Sirijska vojska probila blokadu zrakoplovne baze u Deir Ez-Zoru

Izlazak na sirijsko-iračku granicu
48 komentara

Sinoć je Reuters prenio vijest kako je sirijska vojska probila blokadu zračne luke u gradu Deir Ez-Zor, koja je bila u okruženje terorista ”Islamske države” nekoliko godina.

Kako navodi Reuters, jedinice vladinih snaga, zajedno sa savezničkim postrojbama, jučer kasno poslijepodne su bile angažirane u borbi u perimetru baze. Njihove akcije su aktivno podržane od strane ruskog i sirijskog ratnog zrakoplovstva.

Sirijska državna agencija SANA prenosi kako su vojnici vladinih snaga, uz silovitu podršku topništva i zračnih udara, uspjeli zauzeti nekoliko uzvisina i probiti se do zrakoplovne baze, uništivši u borbi nekoliko jedinica vojne tehnike i obrambenih položaja terorista.

Grad Deir Ez-Zor i vojni aerodrom pored njega su bili potpuno okruženi teroristima više od tri godine, a  poslijepodne 5. rujna je sirijska vojska uspjela probiti blokadu Deir Ez-Zora.

deir ez zor
FOTO: situaciona mapa Deir Ez-Zor
Islamska državaKalifatReutersSAASana
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Graor
6 godine prije

Svaka čast sad je otvoreno za čišćenje okolo jel se proširio manevarski prostor.Al mene ovo zabrinjava !http://syria.liveuamap.com/
Izjava američkog časnika da neće dozvoliti SAA da forsira Eurat.

Zagor
6 godine prije

Ovo je karta Sirijskog reportera koji je na licu mjesta.
https://imgur.com/a/yDiVD

čokolino
6 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=_X4x78j5cSk

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo………

Laki Topalović
6 godine prije

Danas ne pokazuje komentare, ili je u mene greška. Usput, Kurdi navodno nadiru odozgo, a SAD kažu da ”sirijska vojska ne smije prijeći Eufrat”. Moš mislit, ”ne smije”

basso
6 godine prije

Cestitke,bravo junaci.

elijah magnier
6 godine prije

Deir ez-zor airbase- tahtuh – harrabesh – jafra -tell rabiah riješeno jučer.
Deratizacija je u toku,tako da se karte mjenjaju svakim satom u korist naših.

17 novembar
6 godine prije

rusi su dovukli opremu za izgradnju pontonski mostova mislim dok jos malo ociste teren oko baze krenuce na eufratu veliki problemi lako bi moglo da bude krvavi eufrat

Jole
6 godine prije

Rusi idu preko Eufrata,odnosno oni vode operaciju.Bombardiranje SAA nije pametna opcija,a ne dao Bog da koji ruski instruktor strada jer će biti odnah odmazda.

Jole
6 godine prije

Inače ja apsolutno navijam za SAA i njene saveznike,a protiv terorista sa druge strane.

Borac2
6 godine prije

https://southfront.org/hezbollah-commander-reveals-hezbollah-units-fighting-deir-ezzor-since-2014/
Slava generalu zahreddinu a evo otkrilo se da je imao uz sebe prave prijatelje.

bobrock
6 godine prije

Bla bla bla! Sa sjevera dolaze ove kuge od SDF i zajebat će cijelu stvar! Nažalost sirijska priča se tek sada počinje komplicirati!

elijah magnier
6 godine prije

SAA hvatanje brda 1-2-3 na Jabal Tharda usred napada s 2 osi (Panorama & Thayyem) južno od DeirEzzor.Nepotvrđeno.

Konstantin
6 godine prije

E nas Krkane … okrkace ga “ljubimci USRA + IzraHELL jos podosta bratko! Cim je SAA uz podrsku Russ vec stigla do DeZora Arapski, “Sirisjki Kosovari” mogu da glumataraju sve dok ne naprave (ko Turci) gresku da zbog “njihove akcije” pogine pripadnik Ruskih snaga na terenu! A ondak im ni “njihov bog” (Usra/IzraHell) nece pomoci! Zivi bili pa videli! Samo napred SAA & saveznici! :o)))

Alen
6 godine prije

Koliko su udaljeni sdf od dez… Ima li kakva mapa friska… Gdje pratite…

florian
6 godine prije

dolaze teorije onih koji simpatiziraju politiku Assada i Putina da su Amerikanci digli ruke od Sirije i da bježe skupa s ISIS-om, čim su sirijske snage došle do Deir ez Zora Amerikanci su preko SDF-a pokrenuli napad sa sjevera prema Deir Zoru, u sastavu SDF-a su i formacije arapskih plemena iz pokrjine Deir ez Zor a i YPG su krenuli prema Deiru, SDF-u dolaze pojačanja i oprema od Amerikanaca, to je dokaz da su Amerikanci u igri i da će se spriječiti da sirijska vojska krene preko Eufrata,

Dvoglavi jahač apokalipse
6 godine prije

Bravo momci. Neopisivo mi je drago, što postoje ljudi poput vas, koji su spremni dati vlastiti život u borbi protiv interesa krupnog kapitala.
Ne dajte na svoje.

Alen
6 godine prije

Kako vidim na mapi ,south front, udaljeni su 15km jedni od drugih.(saa-sdf) . nezvanicno je usa proglasila nfz sjeverno od eufrata a sdf ozbiljno siba prema dez…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI