Sirijske snage zatvorile ISIL i u drugi ”kotao” (FOTO-VIDEO)

9 komentara

Sirija vojska i saveznici su ISIL gotovo zatvorili drugi ”kotao” u području istočne Hame. Iako nedostaje manje od 5 kilometara da se spoje borbene skupine iz mjesta Taiba i gradića Al-Sukhnah, ovo je područje pod punom vatrenom kontrolom sirijske vojske i praktično je neprohodno za jedinice i vojnu tehniku terorista ”kalifata”.

Iako je po mišljenju nekih prvo trebalo deblokirati Deir Ez-Zor, vojni stručnjaci tvrde kako je ova kampanja bila prioritet, jer se za proboj do Deir Ez-Zora moraju koristiti veće dobro obučene i opremljene snage, a ostaviti ISIL da se slobodno kreće cijelim ovim područjem bi se riskiralo da se teroristi pregrupiraju i oforme veću borbenu skupinu koja bi ozbiljno mogla ugroziti, možda i prekinuti komunikaciju Hama-Aleppo, i to na najranjivijem dijelu između gradova Itriya i Kanasser.

Skorim spajanjem ove dvije borbene skupine sirijskih snaga preostaje uništenje terorista ”Islamske države” u dva ”kotla”, iako bi taj posao mogao potrajati neko vrijeme, budući da samo u području Aqayribarta ima oko 2000 militanata.

U međuvremenu Deir Ez-Zor od bilo kakvog ozbiljnijeg napada terorista ”kalifata” uspješno brane ruske i sirijske zračne snage, koje pri prvoj dojavi o kretanju pojačanja teroristima u gradu pokreću zračne udare i uništavaju cijele kolone, borce i tešku tehniku.

Podsjetimo da je prije samo nekoliko mjeseci ISIL još uvijek prijetio Palmiri, čak i zračnoj bazi Tiyas, a sada nestaje u sirijskoj pustinji i gubi posljednje teritorije koje je držao u središtu zemlje, istočnom Homsu i Hami.

Nakon punog zatvaranja drugog ”kotla”, obzirom da sirijska vojska drži sve ključne uzvisine i strateške pravce, bit će moguće osloboditi velik dio boraca i tehnike, a preostale borce ”kalifata” će sirijske snage i saveznici uništavati topništvom, zračnim udarima i postupnim oslobađanjem ”kotlova” dobro isplaniranim operacijama za koje neće trebati velike snage, najviše nekoliko stotina dobro obučenih i opremljenih boraca za takve operacije.

Nakon zatvaranja drugog ”kotla”, velike sirijske snage koje su se koristile za okruženje ova dva područja moći će, bez ikakve opasnosti i ugroze sa zapadnog boka, napredovati prema Der Ez-Zoru, što će biti konačna velika pobjeda protiv terorista ”kalifata”, stranih plaćenika  Washingtona i Rijada i lokalnih ekstremista.

VIDEO – Zračni udari na veliku kolonu pojačanja ISIL-a koja se kretala prema Deir Ez-Zoru

 

FOTO –  Područje oba ”kotla” i zatvaranje posljednjih 5 kilometara od mjesta Taiba i gradića Al-Sukhnah

 

HamaISILIslamska državaKalifatSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sovoranola
6 godine prije

Teško će tko više izići živ iz pustinje.

dalmata
6 godine prije

Ruska skola,Ruska obuka,Rusko naoruzanje,Siriska odlucnost da zbrisu olos.Ne zaboravimo legendarni Hezbolah,uporne Irance,ostala plemena,koja drze ostale fontove,Sloboda je sve bliza.Nocna mora za USrA,Izrael,EU,NATO,Saudice.Ako su imalo pametni(misecima prije sam napisa isto,sad ponavljam)Sirska pustinja je dovoljno velika da tamo ostavu kosti sva navedena,podmukla,neljudska gamad koja je za sve i kriva.Postovanje napacena i ponosna zemljo Sirijo.Sritno

NSU
6 godine prije

Hahahaha, kako da vam vjerujem, na HRT-u ni riječi! 🙂

VeBi
6 godine prije

Bit ce materijala za neku novu naftu u pustinji u dalekoj buducnosti.

Graor
6 godine prije

Ne kužim ove karte crveno je SAA ,crno je Isil a zeleno umijerena koalicija..Prateći te karte vidim da u nekom momentu neka određena teritorija koju drži isil pređe u zelenu boju po potrebi !Što je to što se kaže ” štamparska greška”il oni mijenjaju zastave po potrebi?

Neko ime
6 godine prije

Sad mozemo da “pregovaramo” i u Astani i u Zenevi.
Hasta la vista, baby. Game over.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI