fbpx

“Svi u Caracas” Guaido poziva na masovna ulična okupljanja, nakon glasina o prilivu američkog novca

Juan Guaido

U pokušaju da povrati izgubljeni zamah, venecuelanski opozicioni lider Juan Guaido najavio je da će se upustiti u “sledeću fazu” preuzimanja vlasti, masovnim skupom planiranim za utorak.

“Pozivamo cijelu Venecuelu da se mobiliše. Zajedno, sa građanima i radom Narodne skupštine, preći ćemo u sledeću fazu naše borbe. Svi u Caracas!” objavio je Guaido na svom twitter nalogu.

Cilj skupa očigledno predstavlja pokušaj da se podstakne opozicioni pokret u Venecueli, koji nije uspio da preuzme vlast uprkos direktnoj podršci SAD-a i oko 50 zemalja.

Guaido uživa vanjsku podršku u svom pokušaju svrgavanja legitimne vlasti.

“Venecuelanci nisu sami; Predsjednici, lideri i svjetske agencije su sa nama a obavezali su se na slobodu i demokratiju u Venecueli” izjavio je Guaido najavljujući svoj poslednji potez u Caracasu.

Slučajno, poziv za okupljanje je upućen samo dan nakon što je objavljeno da SAD razmišljaju da preusmjere 41,9 miliona dolara, prethodno namjenjenih za humanitarnu pomoć Gvatemali i Hondurasu, Guaidu i njegovom timu u Venecueli.

Prema internom memorandumu koji je objavio USAID od 11. jula, sredstva će biti prenamjenjena kako bi se isplatile plate Guaidu i njegovoj pratnji, pokrili putni troškovi, kao i da bi im se pružila “dobra” obuka.

Novac je dio od oko 370 miliona dolara pomoći koja je trajno preusmjerena od strane američke administracije. Trump je odluku o smanjenju pomoći Gvatemali, Salvadoru i Hondurasu zbog njihove nemogućnosti da zaustave “karavan migranata” koji se kretao prema granici SAD-a objavio još u martu, ali do sada nije bilo jasno gdje će taj novac završiti.

RT

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
13 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
1 godina prije

Trojku sa naslovne fotografije treba sto prije poslati u vjecna lovista pa neka tamo igraju ratne igre.

jozo
Gost
jozo
1 godina prije

USranko

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Poštovanje za autora Slobodana ,naravno da sam pročitao vaš tekst ali ja ipak čekam burta i njegove * kolege* da se neko od njih javi u realnom vremenu sa svježim informacijama ispod mosta u Tachiri.😀😀

pippo444
Gost
pippo444
1 godina prije

Sad se dijeli novac, pa Burt nema vremena za pisanje. Stoji u redu.

Toso
Gost
Toso
1 godina prije
Reply to  pippo444

Ha, ha pokupice ce novac i brisi u rupu(odmaraliste)

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije
Reply to  pippo444

Zaradio za ljetovanje na moru, možda je to razlog nejavljanja.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Budaleština….ali ovo je pucanje sebi u nogu, da li su svjesni ti stručnjaci u Ukrajini da porez znači poskupljenje i manja kupovna moć građana….
“Od 1. avgusta posebna carina na dizel-gorivo (iz Rusije) iznosiće 3,75 odsto, a od 1. oktobra — 4 odsto; za tečni gas (isto iz Rusije) — 1,75 odsto i 3 odsto, respektivno.”

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije

Tko Guaida još shvaća ozbiljno? Tip je ispao američka dvorska luda otkad se samoproglasio predsjednikom, vjerojatno u Venezueli imaju masu viceva na njegov račun.

Sardelino
Gost
Sardelino
1 godina prije

Guaido.”Mani se ćorava posla”.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Bakula se još koprca.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Majk Majers

Kako uopce stakor ima obraza pojaviti se u javnosti? Uzmi svoje usr..e Judine skude i nestani, bijedo nijedna?

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

U, jebote, ulaze u novu fazu borbe! Drz’ gace! A prije mjesec dana, ono kad u se za..rcili prosli put, izjavio je da je to finalna faza njihove borbe. Zafrkana ta borba, nikad ne znas u kojoj si fazi. Mozda da nadju dobroga mehanicara, da ih fazira, mozda im krene nabolje. I ovo slikanje ispod americke zastave, Vidkun Quisling bi bio ponosan na svoje duhovne nasljednike. Dao im Bog, starozavjetni, sve sto zasluzuju, ni vise, ni manje.

HEKPCT
Gost
HEKPCT
1 godina prije

Čim se stvar malo smiri na jednom žarištu (Iran) ne prođu ni 2 dana a već se prijeti nekom drugom (Venecuela).

POVEZANE VIJESTI

Izbornik