Rusija će pozvati britanskog veleposlanika zbog incidenta do kojeg je došlo kada je razarač ušao na ruski teritorij u Crnom moru, izvještava Ministarstvo vanjskih poslova

HMS Defender
19 komentara

Britanski veleposlanik u Rusiji bit će pozvan u Ministarstvo vanjskih poslova u Moskvi, kako bi razgovarao o incidentu koji se dogodio u srijedu tijekom kojeg je britanski ratni brod, prema Moskvi, prekršio rusku državnu granicu, nakon čega su prema brodu ispucani hitci upozorenja.

Rusko Ministarstvo obrane izvijestilo je ranije tog dana o prekršaju HMS Defendera. Ruska vojska rekla je da je britanski ratni brod uplovio 3 kilometra u ruske vode, u blizini rta Fiolent, na Krimu.

Ruski granični ophodni brod tada je ispalio hice upozorenja, a zrakoplov Su-24m ispalio je projektil upozorenja, kako bi britanski brod promijenio smjer i odmaknuo se, stoji u priopćenju.

Rusko Ministarstvo obrane izdalo je notu u znak prosvjeda protiv tog incidenta svojim britanskim kolegama.

Britanska strana izjavila je da je HMS Defender, razarač protuzračne obrane, rutinski prolazio ukrajinskim teritorijalnim vodama u skladu s međunarodnim pravom. Nadalje, britanska strana izjavila je da je ruska strana u to vrijeme “izvodila topovsku vježbu”  te da nije bio ispaljen nikakav upozoravajući hitac. O suverenitetu Rusije nad Krimom raspravlja Ukrajina, koja ponovno ujedinjenje Krima s Rusijom, do kojeg je došlo 2014., smatra nezakonitim. Velika Britanija zauzima stranu Kijeva o tom pitanju.

HMS DefenderrusijaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
2 godine prije

Rusija se uvalila u bezbrojne incidente. To što ona kaže ne znači da je ispravno. Eto, moze se obratiti sudu. Ono sto ne piše a daleko je vaznije je da je Britanija sa Ukraincima ugovorila gradnju dvije obližnje vojne baze. Ovo mu dođe kao vatromet u čast polaganja kamena temeljca.

srifvnwuevriuwneruvn
2 godine prije

Da su oni koji upravljaju Rusijom na višem nivou stvorovih operativaca dobili bi dozvolu da instaliraju proturaketni sustav koji štiti Moskvu na Kubi, onda bi napravili ogromnu bazu zračno-pomorsku u Venecueli, onda bi naoružali Iran pa Kima sa svim što treba da se zaštiti Rusija i sa trbuha i sa leđa. Pošto Rusija predvođena varanima uvijek od desetog stoljeća može glumiti samo žrtvu zato Nosferatu dozvoljava braći da dođu pred Moskvu uskoro pa će ih sa cvijećem doćekati u Kremlju………….

Dokurčilomi
2 godine prije

Odlično sada ruski brodovi malo plove po Flaklandima jer su to Argentinske teritorijalne vode.

Max
2 godine prije

Britanci uvijek prave svoje zamke ali ako misle ds će im Rusija to dopustiti grdno se varaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI