Rusija procjenjuje mogućnost okončanja sukoba u Ukrajini

Gennady Gatilov
14 komentara

Zapadne nacije odugovlače sukob u Ukrajini kako bi nanijele veću štetu Rusiji, ali što duže traje, to će biti teže završiti mirnim rješenjem, izjavio je visoki ruski diplomata.

Trenutna pozicija Ukrajine onemogućava diplomatski kontakt s Rusijom, izjavio je u nedjelju za Financial Times Gennady Gatilov, stalni predstavnik Rusije pri UN-u u Ženevi.

SAD i njihovi saveznici koriste neprijateljstva u Ukrajini “kao stvar pritiska na Rusiju, kao oruđe izolacije Rusije… nanose štetu našoj poziciji, ekonomski, politički”, rekao je on.

Shodno tome, Kijev je u martu prekinuo direktne razgovore s Rusijom, koja je obećala potencijalno rješenje sukoba, rekao je diplomata. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da razgovori s Rusijom više nisu mogući nakon što je u aprilu optužio Rusiju da je počinila ratne zločine u gradu Buča u blizini Kijeva. Rusija je negirala optužbe.

Zelenski je više puta rekao da je spreman razgovarati sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom o okončanju sukoba, ali će to učiniti tek nakon što se sve ruske trupe povuku na položaje prije 2014. Moskva vjeruje da je to ukazivalo na to da ne postoji “praktična platforma” za sastanak Putin-Zelenski, rekao je Gatilov.

„Sada ne vidim nikakvu mogućnost za diplomatske kontakte“, rekao je Gatilov za britanski list. „I što se sukob više bude odvijao, to će teže biti diplomatskog rješenja.”

Ruske veze sa zapadnim zemljama takođe su postale praktički nepostojeće, a delegacija koju on predvodi nema nikakve formalne ili lične kontakte s bilo kojim zapadnim kolegama, dodao je.

Rusija smatra da SAD ne mare za interese ruskog susjeda i da žele da se bore protiv Rusije “do posljednjeg Ukrajinca”, rekao je diplomata.

Gennady GatilovrješenjerusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Rusima se ne zuri. Hoce da vide kako ce zapad izdrzavati kijevski rezim ove zime.

Max
1 godina prije

Zapadne uspjevaju održati sukob.

Tupko Glupko
1 godina prije

Dok su trenutni europski političari pudlice izuzetnih, ništa od toga.
Ili će promijeniti način svoje vladavine i početi gledati vlastite interese, ili su uskoro politička prošlost.
Trećeg nema.
Nemaju puno vremena za okolišanje – sezona grijanja počinje za mjesec dana.

gargamel.
1 godina prije

Mislim da Putin ako bude ikada pregovarao, to nece biti zelenko. Covjek takvog formata da sjedne sa nekim drugorazrednim komicarem, koji miloklizom svira klavir,stvarno SF. Inace, u svim ratovima, pregovore( bijelu zastavu) predlazu gubitnici, mada je prava rijec kapitulacija.

LZN
1 godina prije

Nije Putin budala da razgovara sa lutkom ranga elenski…..
Ruje ovo pametno rade, umjesto da jure ukronaciste po cijeloj ukrajini oni lepo čekaju da ovi sami šalju ljudstvo rujama na crtu a ovi jih melju artiljerijom. Uz to i demilitiziraju i eu pošto će sami isprazniti svoje magacine šaljući oružje ukrima.
A jesen stiže eu moja….
Početak kraja rata počinje sa padom temperature…….tad če se i najvruće glave na zapadu morati ohladiti. Da se okladimo da će izmisliti neku plandemiju kako bi ponovo zaključali narod da jim rulja na porazbija glave. A vjeravatno će se i korona vratiti sa godišnjeg.

Vojni analitičar
1 godina prije

Evo jedna vijest koja zaslužuje članakRuska obavještajna služba tvrdi da je otkrila atentatoricu na Duginovu kćer Ruska obavještajna služba FSB objavila je da iza atentata na Darju Duginu stoji ukrajinska obavještajna zajednica. Kao ubojicu FSB je imenovao Nataliju Vovk rođenu 1979. godine. Ona je u Rusiju ušla u srpnju s kćerkom Sofijom Šaban, te je unajmila apartman u kojoj je živjela Darja. FSB navodi da je Darju pratio unajmljeni Mini Cooper, te da je tijekom praćenja tri puta postavljena lažna registracijska tablica – iz Donbasa, Kazahstana i Ukrajine. Na dan ubojstva pratili su Darju na književni i glazbeni festival ‘Tradicija’, a nakon detonacije bombe Vovk je s kćeri pobjegla u Estoniju. Natalija Vovk je još u travnju identificirana kao članica ukrajinske postrojbe Azov. Inače, osam sati prije ubojstva Duginove kćeri, šef predsjedničke administracije u Ukrajini Andrej Jermak rekao da je “naš zadatak osigurati da ne samo sadašnja generacija Rusa, već… Čitaj više »

goran
1 godina prije

a šta imate razgovarati sa ukrajinom,krenuli ste osloboditi ukrajinu od nacista,pa onda to i napravite prema kijevu i riješit stvar sa novim hitlerom to jest zečenskim

Praetorian
1 godina prije

Bez krvi po europskim ulicama u vidu puca nema nista, to govorim jos od pocetka plandemije. Ova gamad iz Davosa ne misli stati

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI