Republikanski senator predviđa ”nemire” ako se Trump optuži

Trump
23 komentara

Gonjenje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zbog pogrešnog upravljanja povjerljivim informacijama, posebno nakon što istraga o njegovoj nekadašnjoj suparnici Hillary Clinton uoči izbora 2016. nije donijela optužnicu dovelo bi do „nereda na ulicama“, rekao je za Fox News u nedjelju senator Lindsey Graham

“Većina republikanaca, uključujući i mene, vjeruje kada je Trump u pitanju da nema zakona.
Sve se svodi na to da ga uhvate”, rekao je Graham voditelju Treyu Gowdyju, bivšem kongresmenu iz Južne Karoline koji je vodio istragu Predstavničkog doma o Clintonovoj upotrebi privatnog servera e-pošte za vladine poslove za koje ona na kraju nije optužena.

Ciljanje Trumpa moglo bi izazvati negativnu reakciju ako eskalira do izvođenja bivšeg predsjednika na sud, smatra Graham. “Ako dođe do krivičnog gonjenja Donalda Trumpa zbog pogrešnog rukovanja povjerljivim informacijama, nakon debakla Clinton… biće nereda na ulicama.” Senator je osudio ono što je nazvao “dvostrukim aršinim” prema bivšem predsjedniku, za kojeg se očekuje da će objaviti povratnu kandidaturu u bliskoj budućnosti, tvrdeći da je FBI zaštitio prvo Clintonovu, a potom svojeglavog Bajdenovog potomka Huntera Bidena.

Ne samo da je agencija odbila krivično goniti Clintonovu, već je optužena i da je naprezala svoje mišiće kako bi spriječila da se priča o “laptopu iz pakla” širi društvenim mrežama. Republikanski senatori okrivili su FBI za planiranje da „umanji značaj“ informacija na Bajdenovom laptopu u svrhu zatvaranja istraga u vezi sa potencijalnom kriminalnom aktivnošću i naziva ih „dezinformacijama“.

U međuvremenu, rekao je on, izjava pod zakletvom koja je korištena da se opravda noćni napad FBI-a na Trumpov dom Mar-a-Lago ranije ovog mjeseca “ne zadovoljava bilo kakvu značajnu transparentnost”.

Izjava pod zakletvom od 38 stranica koja je korištena za dobijanje naloga za pretres kantri kluba sa Floride otkrila je da agenti sumnjaju da bi mogli postojati “dokazi opstrukcije” u kutijama povjerljivih dokumenata koje je bivši predsjednik ponio sa sobom kada je napustio Bijelu kuću. Međutim, agenti su bili svjesni da Trump ima povjerljive fajlove najmanje od februara.

Grahamovi politički protivnici su njegove riječi shvatili kao poziv na nasilje – a ne kao predviđanje – ako bi Trump bio krivično gonjen. Bivši šef etike u Bijeloj kući Richard Painter čak je pozvao da bude “izbačen iz Senata” jer je “iznova poticao 6. januar“, dok je voditelj MSNBC-a Joe Scarborough optužio senatora da se istovremeno plaši i da je “dobro” za nerede, sve dok su ih vodili kolege republikanci.

republikanciSADsudTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
goran
1 godina prije

trump je idiot.
uopće nije trebao predati tako lako predsjednički mandat,cijeli svijet zna da su pokradeni izbori,a on je morao uvesti marshall law i održati ponovljene izbore ali pod kontrolom vojske a ne nekih bučkuriša iz jebene selendare.

Anti-Cancel
1 godina prije

Ko će kome, k’o sam sebi. Amerika uništava samu sebe, iznutra. Ne treba joj spoljni neprijatelj. Nešto kao bivšoj Jugi. Dekadencija joj kulja na ‘uši’. Nikakvo čudo. Migranti, masovno maroderstvo, narkotici, pad nataliteta, rast broja beskućnika, udar na tradicionalne vrijednosti. Anketa pokazal da 40% američkih građana smatra da bi u slijedećih deset godina moglo doći do građanskog rata.

Max
1 godina prije

Bilo bi ih i bili bi opravdani.

Saljivdjija
1 godina prije

Tramp je samo izgovor ili dezurni krivac za ono sta dolazi preko bare. Sve je to sahovska igra kao i bijezanija iz Avganistana , Znali su da se igra nova igra u Ukrajini ..Tramp zna da su ga uvukli u misolovku i da ce se tesko iscupati. Tramp je kriv sam sebi i nikom drugom, Ljude koje je postavljao nije znao ko su oni .. Usao je grlom u jagode navrat nanos. Javno je pricao blebetao talasao bez da napravi svoj fb – svoju tv, itd itd.. Ako je do sad ziv znaci da je bezopasan i igra kako drugi sviraju. Radio je gresku za greskom kao ciciban poletarac.. Mozda bi opstao u drugom mandatu da nije kreno djonom na kravu muzaru (kineze) Sad su nova pravila igre, kriza dolara i jevra, jevropa vise nevij u svoje principe vec se bavi rekla kazala. Ako vladari odluce on ce biti trojanski… Čitaj više »

Herc
1 godina prije

Novi građanski rat u SAD će se dogoditi kad tad. Na jednoj strani tradicionalni zdravi bijelci i crnci koji se smatraju takvima,na drugoj bolesnici ,udreni u glavu ,pderechine ,uškopljeni degenerici,imigranti i oni koji ih podržavaju medijski i novčano Jasno je ko u tome ratu pobjeđuje i da se čišćenje populacije od ološa i degenerika mora dogoditi.

tihobl
1 godina prije

Pametni amerikanci se spremaju za rat.
Dok su jedni stajali u redu za vakcinu i tukli se za wc papir, drugi su stajali u redu za municiju.

Brkan
1 godina prije

Nemam pojma tko je zapravo taj senator Lindsey Graham, ali i taj se pravi kao neki veliki zagovornik Zakona. Po tekstu ispada da Trump nije kriv zato sto je odnio doma hrpu dokumenata iz Bijele kuce i njega se ne smije goniti samo zato jer se nije gonilo niti Hillary Clinton kada se svijet zabavljao citajuci sluzbene drzavne meilove sa njenog privatnog servera.A kako bi ono trebalo biti? “Svi su isti pred Zakonom” ili tako nekako, koliko se sjecam?
Meni kao gradjaninu tako ispada, ali ti, moj Lindsey, gdje ti zivis? Ili se samo pravis glup?
.
U POLITICI MOĆI NEMA ZLOČINA, JER NEMA ZAKONA.
— George Orwell, 1943.

tata mata
1 godina prije

kazu da trump ima pikanterije o makaronu ,, sigurno ga snimao da vidi sta baka radi

Hum
1 godina prije

Trump jednostavno obavlja posao za svoje poslodavce CIONISTE…. na riječima se bori protiv ” duboke države”, a djelima pokazuje ( stalna promocija tzv cjepiva), mogao je pomilovati Assangea i Snowdena..naravno da nije…Faucija je ostavio da UBIJA amerikance… spasitelj koji će SAD..uvući u građanski rat… lik je bankrotirao , a tko ga je digao iz mrtvih…pa duboka država protiv koje se ” bori”..samo se uzdajte u trumpa i putina dok agenda ide dalje…

Rimtutituki
1 godina prije

2022 oni komanduju,kratko orije vjesanja 2013. 1943 ss Truppen niko ne smije disati,1945 vise sa vjesala

Ringo10
1 godina prije

Kad bi se oni pobili i poklali između sebe to bi bilo divno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI