Trump tvrdi: Afganistan bi mogao biti izbrisan s lica zemlje u nekoliko dana, ali “ne želim ubiti 10 milijuna ljudi”

Donald Trump - Imran Khan
15 komentara

Trumpova administracija pokušava postići dogovor s talibanima o povlačenju američke vojske iz Afganistana. “Mogao bih osvojiti taj rat za tjedan dana. Afganistan bi bio izbrisan s lica zemlje … doslovno za 10 dana”, izjavio je Trump, tijekom sastanka s pakistanskim premijerom Imranom Khanom u Bijeloj kući.

“Ne želim ići tim putem”, dodao je predsjednik. “Ne želim ubiti 10 milijuna ljudi.” Trump je dodao kako očekuje da će Pakistan pomoći SAD-u da povuče svoje trupe iz Afganistana.

“Tamo smo već 19 godina i ponašali smo se kao policajci, a ne kao vojnici”, rekao je. Gospodin Khan je izrazio nadu da će za nekoliko tjedana afganistanska vlada sjesti za stol s talibanima kako bi imali izravne razgovore.

Američki mirovni izaslanik, Zalmay Khalilzad, u siječnju je izjavio kako je sporazum s talibanima o povlačenju američkih vojnika postignut samo u “načelu”. No, neka neriješena pitanja tek treba riješiti.

Trumpov sastanak s g. Khanom imao je za cilj poboljšanje odnosa između ove dvije zemlje. Prošlog tjedna, Trumpova administracija i Kongres u više su navrata naglasili da će pomoć Pakistanu biti suspendirana, ako zemlja ne pokaže konkretne rezultate u borbi protiv terorista koji imaju uporišta na njihovu tlu.

Tijekom sastanka u Bijeloj kući, Trump je kazao kako bi njegova zemlja mogla vratiti pomoć Pakistanu, ovisno o rezultatima koje postignu u ratu protiv terorizma, a također je ponudio pomoć Islamabadu u njegovim pokušajima da popravi veze s Indijom.

Američka vojskaTrumpova pomoć
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Mogao bih dobiti taj rat za tjedan dana…….
I Zagorci bi mogli patentirati gemišt u šumećoj tableti.
Pa neće……

Amater
4 godine prije

Što to Žuti trabunja ??? imao je 19 godina da pobjedi …

4 godine prije

Naša precednica kao sukreatorica američke vanjske politike bi MORALA upozoriti Trumpa da su hrvatski vojnici u Afganistanu opterećeni kreditima za stanove i kuće i da stoga nije uputno sve to tamo prekidati tek tako na brzinu…:-))))

Kajzer Soze
4 godine prije

U 100 maraka mogu da se kladim da ovaj tocil i ne zna gde je Afganistan a u 150 da ga sigurno ni na karti ne bi našao ! Mogao bih i ja da kresnem Moniku Beluči ali mi se nešto neda !

Fenix
4 godine prije

Možda to ima veze sa zakonom koji donosi Pentagon da može koristiti nuklearno oružje i u regionalnim konfliktima da bi ostvarili brzu pobijedi cak i ako neprijatelj ne posjeduje takvo naoružanje. Sto reci osim potpuni ludjaci.

žile40
4 godine prije

žuti možeš jedino da talibanima posisaš onu obrezanu stvar a ne da jih pobjediš u ratu 🙂

nessy
4 godine prije

Samo kompletan manijak moze dati ovakvu izjavu. Idiote, Afganistan ne cine brda i doline, nego ljudi koji tamo zive. Sto bi ti sa geografskim pojmom “Afganistan”, nakon sto bi pobio svo stanovnistvo, sto moze pasti na pamet samo…tebi. Citam da lokalno stanovnistvo Americke specijalne postrojbe zovu ‘americki talibani’, jer po okrutnosti i krvoprolicu ne zaostaju za njihovim, domacim talibanima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI