Rusija treba da plati obnovu Ukrajine

Dolari
66 komentara

Washington vjeruje da bi Rusija trebala pokriti troškove obnove Ukrajine, izjavila je u subotu američka ministarka finansija Janet Yellen. SAD raspravljaju o potencijalnim načinima korištenja ruske imovine zamrznute na Zapadu, ali ipak priznaju da postoje određena zakonska ograničenja u vezi s tim što se može učiniti s njima, priznala je.

Na pitanje da li Rusija treba da plati za “štetu” nanetu Ukrajini tokom tekućeg sukoba između Kijeva i Moskve, Yellen je odgovorila da je to “odgovornost za koju mislim da globalna zajednica očekuje da Rusija snosi”.

„O tome razgovaramo sa našim partnerima“, dodala je ona, ističući da „postoje zakonska ograničenja o tome šta možemo da uradimo sa zamrznutom ruskom imovinom“. Ministar finansija nije elaborirao šta bi SAD ili njeni saveznici potencijalno mogli da urade imovini Moskve dok ostaju unutar tih ograničenja.

Yellen-in komentar uslijedio je samo nekoliko dana nakon što je Viktorija Nuland, podsekretarka američkog državnog sekretara za politička pitanja, rekla da Washington radi na tome da pomogne Moskvi da plati “ sve što je slomila”. Prema Nulandovim riječima, američki Kongres je Ministarstvu pravde dao ovlaštenje da koristi “nezakonita sredstva zaplijenjena od ruskih oligarha” kako bi pomogla u obnovi Ukrajine.

“Razgovori” su u toku između Vašingtona i njegovih saveznika io imovini ruske centralne banke, rekla je tada. Zapadne zemlje su zamrznule ukupno 300 milijardi dolara ove imovine od početka sukoba između Moskve i Kijeva.

Ranije ove sedmice, njemački list Die Welt objavio je, pozivajući se na interni dokument EU, da će blok na kraju morati vratiti zamrznutu imovinu Rusiji. Novac ne može biti neograničeno čuvan u EU ili preusmjeren u Ukrajinu, navodi se u dokumentu.

Moskva je prethodno kritikovala sve potencijalne pokušaje Zapada da prebaci zaplenjenu rusku imovinu u Ukrajinu kao “varvarstvo”. Ako bude potrebno, Rusija će odgovoriti u naturi, upozorila je u februaru portparolka Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. Rusija je takođe više puta nazvala zamrzavanje svoje imovine “krađom”, a takođe je upozorila da je to protiv međunarodnog prava.

rusijaSADTroškovi obnoveukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
11 mjeseci prije

Isto kao sto su glupi majmuni iz Washingtona platili obnovu Vijetnama, Iraka, Afganistana, Sirije itd. Koje su to kretencine i debilcine a daju si za pravo svakome docirsti..

Rudar
11 mjeseci prije

Pa naravno da će Rusija platiti ali pričekajmo još 3-4 godine.
Ne može se pripremati stol i mješati salata kad zec još veselo trčkara šumom.

BanOvan
11 mjeseci prije

Rusija ce obnoviti Ukrainu, mislim na onaj njen dio koji ce joj pripasti ponovo a ostatak neka popravlja Black Rock i oni sto su kolacice donosili…

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Vrijednost imovine zapadnih tvrtki u Rusiji premašuje zamrznutih 300 milijardi dolara Rusiji na Zapadu.
Ako Zapad počne oduzimati Rusima tu imovinu, Rusi će jednoglasno u Dumi izglasati zapljenu imovine zapadnih tvrtki.
Sve se to znalo i prije rata.
Samo prodaju narodu priču.
Rusi će ulagati samo u onaj dio Ukrajine koja bude pod njihovom kontrolom.
Ostali dio će ostati razrušen ili će prvenstveno EU ulagati u obnovu Ukrajine.
Kada ste vidjeli da izuzetni ulažu u obnovu infrastrukture država koje su okupirali?
Svjetska Banka je nedavno procijenila ratne štete u Ukrajini na 411 milijardi dolara.

Pravda
11 mjeseci prije

Koji licemjeri i lažovi i prije svega zločinci i lopovi..koji otimaju tuđe ..što god bilo i do čega dođu…gori nego divlji zapad i svi oni koji su tamo kao kažnjenici prvotno doseljeni.USA je nastala na krvi Indijanaca ,Crnaca i Bijelaca koji su željeli živjeti normalno i časno i pošteno.Kada je USA obnovila sve države kej je u ime svoje “demokracije” okupirala???To je tvorevina koja je prihvatila nazistručnjake poslije WWII i daka im sve da služe njima.Što se dade zaključiti iz toga???I neka sad netko kaže da je to govor mržnje ili širenje lažnih vijesti???

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Ova se ne da sa pozicije američke ministrice financija unatoč svojih 76 godina.
Židovka po ocu Yellenu čiji su roditelji emgirirali iz Poljske, a majčino djevojačko prezime Blumenthal upućuje na isto.

Obratite pozornost na njen izričaj u tekstu.
Yellen “misli”, a Washington “vjeruje” da bi Rusija trebala platiti ratne štete u Ukrajini, govoreći da “postoje zakonska ograničenja o tome šta možemo da uradimo sa zamrznutom ruskom imovinom“.

Već važe riječi, što upućuje da je svjesna da Rusi neće platiti.
Činjenica jest da će Rusi uložiti u obnovu dijela sadašnje Ukrajine koju imaju/će imati pod kontrolom.
A ostatak obnove je predviđen za EU, koga drugoga?

Roky
11 mjeseci prije

Njemacka platila ratne stete tako i sa Rusima . Zlocinci treba da odgovaraju ima Hag a ima i zatvora dovoljno.

Ringo10
11 mjeseci prije

Platit ce Rusija obnovu dijela koji oslobodi. Kao sto sad i obnavljaju oslobodjena podrucja

M.Salieri
11 mjeseci prije

Tribaju platit svi oni koji su slali oružje u Ukrajinu.

zoran
11 mjeseci prije

Kao sto je Nato platio obnovu, Iraka, Libije, Avganistana, Vjetnama, Jugoslavije. Kada oni plate obnovu, a dokazano da su na osnovu lazi izvsili intervencije, tada ce i Rusija drage volje to isto uciniti.

Kardinale
11 mjeseci prije

Jebla vas vise EUkraina, neka bagra izgradi sta su porazbijali po Libiji, Iraku, Siriji, popljackali zlato i ubili presjednike. Sotone globalisticke

joškoboško
11 mjeseci prije

Odavno bi USranci opljačkali imovinu Rusije kao što su to radili u Libiyi, Iraqu,Somaliji, Avganistanu i svuda po svjetu) ali se boje da bi mogli pokrenuti recipročnost zapljene US imovine diljem svjeta za sve štete koju su US armija nanjeli zemljama diljem svijeta u zadnjih 75 godina. Mada padom moći USranaca i njihovih EU patuljaka (G-/) može očekivati zahtjevi za reparacijom pljački imovine naprimjer Sirije, Irana, zemalja Latinske Amerike itd.

Arkaj
11 mjeseci prije

Dabome da će Rusija obnoviti Ukrajinu. Bilo bi glupo da ne obnavljaju i ne razvijaju svoj teritorij….

tihobl
11 mjeseci prije

Pa Rusija placa obnovu i obnavlja. Otidjite na novoruske kanale da vidite sta se sve gradi. Sve to Rusija placa ili bolje receno evropljani koji nisu smanjili uvoz iz Rusije, a cijene su povecane.

burt
11 mjeseci prije

Ukrajini je već dostavljeno ili se dostavlja 200 Bradleya i Strykera, 50 CV90, 200 Senatora, dva bataljona Leoparda 2, 14 Challengera 2, 100 T-72 i PT-91, 40 Mardera, 40 AMX-10, 100 FV432, 50 Cougara, tokom svibnja stiže i 100 Rosamaka i 100 Leoparda 1, ruska vojska ne može parirati tolikom broju oklopnih vozila i zato vade iz skladišta i šalju u Ukrajinu zastarjele T-55, BRDM 2, BTR-50 i zato su iz Laosa povukli 30 tenkova T-34/85 iz da ih imaju u slučaju vojne potrebe

nessy
11 mjeseci prije

Osnova svakog pravnog sistema je ‘nepovredivost vlasnistva’. S druge strane, ne sumnjam da ce Rusija obnoviti djelove Ukrajine, npr., Krim, Donbas i sl.

abc
11 mjeseci prije

Platiče vama Rusija batinama….

Max
11 mjeseci prije

Malo domani.

abc
11 mjeseci prije

Tijekom priprema u Poljskoj, spuštajući se niz brdo, tenk Leopard 2A4 s ukrajinskom posadom zabio je top u zemlju.
Kao rezultat nesreće, njemački tenk izgubio je kupolu.

Noname
11 mjeseci prije

Stručnjaci su nazvali prave ciljeve američke pomoći Ukrajini. Amerikanci koriste sukob kako bi napunili svoja skladišta oružjem i riješili se viška smeća. Sukob u Ukrajini pokazao je da SAD i NATO nisu spremni za sukob visokog intenziteta, pa Zapad žuri iskoristiti Kijev za pripremu rata. Ovo mišljenje izrazio je Alexander Ermakov, mlađi znanstveni suradnik Centra za međunarodnu sigurnost IMEMO RAS. Ukrajinska kriza pokazala je da su se sve kalkulacije Zapada o potrošnji streljiva i opreme pokazale pogrešnima. Tijekom borbi u Ukrajini, američka i europska vojna skladišta ispražnjena su nevjerojatnom brzinom. A NATO je za to bio potpuno nespreman. Skladišta su odmah bila prazna. Štoviše, ispraznili su se do te mjere da Amerikanci već moraju ići u zemlje trećeg svijeta i od njih tražiti oružje, – istaknuo je Alexander Ermakov, govoreći na mjestu Međunarodnog diskusijskog kluba “Valdai”. Prema najpesimističnijim prognozama, u slučaju sukoba SAD-a s Kinom, cjelokupna zaliha američkih zrakoplovnih krstarećih projektila bit će potrošena za… Čitaj više »

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

.. “Washington vjeruje……..”. Koga briga što te razmažene budale, žderači ham-burgera, “vjeruju” i žele nametnuti cijelom svijetu kao nešto što se mora??!.. Treba ih maximum IGNORIRATI i ne obazirati se na njihovu propagandu i igre. Illuminatski Majstor Adolf Hitler je stvoren i poslan u misiju uništenja i zaduživanja Njemačke u narednih 500 godina i sada isti “recept” pokušavaju upotrijebiti nad Rusijom i Poštovanim G Putinom………………. …………. …. ……………. Nije valjda da je Poštovani G Putin toliko glup i neinformiran…. …… ……….. Poput onih idiota koji su srušili ‘Blizance’ u New Yorku i nakon toga podmetnuli 4 “neizgorene putovnice” kao “dokaz” – HHHAAAAAA, HA, HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA…………………………….. Idioti koji su “sposobni” za tako neinteligentnu glupost, za tako neopisivo tragikomično zločinačko diletantsko počinjenje zločina, nikome na ovoj planeti ne bi… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI