Tesla gradi novu tvornicu u Kini kako bi udvostručio proizvodnju vozila

Tesla - Elon Musk
43 komentara

Teslin planirani pogon u kineskoj financijskoj prijestolnici navodno će moći proizvoditi do 2 milijuna vozila godišnje, stavljajući proizvođača električnih vozila u korak s tradicionalnim proizvođačima automobila koji su također pokrenuli proizvodnju u Kini.

Prema izvoru, Tesla će sljedeći mjesec započeti izgradnju novog pogona u Šangaju, ponavljajući zavjet Elona Muska da će udvostručiti proizvodnju električnih vozila u Kini, objavio je The New York Post.

Prema izvješću, objekt će biti izgrađen u blizini Tesline sadašnje tvornice u Lingangu, poznate kao Gigafactory 3.

Prošireni otisak tvrtke u Šangaju se navodno može pripisati prijateljskoj poslovnoj klimi u gradu. Za razliku od drugih međunarodnih proizvođača automobila, Šangaj je Teslu izuzeo od osnivanja zajedničkog pothvata s domaćim proizvođačem automobila, dopuštajući Muskovoj tvrtki da kontrolira cijeli proizvodni pogon. Teslina prodaja u Kini je porasla, a pogon tvrtke u Šangaju postao je vitalna izvozna baza za zemlje poput Njemačke i Japana.

Prema Reutersovim izračunima temeljenim na podacima Kineskog udruženja osobnih automobila, koje se pozivaju na novine, Teslini automobili kineske proizvodnje činili su otprilike polovicu od 936.000 vozila koje je prošle godine isporučio u inozemstvo.

Što se Muskove konkurencije tiče, Toyotine tvornice u Kini su prošle godine navodno proizvele 1,6 milijuna automobila, dok je General Motors proizveo 1,4 milijuna. Volkswagen očekuje da će do 2023. godine imati milijun električnih vozila na cestama u Kini.

Tesla planira ove godine proizvesti milijun automobila u Kini, uključujući limuzinu Model 3 i crossover Model Y.

Automobiliautonomna vozilakinaMusktesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
2 godine prije

Ljudi uozbiljite se. U Ukrajini se danas brani naša demokratska zapadna civilizacija.
Ako dodju Rusi staviti će nas u kućni pritvor, ili nam dozvoliti kretanje samo unutar odredjenog radijusa, zabraniti će nam rad, druženje, okupljanja, vršiti će nad nama medicinske eksperimente, neće nam dati čak ni da slobodno udišemo i izdisemo. Ako se netko protiv toga pobuni mirnim prosvjedom pa bila to i žena od 70 godina, biti će batinana, gažena konjskim kopitima, sprejana suzavcem…
A CEK MALO. PA TO VEĆ IMAMO🤔

Mirko
2 godine prije

Ovi Ameri i Kinezi kao igraju nekog neprijatelja a u stvari jos kako dobro sodjeluju. Nebi se cudio da Kinezi zabiju Rusima noz u leđa i da naprave ofenzivu na Sibir

2 godine prije

Vidim, potrebna detaljnija objašnjenja.
Kinezi VRLO DOBRO SARAĐUJU sa amerima, jer imaju godišnji surplus u prometu 300 milijardi dolara! Kina znači gradi svoju snagu sa američkim novcem.
Gusku koja nosi zlatna jaja, ne ubiješ dok ih nosi..
Kad prestane, onda napraviš gozbu.

Alen
2 godine prije

Evo malo i realnih posljedica euroameričkih orgijanja :

ZH:
As we said almost a month ago, the quickest and safest way to “burn out” inflation is to send oil to $200… triggering a global recession if not depression.

Razlog ovog tvita je u poremećenom težištu nafte..Iako su ostavili rusima tunel za trgovinu energijom strah od daljnji sankcija kod trgivaca polako parališe tržište..

tri p
2 godine prije

Mislim da Šangaj nije isto što i Peking, imaju oni nekoliko frakcija koje se bore za vlast u kom partiji Kine, sad je to dio iz Pekinga sa trenutnim predsjednikom. Musk je tvorevina SAD-a, državni projekt, koji ulaže lovu u frakciju koja nije na čelu kom partije. Igra se igra….

Ante
2 godine prije

Zapad ne Rusima nametnuo oštre sankcije, zabranili su prodaju čak i dijamanata koji dolaze iz Rusije. Sada mene zanima što kinu sprečava da kupi dijamante i plin u Rusiji pa ga proda zapadu? A sve zapadne tvrtke koje više neće trgovati sa rusima mogu to i dalje činiti preko Kine. Naravno potajno.

Alen
2 godine prije

Koje ste vi boodale , šta misliš da inflacije neće i vas zakačiti ?!
Pa ni tu kiflu nećeš više dobiti ..

Dule
2 godine prije

Ne podržavam nikakve ratove,većinom pišeš glu.posti ali ovo ti je na mjestu!
Drago mi je da i kod nas ima pametnih ljudi.A onaj koji misli drukčije nek uzme vizu i pravac rusija pa da ga vidimo od čega če hraniti porodici

Dule
2 godine prije

Ne podržavam nikakve ratove,većinom pišeš gl..uposti ali ovo ti je na mjestu!
Drago mi je da i kod nas ima pametnih ljudi.A onaj koji misli drukčije nek uzme vizu i pravac rusija pa da ga vidimo od čega če hraniti porodici

loki
2 godine prije

U Moskvi je policija privela petero djece u dobi od 7 do 11 godina, koja su zajedno sa svojim roditeljima prosvjedovala protiv ruske invazije na Ukrajinu.

Djecu koja su ostavila cvijeće pred ukrajinskim veleposlanstvom držali su iza rešetaka i pustili tek kada su došli odvjetnici.
Djubrad ruska

tihobl
2 godine prije

Sta ce im traktori?
Upregnuce u plug njemacke ratne zarobljenike.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Nista nije skuplje od elektricnog auta a niti ista zagaduje vise od njega…

Praetorian
2 godine prije

Hoce ne placat poreze kao u Njemackoj?

Lucija, prva
2 godine prije

Prije ćeš ti crknuti.
Ima li ti država robne rezerve?

A ima li poljoprivredu?
Šta? Nije bilo dovoljno upozorenja za vrijeme korone?
Pisala sam o tome u travnju 2020.
A gnojiva? Tko ono izvozi 60-70% amonijevih spojeva za proizvodnju umjetnih gnojiva? Rusija. 🤨😏

Max
2 godine prije

Uzeli ime dobra čovjeka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI