Ruska Središnja banka tvrdi da bi se svijet mogao suočiti s katastrofalnom financijskom krizom 2023. godine, koja bi mogla biti u istim razmjerima kao i recesija koja je započela 2008. godine

Kriza
19 komentara

Svijet bi se mogao suočiti s financijskom katastrofom koja se može usporediti s krizom koja je nastala 2008. i 2009. zbog problema koji su se nakupili u posljednjih 18 mjeseci, kao nusproizvod mjera koje vlade provode u borbi protiv širenja Covida-19.

Tako je objavila Središnja banka Rusije koja je u srijedu objavila nacrt izvješća Smjernica monetarne politike. Prema instituciji, svjetsko gospodarstvo moglo bi ući u krizni scenarij zbog povećanja globalnog duga u državama i sve većeg broja tvrtki sa slabom financijskom snagom.

Prema nacrtu, banka je razvila četiri odvojena scenarija za blisku budućnost, do 2024. Prema svom takozvanom “osnovnom” scenariju, recesija se izbjegava jer zemlje postižu svoje ciljeve cjepiva, a napredna gospodarstva prelaze na normalizaciju monetarne politike.

Međutim, druga tri moguća scenarija stvaraju izrazito mračan scenarij. U prvom slučaju, pandemija se značajno pogoršava uzrokujući ekonomski krah u cijelom svijetu. U drugom slučaju, pandemija se poboljšava, ali problemi nagomilani tijekom pandemije znatno pogoršavaju gospodarsku situaciju uzrokujući rast inflacije. Treće, normalizaciju monetarne politike od strane naprednih gospodarstava prati nestabilna dinamika na financijskim tržištima, uzrokujući nedostatak povjerenja u ulagače. Ovo je najgori od tri negativna scenarija, kažu u banci.

Rusko gospodarstvo pati od tvrdoglavo visoke inflacije, koja trenutačno iznosi 6,5 %. Govori se da je inflacija glavni krivac za značajan utjecaj na životni standard u zemlji uoči predstojećih parlamentarnih izbora.

U srpnju je guvernerka Središnje banke Rusije Elvira Nabiullina otkrila da će ta institucija povećati svoj postotak, kako bi svoju ključnu kamatnu stopu uskladila s godišnjom stopom inflacije od 6,5 %, u pokušaju poticanja štednje i obeshrabrivanja u pogledu zaduživanja. Banka želi tu brojku svesti na objavljeni cilj od 4 %.

rusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ksdfvnisjdfvisdifvns
2 godine prije

Cionistiška a ne ruska……………………

Hypatia
2 godine prije

Morda bo razlog zelo organski
ttps://www.wochenblick.at/wilde-geruechte-um-graphenoxid-in-covid-impfstoffen/
ttps://sl.m.wikipedia.org/wiki/Zalivski_sindrom
ttps://thecovidblog.com/2021/07/08/maddie-de-garay-ohio-13-year-old-cannot-and-did-not-consent-to-vaccine-clinical-trials/

Metabaron
2 godine prije

Sve po planu …

Max
2 godine prije

Rečeno.

Krunoslav
2 godine prije

Banka koja misli 🤣🤣🤣

hiber
2 godine prije

Ruska središnja banka nema pojma. Kriza im se odvija pred nosom i radno se zove pandemija i sve što uz to ide. Samo što je sada za sve kriv virus.

Martin
2 godine prije

R A T. CE. ZASJENITI. KRIZU.

Čudan lik
2 godine prije

Netko bi trebao reći ovoj guski:
Da kriza nikada nije ni prestala i da je svakim danom sve gora.
Da inflacija već sada astronomski raste.
Da je sav ovaj financijski fijasko unaprijed isplaniran a ona ga provodi.
Da je i ona sudjelovala na sastancima na kojima se dogovaralo uvođenje kripto valuta.

Zvrk
2 godine prije

Hehe to je bit će plan koji smišlja crvena kabala s nosferatuom iz kremlja.

Scorpiorex
2 godine prije

Rusija se igra sile,ne umiju inflaciju svest na 2%

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI