SAD se moraju pripremiti za rat s Kinom i Rusijom

Nuklearna eksplozija
34 komentara

Komisija je pozvala Washington da drastično proširi svoj nuklearni arsenal

Washington mora hitno ažurirati i proširiti i svoj nuklearni arsenal i konvencionalnu vojsku kako bi se suočio s kombiniranom moći Moskve i Pekinga, ustvrdilo je Povjerenstvo za strateško stajalište Kongresa u svom konačnom izvješću objavljenom u četvrtak.

“Sjedinjene Države i njihovi saveznici moraju biti spremni odvratiti i poraziti oba protivnika istovremeno”, rekla je komisija. “Međunarodni poredak pod vodstvom SAD-a i vrijednosti koje podržava ugroženi su od kineskog i ruskog autoritarnog režima.”

Iako Komisija nije identificirala nikakve konkretne dokaze o zajedničkom radu Rusije i Kine, “brinemo se… da na neki način između njih može postojati krajnja koordinacija, što nas dovodi do ove konstrukcije dva rata”, rekao je visoki dužnosnik uključen u izvješće, rekao je Reuters pod uvjetom anonimnosti. Trenutna američka strategija nacionalne sigurnosti poziva na poraz jednog glavnog protivnika uz odvraćanje drugog.

Povjerenstvo je tvrdilo da će kombinirana prijetnja Kine i Rusije postati akutna već 2027., tako da se “odluke moraju donijeti sada kako bi nacija bila spremna”. 131 nalaz i 81 preporuka u izvješću upućuju na potrebu za masovnim širenjem konvencionalnih oružanih snaga i Nuklearne trijade.

Izvješće zahtijeva više B-21 nevidljivih bombardera i podmornica s balističkim projektilima klase Columbia. B-21 je još uvijek u razvoju i očekuje se da će u službu ući najranije do 2027. godine. Prve dvije podmornice klase Columbia su u izgradnji i očekuju se 2030. godine. Američka mornarica planira naručiti 12, kako bi zamijenili 18 brodova klase Ohio koji su trenutno u službi.

“Usred svih preporuka Komisije da se poveća broj strateških i taktičkih nuklearnih sustava, u cijelom izvješću gotovo da se i ne spominju troškovi”, koje “čini se da ne priznaje nikakva ograničenja izdvajanja za obranu”, Federacija američkih znanstvenika (FAS) rekao je u odgovoru.

Na tiskovnom događaju na kojem je najavljeno izvješće, potpredsjednik Komisije, umirovljeni republikanski senator Jon Kyl, ustvrdio je da je veća vojna potrošnja mala cijena da se “nadamo se” spriječi mogući nuklearni rat, te da predsjednik Joe Biden i Kongres trebaju “poduzeti slučaj za američki narod” potrošiti više novca.

Međutim, prema FAS-u, preporuke Komisije “vjerojatno će pogoršati utrku u naoružanju, dodatno suziti mogućnost suradnje s Rusijom i Kinom u kontroli naoružanja i preusmjeriti financiranje s bližih prioriteta”.

Jedini razlog zašto se Komisija nije zalagala za trenutačno proširenje američkih nuklearnih zaliha “jest taj što kompleks za proizvodnju oružja trenutačno nema kapacitet za to”, istaknuo je FAS, dodajući da nema potrebe za utrkom u nuklearnom naoružanju sve dok SAD ima dovoljno podmornica da predstavljaju vjerodostojno sredstvo odvraćanja od prvog napada protivnika.

kinanuklearni ratrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
6 mjeseci prije

🤣🤣🤣

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Na dvije fronte ??? A nije išlo sa Afghanistan na jednoj fronti 🤔 . ‘Ebale vas smiješne cigare 👎

tuf
6 mjeseci prije

Hoćete se kladiti da članovi “Povjerenstva za strateško stajalište Kongresa” imaju nemale količine dionica u tvrtkama kao što su Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics i ostalima?

hogar strašni
6 mjeseci prije

a dal bi taj rat mogao biti na američkom tlu?

Captain
6 mjeseci prije

Pokušati dostići i prestići rastuću kinesku brodogradnju,teško.
Pokušati se nositi sa tehničkim karakteristikama ruskog nuklearnog oružja,isto kako teško.
Ratovati istovremeno sa dvije takve hiper sile u najmanju ruku smiješno.
Naravno da je to iskamčavanje novca za firme koje su na proračunskoj sisi a koje je tuf već naveo

nastran
6 mjeseci prije

idioti?? dokle??

Samo U Prolazu
6 mjeseci prije

SAD se trebaju raspasti na drzave i svijet ce biti spasen.

Sarajevo
6 mjeseci prije

Rusija ne moze propasti, ima na svojoj strani Kinu. Amerika pravi istu gresku kao Napoleon I Hitler

Max
6 mjeseci prije

Nitko ih se više ne boji i to im je nerješiv problem.

Nekoime
6 mjeseci prije

A što je s očekivanim ratovima protiv Marsijanaca i Merkuraca?

Rudar
6 mjeseci prije

Da, da i to na njihovom kontinentu !

Alex
6 mjeseci prije

Vjerojatnije je da će se USA raspasti iznutra. Nisu svi za rat. Ima ljudi koji vole neke druge stvari i gledaju pametnija posla od rata,a posebice ih zaboli k…c za neku Ukrajinu,za koju niti ne znaju što bi to bilo. Kao i za nekog Zelenskog ,za koga misle da je čistačica po kazni u nekoj vojnoj bazi.😂😂😂

xyz
6 mjeseci prije

Kad Amerikanci odu iz Europe, brzo če sve stvari stati na svoje mjesto.

držnedaj
6 mjeseci prije

hebo majku jesu jaki satanisti .. ko bi rekao da je sila tame tako močna?!

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

“Linija razdvajanja u Americi više ne prolazi između desnih i lijevih. Izbor stoji između normalan ili lud”.

Guvernerka Arkansasa Sarah Huckabee Sanders

P.S.
Nastavimo u pozitivnom tonu…

Srećka, prodana u Kaliforniji, osvojila je jackpot Powerball u iznosu od 1,765 milijardi dolara.
Drugi po veličini u povijesti lutrije u SAD…
Zavidnici kažu da je, nakon što se za to pročulo, sretni dobitnik (78) dva sata kasnije pronašao i ljubav svog života (26).

Darko
6 mjeseci prije

Jeba im pas mater američku stalno kuhaju rat po drugim kontinentima i onda se svinje moraju spremati jer kao njih hoće Kinezi I Rusi. Ma jebe se ovima za anglosaksonske budaletine samo da se zatvore u svoje rupe i jebu se među sobom..

Gad
6 mjeseci prije

Ajde više idite u neku rupu i nemojte se javljati, dosta vas je bilo.

goran
6 mjeseci prije

dragi ameri ne krivite ni ruse ni kineze jedini ko želi rat ste vi,znači protiv vas treba ustati cijeli svijet jer ste vi najveće zlo na ovoj planeti.
vi niste nikakva ljudska bića vi ste čudovišta i tako vas treba tretirati

Ada Pajnic
6 mjeseci prije

Kad vidim video snimke kako Hamasov osnivač ružno govori o kršćanstvu i Židovima, kako će Evropa biti kalifat i svaki pedalj planete osvojen, pitam se jesam li za to godinama pljuvala po Americi. Mea culpa, nikad više protiv Zapada. Kina obilato nedavno financijski pomogla Iran. Znači sprema se treći svjetski rat

BlueZg
6 mjeseci prije

Ništa se ne mora. Osim možda pobit sirotinju. Jadan je ovo svijet. 🇵🇸

trajko
6 mjeseci prije

Think thank idioti.Pa vi ste već odavno u milosti Rusa, a ne zazivajte dalje halucinogene gluposti o još nekome kao neprijatelju.Nuklearnim oružjem ne možete se boriti protiv konvencijalno jačih vojski ako niste ludi ili siti života.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI