fbpx

Sukob Grka i migranata na otoku Lezbos uzima danak s devastacijom crkvi

Degradacija crkvi u Grčkoj

Jedan prijatelj na društvenim mrežama ukazao kako se na Facebook profilima pojavljuju fotografije izbjeglica u Siriji koje su tamo našle spas za vrijeme Drugog svjetskog rata, navodno njih 40 000.

„Tada je bio svjetski rat i svi su civili bili ugroženi. U razdoblju socijalizma, mi smo dobrovoljno i solidarno primali masu studenata i siromašnih građana iz arapskih i drugih zemalja, ovdje ih školovali i pomagali u oslobođenju njihovih zemalja od kolonijalizma. Njihovi se predsjednici zbog toga i danas dolaze pokloniti u Muzej Jugoslavije u Beogradu. Ali danas je rat u Siriji praktički gotov i oslobođena je skoro cijela Sirija. Sirijci se imaju kuda vratiti, kao što su se imali kuda vratiti i naše izbjeglice iz El-Shatta i drugih zbjegova“, piše u objavi, podsjećajući kako je bespredmetno uspoređivati situaciju iz vremena Drugog svjetskog rata i sirijski sukob.

„Nama na granice kao ilegalni migranti bez identifikacijskih dokumenata ne dolaze patnici iz zemalja napadnutih angloameričkim imperijalizmom, nego neuspješni teroristički agresori koji su izgubili rat. Sada ih angloamerički imperijalizam želi zbrinuti u našim državama. Ne iz humanitarnih razloga, nego da i nas destabiliziraju i pretvore u kaotična društva iz kojih se lakše može mobilizirati vojska za napad na istok. Svatko tko zagovara da zbrinjavanjem ilegalnih migranata plaćamo cijenu angloameričkog imperijalizma kvisling je i sluga i izdajnik svog naroda“, zaključuje se u ovom upozorenju, a navodi iz njega nisu „ksenofobni“ ni „rasistički“, jer ih je lako dokazati.

Tvrdnja da su migranti koje šalje Erdogan većinom radikalizirani pripadnici sirijskog, ali i brojnih drugih muslimanskih nacija koji su ratovali u Siriji i taj rat izgubili je točna.

Naime, ratne izbjeglice iz Sirije koje nisu sklone radikalizmu uglavnom su se sklonile u Libanon, Jordan i dijelom Egipat, Sudan i Irak.

2019. je u Turskoj bilo 3 614 000 registriranih izbjeglica iz Sirije. U Libanonu 930 000, dok ih je 2015. bilo oko 1,5 milijuna. Većina ih se vratila u domovinu. U Jordanu ih je 2019. bilo 662 000, što je dvostruko manje od  popisa u studenom 2015, kada ih je, prije oslobođenja juga zemlje, bilo 1 265 000. Sirijske su izbjeglice utočište našle i u Sudanu, njih 250 000, Iraku također 250 000, najviše u iračkom Kurdistanu, te u Egiptu oko 130 000. U Njemačkoj je 2018. bilo 770 000 registriranih izbjeglica iz Sirije, ali to nije tema ove priče, jer govorimo o onima koji bi trebali doći, odnosno koje je Erdogan pripremio za invaziju, a ideološki su bliski međunarodnoj terorističkoj organizaciji „Muslimansko bratstvo“ i sljedba su selafijskog islama.

Koliko su opasni ovi većinom mladi muškarci i koje su njihove namjere najbolje znaju stanovnici grčkog otoka Lezbos.

Stanovnici grčkog otoka Lezbos optužili su za sada “nepoznate počinitelje iz migrantskog kampa na otoku“ da su u blizini svog privremenog mjesta boravka posljednju u nizu devastirali grčku pravoslavnu crkvu Sv. Jurja.

Migranti, rušeći crkve, prosvjeduju protiv loših životnih uvjeta u prenapučenom privremenom pritvorskom centru u blizini sela Moria na Lezbosu.

“Bio je to vrlo okrutan incident i šokirani smo onim što ovdje vidimo”, rekao je jedan od stanovnika Lezbosa.

“Šteta je načinjena na najmanje 20 malih crkvenih župa oko izbjegličkog kampa, a ne samo ovdje”, dodao je.

FOTO: Unutrašnjost crkve Sv. Jurja na Lezbosu nakon prolaska vandala iz obližnjeg kampa

Sukob Grka i migranata na otoku Lezbos uzima danak s devastacijom crkvi 1 Sukob Grka i migranata na otoku Lezbos uzima danak s devastacijom crkvi 2

Malu crkvu Svetog Jurja u blizini sela Moria na Lesbosu nepoznati napadači uništili su u ponedjeljak.

Mještani za taj čin krive grupu migranata koji žive u obližnjem kampu. Oni tvrde da je policija, kada je spriječila marš stotinama migranata koji su tražili da budu prebačeni u Atenu, skupina od dvadesetak njih otišla u crkvu i osvetila se uništavajući unutrašnjost sakralnog objekta i oltar.

Slike također pokazuju da su napadači uništili ikone i namještaj. Crkva Sv. Jurja je proteklih mjeseci nekoliko puta devastirana, kažu lokalni stanovnici. Za najnoviji napad nije bilo uhićenja.

Situacija na Lezbosu je i dalje napeta, jer se skupine migranata, ljuti zbog užasnih životnih uvjeta u prenapučenom kampu Moria, gotovo svakodnevno sukobljavaju s policijom.

Izbjeglički kamp Moria izvorno je bio namijenjen za smještaj 3100 osoba. Do prošle godine tamo je bilo 5000 ljudi, tvrde Liječnici bez granica (MSF), velika međunarodna nevladina udruga koja je prisutna u kampu.

S porastom napetosti u Siriji i odlukom Ankare da pisti migrante u EU najveći izbjeglički centar u Europi na otoku Lezbos premašio je svoje  kapacitete za gotovo sedam puta. Kamp je namijenjen za 3100 ljudi, a u njemu se skupilo više od 20 000 migranata koji su de facto već u EU.

U posljednjih šest mjeseci se selo Moria  pretvorilo u „grad“ u kojem živi 40 posto osoba mlađih od 18 godina.

Otprilike 13 000 od tih ljudi živi u prljavom neslužbenom kampu od šatora s ceradama i improviziranim kolibama od paleta, smještenom u masliniku koji okružuje glavni lokalitet. Nema struje, nema dovoljno vode, a rijeke blata i smeća prolaze među šatore.

Prema lokalnoj policiji, od 1. ožujka je najmanje 1000 novih migranata stiglo je na grčki otok u Egeju. Lokalne vlasti radije ne komentiraju incidente s napadima na pravoslavne crkve.

„Ovaj posljednji je bio vrlo okrutan incident i šokirani smo onim što ovdje vidimo”, rekao je jedan od stanovnika Lesbosa.

“Šteta je načinjena na najmanje 20 malih crkvenih župa oko kampa, ne samo ovdje”, dodao je.

U ponedjeljak je više od 500 izbjeglica pobjeglo iz kampa Moria i uputilo se u luku Mytilene. Uz put je ova grupa naletjela na policiju i počela kamenovati grčke dužnosnike. Policija je bila prisiljena koristiti suzavac i zaglušujuće granate.

Podsjetimo da su se stanovnici otoka Lezbosa pobunili su se protiv  izgradnje novih izbjegličkih kampova. Grčke vlasti poslale su specijalne snage s kopna kako bi umirile prosvjede i nastavile gradnju. Situacija ostaje napeta. Kao što lokalni mediji primjećuju, grčko je stanovništvo ujedinjeno i odlučno spriječiti nove dolaske i „dovesti situaciju u red“ na  njihovom otoku. U ovakvim pokušajima se događaju scene kakve možemo vidjeti na You Tubeu, kao što su napadi na migrante, obijanje novih brodica koje žele pristati na obalu i napade na novinare i članove raznih europskih nevladinih udruga koji su na otoku kako bi olakšali prihvat novih pridošlica.

Kao što znate, turske vlasti se, nezadovoljne nedostatkom potpore Europe u njihovom ratu u sirijskom Idlibu protiv Assadove vojske, odlučile otvoriti svoje granice za sve migrante s Bliskog istoka, Središnje Azije i Magreba i pustiti ih morskim ili kopnenim putem u Europsku uniju. Grčka i Bugarska su prve zemlje EU koje su zadržale taj tok migranata. Lezbos je blizu turskih obala i prvi je na udaru s minimalnim resursima da se zaštiti i „humanitarnom obvezom“ da prihvati migrante koji u blizini obale iskaču iz čamaca nevladinih udruga ili onih koje plaćaju krijumčarima ljudima.

Greek City Times

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
67 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sukob crkva
Gost
Sukob crkva
1 godina prije

Treba bi zakon u EU da svi moraju biti Katolicani …

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Sukob crkva

Are You Sirious ☺

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

@Spacevoodoo
Sirius – možda Betelgeza 🙂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Nije Betelgez nego EU ne donosi zakone za katolike, pravoslavce i muslimane, nego EU donosi zakone kakve traži Are You Sirious i ostale NGO ☺

fićo
Gost
fićo
1 godina prije
Reply to  Sukob crkva

A šta će oni koji ne spadaju u sujeverne?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  fićo

Tko određuje tko je sujevjeran, a tko ne, jer bi najprije bloi potrebno odrediti jeli taj sujevjeran ili ne.

eto
Gost
eto
1 godina prije
Reply to  Sukob crkva

Zasto gelite hriscane u ovakvoj situaciji, sto vam smetaju protestanti, pravoslavci, anglikanci?! Mudzahedini nadiru, zato, nemojte da birate boju tapeta dok vam kuca gori! Islamski migranti su kroz istoriju PRETHODILI njihovim osvajanjima teritorija. Islam ne racuna vreme od rodjenja “proroka” 610.g. n.e., nego od velike migracije (hidzre) Muhameda i sledbenika iz Meke u Medinu. To je njihovo osnovno oruzje. Prva invazija islama na Evropu u VII veku zaustavljena je kod Tura, u drugoj u XIV veku su osvojili Carigrad, porazili Madjare na Mohacu, i unistili Srbiju i Bugarsku. Zaustavljeni su 1683. kod Beca, a Srbija ih se oslobodila 1867., posle 346 godina, Pocetak islamizacije Evrope, zarad sitnih koristi, desio se 60-tih i 70-tih: Britanci su dovukli Pakistance, Nemci Turke, a Francuzi Arape i Crnce iz Afrike. Njihovi potomci su ostali NEASIMILOVANI posle NEKOLIKO DECENIJA zivota na ZAPADU, stvorili su parazitske enklave i “NO GO” zone gde zakoni ne vaze. Evropljanima su sve to vreme ispirani mozgovi nekim MULTIKULTURALIZMOM, “LJUDSKIM PRAVIMA” i insistiranjem da se DOMACINI PRILAGODE ULJEZIMA, a to je nazivano “INKLUZIJOM”: dajte im da zive kako hoce, IZDRZAVAJTE ih, trpite ih, i ne primenjujte zakone na njih!??? Projektanti ovog psiholoskog rata i socijalnog inzenjeringa protiv Evropljana su organizatori dzihre… Pročitaj više »

kgfjč
Gost
kgfjč
1 godina prije
Reply to  eto

Eto, zaustavili su ih Hrvati. A ako te zanima gdje samo potraži granicu između Hrvatske i Bosne.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  eto

Eto, zaustavili su ih hrvati. Pogledaj granicu RH i Bosne pa ćeš znati i gdje.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  eto

Oprosti, ali ja situaciju ne vidim kao ti. Najprije nisu svi muslimani muđahedini i vehabije niti su svi muslimani teroristi. Svi muslimani koji dolaze organizirani su od istih, kao i terorizam na tlu Europe koji sa islamom nema ikakve veze jer je taj terorizam organiziran na zapadu od onih koji Boga ne poznaju i ne pripadaju ijednoj religiji. Muslimani su samo sredstvo destabilizacije Europe, a ne uzrok. Plan za naseljavanje Europe iz Azije i Afrike postoji već 100 godina i o tome je tad pisao stanoviti Caudenhove Kalergi koji nije bio musliman. Nadalje, preko 95% ubijenih u ratovima na bliskom istoku u zadnjih 10 godina bili su muslimani koji su međusobno ratovali na poticaje globalne elite koja vlada novcem. Na tlu Europe dobro znamo kako su u zadnjih 30 godina međusobno ratovali kršćani i to ne samo katolici protiv pravoslavaca nego i pravoslavci međusobno kao u Ukrajini. Pogledaj današnji sukob pravoslavaca u Crnoj Gori. Jasno kako migracije treba spriječiti, ali definitivno ne križarskim ratovima protiv muslimana nego osviješćivanjem i svrgavanjem političkih elita država koje služe globalnoj eliti i same globalne elite. Ideološki sukob između tkz desničara i tkz ljevičara, isto kao i međureligijski sukob je modus operandi vladanja globalne elite… Pročitaj više »

eto
Gost
eto
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, ni ja ne rekoh da su svi muslimani mudzahedini i vehabije, ili teroristi, vec su to ovi koji dolaze organizovano, ali i veliki procenat onih koji vec zive u Evropi. Istorijske su cinjenice, i sustina njihove vere, da osvajaju dzihrom – brojnoscu (ne samo dzihadom), da im je dozvoljeno da ubijaju “nevernike” i da namecu serijat. Pa procitajte sta kaze Ramadani, a Englezi ga pustili da bude prof na Oksfordu!? To vam je jedan od vasih ne-mudzahedina! Sada im u invaziji pomazu ovi “koji Boga ne poznaju i ne pripadaju ni jednoj religiji”, jer to opet odgovara nekom njihovom planu na koji aludirate. Medjutim, to ne znaci da su mudzahedini zbog toga drugaciji od navedenog, niti da su manje opasni po nas. I to ne samo zbog terorizma, gde god da je organizovan, nego zbog svega sto namecu svojim prisustvom (cak iako zive u Evropi decenijama): divljastvo, criminal, prljavstina, primitivizam… Jeste li ziveli u nekom velikom evropskom gradu bar godinu dana, da vidite blagodeti takvih komsija? Znate li da su preuzeli citave gradove cak i u Skotskoj? O Engleskoj ne treba govoriti, oni su prsli, a London od leta prosle godine i zvanicno vise nije grad belaca. Musliman je… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  eto

Sve što pišeš je točno, ali to su samo posljedice koje se neće rješiti bez otklanjanja uzroka, a uzrok nisu muđahedini nego političke elite koje služe globalnoj eliti bolje reći globalnoj mafiji.
Bez otklanjanja uzroka nemoguće je otkloniti posljedice i samo otklanjanje posljedica znači rat na ulicama gradova.
Zato na primjer u Engleskoj je prošlih godina bilo u prosjeku par stotina napada migranata ili onih migrantskog porijekla na domorodce s kiselinom sa teškim posljedicama, a da u većini slučajeva napadači nsu bili niti uhvaćeni, a kamoli sankcionirani i o tome mediji u pravilu nisu pisali niti pišu. Da je neka budala na zidiću nacrtala kukasti križ ili nešto slično to bi bilo u svim medijima. Ti ili ja u avion nesmijemo unijeti niti plastičnu bočicu vode, a kad bi pokušali izaći iz aerodroma izvan kontrole granične policije završiki bi u zatvoru i platili bi koju tisuću eura kazne, u Americi bi nas jednostavno izrešetali, a migranti prolaze slobodno.
Pa neznam kako bi ti objasnio da nije problem u migrantima koji ulaze u europske države ili su već odavno ušli nego je problem u nama koji smo dopustili da ovi koji s nama vladaju rade to ovako kako rade.

eto
Gost
eto
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

@Spacevoodoo
Slazem se da treba otkloniti uzrok (globalnu mafiju), ali jasno je da su te stvari van naseg domasaja, da za to treba ozbiljna organizacija i vreme. Ono sto moze da se uradi je da se promeni lokalna banda domacih izvrsilaca, mada je i to tesko, jer oni broje glasove na izborima. Ono sto MORA ODMAH da se uradi jeste da se pomogne Grckoj, da NATO obuzda Turke koji se bahate i da se mudzahedini zaustave na Grckoj granici. Ako se to pod hitno ne uradi, stampedo ce pregaziti pre svega Balkan.

Savio
Gost
Savio
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

U Crnoj Gori ne postoji sukob pravoslavaca. Svi pravoslavci u Crnoj Gori su na istoj strani, na litijama. Postoji sukob drzavnog, ateistickog rukovodstva, NATO sluga, protiv pravoslavaca Crne Gore, to jest pokusaj otimanja crkvene imovine, sa ciljem pljackanja i ucjenjivanja pravoslavne crkve.

Mak
Gost
Mak
1 godina prije
Reply to  Sukob crkva

Što da ne, ako u meki i medini nema hrišćana, jevreja, zašto muslimani u Evropi?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Nije toliko los text ali ipak u zadnje vrijeme Babicu postajes uveliko jednostran i mnogo gore stvari se desavaju u svijetu ali ti si nasao sada da ubacis i crkvu u sav ovaj kaos mada su poznati najveci rusitelji bogomolja i nikada ih nisi nigdje spomenuo no sada je akcenat bacen na muslimane kako skrnave i izazivaju vjerske nerede pa ne bi bilo lose da malo uzmes godisnji odmor mozda ti se osjecaji malo uravnoteze.

Roky
Gost
Roky
1 godina prije
Reply to  Alen

Ma ovdje prica ovisi o odnosima rusije i turske ako su dobri odnosi dobri su i muslimani i tako obrnuto. Sada se malo zateglo odmah muslimani ruse crkve sutra ce biti drgacije.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Roky

Greška. odnosi Rusije i muslimana su općenito dobri i Turci nemaju monopol na islam, možda na Bosance, pa te to zavelo.

Marko
Gost
Marko
1 godina prije
Reply to  Alen

Alen, Babic je u tekstu izricito naveo da te nove izbjeglice nisu sirijske ratne izbjeglice nego porazeni islamisti koje ERDOGAN cljano salje u Evropu da ovdje prave kaos i izazivaju razne provokacije za koje ce on kasnije da optuzuje druge. To je samo pocetak, i ja se u potpunosti slazem sa tim da takvima ni pod koju cijenu ne treba biti dopusteno da stupe na evropsko tlo, jer oni to zele samo iz jednog razloga. NANIJETI stetu Evropi. Lp

Roky
Gost
Roky
1 godina prije
Reply to  Marko

Bilo koje izbjeglice nebitno zapad im je razvalio gnijezdo u kojem su bili samo nije uredu trebali su ih pobiti i ne bi bilo problema, pa o cemu pricamo muslimani ruse crkve a zapad im rus i pljacka kuce, krade prirodna bogatstva i to je ok pa sada se stavite u pozuciju i vidite dal bi i vi rusili ili gradili hahaha. Ovdje u bosni srbi su srusili sve i jednu dzamiju pa sta a muslimani nisu rusili crkve i opet se sve napravilo sve se moze namiriti sem zivota kojeg zapad tim ljudima eksremno ugrozava.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Roky

Dobro je Roky, Hadžosmanović Balboa, skontali smo te… Umjesort da osudiš, ti i tvoj Alen, i kažeteisto što piše, To nisu predstavnici islama i vjere, vi baljezgate s digrssijama.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Marko

Ma čitaju oni klinac moj, pola od njih pročita naslov.

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  Alen

Ne sere Babić ništa ovaj put . Ovo sve što je ušlo spaliti sa napalmom . Zatvoriti granicu sa Turskom . Neka odu u RF pa nek probaju tamo napraviti takva sranja . Kod sebe doma im ne pada na pamet tako nešto ? Za početak poslati anti-terorističke postrojbe i očistiti Bosnu od ISIL – ovaca . Pošteni i normalni lljudi trebaju nas , a ne mi njih . To je rekao Putin , ja samo citiram .

Kosovar
Gost
Kosovar
1 godina prije
Reply to  Mravojed

Haha bosnu ocistiti jado cisti svoju kucu i glavu hahaha ja govnojeda haha. Strucnjak poziva na ciscenje BiH kao od isila a za njega je musliman isil jako providno i fasisticki.

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  Kosovar

Hahahaa hahaa Kosovar i za početak spaliti do temelja Maoču do temelja . Poznato je da tamo žive najpošteniji muslimani 🙂 . Hahaaaa haaa ha . A to svinjski okotu što imaš prijatelje na Alahovom putu sam si kriv 😉 .

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Kosovar

Čovjek je rekao očistiti od ISIL-ovaca, gdje je pogrešio? Govorimo o 300-400 ljudi + njihovi u obitelji, za proivjeru, posebno muški. I provjere džamija, a Mešihat od policije da traži pomoć da se zatvore paradžemati. Jel bi to bilo loše da se očuva izvorni bosanski islam, hanefijski, a potjeraju selafije, vehabije Muslimansko bratstvo i sve što je došlo od 90ih naovamo? Pitanje, jel bi to valjalo il ne bi valjalo?…. pa da Bosanci klanjaju kako su klanjali uvijek, a ne “po novome”

Kosovar
Gost
Kosovar
1 godina prije

Gdje je isil u bosni?? A ako ga ima zar mislite da to ne bi bilo vec rijeseno no nema ga u bosni svi to znaju ali ima genocidasa koje treba cistiti u cemu je razlika izmedju srpskih genocidasa i isila pa nema razlike ali za vas su genicidasi junaci avza muslimanebsu i jedni i drugi zlicinci i uvijek ce biti. Smrt genocidasima i isilovcima isti su.

Madrid
Gost
Madrid
1 godina prije

Topalovicu tih ISILovih nakaza nije bilo pocetkom devedesetih pa su nas “odabrani” opet tukli napalmom.nije bilo ni njihovih dzamija pa su opet rusili dzamije i tekije.pa sta hocete od nas.vidim mi smo dezurne babaroge a takodje vidim da bi pojedini komentatori sve ponovili sa istim apetitom.

Madrid
Gost
Madrid
1 godina prije
Reply to  Mravojed

Mravojedu mani se Bosne

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  Madrid

Madrid i tebi smeta kad se javno govori što treba sa tvojim prijateljima ( čitaj ISIL ) ? Ne brini . Bosna neče nikad biti kalifat 😉 . Ma koliko vi to željeli .

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Alen

Koliko vidim, nisi uopće pročitao što piše, a piše da su u Turskoj uglavnom podobno, oni bliski Muslimanskom bratstvu, jer se nikakve stvari n događaju sa Sirijcima u Libaonu, Egiptu, i Iraku, multietničkim zemljama, ni Jordanu, sunitskoj. Ovi u Turskoj su “muslimani” najvećim dijelom MB, dakle selafije, i onda bi trebali biti politički korektni i da to ne znamo. Malo si ti zabrazdio . Odnosno, nisi. Uvijek si isti, jer to nije Alen koji je ranije ovdje komentirao. S druge strane, što se mene tiče, ne zanima me autor i ima li vjere il nema, ja ne vjerujem, ali primjećujem da je trend u nekih muslimana da su svi braća od Maroka do Bangladeša i Pakistana i Indonezije. A što da se mi ujedinimo s naglaskom da smo kršćani od Lisabona do Vladivostoka, uključujući obje Amerike i da nam je samo to na pameti? Malo ti koji tako tumače islam pretjerano se*u. Da izvinu sudionici razgovora. Kao kad je men jedan Bosanac u Italiji 93 rekao “Idem sjest s mojima!” (Marokancima), a za našim stolom nas je bilo “Jugovića” iz RH/Srbije/CG, a biloje i dvojica Sarajlija, muslimanskog porijekla, ali nisu bili vjernici. Ma mrš, nek ide sa “svojim” Marokancima. Ja… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

“Tvrdnja da su migranti koje šalje Erdogan većinom radikalizirani pripadnici sirijskog, ali i brojnih drugih muslimanskih nacija koji su ratovali u Siriji i taj rat izgubili je točna” – još malo pa teroristi. Ali ako koristimo osnovnu matematiku, ako nisu većina već polovina onda to znači da od 3.5 miliona ima bar milion radikalizovanih. To je potencijalna vojska za osvajanje neke evropske države. Ne mogu se vesti ni statistika posmatrati bez trunke razmišljanja. Plan postoji, to je očigledno od prvog talasa migranata ali kakav, čiji? Za sada ne možemo biti sigurni kakav je plan a dok to ne saznamo nećemo znati ni čiji je. Prvo je potrebno definisati šta je “radikalni musliman”. Zamislite kako bi se ponašala tolika rulja tinejdžera ili malo starijih pravoslavaca ili katolika?!? Najpribližniji izraz bi bio “navijači” – previše u gaćama a premalo u glavi. A na to treba dodati ko-zna-kakve priče koje su im godinama gurane u glavu (ako bi saznali priče lakše bi shvatili razloge). Ono što sada vidimo je da je prvi talas migranata napravio nacionalno-verska geta po Evropi koja imaju svoje zakone, ništa ne rade a žive na račun države (ne svi, naravno ali bi se moglo reći dovoljno). Evropa će to… Pročitaj više »

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  shumadinac

shumadinac kakav god plan i bilo čiji treba ga sasječi u korijenu . Poslije će biti kasno . Več sada gori i to je svima jasno .

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Mravojed

Slažem se Mravojed da se problem mora rešiti – ali ne “spaliti”. Jer napalm nema separativno dejstvo. Zamisli da si nekako uspeo da pobegneš iz Sirije od mudžahedina, da si vredan, našao posao i skućio se negde u Evropi, da je tvoj brat na putu ka tebi i da čuješ da bi najbolje bilo da ga “tretiraju napalmom”.
Ako izgubimo objektivnost onda i sami postajemo rulja.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Tko govori o napalmu? 1.) identificirati, tko je i gdje se i je li se borio i pripada li u bilo kojem obliku nekoj od radikalnih frakcija 2.) Zatvoriti granice ilegalnoj imigraciji općenito, bez obzira tko bio, može biti i katolik s Filipina ili pravoslavni Armenac ili Gruzijac, svejedno. 3.) odrediti kvote za imigraciju, i spiskove okačiti po ambasadama i kunzulatima, gdje će donijeti papir s profesijom i potvrdu o nekažnjavanju, a ako je kažnjavan o rehabilitaciji (ako je urko bicikl sa 17 godina , a sad ima 35 nikad nije napravio ništa, ok, ne smeta, to sam mislio) 4.) zakone o ilegalnoj imigraciji primjenjivati na sve, ne samo na mafiju i kriminalce, koji dobivaju od 2-/3 do 10/15 godina robije, a ako to radi ko člani/ica nevladine udruge, onda je heroj. Ne može i amen, zakon je zakon. Jel valja, i to bez napalma?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

@Laki Topalović
Mravojed (neki komentar iznad): “Ne sere Babić ništa ovaj put . Ovo sve što je ušlo spaliti sa napalmom…”

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  shumadinac

shumadinac tako je . Treba ih dobro nahraniti , odmoriti . po potrebi naoružati jer su ugroženi . Obuku su prošli u što ne sumnjam . A to što su praktički na granici i rasturili su sve živo manje je bitno . Malo su dečki nervozni pa bi na socijalu .

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Mravojed

Ali Mravojed – cilj i jeste izazvati destabilizaciju i konfrontaciju. Znaš li koji je naziv za sporedne uloge u takvim planovima? Da ti pomognem – tada SVI postajemo KORISNI IDIOTI bez obzira na razloge zbog kojih to postajemo.

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  shumadinac

shumadinac jedostavno je . Ja u tim silnim kolonama vidim mladiće u naponu snage i to u ogromnom broju . Da li bi oni trebali uzeti pušku i braniti domovinu ? Trebali bi ih braniti Rusi , Vi i ja ? Susjedov brat slobodno pogine . Ja ću svoga malo u hladovinu k sebi jer sam se skućio . Ne ide to tako . A objektivnost ? Dosta takvih sam se nagledao i oni mene . Kad te netko gleda sa mržnjom ne treba ti prevoditelj . A sa takvima ne trebaš se spustiti na nivo rulje , nego biti gori od njih . Ti ne poznaju i ne poštuju drugi jezik osim sile . I tu je najveći problem . Mi smo previše tolerantni i sve žalimo . A tko žali nas ?

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Mravojed

Mravojed…pa cilj hrišćanstva i jeste bio napraviti jagnje od tebe. Gde je sad ona moćna evropska vojska koju pre otpr. hiljadu godina Papa sakupio?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Mravojed

@guest_379508
Reci mi kakva je razlika između tvog i njihovog radikalizma? Postoji ZAKON i da se zakon primenjivao ne bi bilo ovakvih problema. A radikalnu su braća na kojoj god strani bili jer sve ostale uvuku u svoje sranje – tada postajemo svi isti.

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  shumadinac

shumadinac Erdoganov zakon ? To ne treba objašnjavati . Frau Merkelićin koja je sve žalila ? Pa poslije avionima vračala jadne koji su se htjeli skućiti .. par tisuća ih u međevremenu nestalo u Dojčlandu i ne mogu ih nači . Švedski zakon ? Pa se sada boje u svojoj zemlji noću izlaziti van Itd … Pa postali smo isti i to daje rezultate . Više policajac u nijednoj zemlji ne upozovarava nekoga tko viče Alahu Akbar i maše nožem nego mu smjesti 9mm u čelo 🙂 . Pokazalo se i više nego efikasno 🙂 . I sva je manje rulje koja bi silovala nečije dijete jer je to njihov običaj . Radikalan ? Onda bolje da sam u ratu pa znam tko je cilj .Ovako šetam noću i ližem sladoled a počaste me noževima .To umjesto čokoladnog preljeva .

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Mravojed

Nemoj da zajbvaš Mravojede – nisu loši zakoni, oni su svuda manje-više isti. Loše je što se ne poštuju ili nakaradno tumače. To je sigurno jedan od najvećih problema današnje civilizacije.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Dakle, slažemo se da “Samo provoditi postojeće zakone” ništa više i ništa manje? Ako je tako, onda nema ulaska već s pasošem, nekim dokumentom bilo kakvim, i to na graničnom prijelazu. Onda kažeš odbar dan – Dobar dan. Evo ja sam iz Jisr al Sugura, i ne želim biti pod Al-Qaidom, OK, dođi amo. Drugi, Ja sam u Damasku, ali ne želim ratovati. OKO, može, (iako baš i nije fora, ali su EUI zakoni takvi) Dakle dođi i ti amo. Dobar dan. Ja sam iz Pakistana. OK, tamo ti je istok, vidiš, pa polako , put pod noge i vrati se Imranu Kanu i radi, ima posla Kinezi grade koridor. Eto vidiš, samo po zakonu. Ništa više

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Apsolutno. Ali ne “uđi” već “bićete dobrodošli da boravite u specijalnim prostorima (kampovima) dok ne odredimo kako najbolje da vas uklopimo u društvo (tj. da li si terorista i kakve kvalifikacije imaš) ili ćemo vam u što kraćem roku omogućiti povratak na rodnu grudu”.

eto
Gost
eto
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Vi ste Sumdinac koliko sam i ja Marsovac. Cak ni zombirani Srbi vise ne govore o “jadnim izbeglicama” , jer vide da im horde naseljavaju zemlju, i uz put ih terorisu, dok drzava stiti te horde (kao i u ostatku Evrope). Svima je jasno da je na delu dzihra, i ne postoji ni jedan razlog da i dalje neprijatelja primamo u svoju kucu. Vi ste tipicni multi-kulti, naivni Evropljanin ispranog mozga koji veruje u “zakon” domace vlasti koja je pristala na sve ovo, i vi biste da se dozvoli migrantima da iskoriste nase sopstvene imbecilne mantre o toleranciji (prema teroristima, mozes misliti!?) i autosovinizam. Kakve veze imaju zemlje Balkana sa imperijalnim ratovima, pa treba da osecaju krivicu zbog tamo necijih “razrusenih domova”?! I kakve veze imaju bilo ciji “razruseni domovi” sa ovim hordama Avganistanaca, Pakistanaca, Iracana, Crnaca, Marokanaca koji dolaze iz zemalja u kojima nije rat. Avganistanska plemena stalno ratuju medjusobno, onda malo sa Rusima, pa sa Amerima, a sad kad nema rata i kad su potpisali primirje, oni masovno beze u Evropu !? ‘Ajde? Pakistanci imaju nuklearne bombe, a svoj otpad salju u Evropu da ga izdrzava. A za to vreme Evropljani, uljuljkani u dekadenciju i povrsnosti, ili zato… Pročitaj više »

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije

Bravo Laki . Jednostavnije ne može i svi razumiju .

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac vjerujem da si posten covjek i da bi bio u stanju otkriti svoj identitet ali taj mravojed nesmije iz misije rupe izici sa takvim poganim jezikom a zamisli jos da se predstavi. Tacno se iz njegive price vidi zlicinacka ni neljuska nakana.. Shumadinac puna podrska.

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  Alen

Alene vehabijo , ti o poštenju 🙂 . Tom strašljivom mravojedu se skloni u stranu točno u broj pet (5) tvojih prijatelja sa noževima 🙂 . I kleknu . I bilo mi je stvarno žao što nisu imali muda jer bi otišli preporučeno Alahu i krdu djevica . I samo jedna obitelj , srednjih – starijih godina sa malom djecom , mu se nasmiješi i klimnu glavom . Tada mravojed pomisli jebi ga , život ponekad stvarno nije fer . Stvarno mi je bilo žao tih ljudi .Takvima bi dao da jedu za mojim stolom . I šta je sve tu bilo , a govorim o izbjegličkom kampu , bolje da ne govorim . Neke stvari ni nesmijem . A ti bi da ja tu na portalu ostavim svoju adresu , ime i prezime , oib ? Da me tvoji prijatelji posjete ili nekog od mojih bližnjih ? Hvala , čestitati mi mogu novu godinu tu na portalu svi pošteni ljudi i ja njima . A taj plašljivi mravojed ti ne spada u slučaju kakvog sranja pod Ženevsku konvenciju . Ako je več takav zakon , niti ju ne priznaje 😉 . Takva su pravila igre .

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac daj molim te ne kompliciraj ono što je očito.
Plan za naseljavanje Europe azijatima , arabima i afrikancima postoji već oko 100 godina. Pogledaj “Kalergi plan” ili njegovu knjigu “Praktični Idealizam” koja je u stvari biblija multikulti Europe. Kalergi je od 1922 do 1939 izdavao časopis “Pan Europa” financiran od Rockefellera. Glavni cilj naseljavanja Europe je nova mješana raca ljudi bez korjena i identiteta koja bi se dala oblikovati odnosno lako vladati i koja bi bila osnova za Sjedinjene Europske Države.
Na tom putu se koriste sva sredstva, od terorizma do mogućih novih ratova na tku Europe. Tako je i Amerika pacificirana još od doba sukoba južnjaka i sjevernjaka.

Jasno je kako se među migrantima u Europu uvuklo i bivših boraca ISIL-a od kojih si neki definitivno “ZĐS”, za đihad spremni, ali o tome je besmisleno razglabati koliki je njihov udio u ukupnoj masi migranata.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_379698
Ima jedna vrlo zanimljiva stvar: protokoli sionskih mudraca jasno i JAVNO opisuju način ovladavanja svetom. Neki cionisti visokog položaja to u medijima izjavljuju, ti ukazuješ na plan “iskorenjivanja” Evrope koji se takođe javno pokazuje (a Rokfeler finansira) – kakva je logika pokazivanje taktike onome protiv koga je usmerena? Zar to nije imbecilno (“popodne u pola pet ću vam napasti tu vojnu bazu sa 4 tenka i 150 ljudi i doći ćemo iz pravca severa”)? Uostalom, jedan vek je danas isuviše dug period – većina strategija je promenjena.

Pao mi je na pamet interesantan razlog ovih migracija ali ću objasniti u nekoj svežijoj vesti.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Imbecilno je misliti i govoriti kako nema smisla da je to točno jer bi samo imbecil otkrio svoju taktiku i sve bi to bilo okay, da Europa nije napadnuta.

Znaš onu kad je žena uhvatila muža s drugom u krevetu, pa joj je ovaj, nakon što je ona podivljala rekao, “je li ti vjeruješ meni ili svojim očima”.
U toj situaciji bi također trebalo vidjeti tko je tu imbecil; muž, žena ili možda ljubavnica.

I od staroga Babilona ne mjenjaju se ni strategija ni taktika, izmjenjuju se samo ljudi koji se rađaju i umiru.
“Divide et impera” imamo u svim segmentima društva još od davnina, jasno kako u starome Rimu nije bilo podjela pro i kontra GMO ili na vaksere i antivaksere, ali princip je isti i ne mjenja se.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ti i ja.

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Protjerali njemačke desničare?!? Uživajte u islamistima… rezultat je više no očit…To čeka cijelu Europu u nekoj budućnosti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Alex

I to je u redu, Grci sami brane otok, koji će im klinac krezubi skinhedsi, vidio dam sliku na netu, dva konja bi branila što . da jedu i piju gratis , a sad ide i sezona kupanja. Pa bi ljetovali na Lazbosu, koji je do ovog bio super destinacija.

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Pa krenuli na Lezbijke…dok im netko ne objasni da to nije gey,nego stanovnica Lezbosa 🤣🤣

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

U Gorskom Kotaru u Hrvatskoj uništavaju kršćanske ikone ili oltare u kućama i vikendicama u koje provale.

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

Ovu bratiju odmah poslati angloamerikancima da ih resocijaliziraju u svoja demokratska i slobodna društva, a ako neće onda nek idu svom erdoganu…………

Đuro
Gost
Đuro
1 godina prije

Streljanje

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Ljudi koji devastiraju crkve, u zemlji od koje traze pomoc, nisu ni migranti ni izbjeglice, nego divlja horda, i prema njima se treba odnositi shodno tome. Dosli su kao nezvani gosti, pobjegli od rata ili gladi, ali, nisu bas odusevljeni tretmanom, vasih domacina, pa su odlucili porazbijati sve sto im padne pod prljave sape, i crkve, izmedju ostaloga? Zamislite samo krscanske izbjeglice u nekoj islamskoj drzavi, koji iz bijesa i bahatosti devastiraju dzamije? Treba li puno maste za pogoditi sto bi se dogodilo?

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

Za one komentatore koji bi koristili,nspalme,9mm itd. Psi laju karavane prolaze!

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  Odisea

Odisea pa baš i ne vidim da prolaze 🙂 🙂 🙂 . U par zadnjih slučajeva u Europi nisam vidio da ima preživjelih ili zarobljenih tvojih i Alenovih prijatelja koji su vikali Alahu Akbar sa noževima za torte 🙂 . Shvatili su i policajci da nisu glineni golubovi i hvala bogu dobili veče ovlasti . A da nema policije sumnjam da bi mama sa bebom šetala i smijala se . Primjer je Švedska gdje policija nije bila naoružana . Pa došla ekipa , i kad su shvatili gdje su došli , rekoše pa ovi su ovce . O masovnim silovanjima i svemu drugom ne bi . Još dan danas je tamo situacija jako jako loša . Demokracija , ljudske slobode , humanost , čovječnost … Ne ide to tako sa tvojim prijateljima . Nisu to valjda učili u školi . Ovo navedeno im je jedan od običaja , tako je rekao tvoj i Alenov prijatelj na suđenju .

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Ljudi koji devastiraju crkve, u zemlji od koje traze pomoc, nisu ni migranti ni izbjeglice, nego divlja horda, i prema njima se treba odnositi shodno tome. Dosli su kao nezvani gosti, pobjegli od rata ili gladi, ali, nisu bas odusevljeni tretmanom, vasih domacina, pa su odlucili porazbijati sve sto im padne pod prljave sape, i crkve, izmedju ostaloga? Zamislite samo krscanske izbjeglice u nekoj islamskoj drzavi, koji iz bijesa i bahatosti devastiraju dzamije? Treba li puno maste za pogoditi sto bi se dogodilo?

Ivan
Gost
Ivan
1 godina prije

Sve doktori i inžinjeri…

Max
Member
Max
1 godina prije

Grci branite svoje time branite i nas.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Srbi ruse dzamije.
Muslimani pale crkve.
Hrvati bacaju srpsku nejac lavovima… 🙂

indy
Gost
indy
1 godina prije

Nisam,ljut,nešto.NEDIRAJTE.,ulazite u tuđu kuči,poštivajte.Ta neznam kojo vjerske,ako drži do svoje i tuđu če poštivat.Sve sam reko,a ko ne razumije,ovi vjere nemaju,nepoštoju autohtonu a nisam siguran da drže i do svoje,teško.

Boris
Gost
Boris
1 godina prije

To se zove kulturološko obogačivanje!
Zbilja me čudi kako tzv. izbjeglice ili migranti nisu došli u izratel?
Ah da tamo se ne smije, ali svugdje po europi da, sad je jasno sve.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik