Ruski komunistički političar i zvijezda YouTubea Bondarenko optužen za kršenje zakona o korupciji nakon što je prisustvovao protestu za Navaljnog

Nikolay Bondarenko
11 komentara

Ruski poslanik koji je prisustvovao protestu podržavajući opozicionara Alekseja Navaljnog optužen je za kršenje zakona o korupciji nakon unovčavanja svog YouTube kanala. Kaže da je ciljan kako bi ga spriječili da se kandiduje na izborima.

Nikolaj Bondarenko, komunistički političar u saratovskom regionalnom parlamentu, oko 700 kilometara jugoistočno od Moskve, vodi kanal pod nazivom „Dnevnik poslanika“, koji ima preko milion pretplatnika. Neki od njegovih video snimaka prikupili su više miliona pregleda, uključujući onaj pod nazivom „Borba u parlamentu. Pretukli su me poslanici Jedinstvene Rusije. Istina boli gadove”.

U septembru planira da se na predstojećim parlamentarnim izborima kandiduje protiv predsjednika Dume Vjačeslava Volodina, ključnog saveznika predsjednika Vladimira Putina.

Ranije ove nedjelje, on je zadržan nakon što je prisustvovao nesankcionisanom skupu podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom i naknadno kažnjen sa 20.000 rubalja (270 dolara). Sada je optužen za korupciju.

U utorak je Saratovska regionalna komisija Dume za prihode proglasila da je Bondarenko kršio antikorupcijsko zakonodavstvo primajući prihod od svog YouTube kanala.

„Zamjenik ili državni službenik nema pravo da koristi svoj položaj za ostvarivanje prihoda. Konkretno – primanje honorara za njihove publikacije i govore“, rekao je Aleksej Antonov, šef komisije. „Ovdje govorimo o donacijama, sponzorskom novcu, prihodu od oglašavanja koji zamjenik-bloger Nikolaj Bondarenko prima za svoj YouTube kanal.“

„Komunistička partija ovo doživljava ili kao pokušaj da liše Nikolaja mjesta zamjenika, spriječe ga da se kandiduje za Državnu Dumu ili izvrše moralni pritisak na njega“, navodi se u izjavi na veb stranici stranke.

U razgovoru za moskovski list RBC, Bondarenko je optužbe protiv njega opisao kao politički motivisane.

„Odlučili su da me liše mandata, diskvalifikuju iz izbora za Dumu i proglase korumpiranim zvaničnikom“, rekao je on. „Ovo je apsurdno.“

U utorak je komunistički lider Genadij Zjuganov rekao da su vlasti uhapsile Bondarenka nakon što je “zaveden pritiskom pokvarenih Navaljnika“.

Aleksej NavaljniNikolaj Bondarenkooptužbaprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ришона Вилон
3 godine prije

Кажњен је за кршење закона казном од 223€. Комуниста? Пре ће бити анархиста левичар.

preseren3
3 godine prije

U Rusiji bi zarađivao američke pare, plujuči po Rusiji? A poslanik?

Savonarola
3 godine prije

Amerikanci ce se boriti za njegova ljudska prava i pokazati da su i komunisti dobri ako su protiv Putina.

prodavač magle
3 godine prije

molim uvažene komentatore da se suzdrže od ideološkog zauzimanja strana.
treba nam Zlatan da shvatimo o kakvom čovjeku i situaciji je riječ.
Novinar ništa nije podastro:(

onvsivuezbnvjsbcfjsw
3 godine prije

Alaj uvaljuju rusima ovakove šesterokrake kuke da im se upecaju ganglije za ta vnago što izlaze iz tih usta.

So baby talk to me
3 godine prije

Taj ima tako velika usta da nikad ne uspem da saslušam šta priča. Bojim se da ću imati noćne more posle

3 godine prije zadnji put uredio So baby talk to me
kola
3 godine prije

Odmah poslati u Sibir zbog saradnje sa izdajnikom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI