fbpx

Treba li ukinuti NVO koje financiraju vlade i strane organizacije, te ih prepustiti da žive od članarine svojih članova?

NVO pijavice

Svijet su preplavile raznorazne nevladine organizacije koje financiraju domaće i strane vlade. Zamislite financira vas strana ili domaća vlada, te često i interesne organizacije, a vi se nazivate nevladina udruga. Vlada Republike Hrvatske čak ima svoj Ured za udruge čijeg ravnatelja imenuje vlada. Logika puca po šavovima. O čemu se radi?

Prema riječima Ureda za udruge Republike Hrvatske: “Cilj je učinkovita i djelotvorna koordinacija državnih tijela u provedbi suradnje s udrugama i ostalim organizacijama civilnoga društva u pripremi i provedbi javnih politika.”

Pazite sada: “Ured za udruge osigurava poticajan pravni, institucionalni i financijski okvir za djelovanje udruga i podupire razvoj snažnog i autonomnog civilnoga društva kao nezaobilaznog partnera države u pripremi i provedbi javnih politika.”

Tko je ovdje lud? Nevladine udruge su produljena ruka politike koja ih financira i time kontrolira. Birači su istinski civilni sektor, a ne plaćeničke skupine koje rade za interes onih koji im nude financijsku potporu. Narod je svoje povjerenje dao svojim političkim predstavnicima, a ne opskurnim plaćenicima.

Političko djelovanje je ustavna kategorija i samo političke stranke na njega polažu pravo, što nije slučaj s NVO (Nevladinim organizacijama). Opskurna djelovanja u ime demokracije su klasična interesna i politička djelovanja, koje treba strogo zabraniti.

Na stotine raznih NVO djeluje na prostorima, ne samo Hrvatske, nego svih država bivše Jugoslavije. Analizom njihovih aktivnosti odmah nam u oči pada njihov politički aktivizam.

Zeleni se umjesto pošumljavanjem i čišćenjem voda, bave ravnopravnošću spolova. Ljubitelji životinja promoviraju veganstvo. Udruga za nadziranje glasovanja, cenzurira medijski prostor gurajući razne agende i LGBT ideologiju. Udruga za nenasilni otpor, organizira obojene revolucije. Sve to financiraju građani koje nitko ništa ne pita, a što je protivno njihovim interesima.

Strano financiranje domaćih NVO možemo okarakterizirati političkim stranim miješanjem kojeg treba što hitnije suzbiti, proglasiti ih stranih agentima i zakonski zabraniti. Sjedinjene države za pet reklama na Facebooku koje plaćaju ruska poduzeća, uvodi sankcije. Kakve sankcije, stranim državama odakle stiže novac, treba uvesti Hrvatska za financiranja čitavog civilog sektora?

NVO ne smiju biti mjesto uhljebljenja neradnika i manipulatora koji u realnom i javnom sektoru ništa pozitivno za društvo nisu napravili.

Ako NVO doista imaju iskrene i humane namjere, neka se obrate narodu iz zemlje na čijoj teritoriji djeluju. Sigurno smo da će pametne ideje civilnog sektora, običan narod poduprijeti svojim članstvom i plaćanjem članarine. Ako pak žele politički djelovati, neka osnuju svoje političke partije i izađu na izbore, te se izbore za povjerenje većine koju tada mogu s pravom predstavljati.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
89 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

U svemu se slažem sa autorom članka no to što imamo poplavu nevladinih ( ne i neovisnih ) udruga je dokaz koliko smo okupirani.NVO su najbolje riješili u Rusiji nakon što im je dosadilo terorioziranje od strane njihovih sponzora.Naime prije nego je došao novi zakon,koji je prisilio da se NVO koje se financiraju izvana,moraju registrirati kao strani agenti.Situacija je bila apsurdna jer su npr. organizirane demonstracije protiv Putina,kojima je kordinirao američki ataše ,a prosvjednici koji su se našli u koloni bili bi nagrađeni sa 100usd.Prije stupanja na snagu novog zakona,ukupne 494 nevladine udruge iz soroševog i srodnih jata su u samo 3 mjeseca dobile 890 milijuna usd.Nažalost,države koje su okupirane od globalne lihvarske kabala,.nemju sbnage niti moći da ti učine jer su isti ti lihvari namjestili po tim državama,kao i EU institucijama na stotine svojih marioneta koji kroje politiku u njihovom interesu.Najveći je apsurd da države i porezni obveznici preuzimaju financiranje tih parazita i veleizdajnika.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Ne treba braniti strani NVO vec ga zestoko oporezovati. Recimo stopom od 90% stranih donacija. A onda tim prarama osnovati 9 vladinih NVO od kojih ce se 4 baviti suprotnom aktivnosti od strane NVO, a ostalih 5 stvarnim drustveno korisnim aktivnostima.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije
Reply to  tihobl

Vlada osniva NVO ? 🙂
To bi onda bile VO !!
To vec imamo – zove se Drzavni aparat
Koji , da radi svoj posao za koji je placenik , ne bo se boja niti naroda niti NVO
A obican narod se najvise boji gejeva I ateista 🙂

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  tihobl

tihobl Nema Ive da ti napiše šta bi tribalo sa NGO . . . i tu bi se prij složija sa njin nego sa tobon . . . ☺

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Moreno

@ Moreno
Trebalo bi ih, u skladu sa imenom “Nabiti u Guzicu Odmah”, po mogucnosti, nogom.

B.A.N.
Gost
B.A.N.
1 godina prije
Reply to  tihobl

To sve treba razyebati cijela država je mjesto uhljebljenja neradnika i manipulatora koji u realnom sektoru ništa pozitivno za društvo nisu napravili.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  B.A.N.

Nemoj tako, nisu svi losi. Imas one sto udomljavaju pse lutalice, pa one sto sade drvece, one sto pustaju mladj u rijeke, pa dobrovoljne davaoce krvi …
I kod Tita postojao je NVO podrzan od drzave: izvidjaci, gorani, ferijalci …
NVO treba podijeliti u dvije kategorije: drustveno koristan i ostali. I treba u zakon unijeti da u NVO mogu biti samo volonteri i da ne mogu primati platu. I oddmah prestaju ovde neki pisati propagandu.

ботовање
Gost
ботовање
1 godina prije
Reply to  tihobl

Рођени ти не добијају паре од фонда Краљевине Норвешке,Холандије или Данске…Рокфелерове фондације или отвореног друштва…Фондације Конрад Аденауер или америчке НЕД фондације.
Својим очима сам то гледао јер ми је био посао…Утроба да ти се преврне,невладина агенција која је итекако владина агенција али владе неке друге земље.
Најгори пораз од свега је када то покушаш да објасниш венчаном куму који те изврдава руглу (либерал по опредељењу)…
И онда видиш колико је запад од човека успео да направи идиота тј корисног идиота.Километре о томе могу писати овде из сопственог живота на основу односа са сопствена два кума.
Просто ме туга ухвати јер не видим како би нешто могло да се промени.
Лоботомизиран је народ.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Zato sam i predlozio da se snazno oporezuju strane donacije, a onda te pare da se daju korisnim NVO. Zabrane ne vrijede, uvijek ce naci nacin da im dotrure pare. Porez je najbolji naci, jer onda pored stetne NVO stranci moraju finansirati i korisne.

Bobi
Gost
Bobi
1 godina prije
Reply to  tihobl

@tihobil
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

#eUhljeb #eLopov #eĐabalebatoš #eBitanga
Gost
#eUhljeb #eLopov #eĐabalebatoš #eBitanga
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Mi niti nemamo Zakon o Propagandnoj djelatnosti??? Kako bi ih i mogli osuditi???

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

A treba i zakon o neprijateljskoj propagandi.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  tihobl

Super si ovo napiso.Mi imamo mlade sorosovce kojima je on financiro fakultet,vracaju se i rade nerede u zemlji.Evo ja znam cetvero.Drugi mladi koji su zavrsili u zemlji moraju selit.Zakon treba napraviti kao u Izrajelu.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Jole Prvi U Americi NGO financirane od stranih entiteta nikad i nisu bile zakonski dopuštene . . .

A kad se u Hrvatskoj udrugama dodaju i agencije, onda već imamo suženo oko od mriže kroz koje se ni brgljun nemore provuć . . . valjda je to ta “sloboda i demokracija” . . . a onda se puno njih čudi kad neko spomene rič matrix jerbo nevide mrižu ka šta cipal nevidi barakudu pa u nju zadije . . .

Detektor
Gost
Detektor
1 godina prije

NVO su amebe i metastaze svakog društva.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

Molim da se ne briše ovaj komentar iako je offtopic.Ako netko ima želje i volje da složi članak o novim izumu modernog društva.U RH nam najavljuju e-građanin,pa e-pacijent ,e-razred pa sve e-e-e-e.O čemu se radi ? Radi se o tome da bi ti sustavi funkcionirali tako da bi naši podaci bili spremljeni na takozvane oblake,odnosno servere za koje se nema pojma gdje su,osim što su izvan RH.U tu svrhu su uključeni i projekti buduće G5 mreže.Zapravo pod krinkom napretka,pokušava se ubrzati projekt totalne okupacije čovječanstva,gdje će svi vaši podaci biti dostupni zainteresiranim stranama.U RH pod dominacijom dvije vodeće stranke ( HDZ,SDP )taj se projekt gura pod svaku cijenu,puno brže nego u drugim državama.Ako netko ima želje i volje da se suoči sa ovom itekako zanimljivom i intrigantnom temom,bio bih mu zahvalan jer se tiče svih nas.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Jole Prvi To je sad već stvarno off topic jer je vrime za raspravljat o tome bilo prij 15-ak godin odnosno prij nego su telekomunikacije prešle u privatne ruke . . . također tehnologija za sve te eeee je od onih koji već imaju punu kontrolu nad eeee sustavom i eventualnim enkripcijama . . . ako je Obama svojevremeno uspija prisluškivat Merkelicu onda je sigurno kako je danas svaki znak ukucan na tipkovnici pohranjen “na sigurno” s tim da su danas algoritmi otišli daleko tako da je procesuiranje svih podataka danas dvoznamenkasti broj puta brži nego samo prij koju godinu. Ne da je podne prošlo nego će za koji minut ponoća.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Moreno

@ Moreno
Da, najjace banke u Hrvatskoj, sasvim ozbiljno reklamiraju novost; “Debitne kartice, pogodne za placanje na internetu, pogotovo na PayPal-u !!!”, zavrsen citat. Kada sam izvadio prvu takvu karticu, mislim, prije 15 godina, ili vise, u PBZ, cija je kartica bila, nisu ni culi za e-Bay ili PayPal. Ali, eto, sada imamo ‘novost’, takve kartice u ponudi.

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Jole Prvi, a neš ti kontrole, ajd da je juga ostala, 22 +- mil stanovnika, tu se možda ima šta kontrolirati ali 3-4mil duša, pa to kontrolira jedna mjesna zajednica u Indiji ili Kini a ne oblaci i G5 mreže. Imaš karticu, kontroliraju te, imaš mobitel ili više njih, kontroliraju te, imaš kućnu mrežu sa pristupom internetu, kontroliraju te. Zašto se uopće zamaraš sa time? Iskoristi ih za svoj boljitak a oni samo neka prate, oni su računala i algoritmi, ne ljudi.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

Apsolutno tacno.
Sve sto je autor rekao stoji 100 posto.

Medjutim, sta uciniti, kada klovnovi koji se predstavljaju kao “vlada” ili “predsjednik” – takodjer su na tu poziciju postavljeni voljom i djelovanjem inostranih interesnih grupa?
Ili krace – djelovanjem Rotschildovih cionista u sprezi sa jezuitima i masonima.
I tako prakticno na cijelom “demokratskom zapadu”…
Sve ove lazne “agende” spomenute za NVO dolaze iz te iste satanisticke kuhinje. I jos puno toga goreg.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Jutarnji vicevi ti bas i ne idu.Za parazite treba otvoriti Goli otok i tamo bi se paraziti ucili radnim navikama i rehabilitirali bi se kao korisni članovi drustva.A prosvijecena elita je u tvom slucaju vrhovna udruga organiziranog kriminala koja parazitira na radu milijardi koji stvarno rade.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

NVO su alat NWO-a.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  nonwo

Kratko i jasno.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  nonwo

@Nonwo Nonwo
Upravo to.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istrazuj:
Masoni rade za glavne lihvarske bankstere koje si spomenuo u postu i oni su najveći neprijatelji katoličke crkve … Otkud sad masoni zajedno u kombinaciji sa jezuitima? Koliko ja znam, to su dva suprotna pola…

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije

U RKC je trenutno na vlasti masonerija.Prisilili su Benedikta da odstupi i namjestili svog hetetika. Nakon smrti pape Ivana Pavla II koji ih je dotjerao u red, opet su podivljali.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

@Suze roni, ne bi se slozio za Ivana Pavla. Iekako je on imao putra na glavi. Dovoljno se sjetiti njegova prethodnika ili kako su neki vatikanski bankari završili.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

banedikt je isto bio korumpiran zog dječice i neki rituala
da su i viši moćnici trzili njgov otpust
i pustanje u javnost povjerljivi dokaza….cak i prjetnjom zatvora

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Jezuiti su majstori ”kameleonske’ ‘infiltracije, militaristicki red odan Crnom Papi,koji u svojoj doktrini ima infiltraciju svojih agenata u bilo koju strukturu ili organizaciju od interesa,najcesce sa obje strane konflikta.Stoga,od posebnog interesa im je infiltracija u opozicione strukture kako bi ih razorili ili usmjeravali iznutra. Dodatno,u periodima kada su bili zabranjeni od Pape,zbog svojih zlocina,bili su prisiljeni djelovati u ilegali,izmedu ostalog i kroz masonske loze ili druge kamuflirane strukture. Ne treba ih brkati sa kršćanstvom iako nose ime Isusovo i imaju njegov kredo,radi se o predkrśćanskoj sekti sotonistickog tipa prerušenu u dobrotvore po ”vuk u janjećoj koži” koja se se zbog svoje militantne i svirepe ucinkovitosti u 16. st. uvukla u katolicku crkvu i djeluje kroz nju. Papa Franjo je recimo prvi jezuitski papa. Preporucujem procitati jezuitsku zakletvu,nadasve zanimljivo štivo koje dosta toga objasnjava.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  Trt

super uvid!

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  Trt

izisla je nedavno knjiga “papa diktator”od jednog tipa njemu bliska sa pseudonimom…tip je razotkriven… ima je na većim svjt. jezicima kupit i na amazonu.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

@jjf
U opste ne.
1.
Ako potrazis Balford deklaraciju, shvatices da su Britanci (masoni koji vladaju tim ostrvom) – “predali” Palestinu Rotschildovim cionistima – jos dok je Palestina pripadala Osmanskom carstvu. Znaci Rotschild, uz pomoc kraljevske familije (masona) vec tad pravi Izrael.
(Sigurno pedofili i satanisti iz kraljevskevloze, nisu to uradili zato sto im je cios Rotschild simpatican. Znajuci raskalasnost svakog “plemstva” (ili sto ovaj gore rece “elite”) predpostavljam da ih je Rotschild (stari pokvareni zelenas) naprosto podjarmio – dugom. A cime drugo danas cionisti preuzimaju Svijet?)
2.
Ako malo potrazis, naci ces da je cionisticka (dakle satanisticka po definiciji) familija Rotschild – “pomogla” Vatikanu iz bankrotstva u 19 vijeku.
“Pomaganje” za ciose Rotschilda znaci totalno podjarmljivanje, takodjer satanistickog Vatikana.
Tada su naime, jezuiti vec omali apsolutnu kontrolu u toj satanistickoj “religioznoj” ustanovi. (Danas je to vec javno, posto gledamo “papu” jezuita vec nekoliko godina)

Dakle, i jedni i drugi satanisti (masoni i jezuti) su podjarmljeni od Rotschilda i njegove cionisticke bagre.
To sto danas gledamo rasplet te zlobne satanisticke ujdurme, pod kontrolom Izraela tj Rotschilda, uz svesrdnu saradnju bande masona i jezuita, samo je kruna maestralnne igre jedne zlobne zelenaske familije.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

sorry znaš puno:)

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Povijesno, Rotschildi su dobili zamah kada su postali rizničari vatikanske banke, naziv koji i danas nose na svom sluzbenom grbu između ostalih titula…A prezime u Rot – schild su promijenili upravo tada, prijevod kojega je “crveni štit” iz razloga što su vojnici Rimskog carstva nosili crvene štitove. Iz tog razloga ih se može smatrati odanim Vatikanu tj. jezuitskoj struji budući da oboje slijede babilonsku religiju u biti..

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije
Reply to  Trt

Znači “crvani štit-ovi” su sotonisti a potekli iz Vatikana, pa da, sve jasno samo ofcama koje ližu oltare nije.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

malo znaš

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Xyz
Haha neshvacen si ovdje
U SFRJ su radnici – formalni vlasnistva tvornice osnovali sindikat koji se bori ( protiv vlasnika-radnika) za prava šljakera radnika
Wtf !!!
Danas drzava financira podobne NVO da se bore za narod protiv Drzave
Wtf na kvadrat

konrad
Gost
konrad
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Malo bolje razmisli o tome što misliš i što si napisao i uočiti ćeš da si u krivu. Govorim iz vlastitog iskustva kada sam kao i ti bio uvjeren u neke stvari, kasnije kada sam doznao kako iste funkcioniraju, shvatio da sam bio u zabludi!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Bravo momak.Oni koji su zivjeli i danas zive njihova djeca ,od drzavne sise uvjek brane sto nije obranjivo.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

da li to vrijedi i za domaće???
praksa je pokazala da je veće zlo u ovih 25 godina učinjeno od domaćih PatiJota, Biznismena, Boraca za Pravdu, Političara Kvazi Novinara i Novina nego od stranaca
ta paranoja potiče još iz yu vremena kada su nas plašili stranim proizvodima i utjecajima
pa smo štitili domace medijskom blokadom i carinama
rezultat je bio da smo 50 godina imali Jednu Ispravnu Partiju i Jedan Dobar Auto koji se nisu mijenjali desetljećima

kamo sreće da se netko izvana napokon prihvati posla i skine sve ove PatriJotske Zaštitnike Države Morala i Svjetonazora sa svlasti

Detektor
Gost
Detektor
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Fabijane, komentar ti nije u skladu s ekološkom agendom, jer danas voziti automobil 20 godina je vrlo poželjno. Svoje pulene moraš upozoriti na prave automobile koji traju, a ne koji se programirano kvare. 🙂

Reci ti nama Fabijane jesi li član Iskoraka, GONGa ili Baba?

#eUhljeb #eLopov #eĐabalebatoš #eBitanga
Gost
#eUhljeb #eLopov #eĐabalebatoš #eBitanga
1 godina prije
Reply to  Detektor

Ja sam član buduće udruge #Jedva čekam da uhljebi i udruge krepaju i odumru sa državne sise# i još sam član #Jedva čekam da se ponovo otvori Goli Otok i napuni sa tim đabalebsrošima# te bi volio program #eUhljeb sa 500.000 lažnih i još #eLopov sa novih 500.000 osuđenika i #eBitanga/ePropslitet da ne ulažemo u neperspektivni kadar. E to bi ja sve volio vidit.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

ti se držiš cvrsto starog zavjta – mozda i bolje. je novi je čista uzvišena psihopatologija.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Detektor

Super bistri Fabijan nije primjetio da mi danas nemamo nista za proizvodit i da uvozimo svako smece. To njega posebno veseli da svega ima, ali nista kod nas. I industrije koje su desetljećima razvijane smo radi ulaska u EU morali zatvorit. Naravno, uz svesrdnu pomoc domacih korumpiranih politickih elita. Jer nismo mi u EU da bi nesto proizvodili, nego da bi uvozili tudje. To je ta sloboda kojoj se raduje Fabijan.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Izgleda da je netko ovim člankom dirnuo u parazitski osinjak. Izmili paraziti na svjetlo dana. Ti izvana koje zagovaras a to su vasi sponzori i mentori, imaju iskljucivi cilj da nas porobe i opljackaju. Naravno, uz pomoc tebe i takvih.

Sbs
Gost
Sbs
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Čestitam, upravo ste pali pod utjecaj komercijalizma i globalizma. Nadam se da ćete biti sretni sa 50 vrsta jogurta za izabrati dok vam mi krademo suverenitet, mirovine i rušimo cijenu vašeg rada.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Fabijan NGO’s, pljačka i još puno toga ostaloga je bilo u istome paketu “slobode i demokracije” . . . paketi se u pravilu ne otvaraju, a nikome i nije palo na pamet vidit šta u paketu ima . . . ponuda uzmi ili ostavi je plebiscitarno prihvaćena, ne samo u Hrvatskoj nego i u svim zemljama koje su uzele paket u zadnjih 30-ak godin . . .

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  Fabijan

ti kao da si iz ‘Fabian Society’ malo so i naiven, no to je dobro dok drugi neispaštaju.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije

Tipican primjer pogubnog i destruktivnog djelovanja po drustvo su udruge kluba Otvoreno drustvo za okupaciju suverenih drzava i naroda.

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Ako bi demokracija isla u krivom smijeru za one koji su ju postavili, NVO bi to redemokratizirali. Zabunis se pa napises NWO.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Svu NVO bandu protjerati u Africke pustinje!

Apsurd nad apsurdima
Gost
Apsurd nad apsurdima
1 godina prije

Autor članka je apsolutno u pravu! Imam u svom susjedstvu 5-6 udruga kojenisšts ne rade iz dosade se malaze i tulumare cijeli dan. Simuliraju rad i imaju par članova koji se glupiraju u tim besplatnim prostorima koje im je grad dao. Nemaju nikakve obaveze i odgovornosti a džabalebare i čekaju Smrt. Sve 5 neka se druže sli neka se i samofinanciraju. Udruga žena je neks lezbo udruga gdje one putuju okolo po toplicama. Nije mi jasno ksko to već nitko nije ukinuo jer mi to sve finanaciramo iz proračuna.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

mozda so neka “mjesna zajednica” hdz-ovih trolova…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Eto i Izrael je protjerao HRW, pa se mogu povesti za “primjerom”, kako ga zovu, “jedine demokracije na Bliskom istoku”:

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

TRIK PITANJE
kako znamo da I ovaj Portal nije Drzavno kukavicje jaje???
Postavljen od drzave da ljudi prica ju o svjetskim problemima umjesto da šize na domaće probleme I politicare! !!! ????,
🙂 🙂 🙂
Ovo je bilo nisko, priznajem, Ali Dok nema Dokaza sumnja postoji !!

shumadinac
Member
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Fabijan, praćenje domaće politike je gubljenje vremena jer domaća politika ne postoji, ona je samo refleksija interesa velikuh sila. Zato ćeš lakše shvatiti šta ti se događa ako pratiš kretanja na najvišem nivou.

Da bi se to promenilo, da bi se društvo izborilo na istinsku nezavisnost mora da bude spremno na žrtve. A kako društvo nije spremno ni na najmanje žrtve samo postaje žrtva situacije koju zaslužuje.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 godina prije
Reply to  shumadinac

# shumadinac
Odlična definicija problema cijelog društva!
# Fabijan
Da Ii je i ovaj portal državno kukavičje jaje ili ne, potpuno je nevažno.
Važno je da nudi informacije koje se u velikim medijima teško ili nikako ne sreću, a ovdje su na jednom mjestu.
Upravo je to glavni razlog zašto sam i sam čitalac ovog interesantnog portala.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije
Reply to  Alan Ford

Haha
Slazem se s tobom!

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  shumadinac

zbilja je tako

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  shumadinac

@ shumadinac
Tocno. Kako je to lijepo obrazlozio Ramush Haradinaj u jednom intervjuu. Kad su ga pitali kako Kosovo formira vanjsku politiku, covjek je jasno i glasno rekao; “Mi cekamo da nam jave iz USA ambasade. Ponekad imamo problem, nisu nam nista javili pa mi moramo zvati njih, da nam kazu kako da se postavimo”. Tko ne vjeruje, ima na You tube intervju sa Maricem, za pogledati.
Mislim da ni Hrvatska vanjska politika nije daleko, osim sto mi cekam mig i od USA i od EU, pa zna biti komplicirano. Kao sto je @ shumadinac naglasio, pracenje domace politike je cisto gubljenje vremena. Doduse, moze biti tesko pratiti nesto sto ne postoji.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Fabijan Državno kukavičje jaje nije iz jednostavnoga razloga šta ovo nije država nego rezervat, to je isto ka da kukavica ide podmetnit jaje komarcu i čeka kad će se izleć mladi . . .

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Fabijan E sad da si targetira neki drugi entitet možda bi se moglo odgovorit bar sa “nezna se”, “moguće je” . . . još nešto, ovi portal ne spada ni u jedan od dva poželjna ideološka obrasca . . . a to ga ne abolira od izleta u zastranosti i nastranosti . . .

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Fabijan

@ Fabijan
Je, lako moguce, nas 20-30 aktivnih, da ne gubimo vrijeme ovdje, moguce da bi energiju koncentrirali, za prevrat situacije u zemlji. Vidis, kako se dobro Drzava sjetila, da kanalizira nase nezadovoljstvo. Jedan nula za Drzavu. Nikad mi ta “Drzava”, nije bila simpaticana, ali, moram joj odati priznanje. Mi bi zapravo, lako moguce, bili jezgra, antidrzavne celije koja podriva ustavno-pravni poredak u drzavi. Nije bas vjerojatno,
Ali Dok nema Dokaza sumnja postoji !!

shumadinac
Member
1 godina prije

“Ako NVO doista imaju iskrene i humane namjere…” Mi imamo državne aparate KOJE PLAĆAMO da vode računa o svim potrebama društva. Bilo da su strane ili domaće NVO, njihovo postojenje je dokaz da državni organi ne rade svoj posao kako treba – i kraj.

Tolika je potencijalna energija u društvu ali je skroz umrtvljena. Neke, ne tako daleke buduće generacije, će se pitati da li smo bili normalni, kakav je to oblik svesti koji dozvoljava gluposti u ovolikim količinama. Kao da je sve, na svim nivoima, postavljeno naopako. Zaista smo postali zombirano društvo koga vode ništa bolji pojedinci. Nikako mi ne ide u glavu da će se nešto preduzeti tek kada nas zadesi neka nesreća – da li smo zaista toliko glupi, inertni, sebični…

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  shumadinac

mudro zboriš

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Sektor civilnog društva se ne može i ne smije iskorijeniti, ali ga se mora kontrolirati. Svu vlast dati kabinetu premijera, predsjednika i ministrima je suludo, ali udruge moraju biti domaće i moraju imati jasan program djelovanja od kojeg ne smiju odstupati. Programe provjeravati, ako su mlaćenje prazne slame, ništa od para, nek se druže kako znaju. Ove se sad tako zovu i financirane su izvana, što mora stati. Čak i u takozvanom “komunizmu” je postojalo jasno pravilo djelovanja , zvale su se “Društveno-političke organizacije”. Bile su domaće i pokrivale područja od aktivizma maldih kroz SSOJ, na primjer, Matica hrvatska također, Crkva je također imala legalne udruga izvan crkve , razni KUD-ovi za povijesnu i etničku baštinu, da ne nabrajam. Ovdje fali popis i udruga poput Željke Markić, koja je isto dobila pola milijuna kuna od Nacionalna zaklade za razvoj civilnog društva,a ta zaklada račun polaže NED-a i dobila je točno za tri fiskalne godine 417 tisuća kuna. 2017. – ’18. i 19-tu. Na listi financiranih su 2/3 takozvane “lijevo liberalne udruge” , a 1/3 su takozvane “desne”, koje ne mogu biti desne i nacionalističke, ili točnije patriotske, ako ih financiraju izvana. Ipak, neću griješit dušu, kod izglasavanja proračuna se Markić… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Čisto da dodam, USAID je u proračunu za 2018. financirao tri vjerske zajednice u BiH. Ili želiimati utjecaj na rad SPC HBK BiH i Mešihata iznutra, ili nešto drugo guraju, odnosno dodatno radikaliziraju narode BiH, koje su, budimo iskreni, najradikalniji kroz rad s nekim biskupima , mitropolitima i i imamima. Ne kažem svim, jer ima divnih ljudi u vjerskim institucijama , ali ima, brate, i dijela da se zapanjiš kad ih čuješ

shumadinac
Member
1 godina prije

“Svu vlast dati kabinetu premijera, predsjednika i ministrima je suludo”
Zašto Laki, zar nije bolje stvoriti mehanizam za njihovu brzu zamenu ako društvo nije zadovoljno njihovim radom? NVO su u stvari kontrolni element koga plaćamo (na ovaj ili onaj način) – šta ako oni zakažu (a od početka znamo u čiju korist rade)? Hoćemo li formirati nove organizacije koje kontrolišu NVO? I dokle tako?

Pazite paradoksa: jedan od razloga nefunkcionalnosti socijalističkog sistema proizvodnje je previše radne snage vezano za određeni proces proizvodnje. Danas je bolje? Danas su preduzeća obavezna da plaćaju milion agencija koje vrše razne provere: protivpožarna zaštita, razna standardizacija – od zaštite na radu do očuvanja životne sredine ali i u okviru same firme moraju imati ljude obučene za interne provere. E sad, te spoljašnje agencije koštaju mnogo više nego da taj posao rade ljudi u okviru firme. Na kraju opterećenje firme je isto ako ne i veće nego u socijalizmu. Da li je onda trebalo menjeti ili bolje organizovati? Ili pokrenuti reorganizaciju postojećeg sistema?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Nisi razumio uopće, jer društveno političke organizacija, tako ću ih zvati, “po jugoslavenski”, mogu biti korisne, ali isključivo ako se zakonom strogo regulira njihov rad. Nek budu provladine, jer ministri i zastupnici ne mogu biti u svakom zaseoku i knjižnici ili kafani. Ako govorimo o ovim zapadnim NVO, – APSOLUTNO NE-

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

Za kontrolu sto je dobro a sto lose imamo zakone I sudove
Ako zakon nedostaje Ili je los za to imamo Parlament
Jednostavno Zar ne?
Samo se treba drzati izglasanog I dogovorenog. .
Problem nastaje SAMO onda kad neko krsi dogovorit Ili uzima ovlasti koje mu ne pripadaju

X60
Gost
X60
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Fabijadne, Fabijadne!
Naše sudstvo je sprdačina, doslovno, sprdačina.
Naši zakoni dolaze iz Bruxellesa.
Naš prlament je glasački stroj, odgovoran svojim strankama, umjesto savjesti i narodu.

Podizanje naše svijesti je vrlo, vrlo sporo.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije
Reply to  X60

Ne znamo Sami
Necemo gazdu
Prestate nam Datwin
🙂
Niti prvi niti zadnji u povjesti….

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  X60

lokalni šljam ovakve kakav je upravo paše EU-birovdžijama, jer time ubrzavaju NWO proces.

Grampian
Gost
Grampian
1 godina prije

Laki, sjeti se kad je Hasanbegović ukinuo financiranje tih grozota, pa je EU odmah zacvilio.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Grampian

Nije ukinuo , već tražio ukidanje.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije

Vlada bi trebala financirati udruge koje rade u interesu naroda, a ne udruge koje provode neoliberalnu fasisticku agendu gdje se pod krinkom izmisljenih i laznih ljudskih i inih prava uvodi gender ideologija, uvoz milijuna muslimanskih migranata i sve sto stvara kaos u drustvu.Oni rade na unistenju nacionalnih drzava i nacija. Takve bi udruge trebalo zabranit.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

Koliko komentara u radno vrijeme ????!!!
Tesko vam na poslu 🙂
I svi indirektno zazivaju jednopartijski / Pravoumni sustav I Goli Otok
Zanimljivo
Svi dolaze iz najsiromasnijih drzava Europe sa najvise korupcije I nepotizma

Ima Li neko racionalno objasnjenje Ili se samo uhljebi boje konkurencije?
🙂

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Fabijan

ma nemoj se bojati fabo, nitko ti ne želi oteti posao. Piši i dalje pamflete u suterenu, i uživaj u sendvičima.

No hard feelings
Gost
No hard feelings
1 godina prije

Piše u članku “Ljubitelji životinja promoviraju veganstvo”, kao da je to kontradikcija.

Sarmat
Gost
Sarmat
1 godina prije

Bravo.
NVO su virusi koji se ubacuju u neku državu čiji sustav se želi promijenitit u interesu vlasnika (financijera) virusa. A mladi ljudi koji rade u tim NVO su samo alat koji nekad svjesno, a nekad i nesvjesno služi svojim gazdama i od toga pristojno živi dok bal traje.
Nažalost, sve to znamo, ali ništa nećemo promijeniti samo pisanjem. Vlade u “demokraciji” postavlja isti novac koji osniva i NVO. Možete li si zamisliti da će raznorazni Plenkovići diljem svijeta ukinuti NVO-e? Nikad. Jer bi istoga časa bili (s)maknuti.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Niko ne primjećuje kako je dolaskom “demokracije” broj udruga u odnosu na broj zadruga invertiran. Valjda su se “slobodnome tržištu” prilagodile udruge koje financira državna vlada i ko god se siti od od ostalih globalističkih udruga, ali zadruge, naročito poljoprivredne, koje su nešto i radile i nisu bile od države financirane “sobodnome tržištu” se nisu mogle prilagodit. Ko bi reka kako će u “demokraciji” nabujat oni na državnoj i globalističkoj sisi, a oni sa lopatama i traktorima ostat u povijesti . . .

A di su tek agencije kojih je troznamenkasti broj . . .

Ili su zajebane te “sloboda i demokracija” sa “slobodnim tržištem” ili neko vara . . . ☺

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Moreno

@ Moreno
Ovo je, druze, takozvano, postindustrijsko drustvo, kako su to nazvali ameri. Drugim rijecima, oni sto rade, gladuju. Oni sto nista ne rade, bankari npr., beru citavo maslo, i to cijelog svijeta. Danas vise nije ponosno za reci ‘ja sam radnik, radim (i nesto stvaram), svojim rukama’. Danas je to ‘demode’, danas je ponosno biti parazit, pogotovo kod nas, koji samo pije krv na slamcicu, citavom drustvu. Ali, kao sto razum kaze, to je neodrzivo, da bi pijavice imale sto dijeliti, mora postojati netko, tko ce zaprljati ruke i stvoriti neku novu vrijednost.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Kada aktivnosti udruga budu financirane članarinom, članovi če prestati biti plačenici. Svaki plačenik zastupa interese gospodara, poslušno.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Bravo momak.Svi na trziste,cak i javna televizija.Uhljebe u udrugama ne provode ljudska prava,nego su ideoloski nastale.Primjer Zelic iz Gonga.Vec sam zvao taj Gong,pa pito zasto se ne zalazu za RVE1481 i EK .Kad je bijo Kineski presjednik ,ne prosvjeduju protiv totalitarnog rezima.Kad dodje Organ,odma su sa transparentima.Ti koje financiraju politicari,Soros i druge zemlje,odma zabraniti.

Mozart
Gost
Mozart
1 godina prije

Nevladine organizacije i strane ambasade djeluju kao kancer stanice u tijelu covjeka. Sire se nekontrolirano u drzavi koju zele imati u kandzama. Hrane se cak njenim novcem. Zasto recimo Madjarska i Rusija imaju ekonomski uspon i nezavisnost je zahvaljujuci tome sto nemaju cancer stanice u svojim tijelima. Strane ambasade se prate a nevladini raznorazni humanitarci i smutljivci se zabrane. Amen. Orban je najvise napadan EU presjednik a histerija kontra Rusije je poznata. zasto pita se normalan covjek. Zakljucite sami.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

Ništa gore nema od izdaice! Čak sui ubice sveci za izdaice!

karma
Gost
karma
1 godina prije

Ja nazvao rotary klub i pitao mogu li biti clan vaseg humanitarnog pokreta. Pita me lik cime se bavim i da li sam na rukovodecoj funkciji u firmi. Pametnom dosta.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  karma

@ Karma
Trebao si reci ‘da, naravno, ja sam direktor u firmi’. To sto je firma tvoja, i sto si jedini zaposleni, to nisu pitali, pa ne moras ni reci.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

NVO postoje ponajviše radi AGENDE 21.
Pravda.rs ili kurir.rs, “Sve svetske vlade – Agenda21”
Ovo je izvrstan prikaz jer daje viđenje američke pravnice boja je radila na slučajevima sa zemljom.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik