SAD odgovaraju na tvrdnje Rusije o biološkom oružju

Biohemijsko oruzje
35 komentara

Washington insistira da ne upravlja nijednom hemijskom ili biološkom laboratorijom u Ukrajini.

SAD su odbacile tvrdnje Moskve da pomažu u radu „biolaboratorija“ u Ukrajini koje rade sa veoma opasnim patogenima. Rusija je tvrdila da se Kijev trudi da uništi materijale i prikrije moguće kršenje Konvencije o biološkom oružju (BWC) iz 1972. godine.

„Sjedinjene Države ne posjeduju niti upravljaju nijednom hemijskom ili biološkom laboratorijom u Ukrajini, u potpunosti su u skladu sa svojim obavezama prema Konvenciji o hemijskom oružju i Konvenciji o biološkom oružju i nigdje ne razvijaju niti posjeduju takvo oružje“, rekao je portparol State departmenta Ned Price u četvrtak.

Američki zvaničnik je tvrdio da Moskva, a ne Washington, vodi „aktivne programe hemijskog i biološkog oružja“, ali je odbio da navede bilo kakve dokaze u svojoj izjavi.

Portparolka Bijele kuće Jen Psaki ponovila je Priceovu primjedbu, takođe optužujući Moskvu da je pripremila teren za potencijalni napad „lažne zastave“, što su ranije iznijeli zvaničnici administracije.

„Svi bi trebalo da pazimo da Rusija eventualno ne upotrijebi hemijsko ili biološko oružje u Ukrajini ili izvede operaciju lažne zastave koristeći to oružje“, rekla je ona na Twitteru u srijedu.

Psaki je tvrdila da Rusija „ima iskustvo u optuživanju Zapada za kršenja koja sama Rusija čini“. Ona je najnovije optužbe nazvala „očiglednim trikom Rusije u pokušaju da opravda dalji smišljeni, ničim izazvani i neopravdani napad na Ukrajinu“.

Demanti Washingtona uslijedili su nekoliko sati nakon što je rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo na jačanje međunarodnog sporazuma o biološkom oružju dodavanjem mehanizma za provjeru pridržavanja od strane zemalja članica. Ruska vojska je u ponedeljak tvrdila da su ukrajinske vlasti naredile „hitno“ uništavanje opasnih patogena koji su bili uskladišteni u biološkim laboratorijama koje podržavaju SAD širom te bivše sovjetske republike.

Podsekretar američkog državnog sekretara Victorija Nuland priznala je u utorak da Ukrajina ima „biološke istraživačke ustanove“. Govoreći pod zakletvom na saslušanju u Senatu, ona je rekla da su američki zvaničnici „prilično zabrinuti“ da bi ruske snage mogle pokušati da preuzmu kontrolu nad laboratorijama, i da „rade“ sa Kijevom kako bi se to spriječilo.

bio laboratorijeBio oružjerusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ljeto64
2 godine prije

Eto virujen amerima ko samo Bogu hihihi

tihobl
2 godine prije

Jos da objasni zasto je Kijev tim ustanovama dao dilomatski imunitet.

gigi
2 godine prije

Bit cu kratak zato jer skoro svi komentatori su upoznati s ovim dogadjajima.
Bio je neki ruski kapitalista Hodrovski i imao je kompaniju Jukos.
Radi nekih ilegalnih radnji ruska vlada mu je oduzela tu kompaniju.
On je pobjegao u Svicarsku i sacuvao oko 2 miljarde dolara.
Hodrovski je pokrenuo sudski postupak preko europskih institucija da mu se isplati oko 50 miljardi dolara plus kamate.
To se jos razvlaci po sudovima.
Jucer je engleska vlada zapljenila ruskom kapitalistu Abramovichu nogometni klub Chelsea.
On nije jedini, oko 200 Rusa podlijezu zapljeni imovine u Engleskoj.
Tu nema suda.
Nekad su to radili pristalice Lenjina a danas je to ozakonjeno.

@Email (nije ...)
2 godine prije

Ne upravlja Washington nego Pentagon.

tri p
2 godine prije

Prakticki im nemos nista osim objavit rat. Sve sta misle napravit objave kao info da Rusija to planira, ostvare to u svojoj reziji i onda preko mma udaraj po zlocestim Rusima…..

Starina
2 godine prije

Mišljenja sam da je sve to laž i napuhavanje koje folazi od glavnih aktera pLandemije. Nikakvi patogeni nisu uzroci bolesti nego posljedica trovanja organizma. A truju nas iz svih smjerova u svim vidovima. To je ne samo nastavak pLandemije tj održavanje narativa da su mikrobi ekstremno opasni tako da ih mora ruska armija uništavati. I naravno Prediktivno programiranje za buduće skore još “gore i opasnije viruse”.
Ako i postoje laboratoriji onda su najvjerojatnije radili opskrbu adrenokromom i organima.
Sotonisti čim zinu slagaše. A gazda ih je orkestrirao i posložio. Ima ih oko 0,1% u svakoj državi i opaki su, opasni i ucjenjeni pa rade čisto zlo.

Lopata
2 godine prije

zerohedge.com/political/greenwald-slays-fact-checkers-after-nulands-ukraine-biolab-bombshell

hazarka je priznala.

Lucija, prva
2 godine prije

“Посебно интересовање изазвале су детаљне информације о реализацији пројекта САД на територији Украјине за проучавање преноса патогена дивљих птица које мигрирају између Украјине и Русије и других суседних земаља“, додао је Конашенков.

Према његовим речима, документи показују да је америчка страна планирала да ради 2022. године на патогенима птица, слепих мишева и гмизаваца у Украјини, уз даљи прелазак на проучавање могућности да преносе афричку свињску кугу и антракс.

„Како показују документи, у биолабораторијама које су створене и финансиране у Украјини, вршени су експерименти са узорцима КОРОНА ВИРУСА СЛЕПИХ МИШЕВА“, рекао је Конашенков.”

“Раније је Министарство одбране Русије саопштило да поседује информације да је на територији Украјине функционисало око 30 лабораторија које су испуњавале наређења Министарства одбране САД.

Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд потврдила је да у Украјини постоје биолошки истраживачки објекти и да САД тренутно раде на спречавању њиховог пада под контролу руских снага.”

łedeno doba
2 godine prije

zar ne vidite da vas sve sa ovakvim vijestima samo prcaju u mozak? Rusija optužuje SAD za nekakve biološke laboratorije u ukrajini, koje još nitko vidio nije, SAD se kofol pravda da nema ništa sa tim, Kina optužuje SAD, SAD sa svojs strane optužuje Kinu i Rusiju..itd… a u stvarnosti rat se lijeo nastavlja a, u pozadini plandemija, mjere kontrole i cjepljenja, i planovi velikog reseta i u svemu ovomu sudjeluju i SAD i Kina i Rusija… Inače, tu igru međusobnog kofol optuživanja, američka lihvarska kabala i kineska kabala, igraju već 2 godine… SAD optužuje Kinu da je kao nešto mućkala s virusima u Wuhanu, Kina optužuje SAD, da je SAD, kao nešto mućkao u vojnom laboratoriju Fort Derick-tamo gdje je godinu dana na usavršavanju bila naša “heroina” Alemka. Ustvarnosti SAD i Kina, odnosno dvije kabale, godinama odlično surađuju u raznim pokušajima mućkanja i stvaranja biološkog oružja. Pa već i… Čitaj više »

BanOvan
2 godine prije

Ja ovo stvarno ne mogu više pušiti.Zbogom!!!

Vesna Šipuš
2 godine prije

Što je to? Putin kupio sve hrvatske portale?

Krle
2 godine prije

Jadni, ne znaju gdje im odoše milioni $. Na kraju će ispasti ruski labosi koji su prevarom finansirani američkim dolarima.

Petra
2 godine prije

Jos da nije Victoria Nuland.. priznala javno mozda bi im neko i povjerovao.

Max
2 godine prije

Zar bi priznali da to čine?

Vale
2 godine prije

Pa od pre nekoliko dana stvarno ne upravljaju

nekoime
2 godine prije

Više ne kontrolira.

pirat sa kæriba
2 godine prije

prije nego li sam otvorio clanak ,znao sam americki odgovor ,,a to je ,,,”nemamo pojma o cemu govorite “

Perun
2 godine prije

GB, USA i nato majmuni su trenutno najveci pi.ke.. na planeti Zemlji…O sranjima koja ih prate upoznat je cijeli civilizirani svijet ukljucujuci i stanovnistvo tih ,,supremacijskih ”tvorevina …sjetite se upotrebe municije sa osiromasenim uranom od strane natoa i pentagona ….upotreba radioaktivnih supstanci u vidu bilo vojnih i formacijskih sredstava na ratistima je zabranjena konvencijama …o biohazardu na ratistima ispreplicu se price i tracevi …gdje ima dima ima i vatre ,COVID je nus produkt istrazivanja bioloskih oruzja od strane USA i Kine….SFSN

Trgup
2 godine prije

Imam osjećaj da su Rusi dobro ovo isplanirali i da će ih malo po malo uništiti s dokazima.
A ovo je stvarno big shit

Vatroslav
2 godine prije

Upišite u google Dilyana Gaytandzhieva.bg i pogledajte kakve sve strahote i pokuse rade amerikanci nad narodima svijeta. U tekstu ove vrhunske istraživačke novinarke pod naslovom The Pentagon Bio-weapons sve je ovo dokumentirsno i objavljeno još 2018.

Raulko
2 godine prije

Ma ne nije istina, kao ni to da ste si sami srušili blizance u New Yorku..gov.na hazarska,mršš..!!

2 godine prije

“Sjedinjene Države ne posjeduju niti upravljaju nijednom hemijskom ili biološkom laboratorijom u Ukrajini, u potpunosti su u skladu sa svojim obavezama prema Konvenciji o hemijskom oružju i Konvenciji o biološkom oružju i nigdje ne razvijaju niti posjeduju takvo oružje“, rekao je portparol State departmenta Ned Price u četvrtak.” ———— “Portparolka Bijele kuće Jen Psaki ponovila je Priceovu primjedbu” ————- “Govoreći pod zakletvom na saslušanju u Senatu, ona (Viktorija fuck EU kolačić, op.mene) je rekla da su američki zvaničnici „prilično zabrinuti“ da bi ruske snage mogle pokušati da preuzmu kontrolu nad laboratorijama, i da „rade“ sa Kijevom kako bi se to spriječilo. ————– Znači 2:1 da nemaju. Eto! Demokratija na djelu. Osim toga ako Psaki kaže da nemaju, ko se usudjuje takvom znalcu proturječit? A sad stranu na šalu, neki dan rekoh da sve što Rusi danas kažu, pa da je i 150 postotna istina, na Zapadu će, naravno, biti proglašeno… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

Dodatne informacije, o dokumentima iz laboratorija: “…изјавио је Игор Кирилов, шеф радијационих, хемијских и биолошких (РЦБ) снага Оружаних снага Русије.        Навео је да је велика количина крвног серума становника разних региона Украјине, који припадају искључиво словенској етничкој групи, пребачена у иностранство.        „То је – нагласио је – урађено под изговором тражења антитела. Сада са високим степеном вероватноће можемо рећи да је један од задатака Сједињених Држава и њихових савезника – стварање биоагенаса способних да селективно утичу на различите етничке групе становништва“.        Прецизирао је да је 350 КРИОКОНТЕЈНЕРА СА УЗОРЦИМА КРВНОГ СЕРУМА ПРЕБАЧЕНО ИЗ ЦЕНТРА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА УКРАЈИНЕ У РЕФЕРЕНТНУ ЛАБОРАТОРИЈУ за заразне болести аустралијског ИНСТИТУТА ДОХЕРТИ.        Кирилов је открио да је проучавање докумената и материјала у биолошким лабораторијама Харкова потврдило пренос више од 140 контејнера са ектопаразитима слепих мишева у иностранство. …Пентагон је био заинтересован и за инсекте који су способни… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

Znate što je Žukov rekao?
Mi smo oslobodili Europu od fašizma, ali nam oni to neće nikada oprostiti.
I to je rekao nakon što je crvena zastava izvješena na Reichstag…

Kalle balle
2 godine prije

Pitanje za miljon eura…..
Kako to da hazari askenazi su prezastupljeni u vecini vlada svijeta.
Na jako strateskim mjestima. Ovo je amatersko zapazanje ekipe sa posla uz kavu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI