Rusko pravosuđe diže optužnice i „čisti“ Jehovine svjedoke u zemlji

Jehovini svjedoci
198 komentara

Kampanja Kremlja protiv sekti i destruktivnih kultova polako napreduje, posebno protiv Jehovinih svjedoka. Iako se ova skupina nekome čini bezopasnom i percepcije da se radi o starijim gospođama i lijepo odjevenim mladim dečkima koji idu od vrata do vrata ili zaustavljaju ljude po ulici nudeći svoje promotivne materijale, postoji veliki broj dokaza da se radi o prozelitizmu s geopolitičkom pozadinom.

Jehovini svjedoci su u Ruskoj Federaciji uzeli maha nakon „demokratskih reformi“, ali je znakovito da su svoj prozelitizam usmjerili prema etničkim manjinama koje su u prošlosti imale sukobe s etničkim Rusima i drugim Slavenima. U tako teškim okvirima su Jehovini svjedoci propovijedali mržnju i antivladinu propagandu, a neki su ogranci sekte imali prave male arsenale i mogli su nanijeti veliku štetu društvenom miru.

Posljednjih tjedana bilo je policijskih operacija i vrlo teških kazni, dok je Zapad sve više zainteresiran za to pitanje i otvoreno govori o “progonu”, posebno iz vlade Velike Britanije, stoga je potrebno istražiti što se događa i pojasniti zašto prividno besmislena represija prikriva još jednu geopolitičku bitku koja se vodi iza kulisa „slobode vjeroispovijesti“.

Početkom ožujka je u gradu Džankoj na Krimu, naselju od nešto manje od 40 000 ljudi,  predstavnik Jehovinih svjedoka osuđen od strane lokalnog suda na šest godina zatvora na temelju optužbi za ekstremizam. Vlasi glavnog grade Bjelorusije, Minska, isto ovog mjeseca su uhitile su muškarca kojeg traži Moskva, a također pripada Jehovinim svjedocima i optužen je za ekstremizam. Sada osumnjičenik čeka izručenje i ovo je prvi put da se „lov“ na Jehovine svjedoke, od kada je počeo prije tri godine, proširio u inozemstvu. U prethodnim mjesecima su se velike operacije odvijale u svakom kutku zemlje, uvijek pod teškim optužbama za ekstremizam. FSB je pravio pretrese i racije od Sibira do Dagestana, od Karačajevsko-Čerkeske republike do Židovske autonomne oblasti. The Moscow Times, list koji se inače zauzima za “prava vjerskih zajednica”, priznaje da je tijekom nekih racija pronađeno je i oduzeto teško naoružanje poput eksploziva.

Vlada Velike Britanije se žali da su ruske vlasti u posljednje tri godine provele 869 pretresa kuća, 316 osoba je pod istragom zbog ekstremizam i terorizam, 26 ih je u pritvoru do suđenja, 23 u kućnom pritvoru, a 29 u zatvoru.

Suzbijanje Jehovinih svjedoka, sve opsežnije i intenzivnije, predmet je sve veće pozornosti Zapada. Sve češće optužbe na račun Moskve za “progon” stižu iz Sjedinjenih Država, Europske unije, Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda i moćnih nevladinih organizacija poput Human Rights Watcha.

Posljednju žalbu u vezi s tim iznio je britanski veleposlanik u Stalnom vijeću Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Neil Bush 12. ožujka, koji je otvoreno govorio o „progonu i napadu na slobodu vjeroispovijesti“.

Religija i geopolitika

Ovoj smo temi posvetili veliki broj analiza, od vehabijskog prozelitizma do utjecaja Muslimanskog bratstva, od velike kampanje „evangelizacije“ Latinske Amerike do raskola unutar pravoslavnog svijeta, gdje uz kanonske nastaju i samoproglašene autonomne crkve koje traže priznanje autokefalnosti.

U tom kontekstu treba promatrati veliku antisektašku kampanju koju je posljednjih godina pokrenuo Kremlj, koji se želi suprotstaviti onom što se doživljava kao pravi val radikalizacije među stanovništvom, posebno mlađim stanovništvom. Jehovini svjedoci predstavljaju samo jedno poglavlje u ovoj antisektaškoj borbi, jer su jednako brojne policijske operacije protiv scijentologa, Hizb Ut-Tahrira i Thowheed Jamatha, od kojih su potonje dvije islamske organizacije koje legalno djeluju u mnogim zemljama svijeta, ali su u Rusiji i dijelu Azije ilegalne zbog dokaza o njihovim terorističkim aktivnostima. Iako središnjice uvijek tvrde da su za nedjela krive „odmetnute militantne grupe, koje nemaju veze s organizacijom kao takvom“, napadi u Šri Lanci, na primjer, govora da su imami Thowheed Jamatha bili bliski s počiniteljima terorističkih napada i „militantno krilo“ se ne može smatrati odvojenim ogrankom organizacije.

Iako je u slučaju  Hizb Ut-Tahrira i Thowheed Jamatha uloga sila poput Turske i Saudijske Arabije, koje ih financiraju i iskorištavaju za ostvarivanje svojih hegemonističkih svrha, puno  jasnija, situacija s Jehovinim svjedocima je nesumnjivo složenija, ali pogled na sudske spise omogućava nam da razumijemo porijeklo ruskih osumnjičenih.

Kao što smo izvijestili i opširnije pojasnili ranije, kampanja protiv Jehovinih svjedoka započela je prije tri godine po presudi Vrhovnog suda iz travnja 2017. s kojom je 395 subjekata koji posluju na ruskom teritoriju, koji su bili izravno zaposleni u “Centru”, dobilo zabranu djelovanja. Oni su se od 1991. bavili upravljanjem poslovnim i zajedničkim životom Jehovinih svjedoka i završili su pod lupom istražitelja i FSB-a još početkom 2000-ih.

U više od petnaest godina istraga su policija i obavještajne službe došli od jezivih otkrića. „Centar“ se oglušio na izrečene zabrane uvoza i distribucije materijala „Kule stražara“, matičnog društva vjerske skupine, a posebno je bio angažiran u propagandne antinacionalne aktivnosti, propovijedi u crkvama bile su prepune protuvladinih poruka, supremacije i vjerske mržnje. Osim toga,  nekoliko vjernika bilo je uključeno u nasilne akcije unutar i izvan zajednice.

Odluka Vrhovnog suda uzela je u obzir te dokaze i dala zeleno svjetlo za uklanjanje mreže koja se vrti oko „Centra“, olakšavajući otvaranje istraga i nadzor osoba osumnjičenih da djeluju u njegovo ime. Odluka nije zabranila sve Jehovine svjedoke i oni se slobodno mogu sastajati i prakticirati svoj kult, ali jeste „Centar“ i sve što se njega tiče, a imovina mu je oduzela država.

Sumnja je da je „Centar“, koji i dalje djeluje, ali tajno, koristio Jehovine svjedoke kao oružje za širenje međuetničkih i međuvjerskih podjela u najudaljenijim krajevima zemlje. U tom smislu se ukazuje propovijedi pune mržnje, koje su se provodile za račun “treće strane”. Te treće strane nisu ništa drugo doli strani financijeri, jer su najnovije policijske operacije u Dagestanu utvrdile da su čelnici tajnih ćelija primali novac iz inozemstva, a  sami su prolazili “obuku” izvan ruskih granica. Nadalje, da se „Centar“ stvarno bavio isključivo vjerskim i mirnim aktivnostima, kako objasniti otkriće eksploziva i materijala u kojima se zagovara terorizam u domovima nekoliko uhićenih osoba.

Ako se u obzir uzme gdje je sjedište ovog kulta, ne može se isključiti da je „Centar“ postao produžena ruka angloameričke osovine u Rusiji, jer je prozelitizam, kao što smo rekli na početku, gotovo u svim slučajevima bio usmjeren na etničke manjine koji su u prošlosti bile u sukobu s Rusima i Slavenima. U tim uvjetima je „Centar“ propovijedao mržnju i vodio antivladinu propagandu, ojačanu s malim arsenalima, što je dugoročno trebalo uzrokovati podijele i sukobe u ruskom društvu. Uvidjevši opasnost od ovakve vrte djelovanja, rusko pravosuđe zabranjuje rad „Centra“ i svih njegovih ogranaka na ruskom teritoriju, ali ne zabranjuje kult sam po sebi. Ako će se Jehovini svjedoci sastajati i provoditi vjerske aktivnosti, nitko ih u tome neće sprečavati, ali to mora biti daleko od političkog ekstremizma i širenja mržnje protiv drugih etničkih i vjerskih skupina.

Rat protiv radikalnog islama i kako to radi FSB

Scijentolozi, Jehovini svjedoci i New Age sekte – Ruski stav prema “ekstremizmu”

Jehovini svjedoci – Bezazlena sekta ili ekstremistička skupina?

Gov.UK   /  The Moscow Times  /  Asia News / The Moscow Times

Jehovini svjedociOptužnicerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
198 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mishko
4 godine prije

Religija u bilo kakvom obliku sluzi za kontrolu pojedinca i nikad nije svijetu donijela nista dobro.

Alex
4 godine prije

Sviranje ku*cu i drpi lovu…svjedoci ljudskoj gluposti 🤬🤬

igor🇲🇰
4 godine prije

sekte su opasna stvar. ja sam pravoslavac, za mene jedine ispravne vere su hriscanstvo i judeizam sve ostalo je OPASNO PO LJUDE ! da budem iskren do kraja i mi hriscani smo malo skrenuli.

Piretis
4 godine prije

Onaj koji je ikada imao Kulu Stražaru u rukama, a koliko toliko je pismen, mogao se uvjeriti da u njoj nema ni P od politike. To je isključivo vjerski sadržaj i samo to. Usput, Kula Stražara je gotovo identična u svim zemljama i na svim jezicima. Pomno sam u zadnje tri godine pratio događanja u Rusiji a vezano za JW, posebno su me zanimala suđenja i pravni aspekt istih, i kratki zaključak je da je progon ove male i vrlo miroljubive zajednice neutemeljen. Ili možda jeste ali su to onda politički a ne “teroristički” motivi. Što god onaj koji je pokrenuo zabranu i progon ove male protestantske zajednice imao u planu moram ga jako razočarati. Tu su zajednicu, a ne samo nju nego i druge protestante, kroz cijelo XX st. proganjali i zatvarali carski, potom komunistički i najposlije “demokratski” poklisari i pored svega oni su još uvijek tamo. Teško je… Čitaj više »

Pedro del negro😎
4 godine prije

Veli vlada Velike Britanije se žali na progon Jehovinih svjedoka …. jebate pa kakva je to religija koja koristi teško naoružanje i eksploziv🙄😲

Weteran
4 godine prije

Duhovno Zdravlje nacije mora da bude na prvom mestu!

Laki Topalović
4 godine prije

Neki a priori osuđuju ovo ili ono. Koje ste dokaze vidjeli i nisu zabranjeni Jehovini svjedoci, već “Centar” koji ima središte u Pitsburgu, mislim (SAD). Neka se sastaju i mole, čitaju evanđelje, tko im brani, a “Centar” je zabranjen jer promiče na propovijeda političke priče i sumnjam da je FSB radio skoro tri godine da nije skupio dovoljno materjala.

glineni golub
4 godine prije

Jehovci su vakcinisani u mozak, njima ta vakcina garantuje odlazak u jahova zoo vrt . Gdje ce zrno psenice bit veliko ko volovsko mudo, a leptiri postu nosat. Cvjece, fontane i nepregledne mirisne linvade, jezerca, rjecice vodopadi , pasnjsci, šumarci puni paunova ptica pjevica, egzoticnih zivotinja ko u bajkama da sa njima se razgovarati moze.. U proljece svake godine ceka te nova mlada nevina djevice ko iz bajki.. Nit se stari nit umire, nit oboljeva.. samo se ljubakas i zaljubljujes, i usta sladis socnim vocem…Pa ko to nebi pozelio magarac bio. Samo jeli tako-neznam sumnjam?!

Davor
4 godine prije

Gospodine novinaru,sram vas bilo, članak je čista laž o Jehovinim svjedocima. Vaše je pravo da budete nacionalistički nabijeni, da volite religiju u kojoj ste rođeni i tradicionalno predani, da vam Rusija i njezina vlast budu tiha patnja,ali da ljude kojih u Rusiji ima preko 200 000 ovako javno lažno sotonizirate,na to nemate pravo. Navodite čitaoce na pogrešne zaključke. Logično hr.inače ima zaista zanimljivih i pronicljivih članaka koji mogu čovjeka i izgraditi i ohrabriti s obzirom na vremena u kojima jesmo,ali ovaj članak dotičnog novinara je dno dna i ne pristaje uz reputaciju portala koji stoji iza ovog novinara…. Kako možete nazivati Jehovine svjedoke sektom? Da li ste pogledali u riječnik stranih riječi,npr.Klajićev,što je definicija sekte? Sekta je organizacija koja ima čovjeka za Vođu. A u samom našem imenu organizacije jasno se vidi da ne pripadamo čovjeku nego Bogu,a Vođa nam je Isus Krist. A mi između sebe smo svi jednaki… Čitaj više »

martinov
4 godine prije

Tvorcu ove reportaže g.L.R. Zapadne sile vrše veliki pritisak na Rusku Federaciju, želeći je uništiti do neraspoznativosti. Da bi se Rusija što uspješnije oduprla, mora imati jaku podršku u narodu. Ruska Pravoslavna Crkva je veoma uticajna u Rusiji, ima veliki uticaj u narodu. Od nje je poteklo to da se Rusija obračuna sa saktama…Jehovini Svjedoci pripadaju zadnjoj organizaciji na svijetu od kojih bi se mogao očekivati bilo kakav čin ugroze prema svojoj zemlji, zemlji u kojoj su udruženi u obožavanju biblijskog Boga, čvrsto se držeći onoga što biblija govori. U mnogim zemljama izdržavaju i višegodišnje kazne, zbog toka što ne žele biti vojnici. Putin je veoma mudar državnik, siguran sam da on zna sve ovo. ali ne može sve drugo zabraniti, a ostaviti samo Jehovine Svjedoke. Putinu treba podrška naroda, a tu crkva ima veliku ulogu. Treba da zabrani problematične sekte, pa su to sve pomiješali, i stavili na jedno… Čitaj više »

glineni golub
4 godine prije

Vivekanada kaze: “Otkad je Boga i svjeta koliko je ljudske krvi proliveno u ime vjere i oko vjere – nebi moglo stati u sva svjetska mora. I sve tvrde iskljucivo, da je jedini nihov put ispravan oslobađa od grijeha i vodi direktno u raj”

martinivo
4 godine prije

Gospodine L.R. Možete Vi imati članaka ne znam koliko, ali sudeći po ovome, ni oni nemaju nikakvu vrijednost. Plivati u lažima pa to objavljivati..Dobro se zamislite nad svojom sposobnošću. Moj savjet je da se ne branite od komentara, jer se tako borite protiv istine…

martinivo
4 godine prije

XXX… Molim te da odeš na ovu adresu, kad si već pomenuo televiziju.

martinivo
4 godine prije
Davor
4 godine prije

Pogledajte na ovom videu BBC a, koji su snimile kamere unutar dvorane J.Svjedoka kako FSB podmeće dokaze….

https://youtu.be/B0LqAGkeCas

4 godine prije

Neka mi neki poznavatelj iste vjere objasni slijedeće: Pozvoni, ja otvorim vrata. Pred vratima dvije ženske osobe. Visoka, plava sa izraženim američkim akcentom i niska tamna, liči na domorotkinju. Ova visoka mi kaže: Dobar dan, mi smo došle da vam pokažemo Boga (ili nekako slično)… Ja kažem toj visokoj, plavoj: “Vi uđite da mi pokažete Boga, a vi (onoj tamnokosoj) odite po ulazu i propovijedajte, pa navratite za ca 45 minuta”.
One moju ponudu uljudno odbijaju, odlaze i više se ne vraćaju. E sad mije pitanje glasi: Zašto jedna vjernica nije ušla u moj stan (gdje živim sam) i pokušala mi pokazati kako taj njen Bog izgleda i sve ostalo?

X60
4 godine prije

Sve su religije lažne, i za čovjeka štetne.
Organiziranje religijskih skupina ima za cilj ostvarivanje utjecaja i moći nad nesvjesnima, ili pojednostavljeno; šišanje ovaca.
Kako inače objasniti toliki broj raznoraznih religijskih jebotvorina.

kolovrat
4 godine prije

Bravo Vladimire!
Ove gusjenice treba istrijeniti, što brže to bolje.
ZA DOM SPREMNI!

Ive
4 godine prije

Jehovi svjedoci su amerikenjatorska religija, kada mi pokucaju na vrata ja zamolim da malo sacekaju pa se vratim sa loncm vode i dobro ih zalijem.

martinov
4 godine prije

@Davore# Dobro se boriš…Ti znaš da je Jehova dopustio sotoni da nakratko (od 1914.) vlada ovim svijetom. I znaš da je u velikoj mjeri uspio. Skoro svi ljudi su zavedeni. Sada su u borbi na strani Boga i za Boga i istinu, u najčišćem obliku samo Jehovini Svjedoci…Ti si još dobro prošao sa dobivanjem “+”, jer je onih koje koristi sotona za širenje laži o Jehovinim Svjedocima neuporedivo više. Jer oni koji su nešto o tome čuli, čuli su od nekoga koji je čuo od nekoga koji je rekao da je čuo od Perinog kuma…i sad oni sve znaju o Jehovinim svjedocima…Ime Boga Jehove, nalazi se u starom zavjetu, pisanom na originalnom hebrejskom jeziku, preko 7000 puta.

Buzz
4 godine prije

Naprosto nista napisano u ovom clanku nije istina. LR ne da si bolestan nego trebas hitno psihijatrijsko lijecenje. Tvrditi ovakve budalastine da su istinite nemoze niko doli od razuma rastavljena osoba. Ovo su manipulativne dezinformacije u rangu Ezopovih basni. Ako je vase misljenje da su Jehovini Svedoci teroristi- nemogu se ne pitati ili ste ludi pa mrzite sve sta je drugacije od vas i vama nepoznato ili ste krajnje zli ljudi. Navedite iti jedan jedini teroristicki akt proveden od strane Jehovinih Svjedoka. Ne samo u Rusiji, nego bilo gdje u svijetu??? Kada ste u zivotu mogli cuti citati da su JS povezani sa tajnim sluzbama, politikom , politicarima……….? Nikada. Vas idol Putin je prijevod Biblije JS proglasio teroristickom knjigom. I zbog posjedovanja Biblije jedine na Ruskom jeziku u kojoj se spominje Bozje ime zakonskim aktom zabranio. I u aktu jasno pise da ce se posjedovanje biblije kaznjavati kao teroristicki akt.… Čitaj više »

Hezbollah
4 godine prije

Što reći za “ljude” koji zbog vjerskih uvjerenja, “zabranjuju” liječnicima da njihovom djetetu koje je u životnoj opasnosti, daju dobrovoljno datu krv? Naime, dogodilo se upravo u Rusiji. Djetetu Jehovinih svjedoka, koje je bilo u životnoj opasnosti zbog velikog gubitka krvi, liječnici su htjeli dati nekoliko doza krvi, da mu spase život, međutim “roditelji” nisu pristali na to jer se primanje krvi kosi sa njihovim nekršćanskim vjerovanjem. Liječnici su to, da ne bi sami prekršili Hipokratovu zakletvu, riješili na način da su djetetu dali krv, spasili mu život, a roditelje su prijavili policiji i socijalnoj službi. U rekordnom vremenu, dijete je oduzeto “roditeljima”.

Scardona
4 godine prije

Sramota za novinara i redakciju portala Logicno. Otvoreno sirite mrznju ordinarnim lazima i pozivate na nasilje prema maloj i miroljubivoj zajednici ciji clanovi ne uzimaju oruzje u ruke i radije idu u zatvor nego u vojsku ili rat. Ovakve se propagande ni Gebels nebi posramio. Ali slomiti ce i Putin zube na Jehovinim svjedocima kao i mnogi prije njega /Faraon, Nabuhodonozor, Naman, Neron, Hitler, Staljin/.
Sta bi opet htjeli voditi u logore i ljubicasti trokut na prsa?

Brainstorm
4 godine prije

-ako hocete sve po bibliji onda nema boljeg od jehovinog svjedocstva. to za vas kojima je biblija istina. problem je dakako sto biblija nije istina. -da su JS-a u rusiji nasli eksploziv i drugo izgleda nevjerojatno. policija podmetnula jer su dobili dekret da razbiju jehovce. – da JS izazivaju mrznju je isto nevjerojatno. prvi u izazivanju mrznje su pravoslavna crkva u rusiji kao i druge dominantne vjere u svojim zemljama. -izgleda da u rusiji progone jehovce po naputku pravoslavne crkve. pravoslavnoj crkvi smeta ogledalo u kojem se moze vidjeti sva njena necistoca. – u rusiji isto kao u hitlerovoj njemackoj, to je sto zabrinjava. izgleda da militaristicka drustva ne podnose jehovce. cini se da vlada misljenje da pacifizirani jehovci podrivaju borbenu sposobnost zemlje. ima istine u tome. sto radi jehovac kad mu lopov provali u kucu? zove policiju. dakle, drustvo funkcionira jer postoji netko drugi tko brani sviju tako i… Čitaj više »

Jole Prvi
4 godine prije

Još jedna sekta koja se vrti oko love i prodaje maglu.Kažu u SAD,ako želiš što prije zaradit milijun dolara,onda osnuj sektu.Ti u vrhu partije odnosno sekte ,sebi su osigurali lagodan I luksuzan život,a budale su poslali da obilaze po kućama i javnim događanjima da pokušavaju vrbovati nove sljedbenike.Legendarna je kombinacija par kojeg čine mlad momak i stara baba.

Mirko
4 godine prije

Znači, poštovana gospodo novinari, po ovome članku, brača iz rusije progone Jehovine svjedoke jer propovjedaju radosnu vijest iz biblije što je jednako terorizmu.Nošenje biblije je postalo ravno nošenju kalaša?Eto mi takva brača ne trebaju.Hristos je jedna osoba?A, ne !?Pravoslavni se mole jednom Hristu, Jehovini svjedoci , drugom?

Tihomir
4 godine prije

Totalno sam razočaran i logicnom kao nekakvoj alternativi msm-u u Hrvatskoj, kao i Rusijom kao nekakvoj svjetskoj alternativi iskvarenom, neoliberalnom poretku na Zapadu.
Ovo je rijetko viđena sramota.
Nemam nista s JS, no poznata mi je zloća kojom se pravoslavna crkva ophodi prema manjim zajednicama, vjerujem da oni imaju nešto s ovime. Očito su u Rusiji i dalje moguće civilizacijski strašno zaostale stvari. Tužno, strašno, nikakva alternativa Zapadu.
Najbolje od svega, nebi niti katolici bolje prošli, samo je to ipak malo jači zalogaj. Bio sam u par ortodoksnih crkava u Rusiji, kad čuju da ste katolik, reakcija kao da ste kužni. A da ne pričam o toj njihovoj opsjednutosti papinstvom kao uzroku valjda svih zala na svijetu. Valjda nema Rusa kojem veliki, zli papa nije ukrao slatkiš dok je bio mali.
A neki bi svejedno lizali oltare s Putinovim likom. Wake up call!

martinivo
4 godine prije

XXX@…Imaš pravo u velikoj mjeri. Evo ispravljam se…Do 1914, i sotona se, kao i njegovi sljedbenici, otpali anđeli, mogli su se vraćati u svoju dimenziju – na nebo…Od 1914.g. sotona i svi njegovi sljedbenici su zbačeni na zemlju. Od tada znaju da imaju malo vremena da pokušaju odvojiti božja stvorenja od pravog Boga. U velikoj mjeri su i uspjeli.Ovo te može potaknuti na razmišljanje, pa da i sam, prihvatiš posjet, vjernih svjedoka za Boga, Jehovu. Oni žele samo to da, potaknu ljude na korištenje Biblije…Svatko može u Bibliji pronaći sve odgovore,bitne za čovjeka: O Bogu, o životu,kako ispravno živjeti, o moralnim načelima…

Jole Prvi
4 godine prije

Evo jedan primjer kako radi JS.To je samo na papiru miroljubiva sekta,tobože.U realnom svijetu hodaju po kućama i na ulici navlače ljude za rukav pokušavajući ih dobiti “za svoju stvar” !! Jedan moj rođak koji je umro prije 5-6 godina,živio je u umirovljeničkom domu.Žena mu je još prije umrla.Djeca su u brakovima sa svojom djecom itd.Radio je desetak godina vani i imao je pristojnu mirovinu.Za kuću i vikendicu što je imao ,napravio je oporuku.Sa troje djece je bio u jako dobrim odnosima,ali oni se nisu svi međusobno najbolje slagali.Nije to bilo baš napeto,ali je bilo nekakvih trzavica između njih.Zato on nije htio imovinu podijeliti dok je živ ( da ne sluša njihovo eventualno grintanje ),nego je napisao oporuku koja će se provesti nakon njegove smrti.I tako je u tom domu provodio umirovljeničke dane i bio općenito zadovoljan.No tamo je bio lik iz JS,koji je stalno agitirao za svoju sektu među… Čitaj više »

Pi-zdro
4 godine prije

Za razliku od drugih regija, u Sjevernoj Italiji i dalje postoji visok postotak smrtnosti povezan s virusom Corone, CoVid19. Je li ta smrtnost zapravo uzrokovana više mobilnim radio 5G-om koji je aktivan na ovim prostorima, a puno manje virusom Corone? Jer ako uporedite kartu najgorih kriznih područja koja su pogođena virusom i pogledate kartu koja prikazuje instalirane i aktivne 5G stanice, postoji nevjerojatna podudarnost: Molimo, distribuirajte ove pregledne mape, a posebno ih šaljite Talijanima. Važno je da se 5G mobilne radio stanice odmah isključe i da nijedna nova stanica ne bude dostupna na mreži! 5G ima ogroman zdravstveni utjecaj na ljudski imunološki sustav i, kao što trenutno vidimo u Italiji, sigurno se može upotrijebiti kao biološko oružje protiv živih bića. Autor: Andreas Bunkahle Dr. Klinghardt je u svom posljednjem videu istakao da WLAN i 5G imaju jasan negativan zdravstveni aspekt na imunološki sistem, što eventualno može odrediti smrt i život.… Čitaj više »

Pero
3 godine prije

Prvi puta sam posumnjao u Logično i Putina, te Rusiju kao novi uzor. Još se nadam da ovaj članak nije istinit.
Tako plitak članak progona jedne minorne sljedbe.

Ono što ja vidim je da to rade upravo u doba korone i očekivanja globalnog prisilnog cijepljenja. Rusija čisti one koji su organizirano i čvrsto protiv nekih medicinskih postavki. Ako sam dobro shvatio, nekada su odbijali i cijepljenje.
Oni su ti koji bi se mogli čvrsto postaviti i protiv prisilnog cijepljenja.

mladen
2 godine prije

Članak je napisan vrlo loše .Niz neistina .Za vrijeme Jeljcina jehovini svjedoci su imali slobodu vjeroispovjesti .A neke tvrdnje o ekstremizmu su besmislene,Ista literatura izlazi u svakoj državi svijeta ne mješa se u politiku niti širi mržnju.Ruski zakon dozvoljava slobodu vjeroispovjesti na papiru kao što znate i u politici tamo postoji sloboda i demokracija jedino vas stave u zatvor ili otruju.Čitam logično i ponekad stvarno ima dobrih članaka ali ovaj je totalno nekvalitetan.Svaki novinar da bi napisao članak treba saslušati dvije strane da bi bio objektivan i izvući nešto.Ovaj piše kao Putinov tužitelj

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI