Švicarska bi mogla ograničiti korištenje električnih automobila kako bi izbjegla zamračenje

Elektricni automobil
27 komentara

Ova je mjera dio plana za hitne slučajeve za rješavanje nestašica struje ove zime, izvještava kuća

Švicarska bi mogla postati prva zemlja koja će ograničiti upotrebu električnih vozila (EV) u pokušaju osiguravanja energetske sigurnosti ove zime, izvijestio je njemački dnevnik Der Spiegel u četvrtak. Prema predloženom akcijskom planu, koji tek treba biti usvojen, uporaba električnih vozila u zemlji mogla bi biti zabranjena osim u slučajevima “apsolutno nužnih putovanja”. Vlada planira i stroža ograničenja brzine na autocestama. O oštrim ograničenjima se raspravlja jer se vlada boji nestašice struje u nadolazećim mjesecima, zbog velike ovisnosti zemlje o uvozu.

Švicarska dobiva oko 60 % domaće električne energije iz hidroelektrana, kao što su brane preko rijeka ili generatori postavljeni između jezera. Međutim, veliki udio snage u zemlji dolazi iz Francuske i Njemačke, a ove je godine opskrba ograničena.

Švicarska savezna komisija za električnu energiju (Elcom) ranije je upozorila na rizike opskrbe električnom energijom tijekom zime, rekavši da se problemi s proizvodnim kapacitetima ne mogu isključiti. Elcom je naveo očekivanu nižu dostupnost francuske nuklearne energije i moguće posljedice za izvoz u Švicarsku.

Komisija je rekla da će Bern možda morati pokriti svoje potrebe za uvozom električne energije kupnjom iz Njemačke, Austrije i Italije. Međutim, dostupnost izvoza električne energije iz tih zemalja uvelike bi ovisila o raspoloživim fosilnim gorivima, uglavnom prirodnom plinu, navodi Elcom.

Električni Automobilienergetski sektorŠvicarska
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mrdo
1 godina prije

Kako bi izbjegla zamračenje? Pa nek’ voze sa upaljenim svjetlima.

Max
1 godina prije

Je.. ih zelena i električni auti a struje nema dovoljno.

Mlata
1 godina prije

Jel ima neki majstor ovde, objasni u par reči kako izvesti jednu utičnicu pre sata?

Vojni analitičar
1 godina prije

Što će Švicarcima uopće automobili? Mala zemlja, sve je blizu, a uz to još i brdovita. Puno bi im bolje bilo nabaviti iz Bosne one brdske konjiće, pa kao onomad drugovi na Igmanskom maršu njima putovati po šumama i gorama njihove zemlje Švicarske. Jedino me brine da li i ti konjići prde koliko i krave pa zagrijavaju vrijeme.

tihobl
1 godina prije

Sto ne stave agregat u gepek?

Šele
1 godina prije

Ne palite se na ovakve vijesti,vjerujte,ako im stvarno bude manjka struje,prije će redukcije biti kod nas,naši političari će im rado priteči u pomoć, moje mišljenje je da je ovo sa najavama neki nestašica samo blef,isto je i sa Njemačkom,Austrijom,svim Zapadom,ono što bude falilo napraviće namjerno

dona
1 godina prije

nema nestašice, nestašica je samo u njihovim glavama….dobro je ovo ,sve manje i manje će se ljudi odlučivati za kupovinu električnih automobila…tako da njihova agenda pada u vodu u o potpunom uvođenju elektičnih automobila…

Žilevski
1 godina prije

Hahahahahahahahahahahahahahahaha
Već kreće , a nisu ih ni uveli , zamislite zgradu sa 4000 stanara (Mamutica u ZG ima 8000) ali ajde 4 000 . Svi dođu dom sa posla i nekim čudom se na parkingu rastegla struja po parkirnom mjestu . I svi pune odjednom plus kompletna potrošnja kao i inače , koliko strujni kabl bi trebalo razvesti na cca 1000 vozila . I tako u ZG recimo za sve kvartove . Pa to ne može proizvesti ni Krško da samo pola napaja . A promjena instalacija . Trafostanice . Netko je tu lud a netko glup a netko proračunat psihopata .

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

I Švicarska se ofucala?

P.S.
Ova moja mora da je agent Kremlja…
Kupila luster sa pet sijalica.
Ja drugog objašnjenja nemam…       

Roccos
1 godina prije

To sa električnim autima će se pokazati kao promašaj stoljeća,a zeleni ako hoće zelenu energiju,onda jednostavno ofarbajte benzin u zeleno i kažite da je sad ekološki prihvatljiv.Kad ste mogli ugljen proglasiti prihvatljivim,možete i u ovom slučaju muljati i pokenjati se sebi u usta,yebeni ološ.

tihobl
1 godina prije

Ma kakva el. auta, ovo je vrhunac tehnologije:

Поново се појавиле информације са фронта да су примећени украјински тенкови са завареним отворима на куполи тенка и излазним отворима на доњем делу тенка.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Britanska studija: Psi su opušteniji kada putuju u elektroautomobilu.

P.S.
Moja studija: Blago nesretno zaljubljenima…
Oni se najbolje provedu u birtiji.

alexosijek
1 godina prije

Švicarska konfederacija – kakve god tko imao stavove o toj zemlji – jest kolateralna žrtva suludih politika i sankcija EU i EK…

gogo
1 godina prije

bee, beee beee, odštekat ćemo tv i frižider da se švicarci mogu voziti,.Zato su nas primorali da svoju struju kupujemo na burzi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI