fbpx

Shaun King: “Isusovi kipovi su rasistička propaganda” – Amerikanci strahuju od “kulturocida”

Isus Krist

Kršćanstvo postaje sve popularnije širom SAD-a, no ne radi se o nekom velikom buđenju vjere kod Amerikanaca. Radi se o uplašenim vjernicima koji se boje da će njihova vjera iduća biti na udaru gnjeva ”kulturocida”.

Izraz, kojeg je na Twitteru objavila članica tima predsjednika Donalda Trumpa Jenna Ellis, označio je stav i poziv na zajedništvo s drugim kršćanima. Ellis je napisala: „Zabilježit ću ovo. Ako pokušaju zabraniti kršćanstvo, ako me budu pokušavali prisiliti da se odreknem vlastite vjere, neka znaju da neće uspjeti. Neću se pokoriti. Neću pokleknuti. Neće me slomiti“!

Pravnica je dodala to što je ”ponosna na svoje američko podrijetlo, čime je njezina objava na Twitteru dodatno dobila na popularnosti, čemu i svjedoči broj od 65.000 oznaka sa ”sviđa mi se”. Isto tako, objava je potaknula na reakcije mnogih. Na njezinu objavu uslijedilo je 25.000 odgovora.

Twitter je mjesto gdje mnogi žele iskazati svoju frustraciju načinom na koji predsjednik Trump vodi SAD. Ellis je bila napadnuta zbog toga što radi za predsjednika. Osim toga, njezina objava potaknula je na rasprave o kršćanstvu, jer je na ovu temu ispod objave, objavljeno još 100.000 poruka.

Bura na Twitteru samo se nastavila. Reagirao je aktivist za prava građana, Shaun King, koji je rekao da su Isusovi kipovi ”rasistička propaganda”. King je nastavio i optužio Ellis da je ”rasistkinja koja mrzi crnce”.

”Ako tvoja religija zahtijeva od tebe da Isus bude plave kose i plavih očiju, onda tvoja religija nije kršćanstvo, već je to mržnja prema crncima”, rekao je King. ”Kršćansko bjelilo, ne bijelo kršćanstvo jest ono što je bilo primarna religija u ovoj zemlji stotinama godina”, dodao je.

Bernice King, kći borca za građanska prava, Martina Luthera Kinga Mlađeg, koja je i sama propovjednica, također se bacila u ”rat riječima”, pitajući ju zbog čega bi se kršćanin trebao bojati  da bi “uništavanjem bijele premoći dovelo do uništavanja kršćanstva”?

No Ellis nisu uplašile zlonamjerne i agresivne poruke. Optužila je Shauna Kinga za to da ”želi podijeliti ljude i uništiti društvo”. ”Ja se klanjam samo Kristu, koji je umro kako bismo svi mogli živjeti i ponosno nosim svoju zastavu”, zaključila je.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
41 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mlata
Gost
Mlata
9 mjeseci prije

Za zapadnu civilizaciju, dakle belog čoveka kola su se počela kretati nizbrdo pre otprilike 1700 godina….proces traje i dan danas a do kulminacije očigledno dolazi ubrzo

Davor drugi
Gost
Davor drugi
9 mjeseci prije

Kulturocid duboko i beznadežno prožet idiotizmom, odnosno ideja da sve što nije crno, ne smije biti ni bijelo. Apsolutni i neosporni idiotizam.

Siniša
Gost
Siniša
9 mjeseci prije

Hajde…sada ćemo od Boga i vjere u njega praviti pozorište.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
9 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Siniša,
👍

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Nećemo, jer vjeru u Boga nama nitko nemože oduzeti, ali religije su ipak nešto drugo. Pogledaj kako je kršćanstvo oduzeto i od pravoslavnih i od katoličkih kršćana gdje su sveštenici i svećenici mise govorili svaki svojim vojnicima koji su pucali jedni na druge, a to uz sve ono što im je zajedničko, a to je “ne ubij”.
Pa ako se i religija pa i nacija pokažu neupotrebljive tu se pojavljuju ideologije kako bi suprotstavile pripadnike iste religije i nacije.

Jomla
Gost
Jomla
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Potpuno si u pravu: vjera i religija su, usudim se reći, opozitne jedno drugom.

jozo
Gost
jozo
9 mjeseci prije

Amerika Sodoma i Gomora

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije

“Ludilo rulje” je samo posljedica manipulacije rulje globalnih vladara koji ne pripadaju ijednoj religiji ili ideologiji, ali naizmjenično podržavaju i religije i ideologije koje imaju pod kontrolom. Prije pet godima cijeli svijet se tresao od slučaja Charlie Hebdo gdje se jednu rulju poticalo na drugu rulju. Cijeli svijet je bio protiv muslimana, a oni protiv cijelog svijeta. Sad je puno jasnije kako i zašto je poslije WWII na ovim našim prostorima komunistička ideologija rušila religijska obilježja, a poslije 1990 religije su rušile komunistička, u stvari nametnuta je krivica i jednima i drugima za period 1945 – 1995, da bi danas vidjeli svu “slobodu demokracije” u Americi i zapadnoj Europi perjanicama “slobodnog svijeta”. Gledajući što se u ovom trenutku u Americi i zapadnoj Europi događa može se reći kako smo još dobro i prošli, a i puno nam je jasnije kako su ratovi generirani. U većini država zapada na vlasti su oni koji su kontrolirani od globalnih vladara isto kao i tajne službe i glavni mediji tih država pomoću kijih se te marionete koje su na vlasti država kontroliraju. Većina misli kako su u Hrvatskoj glavni mediji pod kontrolom Plenkovića, a ne kako se upravo marioneta Plenković disciplinira pomoću medija i… Pročitaj više »

Mihael
Gost
Mihael
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo
“Ludilo rulje je samo posljedica manipulacije rulje globalnih vladara koji ne pripadaju ijednoj religiji ili ideologiji, ali naizmjenično podržavaju i religije i ideologije koje imaju pod kontrolom.”

Ovdje duboko griješite.
Globalni vladari, kao i većina filmskih i glazbenih zvijezda i drugih ikona popularne kulture itekako pripadaju određenoj religiji.
Štoviše, oni su redom religijski fanatici.

Sotonizam je njihova religija.

Kao mali uvod proučite lik i djelo Aleistera Crowleya i njegov duboki pečat u svim segmentima suvremene kulture, pa će vam mnoge stvari postati jasnije.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije
Reply to  Mihael

Religije i ideologije sa kojima se identificiraju mase su jedna stvar, a globalni vladari su nešto drugo i oni po meni ne pripadaju religijama i ideologijama nego se s njima služe što ne znači kako nisu praktičari okultizma, a to je daleko od očiju masa skriveno.
Što se sotonizma tiče on je evidentan u pop kulturi i subliminalno prisutan na raznim manifestacijama ali nema osnovne značajke religije, jednostavno ne postoji ustanovljena hijerarhija, vragomolje i propovjednici itd i tu dolazimo do pitanja da li je sotona preuzeo i samog Papu Bergoglia i u to sad ne bih ulazio jer je to jedna potpuno druga tema.

otpisani
Famed Member
otpisani
9 mjeseci prije

Mislim da su mi stvari (djelomično) jasne…
I Jenna Ellis i Shaun King su – ili korisne budale (manja vjerojatnost) ili perfidni manipulatori (plaćenici-veća vjerojatnost), pa i u jednom i u drugom slučaju služe onoj već otrcanoj frazi -“zavadi pa vladaj !”

….Elis kaže: “Ako pokušaju zabraniti kršćanstvo, ako me budu pokušavali prisiliti da se odreknem vlastite vjere….”
….Shaun King kaže : “Isusovi kipovi ”rasistička propaganda”…”

Ja ne vidim toga koji bi sada stekao takvu moć da bi “zabranio kršćanstvo” a isto tako je potpuna glupost insinuirati da je kip Isusa – “rasistička propaganda”… i jedna i drugi svojim izjavama polariziraju ljude kratke i plitke pameti ( koji su u većini) a nimalo ne doprinose poanti kršćanstva – “ljubi bližnjega svoga” tolerancija, mir, oprost itd. ………… Dakle, mislim da se tu radi samo o još jednom pokušaju patokracije da stvore kaos i unište ljude i njihov mir a u svrhu i za ciljeve u koje još ni sam nisam siguran………….

Davor drugi
Gost
Davor drugi
9 mjeseci prije
Reply to  otpisani

👍

Mikojan
Gost
Mikojan
9 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani, ti si barem sa iskustvom , Elis kaže: “Ako pokušaju zabraniti kršćanstvo, ako me budu pokušavali prisiliti da se odreknem vlastite vjere….” Zašto ne ? Ako ti mogu nametnuti nošenje nekakve beskorisne krpe na licu što je korak od čipiranja onda te mogu prisiliti da se odrekneš vjere, pokušaj prvi sa ograničenim odlaskom na mise je uspio, sada će biti lakše.

Vuk
Gost
Vuk
9 mjeseci prije

Postajete “jutarnji” nìšta o veličanstvenoj paradi u Moskvi i pobjedi nad fašističkim zlom koje se vratilo nakon 75 godina.

Siniša
Gost
Siniša
9 mjeseci prije
Reply to  Vuk

Biće…garant.

Pero
Gost
Pero
9 mjeseci prije
Reply to  Vuk

E moj Vuce, ipak si ovcica

Vuk
Gost
Vuk
9 mjeseci prije
Reply to  Vuk

Sto koristiš tuđe ime? Nije fer !?
Ili računas- zvoči fino, pa ako prođe proďe..

Zuzu
Gost
Zuzu
9 mjeseci prije

Cisti antisemitizam!

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije

Jednostavno duboka država napada iz svih arsenala ! Bogami nije lako biti američki presjednik, još ako je urota iz moćni I premoćnih centra.. Izbkokirat će ga ili……

Glas razuma
Gost
Glas razuma
9 mjeseci prije

Ako je neko od Isusa napravio propagandu i biznis,onda su to apsolutno katolicka i pravoslavna crkva.
Dvije najvece i najstarije neoliberalne korporacije na kugli zemaljskoj koje ne proizvode nista pa cak niti maglu a zaradjuju milijarde dolara i tako vec 2000 godina.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  Glas razuma

@glas razuma u povojima
2000 godina propagande katoličke crkve je ništa u odnosu na zadnjih 100 godina anglo-cionističke propagande (koja uključuje i boljševičku) a koja danas uključuje i likove poput tebe i ostalih trockističkih polupismenih aktivista koji od škole nemaju ni čitanku ali imaju NGO tečaj. Komunizam je najgori oblik luciferijanstva i materijalizma/nihilizma koji izvlači najgore iz ljudi.

Davor
Gost
Davor
9 mjeseci prije

Isus(u kontekstu povijesne (ne)potvrđene ličnosti) zasigurno nije bio arhetip arijevca već više kao semit, crne boje nalik današnjim stanovnicima bliskog istoka

Gumeni
Gost
Gumeni
9 mjeseci prije
Reply to  Davor

Davor, osim izgleda tu je njegov pogled na svijet koji je bio u sukobu sa tadašnjim vlastodršcima u tom regijonu, dakle buntovnik, aktivista, borac za bratstvo i jedinstvo svih ljudi. Šta su danas od njega napravili, kasicu prasicu.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije
Reply to  Davor

Davor

Oprezno sa zaključcima. 2000 godina je puno vremena.
Kako su i Sicilija i Libija izgledale u rimsko vrijeme? Zelene.

Na YT ima video…lome se koplja u komentarima oko boje kože Starih Egipćana…stari vijek nije poznavao rasizam. I zaista se vidi da neki kipovi faraona imaju negroidne crte lica: širok nos, široka usta. A… Nefretete? Čista bjelkinja. Keops, Kfu, 2m, crvena koda R1b. Stara dinastija.
Boja i geni na BI su se promjenili kada su Arapi izašli sa poluotoka…po cijelom Mediteranu.

Kad bi ono Torinsko platno bilo oriđiđi…što nije – sigurno bi bio bijelac, po krvnoj grupi.

Max
Member
Max
9 mjeseci prije

Već su palili crkve. Gadna je to rulja.

DanielPlainview
Gost
DanielPlainview
9 mjeseci prije

Pokoravanje i samobičevanje kao dugogodišnji proces demonizacije zapadnih vrijednosti, kulture i povijesti je rezultat jedne ulizivačke politike prema manjinama, dovelo je do toga da je film Planet majmuna postao dokumentarac.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
9 mjeseci prije

“Bura na Twitteru samo se nastavila. Reagirao je aktivist za prava građana, Shaun King, koji je rekao da su Isusovi kipovi ”rasistička propaganda”. King je nastavio i optužio Ellis da je ”rasistkinja koja mrzi crnce”.
Ustaljena mantra:
-Ako kažeš nešto protiv Jevreja i onoga što oni rade automatski si antisemita
-Ako kažeš nešto protiv pedera i onoga što oni rade automatski dobijaš etiketu homofoba
-Ako kažeš nešto protiv migranata i njihove najezde eto ti etikete desničara i naciste
-Ako kažeš nešto protiv crnaca i ovog ludila koje se sprovodi pod plaštom ,,borbe za prava crnaca” dobio si etiketu rasiste
Samo ako pišaš po bijelom čovjeku koji se bori da sačuva svoju vjeru,tradiciju,porodicu………onda si onaj pravi !

puf
Gost
puf
9 mjeseci prije

U Juznoj Koreji, u kojoj krscani predstavljaju najbrijniju religijsku grupu, Isus je predstavljen kao Azijat. I da li je nesto sporno u tome? Nije.
Zasto ti si isti americki crnci u svojim crkvama Isusa ns predstave kao crnca i rijesena stvar.
Isus je ionako bio sa Bliskog Istoka, tacnije sa Levanta i izgledao je kao danasnji Palestinci.
Da li to znaci da ga se treba tako pretstavljati? Pa naravno da ne. Krscanstvo, niti vecina drugih religija ne potenciraju rasne razlike niti svoja ucenja baziraju na istim, nego su iste iskljucivo produkt umova onih kojima je to, iz nekog razloga, bitno.

Ime
Gost
Ime
9 mjeseci prije

Dobro postavljena pitanja.
Odgovor to rade ljudi koji misle da su kršćani ali u životu nisu pročitali bibliju i zapravo uopće neznaju što je kršćanstvo

Žilevski
Gost
Žilevski
9 mjeseci prije

Ima sjajna knjiga čovjeka koji je svoj život posvetio istraživanju Vatikana . Njegovo ime je Avro Manhattan. Pošto nije bilo prijevoda privatno je prevedena u Hrvatskoj , knjiga se zove Vatikanske milijarde – 2000 tisuće godina zgrtanja blaga .
Tko želi pročitati evo link:
http://www.religija.me/okultizam/Vatikanske-milijarde.pdf

Žilevski
Gost
Žilevski
9 mjeseci prije

Gore mi komentar čeka validaciju , ima link pa pročitajte kad imate vremena . Knjiga je Vatikanske milijarde od čovjeka koji je cijeli život istraživao Vatikan .
LP

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije

Shaun King je u pravu. Razapeti Isus je bijelac. To je nepravda. Treba u ime ravnopravnosti razapeti i crnca. Npr. Shaun Kinga. Neka postane crni razapeti Isus. Ja sam definitivno za ravnopravnost i protiv bilo kojeg oblika rasizma. Stoga, razapnimo Kinga! (ne Elvisa)

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije

““Yes, I think the statues of the white European they claim is Jesus should also come down,” King tweeted on Monday. “They are a form of white supremacy. Always have been.”

He also argued that all “murals and stained glass windows of white Jesus, and his European mother, and their white friends should also come down,” calling them “a gross form [of] white supremacy… tools of oppression [and] Racist propaganda.”

King’s tweet amounted to inciting federal HATE CRIMES, argued conservative filmmaker Mike Cernovich, comparing it to the Ku Klux Klan’s terror campaign against churches.”

Taj King je poznat po – lažnom optuživanju za rasizam.
Neki konzervativci su dan ranije predvidjeli ovaj razvoj događaja:

Statues of Jesus are next. It won’t end. Pray for the USA
— Matt Schlapp (@mschlapp) June 22, 2020Q
rt.com

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije

Odisea, možda da malo bolje proučiš kršćanstvo. U kršćanstvu to nije grijeh (barem katoličkom) niti bogohuljenje. Klanjanje kumirima je grijeh u judaizmu i islamu te u jednoj čudačkoj kršćanskoj sljedbi – kalvinizmu, barem bilo inicijalno.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije

Odisea

Prvi kršćani nisu imali ni crkve ni svećenike…niti su smatrali da im trebaju. A što vidi svatko tko je ne čitao Bibliju nego pogledao jedan film o tome.
Kad bolje razmislimo, vjerojatno je točno da je Rim preuzeo kršćanstvo, a ne – obratno. Take over. Da je kršćanstvo postalo službena religija Rima…jest, ali po koju cijenu? I je li to više uopće to?
Nazvi za dijelove svećeničke odjeće…latinski odnosno grčki. Pa što će svećeniku – posebna odjeća?
Dio kršćana u Sjev. Africi se tome odupro…njihova braća su ih …bacila lavovima.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
9 mjeseci prije

rabin isus, onaj ljudski dio price, je izgledao kako su palestinci prvoga stoljeca izgledali. napravili su skicu:
https://www.google.com/search?q=real+face+of+jesus&rlz=1C1CHBF_en-GBGB906GB906&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwibl4uq2pvqAhVRx4UKHbY7Cu8Q_AUoAXoECBQQAw&biw=1920&bih=937

takodjer velika manipulacija je da se skriva prava profesija rabina isusa. kazu da je bio tesar a nikako nece pustiti da je bio zidovski pop. kako bi “nauk” djelovao kad bi narodu govorili da slijede zidovskoga popa?
ondasnji ljudi su bili nizi. za isusa se pretpostalja da je bio metar i pol visine. takodjer neimpresivno.

puki
Gost
puki
9 mjeseci prije

bas pogledo na internetu tko je taj Shaun King… ustvari mjesanac, jedan roditelj crn, jedan bijel (khazar?) – u svakom slucaju placenik kabale i provokator… – tko brani njemu i crncima da zamisljaju Isusa kao crnoga, ima i toga.. – bas crncima , koji su uvjereni krscani, a ima ih vecih krscana nego bijelaca, ne smeta to da je Isus bijel, ustvari je Isus vjerojatno bio semit, i vjerojatno izgledao kao danasnji semiti-Palestinci i oni zidovi-koji su pravi zidovi (ne khazari kao Soros, gates i kompanija) – svatko ima pravo da Isusa zamislja kako on hoce… Ustvari je ta predodzba o bijelom i plavookom Isusu, nastala u holivudskim filmovima…. – Kralj kraljeva 50-ih godina, Isusa je glumio plavooki Jeffrey Hunter – Najveca prica ikad ispricana (1965)-Isusa je glumio plavooki svedski glumac Max von Sydow, koji je lani umro -Isus iz nazareta, 70-ih godina, Franca Zefirellija, Isusa je glumio britanski gulmac Robert Powell, takodjer svjetlih ociju – a i u onoj Scorssesevoj verziji 1988., koja je tada izazvala frku, Isusa je glumio plavokosi i plavooki Willem Dafoe- inace ruzan ko lopov sa velikim zvaljama, inace karakterni glumac, koji vecinom igra negativce – a i u epohalnom filmu Ben Hur (1959) ,… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije
Reply to  puki

puki

BRAVO!!
Ima i onaj jedan što su režisera eskomuncirali iz grč.prav.crkve…ali dobar film…”Posljednje Kristovo iskušenje”. Nisam sigurna.

puki
Gost
puki
9 mjeseci prije
Reply to  Lucija

pa spomenuo sam, to je ovaj Scorcesseov film, gdje je glumio Willem Dafoe. Nisu ekskomunicirali rezisera (Scorcesse), vec autora romana, (po kojme je film snimljen), Grka Nikolasa kazanakisa, zato sto je tu prikazano da je marija Magdalena bila Isusuova djevojka… Scorcesse je inace iz katolicke obitelji talijanskih useljenika, i poznat kao podrzavatelj Demokrata

alex
Gost
alex
9 mjeseci prije

Bože , al’ ga kmice se*u! Isus i rasizam!!! To samo idioti ispranih mozgova mogu izvalit! Isus je volio i trošio sve živo oko sebe…crno, bjelo, pola-pola…žensko, muško, pola-pola…

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije

Izborna kampanja u U.S. se dize za jos jedan level, a deorijentacija sirokih narodnih masa napreduje punom parom

POVEZANE VIJESTI

Izbornik