Nije pronađeno oružje na Trumpovom mitingu

Doland Trump nije atentant
0
0

Nakon što je uklonjen sa bine tokom govora u okviru svoje predsjedničke kampanje u Nevadi zbog imanentne prijetnje iz mase, Donald Trump se vratio za govornicu kako bi završio svoj govor.

Nije izgledao uzdrmano, a publici se obratio riječima:

“Niko nije rekao da će nam biti lako. Ali mi nikada nećemo biti zaustavljeni.”

Obezbjeđenje je kasnije primijećeno kako izvodi jednog čovjeka iz sale, a agenti CIA-e su saopštili da je incident nastao kada je neko iz mase povikao “pištolj”, no oružje nije pronađeno. CIA je izdala i saopštenje o ovom slučaju:

“Neposredno ispred govornice, neidentifikovana osoba je povikala: “Pištolj!” Agenti tajne službe i policija grada Reno su odmah priveli osobu. Nakon detaljnog pretresa te osobe i okruženja, nije pronađeno nikakvo oružje.”

Trka između Trumpa i njegove protivkandidatkinje iz Demokratske stranke, Hillary Clinton, izgleda ujednačeno, iako ankete pokazuju da ona vodi u ključnim državama.

Incident u Nevadi je, u Trumpu bliskim krugovima, okarakterisan kao pokušaj atentata na njega. Izgleda da je takva tvrdnja, iako opovrgnuta, u službi povećanja popularnosti republikanskog kandidata, a sve u cilju borbe za ulazak u Bijelu kuću. Nevada je jedna od “neodlučnih” saveznih američkih država i borba za elektorske glasove iz nje je beskompromisna.

“Borite se za ono u šta vjerujete. Budite svjesni snage koju vaš glas ima, on može mijenjati svijet. Dokažimo da ljubav nadjačava mržnju”, kazala je Clinton tokom obraćanja svojim biračima.

Američki predsjednički izbori biće održani 8. novembra.

Izbori 2016Predsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI