TikTok zabranjen za američke zakonodavce

TikTok - Kina - SAD
3 komentara

Demokrati i Republikanci u Zastupničkom domu navodno moraju izbrisati aplikaciju “visokog rizika” sa svojih službenih telefona

Administratori u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a poslali su e-mail u utorak navodno upućujući sve zakonodavce i osoblje da deinstaliraju TikTok sa svih službenih telefona, nazivajući aplikaciju sigurnosnim rizikom. TikTok je zabranjen na uređajima američke vlade kao dio zakona o potrošnji od 1,7 trilijuna dolara usvojenog prošlog tjedna. “Ured za kibernetičku sigurnost smatra da je mobilna aplikacija TikTok visokorizična za korisnike zbog brojnih sigurnosnih rizika”, stoji u e-poruci Odbora za kućnu upravu do koje su došli novinari. Prema e-poruci, osoblje mora ukloniti aplikaciju sa svih uređaja koje je izdao Dom i zabranjeno im je ponovno instaliranje. Promjena dolazi nakon što je 117. kongres završio s radom i nakon što je raspušten. 118. Kongres trebao bi položiti prisegu sljedeći utorak.

Među posljednjim stvarima koje su američki zakonodavci učinili 2022. bilo je usvajanje omnibus zakona o potrošnji, koji je uključivao zabranu instaliranja TikToka na bilo koji vladin uređaj.

Nekoliko zakonodavaca željelo je ići još dalje i potpuno zabraniti aplikaciju u SAD-u. Senator Marco Rubio i kongresnik Mike Gallagher, Republikanci Floride i Wisconsina, predstavili su nacrt zakona pod nazivom ANTI-SOCIAL CCP Act, čime su željeli prikazati TikTok pandan onome na koji kineska vlada špijunira Amerikance. Glasnogovornik tvrtke opisao je to kao “politički motiviranu zabranu koja neće učiniti ništa za unaprjeđenje nacionalne sigurnosti SAD-a.”

Tjedan dana nakon što su Rubio i Gallagher predložili zabranu, matična tvrtka TikToka, ByteDance, priznala je da su četiri zaposlenika koristila aplikaciju za špijuniranje dvoje Amerikanaca, novinara Financial Timesa i BuzzFeed Newsa. Kao rezultat toga, jedan direktor sa sjedištem u SAD-u i jedan kineski direktor izgubili su posao.

Izvršni direktor TikToka Shou Zi Chew rekao je da je “razočaran” u zaposlenike i da tvrtka shvaća sigurnost podataka “nevjerojatno ozbiljno”.

“Povjerenje javnosti u izgradnju kojeg smo uložili velike napore bit će značajno potkopano nedoličnim ponašanjem nekoliko pojedinaca”, rekao je izvršni direktor ByteDancea Liang Rubo u internoj e-poruci.

TikTok je međunarodna verzija Douyina, kineske platforme društvenih medija koja korisnicima omogućuje učitavanje kratkih videozapisa. Njih dvoje imaju isto korisničko sučelje, ali nemaju pristup međusobnom sadržaju. ByteDance kaže da TikTok ima preko 1,5 milijardi računa, od kojih je najmanje milijarda mjesečno aktivnih korisnika.

DemokratikinarepublikanciSADTikTok
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Neka im zabrane i Facebook.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Kakova je ovo vijest 😁 😁 😁 😁 ??? Ovo nije razine logicno.com !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI