”Turski tok” se gradi ubrzanim tempom od 3,5 km dnevno

turski tok
11 komentara

U Crnom moru je do početka kolovoza izgrađeno i postavljeno 125 kilometara ”Turskog toka”, što je više 13% ukupne dužine plinovoda u dijelu za EU od 937 kilometara. Ove brojke je potvrdio navigacijski portal Marine Traffic. Kako piše portal, izgradnja plinovoda je protekla dva tjedna ubrzana i položeno je 55 km, što znači u prosjeku 3,5 km dnevno.

Podsjetimo da je Gazprom službeno najavio početak izgradnje offshore dijela plinovoda 7. svibnja, a 4. kolovoza su se cijevi polagale već u dubokoj vodi. Za izgradnju se koristi nekoliko njemačkih i nizozemskih tegljača i opskrbnih plovila.

Velikim radovima se pridružio i brod Flevogracht, koji je 1. kolovoza došao iz grada Varne i dopremio cijevi koje se nalaze u Bugarskoj od vremena kada se planirao graditi ”Južni tok”.

Izgradnja se ubrzala jer bi hipotetski nove američke sankcije mogle pogoditi ”Turski tok”. Prema riječima Trumpa, stranim tvrtkama je zabranjeno ulaganje ili davati robu i usluge za projekte ruskih plinovoda u iznosu od više od 5 milijuna dolara godišnje. Izgradnju ”Turskog toka” sada provodi švicarska tvrtka Allseas Group. Prema riječima stručnjaka, trošak izgradnje ovim tempom bi mogao biti 250 do 300 tisuća eura po danu. Sama tvrtka uopće nije htjela dati komentar o mogućim posljedicama američkih sankcija protiv Rusije na njezino poslovanje i posao ide dalje, bez obzira na američka ograničenja.

 

 

GazpromJužni tokPlinovodTurski tokVarna
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ellessar
6 godine prije

Fascinantno i zanimljivo. Neposluh prema amerima se širi i dalje. Hehe

pikaču
6 godine prije

eto..navodno neprijatelji,a biznis ide. Nijemci, Nizozemci, Švicarci.. ali ne,forumaši vide samo rotšilde,4.rajh itd. Ne tvrdim da to ne postoji,o itekako postoji, jer se tek sad gradi ovaj plinovod nakon što nije uspjelo sa Sirijom.. ali želim reći,imaju i Europljani, zapravo Nijemci svoju glavu ma kolko god to forumaši ne mogu priznati

Hahahahaha
6 godine prije

Toliko o slobodnoj trgovini..sve je fake, pogotovo sloboda, demokracija i kapitalizam!

Georgij Žukov
6 godine prije

Fascinantno je jedino to sto jodleri sa vrha alpi brodovima polazu plinske cijevi na dno mora gradeci turski tok ne zarezujuci amerikance ni 0.1% ,dok u isto vrijeme rvatska poltika uvodi sankcije rusima , ono malo sirotinje sto je ostalo od nekad mocnih brodogradilista gubi moguce poslove sa istim tim Rusima , nepovratno izgubljena inina naftna polja u siriji ,a plavusa i dalje tvrdi da ce rvatistan postati najbogatija zemlja na svijetu ?
hebo ja drzavu gdje je more bistrije od precednice , vlade i naroda koji ih izabere na izborima .

NSU
6 godine prije

CRO i MNE se nedaju, sankcije Rusima do zadnjeg!

robokap
6 godine prije

Odlicna vest za Srbiju.Hitno nam je potreban alternativni pravac snabdevanja gasom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI