“Svi u Caracas” Guaido poziva na masovna ulična okupljanja, nakon glasina o prilivu američkog novca

Juan Guaido
13 komentara

U pokušaju da povrati izgubljeni zamah, venecuelanski opozicioni lider Juan Guaido najavio je da će se upustiti u “sledeću fazu” preuzimanja vlasti, masovnim skupom planiranim za utorak.

“Pozivamo cijelu Venecuelu da se mobiliše. Zajedno, sa građanima i radom Narodne skupštine, preći ćemo u sledeću fazu naše borbe. Svi u Caracas!” objavio je Guaido na svom twitter nalogu.

Cilj skupa očigledno predstavlja pokušaj da se podstakne opozicioni pokret u Venecueli, koji nije uspio da preuzme vlast uprkos direktnoj podršci SAD-a i oko 50 zemalja.

Guaido uživa vanjsku podršku u svom pokušaju svrgavanja legitimne vlasti.

“Venecuelanci nisu sami; Predsjednici, lideri i svjetske agencije su sa nama a obavezali su se na slobodu i demokratiju u Venecueli” izjavio je Guaido najavljujući svoj poslednji potez u Caracasu.

Slučajno, poziv za okupljanje je upućen samo dan nakon što je objavljeno da SAD razmišljaju da preusmjere 41,9 miliona dolara, prethodno namjenjenih za humanitarnu pomoć Gvatemali i Hondurasu, Guaidu i njegovom timu u Venecueli.

Prema internom memorandumu koji je objavio USAID od 11. jula, sredstva će biti prenamjenjena kako bi se isplatile plate Guaidu i njegovoj pratnji, pokrili putni troškovi, kao i da bi im se pružila “dobra” obuka.

Novac je dio od oko 370 miliona dolara pomoći koja je trajno preusmjerena od strane američke administracije. Trump je odluku o smanjenju pomoći Gvatemali, Salvadoru i Hondurasu zbog njihove nemogućnosti da zaustave “karavan migranata” koji se kretao prema granici SAD-a objavio još u martu, ali do sada nije bilo jasno gdje će taj novac završiti.

RT

protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali Mujo
4 godine prije

Trojku sa naslovne fotografije treba sto prije poslati u vjecna lovista pa neka tamo igraju ratne igre.

jozo
4 godine prije

USranko

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Poštovanje za autora Slobodana ,naravno da sam pročitao vaš tekst ali ja ipak čekam burta i njegove * kolege* da se neko od njih javi u realnom vremenu sa svježim informacijama ispod mosta u Tachiri.😀😀

Siniša
4 godine prije

Budaleština….ali ovo je pucanje sebi u nogu, da li su svjesni ti stručnjaci u Ukrajini da porez znači poskupljenje i manja kupovna moć građana….
“Od 1. avgusta posebna carina na dizel-gorivo (iz Rusije) iznosiće 3,75 odsto, a od 1. oktobra — 4 odsto; za tečni gas (isto iz Rusije) — 1,75 odsto i 3 odsto, respektivno.”

Tupko Glupko
4 godine prije

Tko Guaida još shvaća ozbiljno? Tip je ispao američka dvorska luda otkad se samoproglasio predsjednikom, vjerojatno u Venezueli imaju masu viceva na njegov račun.

Sardelino
4 godine prije

Guaido.”Mani se ćorava posla”.

Majk Majers
4 godine prije

Bakula se još koprca.

nessy
4 godine prije

U, jebote, ulaze u novu fazu borbe! Drz’ gace! A prije mjesec dana, ono kad u se za..rcili prosli put, izjavio je da je to finalna faza njihove borbe. Zafrkana ta borba, nikad ne znas u kojoj si fazi. Mozda da nadju dobroga mehanicara, da ih fazira, mozda im krene nabolje. I ovo slikanje ispod americke zastave, Vidkun Quisling bi bio ponosan na svoje duhovne nasljednike. Dao im Bog, starozavjetni, sve sto zasluzuju, ni vise, ni manje.

HEKPCT
4 godine prije

Čim se stvar malo smiri na jednom žarištu (Iran) ne prođu ni 2 dana a već se prijeti nekom drugom (Venecuela).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI