne bi rekao da su nedodirljivi…. možda ih nije baš lako “dodirnuti” ali je njihova koža probojna isto kao i naša.

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  otpisani

Mozda se u ovom momentu cini da su nedodirljivi,ali nikada u historiji nije bilo moguce nesto tako kvalitetno i jednostavno zadokumentovati i arhivirati. Snijeg je pao a zvijeri tragove ostavile. Vrlo jasne i vidljive. I znamo bas,koje zvijeri. Kada prodje “zabrana” lova,onda po redu loviti. A doci ce i taj… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  otpisani

otpisani

Bilo je već vrijeme da to netko napiše.
Samo, ti si to sad napisao, a on svoje poruke pune beznađa i defetizma piše min. 3 puta dnevno…

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Lucija

Ovo je komentar covjeka s Index.hr. Mnogo je ljudi koji vide,a jos vise onih koji upravo cine. Dobrodosli. “Pravi teroristi našeg svijeta ne susreću se na dokovima u ponoć ili vrište” Allahu Akbar “prije neke nasilne akcije. Pravi teroristi našeg svijeta nose odijela od 5000 dolara i rade na najvišim… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije

Subaru, farmaceutski moguli su direktni potomci snake oil salesman-a, koji su prodaju otrova podigli na viši, a preko plaćenika, vidimo, i na službeni nivo.
Dobro govoriš, dok rade za majstore, nikakve kazne ne dolaze u obzir, samo nagrade, dok god nas uspješno…lijeće.

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Mrčikola

Mrčikola koja ti je ljepuškastija Gretica il naša Alemkica.? Ovako sa osmjehom ima i ona šarma.. ?

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije
Reply to  piždro

piždro, jedva sam odolio odvaliti kompliment ljepuškastoj Alemki, i to baš iz razloga da ne izazovem ljubomoru kod Gretice, jer srce ipak nije krumpir i izgleda da kad ljubim, ljubim jednu u životu. Ko” stari Mišo. Doduše, možda me malo odvratilo i to što su mi komentatori nudili da ljepuškastu… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Mrčikola

hehe znao sam… svejedno njen družnik ima dobar apetit i zeludac.. da mišo je stvarno legenda bio a ova pjesma :
Miso Kovac – Jedina prava bila je ona (1980)
Pozz

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Ja čaram da asteroid pogodi one koji rade za sile tame 😊😊😊

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Da ti pomognem malo ; Caralo baralo ; Abrakadabra …. e sad smo im na cvatali (nacarali ) hahahaaa gotovi su hahahaaa

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Moj komentar je ublažavanje Subaruove ekspresije bespomoćnosti na šaljiv način 😊😊😊

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Oluja je prevara kao i korona. Proslava oluje je identična nošenju maski protiv korone. Olujašima i koronašima maska ega je podjednako neprobojna.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodo gledam juce obljetnicu Oluje i ne mogu da vjerujem niko nenosi masku …?!!!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z. A. Nisam gledao tv ali ti potpuno vjerujem jer su pravila i cjepiva ionako za ovce a ne za njih!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Sve je stvar polariteta, lažna mirovina u lažnom sustavu je istina, odnosno dva minusa daju plus, ako misliš kako je sustav istinit, a mirovina lažna isto kao kad misliš kako je sustav lažan, a mirovina prava onda ti je um potpuno uronjena u matrix. Najbitnija je spoznaja čije su misli,… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, kad govoriš o polaritetu i matrixu, baš se jučer mislim, kad sam iz znatiželje bacio pogled na ove , kako si ih nazvao, olujaše, pa u kakvom svijetu ti ljudi žive.? Je li oni stvarno puše one patetične i infantilne fraze, stare kao i sama propaganda, koje su valjali… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Mrčikola

Nisam pisao komentar da bih tebe optužio kako te matrix ima nego kako bih upozorio na širi aspekt pojava proslavljanja oluje i nośenja maski. Dio olujaša i koronaša su do jaja popuśili prevaru, plaču na obljetnicu oluje i bez maske ni u ludilu nebi ušli u dućan kupiti hranu, radije… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, ma znam, kakve optužbe. Nadožunta sam malo o martixu u praksi, u smislu da postoji jedan svijet i način razmišljanja u onih s maskom, a drugi svijet i način razmišljanja kod onih bez maske, a sve to skupa je, vjerojatno, pod kontrolom onog poznatog “oka”. Vidim gore kako pišu… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

He space, Jo’s je gore kad paranoja ozivi policiju diktature u glavi pojedinca.game ower.

Gaja
Gost
Gaja
1 godina prije

Problem religioznosti je u tome sto se sve pripisuje svevisnjem te se na taj nacin automatski odbacuju logika, zakljucivanje, propitkivanje..zato vlast voli religiozne ljude. Ne oitaju ouno, cesto samo izvrsavaju.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Gaja

Osnovni problem nije u religioznosti nego u kontrolnom sistemu kojeg su religije uz znanost, medije, obrazovanje i ostalo samo dio. Kontrolni sistem promiče kako religijsku, tako i znanstvenu dogmu te mu oboje dogme služe za kontrolu. Logika je dobra i ona je potrebna, ali logika je ipak ograničena jer sve… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_459501
To je to.

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije

Zaboravili napomenuti da ti isti lopine permanentno kokodaču (mute vodu) da je TITO zločinac, jer su sve te opljačkane tvornice, banke stvorene narodnom žrtvom (radom) po direktivi tog istog “zločinca” i njegove partije !!??XX

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

OFF TOPIC Malo smijeha u ovim ludilima koji nas okružuju nije za baciti! Čujte ovo : “Na prodaju minsko polje u (Bosanskom) Brodu!”

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

Pitanje svih pitanja je po mom mišljenju šta će biti sa nama koji se ne želimo cijepiti-vakcinirati-vakcinisati??
Da li ćemo moći imati putne isprave, osobne dokumente, račune u bankama, da li ćemo moći putovati, da li ćemo moći djecu upisivati u škole, etc.??!!

Tink
Gost
Tink
1 godina prije
Reply to  Željko

Zeljko, kako izgleda tesko, to ce biti poluge ucjene za svakog ko zeli ostati dio “civilizacije”

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Željko

Zeljko Neces se morati ovaj put vakcinisati. To je samo moje misljenje. Na osnovu izjava Faucija,Tedrosa,Putina koji kaze da nece biti obavezno i drugih izjava i analiza koje govore da nisu u stanju napraviti vakcinu koja ce dugatrajno djelovati,praveci antitijela,a pogotovo im je rizik sto je to vakcina koja manipulira… Pročitaj više »

Stvor
Gost
Stvor
1 godina prije

Subaru
Toliko navijas za njih, reklo bi se da si njihov.

Mirsad Dubravic
Gost
Mirsad Dubravic
1 godina prije

Treba biti korektan i reći da se u Hrvatskoj , za razliku od mnogih većih zemalja npr SAD-a ili UK, terapija hidroksiklorokinom može dobiti, i u protokolu je tretmana osoba oboljelih od COVID-19 koji imaju ozbiljnije simptome. O tome možete vidjeti više na službenoj stranici kliknie Fran Mihaljević
http://www.bfm.hr/en_GB/page/koronavirus

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Kad dodje ovaj cudotvoran ljek koji je odobrila eu oprosti se s klorikinom

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

To da li će ga pacijent dobiti ovisi o procjeni tj. poštenju liječnika. Nije baš da ga “struka” u Hrvatskoj previše promovira.

CDC i WHO = HIV i EBOLA
Gost
CDC i WHO = HIV i EBOLA
1 godina prije
RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije

Mize neki clanak o Bejrutu pa da komenturamo.

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  RoPe

@guest_459281
Zasto o Bejrutu,magarce?!
Sta ti je cilj ovim komentarom?!
Smece neljudsko.
@L.R. zasto dopustate ovakve komentare od idiota i provokatora o jednoj temi koja je za covjecanstvo zivotno vazna,i gdje se vecina komentatora ponasa civilizovano i eticki?

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  Sam

tocno tako, smeće neljudsko se moze saliti sa stradanjima ljudi

mirko
Gost
mirko
1 godina prije
Reply to  Sam

Bravo!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Sam

Članak o Bejrutu je objavljen u 0900h, 05.08. na ovom portalu i ako si propustio vidjeti i obavijestiti čovjeka nejasno je zašto ga nazivaš magarcem, idiotom, provokatorom. I mene je interesiralo zašto je u skladištu gdje je navodno bila pirotehnika koja je eksplodirala da bi izazvala megaeksploziju u skladištu odma… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevodoo
U pravu si.
Definitivno sam pretjerao.
Imao sam utisak da provocira i da je jedan od onih koji dodju ovdje samo da smutnju prave.
Prihvatam ktitiku i izvinjavam se @RoPe.
Izvini jos jednom.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Sam

Ma ne radi se tko je u pravu nego ti ovaj komentar malo strši po retorici od ostalih pa sam udario “warning”, inače ovih nekoliko komentara koje si ispisao su iznad prosjeka i s većim dijelom navoda se potpuno slažem s tobom. Vidim kako se smanjio broj trolova po komentarima,… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Prihvatam kritiku,definitivno i volio bih da RoPe ovo procita i da prihvati izvinjenje. A za Bejrut,ne bi me zacudilo da su “Odabrani” umijeseni. Drzanje toga od 2007 do sada i ovakav BUM je operacija koja lici na njih. Insinuiram samo. A i Libanon spada u podrucje njihovog interesa koje se… Pročitaj više »

Gile
Gost
Gile
1 godina prije
Reply to  RoPe

Zašto o Beirutu? Ima boljih stvari za skretanje pozornosti. Maja Šuput – manje ili više Photoshop a, poslovanje Disney world-a u doba “pandemije”, što misle Vučić/Plenković/Izetbegović o vremenskoj prognozi u idućih par dana… Sve samo ne o Covid 19 i mjerama, lijekovima, cjepivu…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

nikakve tuzbe nece biti, a i da kojim slucajem bude bila bi to farsa u kojoj bi sami sebi sudili uz pomoc namjestenih sudaca. Ma i da slucajno izgube sud pa da bude neke odstete, opet to ide iz dzepova sirotinje koja placa poreze…Tim zlikovcima nemozes naskodit njihovim oruzijem ,igrajuci… Pročitaj više »

fvnadsfbvsjadfvjsbydfvbsdfvjsdfv
Gost
fvnadsfbvsjadfvjsbydfvbsdfvjsdfv
1 godina prije

Brutalnu istinu može podnjeti samo brutalno iskren čovjek i mentalno snažan.

piždro
Gost
piždro
1 godina prije

Da Subaru ima jedna kin.poslovica koja kaze upravo to što ti veliš :
“Svi koji žele čuti istinu trebaju se prethodno pitati mogu li je podnijeti”..

Max
Member
Max
1 godina prije

@guest_459283 Kolega u pravu ste.: Sretno i vama!

Diego
Gost
Diego
1 godina prije

Sve se slažem,potpisujem svaku reč.Samo ni malo nisam optimista.Mislim da će svako morati pojedinačno koliko može da se bori za sebe i svoje,pošto nekog jakog organizovanog otpora jako teško da će biti.Ne želim da izgleda da se pravim nešto pametan,ali činjenica je da su ljudi globalno u zadnjih desetak godina… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Diego

Diego Pa tko tjera čovjeka da uđe u restoran i za svakim zalogajem diže masku (?!) … ili tko tjera čovjeka u kafić koji pri ulasku traži osobne podatke ? ako ima već toliko mentalno s.ebanih ljudi na svijetu i pristaju na sva ta sran.a, upitaj se, kome oni uopće… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  otpisani

@otpisani da, zato već godinama traje razoružavanje ljudi, više ni zračnu pušku ne možeš posjedovati, pazi, a Jugoslaviji, tiraniji i diktaturi mogao si je kupiti u svakom dućanu sportske opreme. Zbilja smo slobodni, razoružani, probu zatvaranja u općine i gradove su odradili, rade se analize za buduća zatvaranja. A kako… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Svi mi ovdje pisemo i istina je to,da samo jedan mali procenat ljudi na zemlji posjeduje bogatsvo i i opet samo jedan dio tog procenta ucestvuje u ovom Projektu. Ostali dio od tog 1% je s njima indirektno,po inerciji. Ostalih 99%smo mi,objekti ili priloske odredbe za radnju. Vise je nas… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Sam

Odlican komentar Sam i smatram ga bitnom podrskom u ovim ludim vremenima , i ovo je bitno da postoje ljudi koji razmisljaju na isti nacin i mislim da ce se morati cuti i nas glas . Uopste nije vazno kako cu otici odavde ali ne zelim otici kao kukavica da… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z.A.

Sad mi je sjevnulo da bi se vi, barem u početku, mogli izvući na religiju !!
Mogla bih i ja tvrditi da sam muskiman…😊 nije teško jer sam žensko.

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija Ovo je opca stvar,koja se tice i onog koji vjeruje i onog koji ne vjeruje. Svi smo ugrozeni. Meni moja vjera pomaze da shvatim ko sam i sta sam,odakle sam i kuda idem. I mislim da se dobro drzim,hvala Bogu. Moze neko misliti da je to floskula,ali ja to… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Sam

Sam, nije da branim Luciju ali pises nesto sto je opce prihvaceno a uopce nije istina! “Nesto na sto ne mogu utjecati! “e pa vidis ja smatram suprotno ali samo ako se potrudis i to jaaaaaako!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Lucija

U ovoj borbi treba izbjegavati sve što sistem nameće, a to su podjele na kršćane i muslimane, lijeve i desne, muškarce i žene, homo i hetero itd. Zamisli kad se oko očite prevare ti i ja nebi složili jer si ti žena, ja muškarac, Z.A. desničar, ja ljevićar, Sam katolik,… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Vec je pocelo…I to zbog ( ne)nosenja maski,javni prijevoz,pa cak i cekaonicama kod doktora(nije obvezno)…pacijenti….

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Lucija

Boga mi Lucija i to cu probati ali da ti pravo kazem da su mi i tu sanse male od kad sam za Kurban bajram gledao prenos iz Hrvatske i onog hodzu (neznam mu ime ) sto je vazio (govorio) prosto sad sumnjam i u tu soluciju . Onaj efendija… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z.A. Ubo si u sridu,sto se tice hodze,SA,Irana i ostalih. Mnoge hodze su klasicni munafici,a Rezimi u SA,u Iranu i sire su prodali duse djavolu. Hodze su u sistemu i ako hoce tu ostati,moraju po njihovom. A ti moras i trebas imati svoj stav. I tvoja vjera ne zavisi ni… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  Sam

@guest_459384 – Drago mi je da je to netko (tako lijepo) rekao. Nevažno bili vjerujući ili ne pomoć sa strane, u našem poimanju svijeta od Boga, možemo očekivati samo ako smo se i sami angažirali. U narodu ima ona: Pomozi sebi pa će ti i Bog pomoći. A osviještenost ljudi… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Piretis

Piretis sto bi u narodu rekli iz tvojih usta u bozije usi …

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Mikojan

a ne Mikojan, to su zbog migranata zabranili koji ce naseliti RH i Srbiju tako da ce se 2 naroda s sjetom prisjcati ex YU

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  otpisani

“Ako dođemo do toga da moramo umrijeti onda daj da ta naša smrt bude korisna neka sa nama ode bar jedan, tri ili trideset štetočinja, zlotvora ili njihovih slugu… pa neka se misle kada biraju stranu.”

SLAŽEM SE

Gile
Gost
Gile
1 godina prije
Reply to  otpisani

A da ne čekamo baš taj zadnji trenutak? Ovaj portal okuplja ljude, većinom, tzv. slobodare, inteligentne, relativno obrazovane ljude sa izgrađenim osobnostima i mišljenjem, stavom. Nismo “štakori da čekamo zadnju sekundu… Počnimo se boriti za sebe i svoje!

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Gile

Gile Mnogi hrabri ljudi su nastradali i pokvarili mnoge projekte u historiji,zato sto su pozurivali na bojno polje a da nisu pripremili teren,ljude i razminirali ispred sebe. Drago mi je da ovdje ima masa ljudi hrabrih,drcnih i spremnih ali apelujem na sve da ne zurimo i da radimo na pripremi,dok… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Sam

Sam a da prvo pricekamo kako ce djelovati 7 ili 8 cjepivo po redu na nasu djecu pa tek onda krenemo ako ostanu sterilni, invalidi ili umru da nebi kojim slucajem stradali prije toga na minskom polju?

Sam
Gost
Sam
1 godina prije

Emiliano Malo si predaleko otisao sa 7 i 8 vakcinom,ali hajd,ti mislis tako i ja to postujem. A da pokusam da ti malo plasticnije napisem. Ne da ti drzim lekciju,nego malo metafore da upotrijebim. U zadnjih 100-200 godina Bliski istok a prvenstveno muslimani dozivljavaju pad i dekadencu kakvu historuja nije… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Sam

Sam, ajmo mi nazad na temu o RH o kojoj se sad radi u clanku. Zemlju koju su opustosili korumpirani politicari, pokvareni tajkuni i ostali paraziti. Zemlju iz koje uskoro vise neces moci ni dugme ukrasti jer ga nece biti. Zemlja u kojoj se branitelji samoubijaju jer vide za sto… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije

Emiliano. Razumio sam te i ne slazem s tobom. Prihvatam da je stanje lose i da mnoge stvari ne pasu. Nema sanse da sebi dozvolim i pored tako loseg stanja toliku kolicinu defetizma i beznadja. To sto je vlast takva kakva jeste svugdje na prostoru ex Yu pa i sire… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije

Prvo treba shvatiti da borba je konstanta. Bilo da se radi o uspjehu, ciljevima, slobodi. Rat se nije zavrsio. Stalno se vodi samo drugim sredstvima. Mnogi toga nisu svijesni barem za sada. Zato ti SAM govori da je prerano. Zakasnilo se nije. Međutim kad dođe do fizicke borbe sto je… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Sam

Ali Sam žuri se i njima, jer znaju da su pročitani . ja sad imam ovdje jedan članak, dvoumim se stvitit ga logičarima na uvid – jer upravo je tema članka kako se i njima jako žuri .. oni su tako i tako i bez korone i vakcine više od… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  piždro

@guest_459476
Pa stavi taj clanak dok smo jos zivi.
To je samo clanak.
Nije vakcina protiv KURONE.
I mozda pomogne da se bolje pripremimo.
Samo naprijed

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Sam

Evo Sam jedna blaža varijanta. ovo sad puštam na logično samo što si tražio da se još više i ‘mi pripremimo’..pozz. “:Covid-19 je četvrti svjetski rat: naravno da su svi testirani pozitivni … Infowars izvještava: Pentagon s pravom kaže da je hladni rat bio Treći svjetski rat. Sada je četvrti… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  piždro

@guest_459476 Citao sam o svemu ovome,na jednom bh portalu,samo je to sve napisano jednim malo blazim jezickim stilom. Ovdje se koristi stilistika apokalipse,da bi nam mozda to sto vise priblizila i da shvatimo kakva opasnost vreba. Da,mislim da planiraju u tom pravcu, i jedan moj komentar ovdje dole govori o… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Sam

Z.A. sve si ljepo obrazložio. Samo iskustvo mi kažei da u ovcoidnoj populacji ima previse naive i posluha a i straha, tako da ”prosvjetljeni’ vrlo dobro poznaju psihu adamovića i to vjekovima.. pozz

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije
Reply to  Diego

Diego-več sam pisao da na ništa nebudeš bio primoran osim nošenja maski i pranja ruku a i to je upitno,vidiš da ih večina nosi na vratu a ne na licu.Kvaka je u ovome što kažeš za Madrid i tamošnje ponašanje ljudi,znači ljudsku svijest.Ljudska svijest kod puno ljudi bude dovedena do… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  mladen3x

@guest_459412 – Nije samo novac, odnosno zarada, u igri. I novac im je bitan no oni ga svejedno kreiraju ili jednostavno uzimaju od nas, bitnija je moć. Moć da se “kreira” svijet po svojem ukusu, da se ljude iskoristi po potrebi pa da ih se odbaci, da se bude na… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Piretis

@Piretis Upravo to. Ni manje,ni vise. Ni novac,ni zene,ni pokretnine,ni nekretnine,cak ni polu MOC,,nego apsolutna MOC. I zato ta njihova namjera i poriv nije nimalo ljudska,kao da nije s ovoga svijeta. To je nesto neljudsko,mracno,u cijelosti sejtansko,sotonisticko,koje melje sve pred sobom. Bez milosti i milimetra empatije i zato nam treba… Pročitaj više »

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije
Reply to  Piretis

Piretis-slažem se s tobom u jednu ruku ali oni nikad neče imati tu moč i nitko im se neče diviti.U drugu ruku,vidiš i sam kako ljudi reagiraju na maske i kako ih nose,to ti dovoljno govori.Otpor je trenutno pasivan jer je i “kazna” na takvoj razini.Vidiš i sam da več… Pročitaj više »

iesfivnsegfnvusenfuvnseufdsfvef
Gost
iesfivnsegfnvusenfuvnseufdsfvef
1 godina prije
Reply to  mladen3x

Mladene u drugoj i trećoj fazi radit će 5G i bojni otrovi…………………

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Diego

Diego izvini opet ja se kacim na tvoj komentar … Znas Diego ja mislim da se ljudi puno ne bune radi kazni za ne nosenje maski i ostalih propisanih mjera jer jos uvijek su u soku, pod narkozom u dubokoj komi a i ljudi u ovakvim stanjima permanentnog straha reaguju… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z.A. druže u pravu si da su neprijatelji čovjeka vrlo inteligentni i moćni, a to bi povezao sa ovim da bi se u nama trebale probuditi emocije za goli opstanak ali u smislu da su majstori uspjeli te emocije za goli opstanak, ” i još malo više”, već probuditi u… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Diego

Diego Nisu zaglupljeni samo medijima i stvarima tipa”zadruga”. Objektivno su gluplji. Od ’95. Tada su mjerili IQ regrutima (18 god) Norveške i Danske. Pao i od tada pada. Mlađe dijete u familiji (dakle, nisu geni, ni prehrana), – gluplje. Pretpostavlja se da je to zbog toga što u školi ne… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Lucija

Više ili manje ja tako kako si napisala. Dodao bih kako je još jedan od razloga sve više digitalnog, a sve manje analognog u našem okruženju. Kod analognog nije sve crno ili bijelo, a kod digitalnog ili radi ili neradi, odnosno ili ima informacije ili je nema, a i kad… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Klor fluor i ostali “derivati” rade svoje.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

E. Z. iznenadio si me … sjecas li se prije 3-4 mjeseca (a sjecas ne sumnjam ) moje i tvoje konverzacije . Covjece ja te ne prepoznajem ti si ipak borac …

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z. A. mozda jesam nekakav “borac”to cemo jos vidjeti, no tada sam bio siguran a i sada sam, da sam u toj borbi potpuno sam te da cu pasti uzalud dok vecina bude lajkalo neku starletu u nekom showu. To sto sam za borbu ne znaci da sam siguran u… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Ne zaboravi nikad ali nikad nisi sam i ne dozvoli da strah vlada tobom , onog cega se bojimo to nam se i dogadja . Jeli ti slucajno ovo poznato .Ja sam danas saznao da imam fore jos godinu a za godinu ko ziv ko mrtav …

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z. A. zao mi je sto to cujem…
Isto tako smnjam da svi skupa imamo vise od godine, mozda dvije?

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z.A. daj nemoj nas strašit s tim još godinu fore.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Mrčikola

Mrcikola ako se ne pobunimo, nema nitko od nas puno vise

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Mrčikola

Mrcikola boga mi a bog nije sala , nakav nas strucnjak i to vrhunski govorio na N1 kad bi to sa vakcinama moglo poceti . Covjece ja ga slusam a iz njegovih usta sve izlazi med i mlijeko…Covjece vrhunski pametnjakovic ali neda meni da ostanem glup . Star kenjac valja… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Z.A.

@guest_459413 Supruzi mog dobrog prijatelja su prije 4 godine otkrili malignu bolest u poodmakloj fazi i procijenili joj rok od nekoliko mjeseci. Dakle,vise od 4 godine je proslo i jos je ziva. Drzi se i bori. Koristila je razne bio preparate,neke lijekove iz Turske koji nisu otrovni kao oni klasicni,zatim… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije

Emiliano
Ti si sada predstavio najgori moguci scenario.
A da razmislis da ih mnogo ima?!
Recimo da su sanse 50:50.
Teoretski je tako,pa kako da kukam.
Ipak su to dobri procenti za ljude “borce”

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Sam

Sam neznam hoces li mi vjerovati ali najgori scenariio 100% nisam predstaviio, niti cu ikada jer ovo malo istine tesko podnosite. Iako je upravo bas taj scenario najizgledniji!

Sam
Gost
Sam
1 godina prije

Emiliano. Malo si ipak pretjerao. Malo istine i ja se prepao?! Hm. Sta mislis kada covjek krene u borbu i moli Boga da bude sehid? Jesi li cuo za to ili ikada upoznao nekoga takvog? Mozda nisi ali eto …. Nisam bio u zemunici ili rovu,nego ispred. Gdje smo prolazili,… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Sam

Sam, onda za tebe problem rjesen!
Lijepo zavrni rukav sebi i djeci kad bude cjepljenje pa setajte skupa medu tim svojim svijetovima!
Sretan put i svako dobro, nema potrebe da se dalje raspravljamo!!!

Sam
Gost
Sam
1 godina prije

Eto vidis. Kako sam ga jednostavno rijesio a? Dva sina,od 24,i 18. Ja jos u snazi i pameti. Ne dam vakcinu i njih naucio isto. Spreman umrijeti, a i boriti se. Razlika izmedju mene i tebe po pitanju otpora je vrlo mala. Samo u fazama,tj vremenu. Da li prije ili… Pročitaj više »

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
1 godina prije

Njima ne trebaju tuzbe, njima treba metak u glavu i neoznacen grob uz prethodno oduzimanje cjelokupne imovine.

Meine Ehre heißt Treue
Gost
Meine Ehre heißt Treue
1 godina prije

Možda si u pravu, a šta je sa sudom i osudom NARODA?

Qzm
Gost
Qzm
1 godina prije

Psi laju, karavane prolaze…

Mirko
Gost
Mirko
1 godina prije

Čudo, kako HR obiluje domaćim izdajnicima koji se prodaju za judien škude. A djeca su crtala alemku i ona njena 3 jahača apokalipse kao dobre ljude. Koja moć medija. Gori je 1 domaći izdajnik nego 1000 neprijatelja.

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  Mirko

djeca crtaju tu ludu jer im roditelji ovcoidi nisu objasnili tko je zločinka

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Mario

84…?

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
1 godina prije

Koliko će sati trebati faktografu da cenzurira ovaj članak?

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

“…. Interesantno. WHO tvrdi jedno, a proizvođač drugo….” Ma to vise nista nije cudno. Ljudi su se vec navikli da zivimo u banditskom sistemu – i jedina stvar koja je pozitivna glede tog sistema – jeste da malo ko sumnja da je on banditski. Cak ni oni penzioneri sto ih… Pročitaj više »

fvnadsfbvsjadfvjsbydfvbsdfvjsdfv
Gost
fvnadsfbvsjadfvjsbydfvbsdfvjsdfv
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj, d thinks čildrense može zaustaviti u milenijskom zulumu nad zemljanima samo onaj za koga oni rade ili netko drugi koji je močniji od fatera stvora. Ja sam ko i Zapata brutalno iskren i ne želim gajiti lažne nade. Nadam se da si pročitao bogove ruske od Istarhova.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

Subaru, Citam ga i dobar je. Medjutim, premda se slazemo prakticno uz potpunosti da je prakticno zidovstvo (tj politicko zidovstvo) preuzelo sve Abrahamske religije – on cijelu pricu gradi na jezuitskoj istoriji, tj kronologiji. To je ono sto se ne uklapa. Ne moze biti sve prevara a kronologija koju je… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj izbacit će keš sktoz iz upotrebe, to ni grama sumnje nema.. To u bibliji čak piše
još u ona vremena.. jer su sad i sve izbjeglice dobile kreditne katrice..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  piždro

Zašto te panika hvata da će ukinuti gotovinu? Točno je da oni to žele. Međutim da li si ti do ovog trenutka poduzeo sve što si mogao? Da li koristiš karticu? Da li ulaziš u shopping centre ti i oni koje eventualno uzdržavaš? Da li imaš novca na bankovnom računu… Pročitaj više »

Tihi
Gost
Tihi
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Na zalost,slazem se sa svime osim da je to kraj ili pred kraj..NE ! Na žalost ZLO nema kraja na ovom svijetu i u ovom životu.

Tink
Gost
Tink
1 godina prije
Reply to  Tihi

Tihi, na zalost ali tako je. Medjutim ne treba ocajavati zivot je stalna borba, od embriona pa do naseg fizickog nestanka, znate mozemo stvari i drugacije sagledavati, zamislite da nema zla, kako bismo znali onda sta je dobro.

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Tink

Tink
Tako je druze. Na kraju krajeva,to je bit zivota,koji je sastavljen od dobra i zla.
Borba neprestana,do groba.
Za sve ce nekada biti grob,ali je najvaznije na kojoj je strani neko bio.
U tome je poenta.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Tink

Bravo Tink! Tako su indijanci shvatli da postoji zlo dok su ih istrebljivali a africki robovi dok su ih porobljavali, oni koji su sa sapunom u ruci cekali da im puste vodu u tusevima u Aushvizu i mnogi ,mnogi drugi!!! Neka ih sad su naucili da postoji zlo! Bez toga… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije

Postoje dvije opcije Emilijano. Jedna je tvoja,fatalisticka, u kojoj nemamo nimalo sanse, i druga je ona u kojoj imamo realne sanse. Moja je ova druga,jer ja izgubiti ne mogu. Bio bih glup uzeti sebi za primjer indijance ili robe porobljene. Mislim i da je to pomalo mahnito,kako mi u Bosni… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Sam

Sam, ok zaboravi njih. Sto je sVietnamom na koji je baceno vise bombi nego ukupno u ww2 ? Sto je s crvenim Kmerima u Kambodzi? Sto je s 20mil. stradalih u kazamatima po Sibiru? Sto je s Aboridzanima, sto je s stanovnicima npr. Dominikanske republike? Osobmo sam im stajao nad… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije

Emiliano
Uzecu za primjer prezivjele iz Vijetnama koji su pobijedili,one iz Sibira koji su oslobodjeni,one iz Kambosze koji sada hodaju slobodni.
Eto alternative.
A necu zaboraviti ni one nastradale,da mi to bude pouka i da se spremim.
Tako razmisljam.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

@guest_459283
Kolega,
Mislim da bi trebao da pogledas ovaj video (naravno preporucujem ga i drugima)…
Profesor govori malo sporo (pa se video moze ubrzati na 1.25 napr) – ali definitivno svaka mu je na mjestu.
https://www.youtube.com/watch?v=cDdERocEaU8
Nadam se da ce ti pomoci da se smiris i opustis 😉

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istrazuj, lako je tebi opustit se kad vjerujes da ce te nekakav tvorac spasit! Pusti mene koji raspolazem s vise informacija i koji gleda unazad u povijest kako su prosle razne civilizacije , narodi, pa i dinosaurusi pa me slobodno zovi pesimistom, defetistom, cime god hoces. Meni su poznati optimisti… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Tink

Bravo Tink , divno si se izrazio ; zamislite da nema zla , kako bi smo znali onda sta je dobro . Valjda bi nastavak bio kad budemo upoznali dobro zla ce nestati .

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

“…. Interesantno. WHO tvrdi jedno, a proizvođač drugo….” Nije to ništa čudno i nelogično. Naprotiv. cijelo vrijeme koliko traje ovaj korona “ivent” bombardirani smo proturječnim informacijama, često od strane istih osoba. To je smišljeno i namjerno. Cilj je proizvesti opću konfuziju i nepovjerenje među stanovništvom tako da ono na kraju… Pročitaj više »

invmb
Gost
invmb
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

Potpisuje to. Nadam se da ce se osnovati neki pokret protiv toga da mogu da mu se pridruzim za bolji zivot nase djece.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije
Reply to  invmb

invmb, naslute li majstori osnivanje takvog pokreta, osnovati će ga sami, a dalje će ići kako je već x puta u povijesti išlo.
Za nekakav uspješan otpor, trebat će nešto inovativno, možda čak nešto et.

Tink
Gost
Tink
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istrazuj, volio bi biti takav optimista kao vi, medjutim da su doterani do zida je daleko od istine. Apsolutne pobede nad zlom nikad nece biti ali u pravu ste, protiv njega se stalno mora boriti i bar odrzavati tu ravnotezu jer mislim da i zlo nikad nece apsolutno pobjediti dobro… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Tink

“… Sto je zlo vece cini mu se da je nadomak pobjede, ustvari tada se dobro naj jace budi i potiskuje ga….” @guest_459443 Ova vam je dobra! Ime jedna kod Srba poprilicno dobra, a ako se ne varam ide od prilike: “… nije bitno to kolika je sila koja mi… Pročitaj više »

iesfivnsegfnvusenfuvnseufdsfvef
Gost
iesfivnsegfnvusenfuvnseufdsfvef
1 godina prije
Reply to  Tink

Tink, dobra ti zadnja rečenica, hvala na njoj.

Buntovnik s razlogom
Gost
Buntovnik s razlogom
1 godina prije

Subaru i Tink nažalost dobro i zlo ne postoje. To je još samo jedna od brojnih podvala židovskih religija i njihovih derivacija. Naravno cilj takve podvale je od ljudi napraviti “dobre” (ponizne, krotke, čitaj: ovce) s kojima se onda može lako manipulirati. Posebno me čudi za tebe Subaru da si… Pročitaj više »

sefbvsnfvsnefvnsjefvsefvsefvsef
Gost
sefbvsnfvsnefvnsjefvsefvsefvsef
1 godina prije

Buntovnik, rečenica lijepo zvuči za mene zemljanina sa empatijom a ne bez razuma. Nama su podvalili tko tebi šamar a ti okreni i drugi obraz a za sebe su ostavili oko za oko zub za zub.

Tink
Gost
Tink
1 godina prije

Buntovnik, nije problem da predjemo na filozovsko poimanje dobra i zla, medjutim bojim se da tu nema mesta diskusiji ako vi zidovsko programiranje ljudi stavite kao nesto apsolutno, znate ljudi su ziveli i pre zidova kada jos nije postojao koncept naroda i nacija a da ne govorimo o razradjenim tehnikamo… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije

Jeli to priča o Demiurgu i konceptu dobra i zla gdje je pozornica (matrix) tako postavljena da ako si na bilo kojoj strani si u “rotoru”. Nekako bas ne nalazim puno ” materijala” o tome. Izgledno mi postaje da bih trebao vise prakticirati, a manje citati. Ako netko zna za… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Tink

Tink

I u čovjeku postoji ravnoteža. Jako dobri ljudi imaju jako crni “alterego”…

Tink
Gost
Tink
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija, neka digne ruku taj majcin “svetac” koji nema u sebi klicu zla.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istrazuj, zaboravio si da ovce biraju dio tog vrha, kako u RH o kojoj je clanak, tako i u Srbiji i ostalim zemljama… U posljednje vrijeme ti dosta toga promice i to me dodatno brine. Znas ,nije u redu pljuvati po vlasti koju je izabrao narod izravno na izborima ili… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

@guest_459283 Ma nisam zaboravio… To je bila i prosla sansa. Ljudi su mogli izaci nasovno i probati promjeniti stvar. I u Hrvatskoj i u Srbiji. (Kao u slucaju Trumpa) Naprosto ostali su kuci (kao sto su cionisti i predvidjeli kada su pravili tzv “demokratiju” za “gojime”)… Ameri su protiv svih… Pročitaj više »

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

Baciite djubre neka amerikanci uzmu sve gratis

Max
Member
Max
1 godina prije

Da treba ih Procesuirati.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Max

Max
Slažem se, ali onako, po partizanski…

bumbar
Gost
bumbar
1 godina prije

Koji sud će im suditi kad je mafijaška hobotnica sve premrežila, i zdravstvene institucije, i medije i pravosuđe?

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  bumbar

NAŠ SUD

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Mario

Mario koji to “nas” sud? Tebe ,mene i jos par ljudi s portala? Nemoj zaboravit da su ljudi birali te kretene izravno ili ne izravno tako sto su na dan izbora ostali doma. Osim toga ne vidim na ulicama RH neko izrazeno nezadovoljstvo pa stoga imaju jos jednu potvrdu da… Pročitaj više »

čekajsamo...
Gost
čekajsamo...
1 godina prije

“Krv je ljudska (h) rana naopaka, na nos vam je počela skakati, prepuniste i mješinu grijeha” , ( evo vještice!) .

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Vec vidjeno. Tamiflu je ista prica. Zapravo jedini ljek protiv korone i ostalih gripi slicnih virusa je nas imunosni sustav. Ostalo su samo pripravci koji olaksavaju simptome ili ubijaju zbog nuspojava. Sto nije tako rijetko

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Više je tu velikih igrača u igri svaki sa svojim interesima, ali međusobno jako dobro povezani i koordinirani. Globalna kabalistička kamarila psihopata, utjelovljena u američkoj dubokoj državi, EU institucijama, kineskoj KP, najmoćnihim “filantropima” i još nekim formalnimi neformalnim, manje ili više javnim organizacijama je ovo pokrenula prije svega kao test… Pročitaj više »

Suzana
Member
Suzana
1 godina prije

Alemka Mar( Smrk) kotic, curica iz siromasnog kraja, zeljna grandioznosti, radila sa dr Sreckom Sladoljevom 10 godina na imunoloskom, prodana dusa Sorosa, desna ruka HDZ, je idealna , onako priglupa, zena staklenog pogleda, da gura otrovan lijek naciji.. Vili Beros ,,zidov porijeklom, Willim Berosh, clan Rotary Cluba, iz pouzdanih izvora… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Suzana

@guest_459379 Hrvatska lagano izumire ako su prihvatili igru da i ovo malu ljudi treba prepoloviti onda taj čin veleizdaje ili nazovite kako hoćete, nije za suđenje. Ako se nekome ne sviđa partizanski način, možemo to riješiti kako je vermaht to riješavao, za jednog ubijenog Hrvata od antiCovid cijepiva, deset političara,… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Suzana

Suzana, za tvoju informaciju u ww2 je poginulo oko 50mil. ljudi ,tako da uopce nije bitno jer se Hitler ubio ili je kako neke price kazu, lijepo i sretno zivio u Juznoj Americi zar ne? 50mil. mrtvih i oko 200mil. ranjenih, osakacenih i sl. nemogu se utjesiti sudbinom pojedinca. Slaba… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Suzana

Suzana

Kako znaš? Po imenu i izgledu mogao bi biti Mađar ili čak Albanac.
U krajnjoj liniji bitno je kako je donesena odluka da se pljune 1.5 milijardi za mačka u vreći…i gore, T- Rex u vreći.

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

SAM:
“Snijeg je pao a zvijeri tragove ostavile.
Vrlo jasne i vidljive.
I znamo bas,koje zvijeri.
Kada prodje “zabrana” lova,onda po redu loviti.
A doci ce i taj dan.”

TOCNO TAKO

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
1 godina prije

PITANJE JE JEDNOSTAVNO. TREBA LI DANAŠNJU PETU KOLONU ISTRAŽITI I PROCESUIRATI? Odgovor je jednostavan. Ne trebaih istrazivati nego pohapsiti i pred prijekim vojnim medjunarodnim sudom suditi po kratkom postupku a poto sve izmedju zida i strojnica. Ovo je samo jos jedan u nizu dokaza da je kapitalizam zlo po prirodu,… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Kako Kina i kinezi nagradjuju svoje upletene u korupciju zasto ne prepisemo recept, a jednostavan je: 7:62 ili 7:65.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Ive

Ive, kad bi znao da u Kini ista sudbina ceka ovakve komentatore poput tebe koji su protiv sistema i partije, nebi zazivao kineski model.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Emiliano,
A gdije si ti procitao da sam ja protiv postenog sistema, ja jesam protiv sistema LOPOVA LOPINA iz ZLOCINACKE HDZ

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Ive

Ive, nisi me razumio, naime rekoh ako podrzavas Kinesku partiju i kineski sistem. Niti
jednom rjecju nisam spomenio tebe i hdz

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Ive

Svojevremeno je bio djelotvoran i 7,9

Jomla
Gost
Jomla
1 godina prije

Remdesivir prodaje Pandanm iz Kine. Imate ga kao reklamni link u ovom članku.

Antivalidator
Gost
Antivalidator
1 godina prije

Prvo podjeliti ovaj lek svim amerofilima i američkim fanaticima…… Oni imaju prednost…..

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

EMILIANO ZAPATA realno sve pišeš “(Sam neznam hoces li mi vjerovati ali najgori scenariio 100% nisam predstaviio, niti cu ikada jer ovo malo istine tesko podnosite. Iako je upravo bas taj scenario najizgledniji),” Prijatelju nije sve tako crno ovo je vrijeme smjene svemirskih perioda, vec je odluceno da se zemlja… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Mario

Mario, molim te za izvor gdje si pronasao to o 300000 godina i da nam stize spas pa da se i ja radujem? Neka knjiga? Moze ime pisca, link, da je negdje uklesano u nekakv spomenik? Bilo sto? Daj molim te malo pomozi, nemogu se nadat bez nekog uporista, pogotovo… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Emiliano,
Ti se uhvatio za 300,000 a vidis da je ZLOCINACKOM HDZ trebalo manje od 30 godina da sje*u i uniste Hrvatsku i da dojucerasnji gologuzani postanu tajkuni, milijuneri i milijarderi.

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Ive

Ive imaš pravo ljudi nisu ni svjesni sta su
u zadnjih 30 godina naiveNAGATIVE progutali! Čak i nebo se crtalo negativom chemtrailsima ljudi su jako uspavljiva stvorenja..

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Odgovorio sam ali nece da jos objave

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  Mario

Urednici zasto ne objavite moj odgovor emilianu

IVICA
Gost
IVICA
1 godina prije

OVAJ “LIJEK” REMDESIVIR za Covid19 Inhibira RNA polimetazu virusa i time očito – navodno, sprječava replikaciju. Možda to kod Ebole šljaka ili kod hanta virusa Kod covida19, nema dokaza, NEGO ANALOGIJA, što NIJE DOBRO. Obzirom da isti proces imamo i kod stanične replikacije čovjeka na RNA matrici, prije kopiranja u… Pročitaj više »

Tanja
Gost
Tanja
1 godina prije

🙂

Američki brod zatvor, nazvan Yuma, pristao je u Kopru.

Istini za volju nije od Vardara pod do Triglava već obrnuto.

Ramzes XXV
Gost
Ramzes XXV
1 godina prije

Ma koji Remdesivir?Od pocetka pandemije korone moja supruga i ja te punac uzimamo vitamin D ,25 000 IU, svakih 14 dana.I do sada nismo cini se “ulovili” koronu.Neka tako i ostane,sto je moguce duze.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Ramzes XXV

Ranzes, niste je ulovili jer nemate preko 100g. a ne zbog vitamina. Da ste kojim slucajem stradali u prometnoj, mafijaskom obracunu, barskoj tuci i sl. vec bi vas se statisticki vodilo kao umrle od Korone

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Nije vezano uz Remdesivir ali evo još jedna dobra vijest za sve koji željno isčekuju cjepivo ili bilo kakav lijek prije nego što nas sve pokosi “smrtonosna bolest”. Dakle “stručnjaci” sa londonskog King’s Collegea su svojim najnovijim “istraživanjem” došli do revolucionarnog zaključka da žene općenito, a posebno one sa višom… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

Hahahaha, bravo!

sefbvsnfvsnefvnsjefvsefvsefvsef
Gost
sefbvsnfvsnefvnsjefvsefvsefvsef
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

Dobar Kuko hahahaha.

sokre
Gost
sokre
1 godina prije

cijeli ovaj članak sam prenio u komentare na YUtarnji, članak je odmah maknut.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/glavni-americki-epidemiolog-ocekuje-deset-milijuna-cjepiva-do-pocetka-2021-15012156

Saša V.
Gost
Saša V.
1 godina prije

Fake news financiran od strane Kremlja. Bolje da su novce potrošili na modernizaciju zaostale ruske infrastrukture

Meine Ehre heißt Treue
Gost
Meine Ehre heißt Treue
1 godina prije

Ova naša 4 jahaća aokalipse su niš drugo neg domaći izdajnici koji rade protiv svog naroda a za interese farmaceutskih lobija.
Postavlja se pitanje, kad se ova farsa razotkrije šta s njima? Šta se inače radi u ratu s domaćim izdajnicima?
Jer ovo je oblika rata, specijalnog rata?

piždro
Gost
piždro
1 godina prije

Njiima ce ‘veliki bratko’ i njihovim obiteljima na vrijeme osigurat pitovnice, novce, te novi indetitet sa svim ostalim sto sljedi prebacit na sigurno mjesto.. na neki drugi kraj svjeta..

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Slicno ce odgovarat ko Mamic, Horvatincic, Kutle, Vidosevic, Bandic……….(nastavi niz do ujutro pisat)…….
.Zar zbilja zaboravljate u kakvoj zemlji zivite?

Boris
Gost
Boris
1 godina prije

Kao Hrvat slobodne suverene države imam pravo na izbor vakcine ,ako se bude moralo vakcinirati, moj izbor bi bio za Ruske vakcine ,jedino njima vjerujem i bio bih siguran od svih ovih podvala o virusu.

roni
Gost
roni
1 godina prije
Reply to  Boris

Borise ne živi u zabludi zar ne govorimo o globalizaciji i svi su gori od virusa jer kao naši ali nisu naši. Globalizacija jednostavno nema nacije, granica ni država, a na tome se radi zato i je ovo sranje.. NEMA sigurnog cjepiva za par mjeseci a pogotovo ako virus nije… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  Boris

Sretno BoRiSe!

Perun
Gost
Perun
1 godina prije
Reply to  Boris

Hoces iglu ili pilulu Borise …..P.S..Neki rezimi koji su investirali u platni sistem suverenih drzava podrzavaju ovaj metod reketiranja naroda nacija i drzava ….uz pomoc obicnog virusa ….Platne bilance ovih reketara (citaj krunisanih glava )obicno idu preko privatnih bankarskih kuca ….Piletina sa salmonelom ili ljudsko meso sa sa koronom sve… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Molim vas procitajte na hr sott net clanak “elite spremaju veliki reset”

robinhood
Gost
robinhood
1 godina prije

Ma to su laži !!! Da naša misica Alemkica i onaj super Vili , Plenkovićev hemoroid da rade protiv svog naroda ma dajte nema šanse…..pa oni pripadaju najdomoljubnijoj stranci na svijetu KRadeZeu……ma dajte molim vas nema šanse……ma neeeeeeeee !!!!!

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

63 milijuna eura?
pa to i nisu bas neki novci. cijena jednog nogometnog transfera.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije

63 milijuna eura je 15 euro centi po glavi stanovnika EU. to je jedna kuna. pa ne mozes masku kupiti za to. minuta stajanja proizvodnje kosta vise od jedne kune. zar stvarno mislite da bi se trgovina i proizvodnja obustavljale da bi netko zaradio kunu po glavi stanovnika? ima tu… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Finacijer Faktografa… GONG, Trg bana Josipa Jelačića 15/IV, Zagreb….Mislave Lave ako treba razvalit cemo i Faktograf ….. Slaven Bijelac Slobodan Strijelac…..P.S. Evo jedna pjesma od Daleke Obale da razbije ucmalost i monotoniju…. Postoji obala gdje more je cisto daleka obala Stijene su gole a djevojke isto daleka obala, pjevaju Dale-kao… Pročitaj više »

Jele
Gost
Jele
10 mjeseci prije

Ta peta kolona djeluje dugo. Imate organizaciju Amcham Hrvatska pa pogledajte tko nam upravlja drzavom. Oni čak to i kazu da utječu na političke odluke u ovoj drzavi . Znači nas kao narod se ne pita već se pita korporacije. Dokle god se ne ukinu takve organitacije mi ćemo nestajati.… Pročitaj više »

samo pitam
Gost
samo pitam
8 mjeseci prije

Jest ruzna zena.

Hrvoje
Gost
Hrvoje
7 mjeseci prije

Alemka se od početno razborite žene i uvažene liječnice kontradiktornim stavovima razotkrila i prometnula u jeftinu promotoricu lošeg društva iz farma ekipe kojoj nitko razborit više ne vjeruje a doći će vrijeme kada će morati objasniti što je i zašto radila

Butjer1010
Gost
Butjer1010
2 mjeseci prije

Nuspojave su mu zaista velike, od povišenja tlaka, razine šećera u krvi,…. ali mom ocu je pomogao, šta god vi tu napisali. Prvo su ga “kljukali” sa antibioticima, za koje znamo da samo još više ubiju čovjeka koji je obolio od virusa, jer mu još smanje imunitet, i kad je… Pročitaj više »

Ana
Gost
Ana
20 dana prije

Postovani Mislave. Ovo vase pitanje-kada ce biti podignute optuznice- sigurna sam da vi manje nego ja vjerujete u sve to, hocu reci pravosudni sustav, pravedne kazne i ostalo.; Pa dovoljno je promatrati . Samo uporediti kradju kesice tjestenine, i uzimanje milijuna, te nas dragi pravedni sustav koji se pozabavi sa… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik