Nizozemska je vratila izvoznu dozvolu Turskom toku

17 komentara

Nizozemska je vratila izvoznu dozvolu Turskom toku, priopćilo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova . Prethodno je, zbog sankcija EU-a, prijevremeno povučen.

“Prije nekoliko tjedana pojavila se vijest da je operativnoj tvrtki Turski tok, registriranoj u Nizozemskoj, povučena izvozna dozvola… To nije predstavljalo neposrednu prijetnju opskrbi, ali dugoročno gledano situacija ne bi bila ohrabrujuća. Nekoliko sam se puta konzultirao s nizozemskim ministrom energetike… i jučer sam izvijestio da su nizozemske vlasti vratile izvoznu dozvolu tvrtki ”, stoji u izvješću.

Podsjetimo da sankcije EU od 18. rujna ograničavaju djelatnost moskovskog operatera. Međutim, South Stream Transport BV je odmah podnio zahtjev za obnovu izvozne dozvole.

Prilikom pokušaja terorističkog napada na Turski tok zarobljeni su diverzanti.

gasNizozemskaTurski tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

..prilikom pokusaja teroristickog napada na turski tok zarobljeni su diverzanti..zanemarimo na trenutak ulogu kurda kao vjecnih gubitnika i,samim time,najvise povodljivih stranim utjecajima na njihovu stetu..ovo cu malo sarkasticno reci,ali..zar nema jbn nitko sa ruske i turske strane da kaze o kakvim se,unaprijed planiranim dogadjajima radi..kako neki komentatori ovdje,na rubnom portalu,imamo bolje procjene odvijanja situacije od turskih i ruskih obavjestajnih sluzbi..i da idem do kraja sarkasticno..jesu li diverzantima nasli neostecene putovnice..hvala.

Rudar
1 godina prije

Ja više nisam normalan, moram da se pelcujem da prihvatim novu normalnost tj. da postanem normalan.
“vijest da je operativnoj tvrtki Turski tok, registriranoj u Nizozemskoj, povučena izvozna dozvola…”
Daklem, tvrtka koja je registrirana, znači da je Nizozemska, izgubila pravo izvoza ???
Što to, nisu jedno vrijeme mogli izvoziti Nizozemski plin van granica Nizozemske pa su bili u problemu ??
Ajde da su napisali uvozna dozvola, znači da ne smiješ uvoziti nešto u Nizozemsku, bilo bi mi jasno ali izvozna. Velim vam, otišo ja na kvasinu !

Lucija, prva
1 godina prije

“Belgija pri dogovaranju novih ograničenja brani uvođenje sankcija na ruske dijamante.
Grčka pokušava obraniti pravo na transport ruske nafte, dok FRANCUSKA i neke druge zemlje EU nastavljaju uvoziti RUSKO NUKLEARNO GORIVO.

“Općenito, ovo je cijena za konsenzus i održavanje ove koalicije”, citira publikaciju Jacob Kierkegaard, zaposlenik bruxelleskog odjela German Marshall Funda.
“Željeli bismo uključiti sve, dijamante i drugih pojedinačnih interesa, ali, po mom mišljenju, ako je to cijena koju treba platiti za držanje svih na okupu, neka tako i bude.”
Napominje se da se obujam trgovine ruskim dijamantima procjenjuje na oko 1,8 milijardi dolara, a uranom oko 200 milijuna.”

Jeee…jesam rekla par godina za ono novo nalazište dijamanata u Rusiji…
Naravno, industriji trebaju.
A i ljudima, je li. 👱

Lucija, prva
1 godina prije

“Stvari se desavaju punom brzinom.Turska kao druga po snazi clanica NATO pakta sve se vise udaljuje od istoga.Bez iste NATO je leden. Rusija pridobila Iran,a sto je jos gore i Saudijsku Arabiju, pa jos otprije Venezuelu. Energetska buducnost Zapada je pukla.SAD jos kradu naftu po Siriji i Iraku ali i to nece dugo. Sve sam vise uvjeren da ce se SAD morati igrati nuklearnim bombama.Drugo im nece preostati.Mi,napuhani Europljani koji mislimo da se svijet okrece zbog nas blejimo u Ukrajinu i nevidimo rupu pod nasim nogama.Sam smo sebi uveli sankcije i cudimo se kako sve poskupljuje.Brzo ce neke stvari biti jasnije”. Pazite, ovo je realnost. Zelena energija je – izmišljotina. Nema ničeg novog. Osim…želje za zaradom, a ona je – stara. P.S. Širi se ona priča da Ameri namjeravaju aktivirati atomsku u Zap. Ukrajini i optužiti Ruse. To će biti nakon pušione u Hersonu. Jel’ vam jasno da se primiču… Čitaj više »

Vrata
1 godina prije

Amerikanci su unistili NS 1&2 i samo njima je u interesu da se onemoguci i Turski tok.Sigurno su nasli placenike i pokusali izvesti diverziju,ali su teroristi na srecu uhapseni.

Max
1 godina prije

Shvatili klompaši da se ne mogu grijati na tulipane, Bez Ruskog plina i nafte živjeli bi kao Ana Frank prije logora,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI