fbpx

Ruska savezna sigurnosna služba spriječila teroristički napad u Moskvi

FSB - Alpha tim

Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) priopćila je u ponedjeljak da je spriječila teroristički napad, kojeg je državljanin Središnje Azije planirao organizirati u prenapučenom području u Moskvi.

“FSB je, s Ministarstvom unutarnjih poslova i Istražnim odborom, spriječio aktivnosti člana terorističke organizacije, koji je planirao izvesti teroristički napad na mjestu masovnih okupljanja u Moskvi”, stoji u priopćenju FSB-a.

Napad je spriječen nakon što je sumnjivac otvorio vatru na policijske službenike tijekom pritvora, priopćio je FSB dodajući da su na mjestu pronađene puške kalašnjikov, dvije bombe F-1 i jedna RGD.

“Tijekom pretraga u stanu kojeg je zločinac unajmio, …pronađeni su materijalni dokazi da je spriječeni razbojnik imao veze s izaslanicima međunarodne terorističke organizacije u Siriji i da se priprema za organiziranje masovnog pogubljenja”, priopćio je FSB.

Prema FSB-u, terorist je bio građanin srednjoazijske zemlje, unajmio je stan u ruskoj prijestolnici. Njegov brat, kojeg je FSB pritvorio u moskovskoj regiji, pokušavao je spriječiti zlostavljača da ode u Siriju zbog sudjelovanja u aktivnostima međunarodne terorističke organizacije, koja je u Rusiji zabranjena.

Prema video-snimkama koje je objavio FSB, brat zločinaca odmah se prijavio ruskom ministarstvu unutarnjih poslova, nakon što je terorist nestao prije dva tjedna, jer je počeo sumnjati da je njegov brat komunicirao s militantima iz Sirije.

U tijeku je potraga za mogućim pomoćnicima, dodao je FSB.

1
Ostavite komentar

avatar
10000
 
1 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
1 Komentatori
Max Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Max
Gost
Max

Još jedan terorist prekaljen u Siriji ; Ali na krive se namjerio.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik