REMDESIVIR – Znamo sumu: 63.000.000 €, znamo tko lobira i znamo imena naručitelja – Kada će biti podignuta optužnica?

REMDESIVIR - Alemka Markotić - Zatvor

REMDESIVIR – Maske su pale, a stvari su postale i više nego jasne. Uz pomoć “pete kolone”, korporacije su dobile bitku, jer svi naručuju vrlo upitna cjepiva, a sada i lijekove.

Europska komisija je kupila za sve svoje članice kontroverzni lijek Remdesivir, a račun od 63 milijuna eura ćemo platiti mi, iako to nismo tražili. “Pazite, ovo je samo prva narudžba”, tvrde agencije. Kao da probaju puls ovcoidima, a kada prva pilula prođe, druge će ići puno lakše.

Briselska birokratska tvorevina odavno nemilice troši naš novac, dok im narodi 27 članica ulaze u agoniju iz koje se neće izvući sljedećih 20 godina.

Remdesivir nije obična “pepermint bombona” koja ne djeluje, a skupo košta, te se nalazi esencijalnoj listi koju su progurali razni farmaceutski lobiji. Ne, Remdesivir je lijek za sve i ništa s ozbiljnim nuspojavama i brutalno visokom cijenom u odnosu na klorokin kojem je istekao petent i koji se doista može kupiti po cijeni pepermint bombona. Klorokin djeluje i spasio je mnoge kojima je prijetila malarija, a danas, prema profesoru Didieru Raoulutu, uspješno smanjuje smrtnost oboljelih od koronavirusa.

Remdesivir je stvorila kontroverzna američka korporacija Gilead Sciences tvrdeći da liječi Ebolu, a naknadno je ovaj lijek povučen jer rezultati nisu bili zadovoljavajući.

Moramo ponoviti da su u ovu korporaciju investirali lešinarski fondovi, koji već direktno ili indirektno operiraju u svim zemljama uz pomoć domaćih petokolonaša i grupica (mislimo na Faktograf) koje se hrane mrvicama istih.

Što smo pisali prije mjesec dana o lijeku Remdesivir?

EMA (Europska agencija za lijekove), koja kontrolira i autorizira lijekove u EU, odlučila je, danas 25. lipnja, preporučiti kontroverzni i opasni lijek, opskurne tvrtke Gilead Sciences, što je prvi korak za njegovu komercijalizaciju na europskom tržištu.

“Remdesivir je prvi lijek protiv Covida-19 koji se preporučuje za autorizaciju u EU”, navodi se u izvješću ove agencije sa sjedištem u Amsterdamu, dodajući da preporuku sada mora odobriti Europska komisija.

Europska komisija “ima za cilj donijeti odluku o uvjetnom odobrenju stavljanja lijeka u promet za Remdesivir u narednom tjednu”, priopćila je EMA. Preporuka agencije odnosi se na liječenje novog koronavirusa kod odraslih i adolescenata od 12 godina, koji pate od upale pluća i treba im dodatni kisik, tj. oni koji boluju od teškog oblika bolesti”.

Istraživanje EMA-e otkrilo je da se pacijenti Covid-19 liječeni Remdesivirom oporavljaju u prosjeku četiri dana brže od ostalih bolesnika. Izvorno razvijen za Ebolu od strane američkog laboratorija Gilead, Remdesivir je prva terapija koja je pokazala značajnu učinkovitost u bolesnika hospitaliziranih zbog Covida-19 prilikom kliničkih ispitivanja, čak i ako se smatra da je učinak skroman.

Ako ste zaboravili, to je onaj isti lijek kojeg je stožerašica Alemka Markotić promovirala dva mjeseca ranije. Remdesivir je lijek s vrlo ozbiljnim nuspojavama u odnosu na klorokin koji se smatra jednim od najsigurnijih lijekova na tržištu.

Prema profesoru Didieru Raoultu, postoje dvije studije vezane za Remdesivir. Prva je objavljena u Lancetu, koja je zaključila kliničku neučinkovitost. Drugu studiju je financirala farmaceutska tvrtka Gilead Sciences, koju je spomenuo dr. Fauci i koja također ne daje značajne rezultate. Ova studija je objavljena u New England Journal of Medicine. Studija je zaključila da 60 % pacijenata ima nuspojave, 23 % nuspojava su vrlo ozbiljne, a 8 % je zahtijevalo prekid tretmana. Znanstvenici znaju da je neetično davati pacijentu placebo ako su im već ugroženi životi. “Također, ne smije se zaboraviti da studija koja ne uključuje ni krajnju točku ni usporedbu, ne može dopustiti da zaključimo bilo što, tvrdi profesor Didier Raoult.

Tko je Gilead Sciences?

Radi se o tvrtki o kojoj smo već pisali, a čija je lista akcionara identična onoj koja stoji iza mainstream medija u vlasništvu Black Rocka, The Vanguard Groupe i Capital Research&Managementa. To su oni mediji koji napadaju profesora Didiera Raoulta i njegovu jeftinu bi-terapiju klorokinom i azitromicinom.
Pročitajte što je portal Logično pisao 7. svibnja 2020.

Što znamo o Remdesiviru?

Remdesivir, još jedan je eksperimentalni antivirusni lijek koji je razvila laboratorija Gilead Sciences. U početku se koristio za liječenje virusa Ebole. Integriran je u istraživački program Discovery, onaj koji nije uključio klorokin i azitromicin profesora Didiera Raoula. Remdesivir je 2018. godine povučen u Kongu jer nije dao zadovoljavajuće rezultate protiv Ebole. Ali…

“Remdesivir je jedini lijek za kojeg možemo smatrati da je učinkovit”, rekao je Bruce Aylward, pomoćnik generalnog direktora WHO-a. Testiran je in vitro i in vivo na životinjskim modelima protiv patogenih virusa MERS i SARS, također koronavirusa koji su strukturno slični Covidu-19″.

Međutim, proizvođač ovog lijeka Gilead France je ipak objasnio: “Nema podataka koji bi dokazali bilo kakvu potencijalnu kliničku učinkovitost Remdesivira protiv Covida-19 kod ljudi”. Interesantno. WHO tvrdi jedno, a proizvođač drugo.

“Ako klinička ispitivanja budu uspješna, Gilead se priprema za veliku potražnju. Industrijski postupak zahtijeva provođenje sedam kemijskih reakcija. Farmaceutska tvrtka uspjela je prepoloviti vrijeme proizvodnje. Uz naporan rad, ovaj je rok smanjen na šest mjeseci”, rekao je šef francuske podružnice Gileada, Michel Joly za Les Echos.

Kompanija se nada da će do listopada proizvesti “više od 500.000 tretmana mjesečno i više od milijun mjesečno do kraja godine”, uvjerava Daniel O’Day, izvršni direktor u priopćenje za javnost. Također je zajamčio: “Naša trenutna zaliha iznosi 1,5 milijuna pojedinačnih doza. Ovisno o optimalnom trajanju liječenja, koje proučavamo u kliničkim ispitivanjima, to bi moglo omogućiti liječenje za više od 140 000 pacijenata. ” Osim toga, tvrtka “nastavlja s pružanjem Remdesivira djeci i trudnicama na temelju pojedinačnih zahtjeva”.

Nuspojave lijeka Remdesivir kojeg guraju mainstream mediji
Nuspojave lijeka Remdesivir kojeg guraju mainstream mediji

Trag novca

Usporedimo li francusku tvrtku Sanofi koja proizvodi jeftini klorokin i američku tvrtku Gilead Sciences koja proizvodi četiri puta skuplji Remdesivir, stvari postaju jasne. Akcionari tvrtke Gilead su suvlasnici medija koji mogu utjecati na javnost, a time i na vrijednost akcija na burzama. Na donjem grafikonu jasno vidimo kako je vrijednosti akcije tvrtke Gilead Sciences do početka koronakrize bile stabilna, a odmah po početku krize, akcija je porasla za 16 %. Kapitalizacije tvrtke iznosi 93,77 milijardi dolara, gdje 16 % predstavlja skoro 15 milijardi dolara. Ipak cjepiva i lijekovi donose veliki profit, iako neki tvrde suprotno.

Sanofi i Gilead
Sanofi i Gilead

Cijene terapije

Tvrtka ima već pripremljenu količinu Remdesivira, samo čeka da prođu klinička ispitivanja kako bi ga masovno ponudila pacijentima. Idemo vidjeti koliko koštaju tretmani za koronavirus:

  • Klorokin x 14 dana x 0,28 € = 3,92 €
  • Hidroksiklorokin x 14 dana x 0,92 € = 12,88 €
  • Azitromicin x 14 dana x 1,29 € = 18,06 €
  • Lopinavir/ritonavir x 14 dana x 3,68 = 51,52 €
  • Sofosbuvir/declatasvir x 14 dana x 4,60 € = 64,40 €
  • Remdesivir x 10 dana x 8,28 € = 82,80 € (cijena može biti još viša za nekoliko puta)
  • Favipiravir x 14 dana x 18,40 € = 257 €
  • Pirfenidone x 28 x 28,52 € = 798,56 €

Bi-terapija klorokinom i azitromicinom profesora Didiera Raoulta, koja do danas nema alternative jer daje daleko najbolje rezultate bez nuspojava, košta ukupno 21,98 €, a terapija Remdesivirom, uz vrlo ozbiljne nuspojave, košta četiri puta skuplje tj. 82,80 €.

Zašto Alemka Markotić spominje samo Remdesivir i tvrdi da nema teških nuspojava, kada znanstvene studije govore sasvim suprotno? Tko lobira za ovaj američki lijek iza kojeg stoji poduzeće u vlasništvu fondova, koji također “drže” mainstream medije? Kako možemo vjerovati jednoj WHO (Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji) kada njen visoki dužnosnik ne čita znanstvene studije, a usput zaboravi spomenuti klorokin i azitromicin? Pitanja su na koja tek treba dati odgovor, ne samo gospođa Alemka Markotić, nego svi koji su uključeni u koronakrizu.

Gornji članak je objavljen prije 30 dana

Zar trebaju dodatni dokazi za istragu protagonista?

Prije odluke Europske komisije, sva upozorenja su bila javna, a portal Logično je u više članaka, citirao znanstvenike i znanstvene studije koje raskrinkavaju Remdesivir i tvrtku Gilead Sciences.

Za informacije iznad, koje smo iznova objavili, zločinačka organizacija Faktograf je ocjenila naš članak lažnim, jer prema njima imati većinsku količinu akcija u Gilead Sciences ne znači biti vlasnik.

Iako se čini da naš trud nije nagrađen, stvari su ipak puno bolje nego je to tako. Dans je sve jasno. Znamo o kakvom se lijeku radi. Znamo tko ga proizvodi i tko za njega lobira. Znamo tko naručuje i plaća račun. Znamo tko će u budućnosti odgovarati. Trag je ostao i neizbrisiv je.

Ivo Sanader je također bio “svemoguć”. Neki od današnjih protagonista su njegova ideološka djeca. Završio je kako je završio, jadno kao i njegove odluke koje su unazadile lijepu zemlju Hrvatsku.

Pitanje je jednostavno. Treba li današnju petu kolonu istražiti i procesuirati?

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
190 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
soifvnoaesfvnasefvnaefnvanfvinaidfvaf

Tko radi za tamu i pripada čildrensima ne odgovara nikomu, njega može samo onaj za koga radi suditi, uhititi, poslati pod zemlju. Takovi su nedodirljivi i sve im je dozvoljeno i imaju zaštitu onoga tko vlada planetom milenijima.

Mirsad Dubravic

Treba biti korektan i reći da se u Hrvatskoj , za razliku od mnogih većih zemalja npr SAD-a ili UK, terapija hidroksiklorokinom može dobiti, i u protokolu je tretmana osoba oboljelih od COVID-19 koji imaju ozbiljnije simptome. O tome možete vidjeti više na službenoj stranici kliknie Fran Mihaljević
http://www.bfm.hr/en_GB/page/koronavirus

CDC i WHO = HIV i EBOLA
RoPe

Mize neki clanak o Bejrutu pa da komenturamo.

Emiliano Zapata

nikakve tuzbe nece biti, a i da kojim slucajem bude bila bi to farsa u kojoj bi sami sebi sudili uz pomoc namjestenih sudaca. Ma i da slucajno izgube sud pa da bude neke odstete, opet to ide iz dzepova sirotinje koja placa poreze…Tim zlikovcima nemozes naskodit njihovim oruzijem ,igrajuci… Pročitaj više »

Qzm

Psi laju, karavane prolaze…

Mirko

Čudo, kako HR obiluje domaćim izdajnicima koji se prodaju za judien škude. A djeca su crtala alemku i ona njena 3 jahača apokalipse kao dobre ljude. Koja moć medija. Gori je 1 domaći izdajnik nego 1000 neprijatelja.

Jxlspsp

Koliko će sati trebati faktografu da cenzurira ovaj članak?

Istrazuj

“…. Interesantno. WHO tvrdi jedno, a proizvođač drugo….” Ma to vise nista nije cudno. Ljudi su se vec navikli da zivimo u banditskom sistemu – i jedina stvar koja je pozitivna glede tog sistema – jeste da malo ko sumnja da je on banditski. Cak ni oni penzioneri sto ih… Pročitaj više »

Slovenac

Baciite djubre neka amerikanci uzmu sve gratis

Max

Da treba ih Procesuirati.

bumbar

Koji sud će im suditi kad je mafijaška hobotnica sve premrežila, i zdravstvene institucije, i medije i pravosuđe?

čekajsamo...

“Krv je ljudska (h) rana naopaka, na nos vam je počela skakati, prepuniste i mješinu grijeha” , ( evo vještice!) .

Zax

Vec vidjeno. Tamiflu je ista prica. Zapravo jedini ljek protiv korone i ostalih gripi slicnih virusa je nas imunosni sustav. Ostalo su samo pripravci koji olaksavaju simptome ili ubijaju zbog nuspojava. Sto nije tako rijetko

Stara kuka

Više je tu velikih igrača u igri svaki sa svojim interesima, ali međusobno jako dobro povezani i koordinirani. Globalna kabalistička kamarila psihopata, utjelovljena u američkoj dubokoj državi, EU institucijama, kineskoj KP, najmoćnihim “filantropima” i još nekim formalnimi neformalnim, manje ili više javnim organizacijama je ovo pokrenula prije svega kao test… Pročitaj više »

Suzana

Alemka Mar( Smrk) kotic, curica iz siromasnog kraja, zeljna grandioznosti, radila sa dr Sreckom Sladoljevom 10 godina na imunoloskom, prodana dusa Sorosa, desna ruka HDZ, je idealna , onako priglupa, zena staklenog pogleda, da gura otrovan lijek naciji.. Vili Beros ,,zidov porijeklom, Willim Berosh, clan Rotary Cluba, iz pouzdanih izvora… Pročitaj više »

Mario

SAM:
“Snijeg je pao a zvijeri tragove ostavile.
Vrlo jasne i vidljive.
I znamo bas,koje zvijeri.
Kada prodje “zabrana” lova,onda po redu loviti.
A doci ce i taj dan.”

TOCNO TAKO

Mali Mujo

PITANJE JE JEDNOSTAVNO. TREBA LI DANAŠNJU PETU KOLONU ISTRAŽITI I PROCESUIRATI? Odgovor je jednostavan. Ne trebaih istrazivati nego pohapsiti i pred prijekim vojnim medjunarodnim sudom suditi po kratkom postupku a poto sve izmedju zida i strojnica. Ovo je samo jos jedan u nizu dokaza da je kapitalizam zlo po prirodu,… Pročitaj više »

Ive

Kako Kina i kinezi nagradjuju svoje upletene u korupciju zasto ne prepisemo recept, a jednostavan je: 7:62 ili 7:65.

Jomla

Remdesivir prodaje Pandanm iz Kine. Imate ga kao reklamni link u ovom članku.

Antivalidator

Prvo podjeliti ovaj lek svim amerofilima i američkim fanaticima…… Oni imaju prednost…..

Mario

EMILIANO ZAPATA realno sve pišeš “(Sam neznam hoces li mi vjerovati ali najgori scenariio 100% nisam predstaviio, niti cu ikada jer ovo malo istine tesko podnosite. Iako je upravo bas taj scenario najizgledniji),” Prijatelju nije sve tako crno ovo je vrijeme smjene svemirskih perioda, vec je odluceno da se zemlja… Pročitaj više »

IVICA

OVAJ “LIJEK” REMDESIVIR za Covid19 Inhibira RNA polimetazu virusa i time očito – navodno, sprječava replikaciju. Možda to kod Ebole šljaka ili kod hanta virusa Kod covida19, nema dokaza, NEGO ANALOGIJA, što NIJE DOBRO. Obzirom da isti proces imamo i kod stanične replikacije čovjeka na RNA matrici, prije kopiranja u… Pročitaj više »

Tanja

🙂

Američki brod zatvor, nazvan Yuma, pristao je u Kopru.

Istini za volju nije od Vardara pod do Triglava već obrnuto.

Ramzes XXV

Ma koji Remdesivir?Od pocetka pandemije korone moja supruga i ja te punac uzimamo vitamin D ,25 000 IU, svakih 14 dana.I do sada nismo cini se “ulovili” koronu.Neka tako i ostane,sto je moguce duze.

Stara kuka

Nije vezano uz Remdesivir ali evo još jedna dobra vijest za sve koji željno isčekuju cjepivo ili bilo kakav lijek prije nego što nas sve pokosi “smrtonosna bolest”. Dakle “stručnjaci” sa londonskog King’s Collegea su svojim najnovijim “istraživanjem” došli do revolucionarnog zaključka da žene općenito, a posebno one sa višom… Pročitaj više »

sokre

cijeli ovaj članak sam prenio u komentare na YUtarnji, članak je odmah maknut.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/glavni-americki-epidemiolog-ocekuje-deset-milijuna-cjepiva-do-pocetka-2021-15012156

Saša V.

Fake news financiran od strane Kremlja. Bolje da su novce potrošili na modernizaciju zaostale ruske infrastrukture

Meine Ehre heißt Treue

Ova naša 4 jahaća aokalipse su niš drugo neg domaći izdajnici koji rade protiv svog naroda a za interese farmaceutskih lobija.
Postavlja se pitanje, kad se ova farsa razotkrije šta s njima? Šta se inače radi u ratu s domaćim izdajnicima?
Jer ovo je oblika rata, specijalnog rata?

Boris

Kao Hrvat slobodne suverene države imam pravo na izbor vakcine ,ako se bude moralo vakcinirati, moj izbor bi bio za Ruske vakcine ,jedino njima vjerujem i bio bih siguran od svih ovih podvala o virusu.

Mario

Molim vas procitajte na hr sott net clanak “elite spremaju veliki reset”

robinhood

Ma to su laži !!! Da naša misica Alemkica i onaj super Vili , Plenkovićev hemoroid da rade protiv svog naroda ma dajte nema šanse…..pa oni pripadaju najdomoljubnijoj stranci na svijetu KRadeZeu……ma dajte molim vas nema šanse……ma neeeeeeeee !!!!!

Brainstorm

63 milijuna eura?
pa to i nisu bas neki novci. cijena jednog nogometnog transfera.

Brainstorm

63 milijuna eura je 15 euro centi po glavi stanovnika EU. to je jedna kuna. pa ne mozes masku kupiti za to. minuta stajanja proizvodnje kosta vise od jedne kune. zar stvarno mislite da bi se trgovina i proizvodnja obustavljale da bi netko zaradio kunu po glavi stanovnika? ima tu… Pročitaj više »

Perun

Finacijer Faktografa… GONG, Trg bana Josipa Jelačića 15/IV, Zagreb….Mislave Lave ako treba razvalit cemo i Faktograf ….. Slaven Bijelac Slobodan Strijelac…..P.S. Evo jedna pjesma od Daleke Obale da razbije ucmalost i monotoniju…. Postoji obala gdje more je cisto daleka obala Stijene su gole a djevojke isto daleka obala, pjevaju Dale-kao… Pročitaj više »

Jele

Ta peta kolona djeluje dugo. Imate organizaciju Amcham Hrvatska pa pogledajte tko nam upravlja drzavom. Oni čak to i kazu da utječu na političke odluke u ovoj drzavi . Znači nas kao narod se ne pita već se pita korporacije. Dokle god se ne ukinu takve organitacije mi ćemo nestajati.… Pročitaj više »

samo pitam

Jest ruzna zena.

Hrvoje

Alemka se od početno razborite žene i uvažene liječnice kontradiktornim stavovima razotkrila i prometnula u jeftinu promotoricu lošeg društva iz farma ekipe kojoj nitko razborit više ne vjeruje a doći će vrijeme kada će morati objasniti što je i zašto radila

Butjer1010

Nuspojave su mu zaista velike, od povišenja tlaka, razine šećera u krvi,…. ali mom ocu je pomogao, šta god vi tu napisali. Prvo su ga “kljukali” sa antibioticima, za koje znamo da samo još više ubiju čovjeka koji je obolio od virusa, jer mu još smanje imunitet, i kad je… Pročitaj više »

Ana

Postovani Mislave. Ovo vase pitanje-kada ce biti podignute optuznice- sigurna sam da vi manje nego ja vjerujete u sve to, hocu reci pravosudni sustav, pravedne kazne i ostalo.; Pa dovoljno je promatrati . Samo uporediti kradju kesice tjestenine, i uzimanje milijuna, te nas dragi pravedni sustav koji se pozabavi sa… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI