Skandal u francuskom ratnom zrakoplovstvu! Pilot zavezan na poligonu i oko njega bacane bombe

Skandal u Francuskom zrakoplovstvu
14 komentara

Francuski kazneni zakon djela koja dovode do omalovažavanja i ponižavanja kažnjava do šest mjeseci zatvora i 7.500 eura kazne. Do nedavno se ovakvo kazneno djelo doživljavalo kao ”obred prolaska”, koji simbolizira integraciju osobe u njezinu vršnjačku skupinu.Vojnici, studenti i radnici u nekim profesijama podvrgavani su ovakvoj ponižavajućoj i potencijalno smrtonosnoj praksi.

Skupina pilota francuskog ratnog zrakoplovstva suočena je s pravnim posljedicama, nakon što je optužena da je 27-godišnjeg kolegu ​​na poligonu vezala za stup, nakon čega su oko njega pucali iz zrakoplova u brišućem letu i oko njega bacali bombe.

Prema lokalnim medijima, incident se dogodio u zračnoj bazi na jugu Korzike u ožujku 2019., a odvjetnik pilota rekao je da su kolege zgrabili njegovog klijenta, vezali ga ljepljivom trakom i stavili mu vrećicu preko glave. Nakon toga odveden je na lokalni poligon u stražnjem dijelu kamioneta, gdje je bio vezan i gdje je sljedećih dvadeset minuta slušao kako ratni zrakoplovi bacaju bombe i ispaljuju metke oko njega.

Odvjetnik kaže da je njegov klijent traumatiziran incidentom čak i dvije godine kasnije. Štoviše, trauma ga je nagnala na podnošenje tužbe protiv kolega na sudu u Marseilleu. Dodao je da iako su “redovite prakse ponižavanja ili čak nasilnog zlostavljanja” u zrakoplovstvu općenito problem, u slučaju njegovog klijenta ovo će državu koštati bogatstvo, s obzirom na to da je u ovom slučaju korišten vladin zrakoplov i streljivo.

Videozapis i slike incidenta navodno su predani tužiteljima, a neki se pojavljuju na mreži.

Glasnogovornik francuskog ratnog zrakoplovstva rekao je novinarima da su počinitelji incidenta zlostavljanja već bili podvrgnuti “jakim sankcijama,” nakon što je šef stožera za to saznao 2019. Glasnogovornik nije precizirao o kakvim se sankcijama radi.

“Ratno zrakoplovstvo osuđuje svaku aktivnost koja bi mogla narušiti integritet; fizički ili psihološki, njegovog osoblja”, rekao je glasnogovornik.

Incident je najnoviji te vrste koji dovodi do problema s francuskom vojskom. U siječnju su tri vojnika proglašena krivim za ubojstvo u slučaju utapanja ročnika, koji se dogodio 2012. godine na Vojnoj akademiji Saint-Cyru u zapadnoj Francuskoj. Do utapanja je došlo prilikom jednog obreda inicijacije, koji je pošao po zlu. U tom je incidentu žrtva bila prisiljena plivati dok je na sebi nosila tešku opremu, dok su njegovi zlostavljači puštali Wagnerovu Valkiru.

Unatoč zakonskoj zaštiti, koja je proglašena u kaznenom zakonu iz 1998. godine, Francuska se i dalje suočava s problemima maltretiranja unutar nekih institucija, posebno škola, sveučilišta, vojske i vatrogasnih domova, s redovitim izvještajima o opasnim i ponekad fatalnim incidentima.

Zlostavljanje i omalovažavanje ostaje čest problem u mnogim zemljama, posebno među vojskom. Sputnjik je 2019. izvijestio o incidentu u kojem je sudjelovao ruski vojnik, koji je ubio osam svojih kolega vojnika u bazi na ruskom Dalekom istoku, nakon što su njegovi kolege od njegovog života stvorili “pakao”. Ročnik je priznao svoje zločine i u siječnju je osuđen na 24 i pol godine zatvora.

francuskaFrancuska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Karakterna osobina…..pizda

stalin
2 godine prije

neš ti to je dio obuke svake specjalne postrojbe koja ide iza neprijateljskih linija….još i gore

Alen
2 godine prije

Uzeće dobre pare i hebo avijaciju i ratovanje..

Emiliano Zapata
2 godine prije

Keljmendi…

Max
2 godine prije

Velika sramota za Francusku državu i vojsku.

postenlopov
2 godine prije

Tak ti je to kad mentalnim retardima das vlsat u ruke, pa si onda oni umisle da su bogovi. Vojska je prepuna retarda koji uzivaju u tudjoj muci i strahu. Sjecam se u vojsci, kad smo imali antitenkovsku borbu, udjes u sahtu , a tenk ti predje preko glave, a zastavnik namjerno zaustavio tenk iznad sahta u kojem je bio jedan slovenac. Kad je napokon tenk krenuo dalje, slovenac uzeo kamen i tenkistu pogodio u glavu, a ovaj okrenuo tenkovsku cjev u saht na slovenca. Dok si reko keks , eto ti zla zato sto se glupavi zastavnik kurcio.

belp
2 godine prije

Sto nisu stavili onu babu prvu damu pa oko nje bacali bombe kad su junaci.

2 godine prije

Kad smo ih mi u Bosni vezali za bandere nas su bombardovali a ovima ništa !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI