Tucker Carlson uništava republikanske kandidate oko Ukrajine

Tucker Carlson
17 komentara

U svom prvom televizijskom pojavljivanju nakon što je napustio Fox News, Tucker Carlson je udario na kandidate za izbore 2024 Mikea Pencea, Tima Scotta i Asa Hutchinsona za podršku politici Demokratske stranke o neograničenoj vojnoj podršci Ukrajini.

Carlson je u petak bio domaćin porodičnog samita lidera Blaze Media, tokom kojeg je održao intervjue uživo sa tri potencijalna predsjednička kandidata. Uporni kritičar Vašingtonovog snabdevanja oružjem i finansiranjem Ukrajini, Carlson je prvo pritisnuo senatora Južne Karoline Tima Skota da kaže šta bi uradio drugačije.

“Zašto ne prisiliti mir?” upitao je Carlson. “Koja je svrha da znamo da smo postigli svoj cilj?”

Scott je ostao pri stavu predsjednika Joea Bidena koji je često izgovarao: da bi bilo kakav mirovni sporazum bio “preran” i da bi SAD trebale nastaviti s naoružavanjem Kijeva dok Kijev ne odluči da je postigao “pobjedu”.

Dok je insistirao na tome da američke trupe nikada ne bi trebale biti raspoređene u Ukrajinu, Scott je izjavio da je “degradiranje ruske vojske” u američkom “vitalnog nacionalnog interesa”, a Rusiju, Kinu i Iran nazvao je “osovinom zla u usponu”, ponavljajući omiljenu poenta GOP-a iz doba Georgea W. Busha.

Sljedeći na sceni bio je bivši guverner Arkanzasa Asa Hutchinson. Upitan zašto bi dao prednost korišćenju američke vojske da se suprotstavi Kini i Rusiji umjesto da osigura granicu SAD-a s Meksikom, Hutchinson je izbjegao spominjanje Rusije, obećavajući umjesto toga da će koristiti vojsku za odbranu “slobode Tajvana” .

Hutchinsona je slijedio bivši potpredsjednik Mike Pence, čija se baza podrške uglavnom sastoji od evanđeoskih kršćana. Upitan o udaru ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog na Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, međutim, Pence je insistirao na tome da su ga zvaničnici u Kijevu uvjeravali da nema gušenja i da su „ veoma mali elementi“ Crkve „ smatrani odgovornima“ za „napredovanje ruskih ciljeva.”

Pence je dalje tvrdio da bi ukrajinskoj vojsci trebalo dati još više tenkova nego što je Bajdenova administracija već obezbijedila. „Žao mi je, gospodine potpredsedniče“, ubacio se Carlson. „Uznemireni ste što Ukrajinci nemaju dovoljno američkih tenkova? Naša ekonomija je degradirala, stopa samoubistava je skočila, javna prljavština, nered i kriminal su eksponencijalno porasli, a ipak vas brine da Ukrajinci, zemlja koju većina ljudi ne može pronaći na mapi, nemaju dovoljno tenkova?”

Dok je publika aplaudirala Carlsonu, Pence je odgovorio: “To nije moja briga”, naizgled misleći na američke probleme. Međutim, nejasno je da li je Pence pogrešio ili je “glasno rekao tihi dio”, kako su insistirali kritičari na Twitteru.

Nijedan od kandidata s kojima je Carlson razgovarao nije dobro prošao u anketama. Prema prosjeku nedavnih anketa koje je sastavio RealClearPolitics , Pens ima 6,3%, Skot 3,2%, a Hačinson 1%. Bivši predsjednik Donald Trump vodi u grupi sa 53%, dok je guverner Floride Ron DeSantis daleko drugi sa 20%.

Trump je više puta obećavao da će natjerati ukrajinsku i rusku vladu da sjednu i pristanu na mirovni sporazum. “Ovaj sukob se mora okončati”, rekao je Trump u izjavi u petak, kao odgovor na Bajdenov poziv rezervističkih trupa za raspoređivanje u Evropu. “Nijedna američka majka ili otac ne želi poslati svoje dijete da umre u istočnoj Evropi. Moramo imati mir.”

Mike PencerepublikanciTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
9 mjeseci prije

Bidena i njegovu bandu demokrata treba javno povjesati po trgoima Amerike i pocititi Ameriku od tih fasista koji svijet vode nicim izazvani u treci svjetski rat.

Ivan
9 mjeseci prije

Pazite, americki cilj je unistiti Rusiju, Kinu i Indiju mater im jebem usranu ludu? I to se ta stoka vise ne ustrucava reci. Za pravo istina je da treba zbrisati s lica zemlje najvece zlo Ameriku zbog mira u ostatku svijeta.

Kancer
9 mjeseci prije

Gliboka država i 1% koji posjeduju sve na zemlji…

tihobl
9 mjeseci prije

АМЕРИЧКА министарка финансија Џенет Јелен појела је четири порције локалне врсте халуциногених гљива за време недавне посете Кини, објавио је CNN.
Она је убрзо након слетања у Пекинг отишла са својом пратњом у ресторан у којем је наручила четири порције дивљих гљива сорте Lanmaoa Asiatica.
„Јелен је јела у ресторану и веома је уживала, укључујући и јело са гљивама“, рекла је њена помоћница.

Jomla
9 mjeseci prije

I šta kaže Trump? On bi NATJERAO rusku vladu… 😛 😛 😛

Max
9 mjeseci prije

Nedostaje mi moj istoimeni prijatelj.

Mat
9 mjeseci prije

Tucker ce odvojiti korov od zita.

hope
9 mjeseci prije

i ovaj je “njihov”igrac,ne zavaravajte se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI