SAD su srezale pomoć Pakistanu za 440 milijuna dolara usred napetosti u Kašmiru

Imran Khan Donald Trump
3 komentara

Sjedinjene Države smanjile su pakistansku inozemnu pomoć za 440 milijuna dolara, prema izvještajima, šaljući tako miješane signale dok Donald Trump traži posredovanje između New Delhija i Islamabada zbog krize u Kašmiru.

Smanjenje pomoći znači kako će Pakistan dobiti 4,1 milijardu dolara, što je nešto više od polovine ukupnog iznosa koji je Washington obećao dati prije devet godina, izvijestio je Tribune Express.

Paket pomoći, koji je prvobitno iznosio 7,5 milijardi dolara prema, Kerry Lugar Berman aktu, uveden je 2010. godine, ali prekid odnosa između SAD-a i Pakistana odgodio je raspodjelu sredstava.

Pakistansko ministarstvo gospodarskih poslova priopćilo je Tribuneu kako su smanjenja dio Trumpove strategije za kontrolom vladine potrošnje rezanjem pomoći zemljama u razvoju.

Washington je, kako se izvješćuje, obavijestio Islamabad o svojoj odluci nekoliko tjedana prije nego što je pakistanski premijer Imran Khan posjetio Bijelu kuću. Tijekom posjete, Trump je rekao da bi “volio biti posrednik” kako bi se olakšala rastuća napetost između Indije i Pakistana na spornom teritoriju Kašmira.

Khan je bio prihvatljiv za tu ideju, ali indijsko Ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je tu ideju, rekavši da su razgovori o Kašmiru “interna stvar”.

Rezanje pomoći podudara se sa zabrinjavajućim eskalacijama u Kašmiru, potaknuto odlukom New Delhija da oduzme teritorij svog posebnog statusa. Indija je branila odluku, inzistirajući da je to potrebno kako bi se zaštitila ljudska prava i kako bi se izborili protiv žestokog terorizma i korupcije na teritoriju.

finansijska pomoćTrumpova pomoć
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

Tiskare novca još rade?

samo tako
4 godine prije

Trebaju potpuno ukinuti pomoč

Crodaemon
4 godine prije

Zašto uopće daje pomoć? 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI