Treba li ukinuti NVO koje financiraju vlade i strane organizacije, te ih prepustiti da žive od članarine svojih članova?

NVO pijavice
89 komentara

Svijet su preplavile raznorazne nevladine organizacije koje financiraju domaće i strane vlade. Zamislite financira vas strana ili domaća vlada, te često i interesne organizacije, a vi se nazivate nevladina udruga. Vlada Republike Hrvatske čak ima svoj Ured za udruge čijeg ravnatelja imenuje vlada. Logika puca po šavovima. O čemu se radi?

Prema riječima Ureda za udruge Republike Hrvatske: “Cilj je učinkovita i djelotvorna koordinacija državnih tijela u provedbi suradnje s udrugama i ostalim organizacijama civilnoga društva u pripremi i provedbi javnih politika.”

Pazite sada: “Ured za udruge osigurava poticajan pravni, institucionalni i financijski okvir za djelovanje udruga i podupire razvoj snažnog i autonomnog civilnoga društva kao nezaobilaznog partnera države u pripremi i provedbi javnih politika.”

Tko je ovdje lud? Nevladine udruge su produljena ruka politike koja ih financira i time kontrolira. Birači su istinski civilni sektor, a ne plaćeničke skupine koje rade za interes onih koji im nude financijsku potporu. Narod je svoje povjerenje dao svojim političkim predstavnicima, a ne opskurnim plaćenicima.

Političko djelovanje je ustavna kategorija i samo političke stranke na njega polažu pravo, što nije slučaj s NVO (Nevladinim organizacijama). Opskurna djelovanja u ime demokracije su klasična interesna i politička djelovanja, koje treba strogo zabraniti.

Na stotine raznih NVO djeluje na prostorima, ne samo Hrvatske, nego svih država bivše Jugoslavije. Analizom njihovih aktivnosti odmah nam u oči pada njihov politički aktivizam.

Zeleni se umjesto pošumljavanjem i čišćenjem voda, bave ravnopravnošću spolova. Ljubitelji životinja promoviraju veganstvo. Udruga za nadziranje glasovanja, cenzurira medijski prostor gurajući razne agende i LGBT ideologiju. Udruga za nenasilni otpor, organizira obojene revolucije. Sve to financiraju građani koje nitko ništa ne pita, a što je protivno njihovim interesima.

Strano financiranje domaćih NVO možemo okarakterizirati političkim stranim miješanjem kojeg treba što hitnije suzbiti, proglasiti ih stranih agentima i zakonski zabraniti. Sjedinjene države za pet reklama na Facebooku koje plaćaju ruska poduzeća, uvodi sankcije. Kakve sankcije, stranim državama odakle stiže novac, treba uvesti Hrvatska za financiranja čitavog civilog sektora?

NVO ne smiju biti mjesto uhljebljenja neradnika i manipulatora koji u realnom i javnom sektoru ništa pozitivno za društvo nisu napravili.

Ako NVO doista imaju iskrene i humane namjere, neka se obrate narodu iz zemlje na čijoj teritoriji djeluju. Sigurno smo da će pametne ideje civilnog sektora, običan narod poduprijeti svojim članstvom i plaćanjem članarine. Ako pak žele politički djelovati, neka osnuju svoje političke partije i izađu na izbore, te se izbore za povjerenje većine koju tada mogu s pravom predstavljati.

BABEGONGNevladine organizacijenvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
89 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole Prvi
4 godine prije

U svemu se slažem sa autorom članka no to što imamo poplavu nevladinih ( ne i neovisnih ) udruga je dokaz koliko smo okupirani.NVO su najbolje riješili u Rusiji nakon što im je dosadilo terorioziranje od strane njihovih sponzora.Naime prije nego je došao novi zakon,koji je prisilio da se NVO koje se financiraju izvana,moraju registrirati kao strani agenti.Situacija je bila apsurdna jer su npr. organizirane demonstracije protiv Putina,kojima je kordinirao američki ataše ,a prosvjednici koji su se našli u koloni bili bi nagrađeni sa 100usd.Prije stupanja na snagu novog zakona,ukupne 494 nevladine udruge iz soroševog i srodnih jata su u samo 3 mjeseca dobile 890 milijuna usd.Nažalost,države koje su okupirane od globalne lihvarske kabala,.nemju sbnage niti moći da ti učine jer su isti ti lihvari namjestili po tim državama,kao i EU institucijama na stotine svojih marioneta koji kroje politiku u njihovom interesu.Najveći je apsurd da države i porezni obveznici preuzimaju… Čitaj više »

Detektor
4 godine prije

NVO su amebe i metastaze svakog društva.

Jole Prvi
4 godine prije

Molim da se ne briše ovaj komentar iako je offtopic.Ako netko ima želje i volje da složi članak o novim izumu modernog društva.U RH nam najavljuju e-građanin,pa e-pacijent ,e-razred pa sve e-e-e-e.O čemu se radi ? Radi se o tome da bi ti sustavi funkcionirali tako da bi naši podaci bili spremljeni na takozvane oblake,odnosno servere za koje se nema pojma gdje su,osim što su izvan RH.U tu svrhu su uključeni i projekti buduće G5 mreže.Zapravo pod krinkom napretka,pokušava se ubrzati projekt totalne okupacije čovječanstva,gdje će svi vaši podaci biti dostupni zainteresiranim stranama.U RH pod dominacijom dvije vodeće stranke ( HDZ,SDP )taj se projekt gura pod svaku cijenu,puno brže nego u drugim državama.Ako netko ima želje i volje da se suoči sa ovom itekako zanimljivom i intrigantnom temom,bio bih mu zahvalan jer se tiče svih nas.

Istrazuj
4 godine prije

Apsolutno tacno.
Sve sto je autor rekao stoji 100 posto.

Medjutim, sta uciniti, kada klovnovi koji se predstavljaju kao “vlada” ili “predsjednik” – takodjer su na tu poziciju postavljeni voljom i djelovanjem inostranih interesnih grupa?
Ili krace – djelovanjem Rotschildovih cionista u sprezi sa jezuitima i masonima.
I tako prakticno na cijelom “demokratskom zapadu”…
Sve ove lazne “agende” spomenute za NVO dolaze iz te iste satanisticke kuhinje. I jos puno toga goreg.

Fabijan
4 godine prije

da li to vrijedi i za domaće???
praksa je pokazala da je veće zlo u ovih 25 godina učinjeno od domaćih PatiJota, Biznismena, Boraca za Pravdu, Političara Kvazi Novinara i Novina nego od stranaca
ta paranoja potiče još iz yu vremena kada su nas plašili stranim proizvodima i utjecajima
pa smo štitili domace medijskom blokadom i carinama
rezultat je bio da smo 50 godina imali Jednu Ispravnu Partiju i Jedan Dobar Auto koji se nisu mijenjali desetljećima

kamo sreće da se netko izvana napokon prihvati posla i skine sve ove PatriJotske Zaštitnike Države Morala i Svjetonazora sa svlasti

Suze Roni
4 godine prije

Tipican primjer pogubnog i destruktivnog djelovanja po drustvo su udruge kluba Otvoreno drustvo za okupaciju suverenih drzava i naroda.

Vladimir
4 godine prije

Ako bi demokracija isla u krivom smijeru za one koji su ju postavili, NVO bi to redemokratizirali. Zabunis se pa napises NWO.

Ana
4 godine prije

Svu NVO bandu protjerati u Africke pustinje!

Apsurd nad apsurdima
4 godine prije

Autor članka je apsolutno u pravu! Imam u svom susjedstvu 5-6 udruga kojenisšts ne rade iz dosade se malaze i tulumare cijeli dan. Simuliraju rad i imaju par članova koji se glupiraju u tim besplatnim prostorima koje im je grad dao. Nemaju nikakve obaveze i odgovornosti a džabalebare i čekaju Smrt. Sve 5 neka se druže sli neka se i samofinanciraju. Udruga žena je neks lezbo udruga gdje one putuju okolo po toplicama. Nije mi jasno ksko to već nitko nije ukinuo jer mi to sve finanaciramo iz proračuna.

Laki Topalović
4 godine prije

Eto i Izrael je protjerao HRW, pa se mogu povesti za “primjerom”, kako ga zovu, “jedine demokracije na Bliskom istoku”:

Fabijan
4 godine prije

TRIK PITANJE
kako znamo da I ovaj Portal nije Drzavno kukavicje jaje???
Postavljen od drzave da ljudi prica ju o svjetskim problemima umjesto da šize na domaće probleme I politicare! !!! ????,
🙂 🙂 🙂
Ovo je bilo nisko, priznajem, Ali Dok nema Dokaza sumnja postoji !!

shumadinac
4 godine prije

“Ako NVO doista imaju iskrene i humane namjere…” Mi imamo državne aparate KOJE PLAĆAMO da vode računa o svim potrebama društva. Bilo da su strane ili domaće NVO, njihovo postojenje je dokaz da državni organi ne rade svoj posao kako treba – i kraj.

Tolika je potencijalna energija u društvu ali je skroz umrtvljena. Neke, ne tako daleke buduće generacije, će se pitati da li smo bili normalni, kakav je to oblik svesti koji dozvoljava gluposti u ovolikim količinama. Kao da je sve, na svim nivoima, postavljeno naopako. Zaista smo postali zombirano društvo koga vode ništa bolji pojedinci. Nikako mi ne ide u glavu da će se nešto preduzeti tek kada nas zadesi neka nesreća – da li smo zaista toliko glupi, inertni, sebični…

Laki Topalović
4 godine prije

Sektor civilnog društva se ne može i ne smije iskorijeniti, ali ga se mora kontrolirati. Svu vlast dati kabinetu premijera, predsjednika i ministrima je suludo, ali udruge moraju biti domaće i moraju imati jasan program djelovanja od kojeg ne smiju odstupati. Programe provjeravati, ako su mlaćenje prazne slame, ništa od para, nek se druže kako znaju. Ove se sad tako zovu i financirane su izvana, što mora stati. Čak i u takozvanom “komunizmu” je postojalo jasno pravilo djelovanja , zvale su se “Društveno-političke organizacije”. Bile su domaće i pokrivale područja od aktivizma maldih kroz SSOJ, na primjer, Matica hrvatska također, Crkva je također imala legalne udruga izvan crkve , razni KUD-ovi za povijesnu i etničku baštinu, da ne nabrajam. Ovdje fali popis i udruga poput Željke Markić, koja je isto dobila pola milijuna kuna od Nacionalna zaklade za razvoj civilnog društva,a ta zaklada račun polaže NED-a i dobila je točno… Čitaj više »

Suze Roni
4 godine prije

Vlada bi trebala financirati udruge koje rade u interesu naroda, a ne udruge koje provode neoliberalnu fasisticku agendu gdje se pod krinkom izmisljenih i laznih ljudskih i inih prava uvodi gender ideologija, uvoz milijuna muslimanskih migranata i sve sto stvara kaos u drustvu.Oni rade na unistenju nacionalnih drzava i nacija. Takve bi udruge trebalo zabranit.

Fabijan
4 godine prije

Koliko komentara u radno vrijeme ????!!!
Tesko vam na poslu 🙂
I svi indirektno zazivaju jednopartijski / Pravoumni sustav I Goli Otok
Zanimljivo
Svi dolaze iz najsiromasnijih drzava Europe sa najvise korupcije I nepotizma

Ima Li neko racionalno objasnjenje Ili se samo uhljebi boje konkurencije?
🙂

No hard feelings
4 godine prije

Piše u članku “Ljubitelji životinja promoviraju veganstvo”, kao da je to kontradikcija.

Sarmat
4 godine prije

Bravo.
NVO su virusi koji se ubacuju u neku državu čiji sustav se želi promijenitit u interesu vlasnika (financijera) virusa. A mladi ljudi koji rade u tim NVO su samo alat koji nekad svjesno, a nekad i nesvjesno služi svojim gazdama i od toga pristojno živi dok bal traje.
Nažalost, sve to znamo, ali ništa nećemo promijeniti samo pisanjem. Vlade u “demokraciji” postavlja isti novac koji osniva i NVO. Možete li si zamisliti da će raznorazni Plenkovići diljem svijeta ukinuti NVO-e? Nikad. Jer bi istoga časa bili (s)maknuti.

Moreno
4 godine prije

Niko ne primjećuje kako je dolaskom “demokracije” broj udruga u odnosu na broj zadruga invertiran. Valjda su se “slobodnome tržištu” prilagodile udruge koje financira državna vlada i ko god se siti od od ostalih globalističkih udruga, ali zadruge, naročito poljoprivredne, koje su nešto i radile i nisu bile od države financirane “sobodnome tržištu” se nisu mogle prilagodit. Ko bi reka kako će u “demokraciji” nabujat oni na državnoj i globalističkoj sisi, a oni sa lopatama i traktorima ostat u povijesti . . .

A di su tek agencije kojih je troznamenkasti broj . . .

Ili su zajebane te “sloboda i demokracija” sa “slobodnim tržištem” ili neko vara . . . ☺

samo tako
4 godine prije

Kada aktivnosti udruga budu financirane članarinom, članovi če prestati biti plačenici. Svaki plačenik zastupa interese gospodara, poslušno.

Slavonac
4 godine prije

Bravo momak.Svi na trziste,cak i javna televizija.Uhljebe u udrugama ne provode ljudska prava,nego su ideoloski nastale.Primjer Zelic iz Gonga.Vec sam zvao taj Gong,pa pito zasto se ne zalazu za RVE1481 i EK .Kad je bijo Kineski presjednik ,ne prosvjeduju protiv totalitarnog rezima.Kad dodje Organ,odma su sa transparentima.Ti koje financiraju politicari,Soros i druge zemlje,odma zabraniti.

Mozart
4 godine prije

Nevladine organizacije i strane ambasade djeluju kao kancer stanice u tijelu covjeka. Sire se nekontrolirano u drzavi koju zele imati u kandzama. Hrane se cak njenim novcem. Zasto recimo Madjarska i Rusija imaju ekonomski uspon i nezavisnost je zahvaljujuci tome sto nemaju cancer stanice u svojim tijelima. Strane ambasade se prate a nevladini raznorazni humanitarci i smutljivci se zabrane. Amen. Orban je najvise napadan EU presjednik a histerija kontra Rusije je poznata. zasto pita se normalan covjek. Zakljucite sami.

Pi-zdro
4 godine prije

Ništa gore nema od izdaice! Čak sui ubice sveci za izdaice!

karma
4 godine prije

Ja nazvao rotary klub i pitao mogu li biti clan vaseg humanitarnog pokreta. Pita me lik cime se bavim i da li sam na rukovodecoj funkciji u firmi. Pametnom dosta.

Lucija
4 godine prije

NVO postoje ponajviše radi AGENDE 21.
Pravda.rs ili kurir.rs, “Sve svetske vlade – Agenda21”
Ovo je izvrstan prikaz jer daje viđenje američke pravnice boja je radila na slučajevima sa zemljom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI