SAD imaju više nuklearnih projektila nego bolnica i svoj sustav nameću drugima

Americka zastava SAD
62 komentara

Aktualna kriza otkriva mnoge nelogičnosti u američkom sustavu i zato Washington nije centar moći koji narodima može izvoziti „slobodu“, posebno ne rušiti „tiranske režime“ kako bi uveo „pluralizam i demokraciju“.

U jednoj od prošlih analiza o rastu zahtjeva za naknade za nezaposlene, koje su dosegle halucinantnu brojku od 10 milijuna, naveden je podatak da je među njima 3,5 milijuna izgubilo i zdravstveno osiguranje. Podatak je iznio portal Zero Hedge, koji je poznat da objavljuje provjerene informacije. Ova je napomena nužna zbog toga što proteklih tjedana zaista kola toliko lažnih informacija da je nekad nemoguće razlučiti laž od istine. No ovo je lako provjeriti, kao i sljedeći podatak koji ima veze s uvodom u ovih nekoliko redaka.

SAD su prva zemlja u svijetu, kako je obećao američki predsjednik Donald trump. Točno, prve su po broju zaraženih koronavirusom Covid-19.

Po čemu su još prve, a ima izravne veze s vjerojatno točnim predviđanjem Donalda Trumpa da će tijekom pandemije u najoptimističnijem scenariju umrijeti oko 100 000 Amerikanaca? Po omjeru bolnica i nuklearnih bojevih glava, što ima veze s najvećim vojnim proračunom na svijetu, koji se iz godine u godinu uvećava do brojki koje mnogima nisu razumljive.

Naime, SAD imaju 6185 nuklearnih bojevih glava i 6146 bolnica. Naši jadni mediji koji su od Europske komisije dobili zapovijed da vam godinama ispiru mozak s „neprijateljima“ s istoka koje morate mrziti, a ti su neprijatelji danas na liniji fronte zajedno sa zdravstvenim sustavim mnogih europskih zemalja, slave „saveznike“ koji upravo u nevolji ne pružaju nikakvu pomoć. Štoviše, SAD su se pokazale kakve su s „otimanjem“ medicinske pomoći Italiji i Francuskoj, kako su izvijestili neki talijanski mediji i  France Info.

Mnogi režimski dnevni listovi u Italiji su odbili objaviti prigovor gradonačelnika Taranta u vezi s otmice terenske bolnice, koja je iz njegovog grada, umjesto u Lombardiju, prebačena u  Luksemburg.

Cenzura,… to je više nego jasno. Kao i prigovor da Rusija nije “napala” samo Italiju, već i Sjedinjene Države, što se pojašnjava činjenicom da su talijanski gradovi humanitarnu pomoć  primili od ruske vojske i “neprijateljske” Kine, koja je bila  prisiljena na „gusarsku rekviziciju”, što je riječ koju je koristio njemački zastupnik Bundestaga, kineskih maski koje su trebale stići u Francusku i Njemačku.

Ako je danas situacija u Lombardiji totalno izvan kontrole, a stopa smrtnosti od Covida-19 mnogo viša od one u azijskim zemljama, to nije zbog toga što su Kina, Japan ili Južna Koreja lagali o brojkama, već zbog činjenice da je sektor zdravstva tamo još uvijek javni i nije masakriran mjerama štednje koje su kao recept za izlazak iz krize nakon 2008. Europskim zemljama nametnuli Bruxelles, Berlin i Frankfurt ili privatizacijom „američkog modela“, kojeg je, što je paradoks, tako vatreno zagovarala Sjeverna liga bivšeg vođe Umberta Bossija, koju danas vodi Matteo Salvini.

Govoreći o omjeru nuklearnih bojevih glava i bolnica, govoreći o pritužbama na pomoć s Istoka, ističemo bez daljnjih komentara, jer su zaista suvišni, da je ovu vijest objavio Public Citizen.

Isti portal podsjeća i da Jeff Bezos ima dovoljno prihoda da kupi po jedan respirator svaka 2 udisaja, prosječno deset sekundi.  Za 1 sat zarađuje dovoljno da kupi respiratore za sve seoske bolnice u Sjedinjenim Državama, a za samo 3,5 dana, da se odrekne zarade, mogao bio kupiti sve respiratore ventilatore potrebne New Yorku.

No isti taj Jeff Bezos će bez sumnje, izravno ili neizravno, iskoristiti dio državne pomoći od 2100 milijardi dolara da „spasi svoje poslovne aktivnosti“, jer je „prevelik da propadne“, čak i ako ne može propasti.

Podatak koji povezuje broj bolnica u Sjedinjenim Državama s podacima nuklearnih bojevih glava zemlje će mediji cenzurirati po „hitnom postupku“, a vijest će se možda naći i u „Tjednom pregledu ruskih dezinformacija“ kojeg objavljuje „East StratCom Task Force“ Europske komisije, na temelju kojeg „Fact Chek“ mreža i njeni ogranci dalje cenzuriraju portale i individualne korisnike društvenih mreža. Ako u prigovoru na gašenje Facebook računa navedete da je vijest objavio američki izvor, jer možda i ne čitate ruske medije, svejedno ćete ostati u „web samici“ do 30 dana, a vaše objave će kasnije „vidjeti ograničen broj korisnika“. To je tako i pomirite se s tim.

U tom smislu preporučujem knjigu „Zarobljeni um“ Czesława Miłosza, poljskog pisca i intelektualca rodom iz Litve, ne zbog antikomunističkih ideja, već zbog trika zavaravanja kojeg je nazvao „ketman“, što je bio način kako su svoje ideje uspjeli objavljivati „disidenti“ u tadašnjim jednopartijskim komunističkim sustavima s krutom cenzurom. Sama činjenica da se danas moramo vraćati „ketmanu“, naravno, u obliku prikladnom za razmjenu informacija u doba interneta, je zastrašujuća.

Ali pobrinite se da vam primljene informacije ostanu urezane u sjećanju, posebno oni kojima su lučonoše liberalizma posljednjih godina uništile nacionalne zdravstvene sustave, sljedeći ovaj zločinački „model“.

Usput, koliko stoji američki nuklearni arsenal? Podaci koje je 1998. otkrio Stephen Schwartz govore da je od pokretanja do tada američki nuklearni program službeno porezne obveznike koštao 5000 milijardi dolara, ali su to službeni podaci, a mnogi su tajni. Tada mu je Pentagon odgovorio da od potpisivanja sporazuma s Rusijom SAD do 1998. nisu izgradile nijednu novi nuklearnu raketu, već održavaju „stari arsenal“. Čak i da je to istina, još manje su ulagali u zdravstvo, a posljedice tih politika se danas vide više nego ikada prije. Mnogi su ih u provodili i u Europi, kao da su „čarobni recept“ za izlazak iz krize, iako su mnogi poznati ekonomisti upozoravali da će rezovi javne potrošnje u vrijeme ekonomske i financijske krize dati katastrofalan učinak.

Twitter / Public Citizen / Atomic Audit

ekonomska krizajavno zdravstvoKoronavirus
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
3 godine prije

Uzmi joj dolar i dobićeš banana drzavu s nuklernim oruzjem , to je usa danas , ova korona je jasno pokazala o kakvoj bananari od drzave se radi , aspirina nemaju…

Savonorola
3 godine prije

Pit i to je Amerika……od Aljaske do Meksika….

crna guja
3 godine prije

pljuc

shumadinac
3 godine prije

“Naime, SAD imaju 6185 nuklearnih bojevih glava i 6146 bolnica”
Da, ali jednom bombom možeš da srušiš 10 bolnica neprijatelju i još mnogo toga usput…

Ima ona “nisam zgodan al sam nezgodan”.

shumadinac
3 godine prije

Ima još nešto: ulaganje u naoružanje nikada nije bespotrebno. Zamislite da nas napadne napredna vanzemaljska civilizacija a mi nemamo utrenirane Amere koji će im srušiti matični brod.
Zato je ovo “lokalno” treniranje sa budžetima od nebrojenih hiljada milijardi neophodno i nikakva kritika nije opravdana.

Pi-zdro
3 godine prije

Sad kad pocne masovno Nwo cjepljenje bit će gusto. Upravo u ‘zemlji sloboda i ljudski prava’, super ‘genijalaci’ ce prvi početi…Tko ne pristane po njega ce ici dobrotvorne sluzbe i uskracivat osnove .. Sad se vidi da su psihotići se jos davno odmetnuli od make ZEMLJE I njene PRIRODE i NARAVI. Mjesto da su je duhovno gradili I samosvjesno NJEGOVALI… nema zivota u Suncevu sistemu -izuzev na Gaea-(Geji) a ko nju ne ljubi, postuje i cjeni kao svoju izvornu voljenu MATI- nema se dobru nadati. Bolesan ljudski ego je gori od 1000 korona i epidemija.
..

Micika
3 godine prije

Zar sve sto ste napisali ne vrijedi I za Rusiju?

Alex
3 godine prije

Fakat!!! Jedna nuklearka bi pobila više virusa nego sve ljekarije zajedno! Doduše i ljudi, ali dobro sad…😂😂😂

American_dream
3 godine prije

Dokaz da je u Rusiji sve bolje nego li u USA i na trulom zapadu,pa tako i zdravstvo odnosno bolnice,jest cinjenica da se za vecinu tesko bolesnih pacijenta oboljelih od rijetkih bolesti na balkanu, humanitarnim akcijama prikuplja novac za lijecenje,operacije ili terapije,koji onda budu izlijeceni u Ruskim bolnicama djabe. Rusko ministarstvo zdravlja vrati pare i kaze,mi to radimo iz altruizma i humanosti,jel tako,tako je!

Sto se tice zdravstvenog osiguranja u USA, radno sposobni gradjani sami odlucuju hoce li uplacivati zdravstveno osiguranje ili nece,odgovornost je na svakom ponaosob,to sto ce neki premije koje su trebali uplatit polici osiguranja,potrositi u casinu pa onda plakati da umiru na cesti, jest problem njihove neodgovornosti a ne drzave.

P.S.Da nema tih Rusa,valjalo bi ih izmisliti,kod njih brate sve djabe pa tako i zdravstvo,cudo od drzave.

Petar
3 godine prije

Sta? I mi moramo imati nuklearke.

Malivz
3 godine prije

A jel korona može preživjeti nuklearnu eksploziju? Ako ne može žeži samo bojeve glavne po cijelom svijetu ionako nismo zaslužili živjeti……

Faust
3 godine prije

I još kažete da ste nepristran portal.Na vašu žalost USA ne će kolabirati.Ali je zato Srbija odavno kolabirala.

hiber
3 godine prije

Rakete su dobre za naplatu štete. S obzirom da su Kineske vlasti odgovorne za izazivanje pandemije morati će raditi bolnice u USA slijedećih 50 godina. Zato se maksimaliziraju žrtve, a minimaliziraju zaraženi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI