Soros traži načine da se odupre Trumpovom novom svjetskom poretku

George Soros
0
0

Nakon poraza Hillary Clinton na izborima u SAD-u, George Soros i drugi njeni uticajni liberalni donatori počeli su raditi na taktikama otpora novom „Trumpovom poretku“.

Soros i grupa bogatih američkih donatora su održali trodnevnu konferenciju prošle sedmice u Washingtonu, a kako bi ispravili stvari.

Citirajući dokumente koje je dobio od portala Politico.com, američki autor i novinar Kenneth P. Vogel privukao je pažnju na činjenicu da je sastanak sponzorisala uticajna Demokratska Alijansa, klub donatora, a on okupio „lidere najuticajnijih sindikata i liberalnih organizacija, kao i miljenike ljevice poput šefa poslaničkog kluba Demokratske partije Nancy Pelosi, Elizabeth Warren i dopredsjedavajućeg kongresnog progresivnog kokusa Keitha Ellisona“.

Ovaj novinar tvrdi da je konferencija održana u cilju organizacije otpora ekonomskim i političkim promjenama koje će započeti Trumpovim ulaskom u Bijelu kuću.

„Drugim riječima, liberali planiraju rovovsku bitku protiv Trumpa od prvog dana“, kazao je on.

On je citirao i Garu LaMarchea, predsjednika DA koji je naglasio da će sastanak označiti početak procjene „koraka koje će zajednički preduzeti u cilju suprotstavljanja napadima koji će uslijediti i preuzimanja vlasti, najprije u saveznim državama tokom 2017. i 2018. godine“.

U svom nedavnom intervjuu, Willy Wimmer, bivši državni sekretar u njemačkom Ministarstvu odbrane, privukao je pažnju na sastanak odlazećeg američkog predsjednika Baracka Obame i njemačke kancelarke Angele Merkel. Prema njemu, američki „ratni establišment“ koji je dugo podržavao Hillary Clinton, traži način da osujeti potencijalni Trumpov zaokret u međunarodnoj politici u smislu odustajanja od stalnih ratova.

On je kazao i da će Angela Merkel dobiti ulogu „posljednjeg borca otpora novoizabranom američkom predsjedniku Trumpu“.

Izbori 2016
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI