Tvrdnja nizozemske vlade da je dušik zagađivač, oslanja se na iste gluposti takozvane ”znanosti” na koje se oslanjanju promicatelji cjepiva i klimatskih promjena

Nitrogensko djubrivo
47 komentara

Prema globalistima koji vode Nizozemsku, dušik, prirodni element koji je potreban i biljkama i životinjama za rast i reprodukciju, je “zagađivač” koji uzrokuje “globalno zatopljenje”. I barem jedan nizozemski znanstvenik istupa protiv takvih gluposti.

Jaap Hanekamp ne prihvaća tvrdnju svoje vlade da dušik zagađuje nizozemski okoliš, zahtijevajući od stočara da ubiju svoja stada, kako bi stvorili “zelenu” utopiju.

Takva “znanost”, kaže Hanekamp, nema nikakvu težinu. Zapravo, to je otpadna znanost u svakom smislu te riječi, slično tvrdnji da je ugljični dioksid (CO2), koji je biljkama potreban za rast, “zagađivač”.

“Sada tretiramo poljoprivrednike kao zagađivače, kraj priče, što je vrlo čudna perspektiva”, kaže Hanekamp, ističući da dužnosnici nizozemske vlade izmišljaju vlastite definicije i koriste se lažnom ekspertizom kako bi progurali ideju da poljoprivreda i uzgoj hrane na neki način ubijaju planeta.

Hanekamp, inače, radi kao izvanredni profesor kemije na University College Roosevelt u Middleburgu.

Ima li dovoljno Hanekampova u Nizozemskoj da se zaustavi globalističko uništavanje zemlje?

Svatko tko zna bilo što, iako i rudimentarno o vrtlarstvu, zna da je dušik ključni input za rast biljaka. Bez njega će biljke umrijeti, što znači da nema hrane za životinje, što znači da nema hrane za ljude. “Dušikove kemikalije su hranjive tvari”, kaže Hanekamp. “Potrebne su vam za uzgoj biljaka.”

Nizozemska vlada se, međutim, ne slaže s tim. Godine 2019. korumpirani nizozemski sud presudio je da se novi objekti za uzgoj stoke ne mogu graditi zbog emisija dušika, koje navodno utječu na nizozemske prirodne rezervate.

“Na dinama i močvarama, gdje žive vrste prilagođene nedostatku dušika, raznolikost biljaka se smanjila kako ondje rastu trave, grmlje i drveće koje vole dušik”, odlučio je sud.

Hanekamp je uvjeren da je nizozemska vlada postala toliko opsjednuta dušikom da isključuje sve ostalo iz jednadžbe što bi moglo utjecati na prirodu, uključujući nešto tako jednostavno kao što je položaj podzemne vode u određenom području u odnosu na površinu.

Još jedan čimbenik okoliša koji nizozemska vlada potpuno zanemaruje su prirodne promjene ekosustava, koje se pogrešno kategoriziraju kao “štetu” koju je uzrokovao čovjek.

“Je li promjena u bioraznolikosti loša sama po sebi ili je to samo promjena?” – pita Hanekamp.

Ironija Nizozemske koja se toliko usredotočuje na pokušaje da sve ostane netaknuto jest činjenica da ta zemlja uopće ne bi postojala da nije bilo napredne tehnologije.

Velik dio kopna u zemlji je umjetan, nalazi se ispod razine mora i nastanjiv je samo zahvaljujući ljudskoj domišljatosti. Imajući to na umu, ako nizozemska vlada stvarno želi postati prirodnom, onda možda zemlju treba uroniti natrag u vodu gdje može prestati postojati?

To ne znači da Nizozemska ne bi trebala prakticirati dobro upravljanje zemljom, naravno, trebala bi. Ali demonizirati dušik kao nekakvog ekološkog negativca jednostavno je glupost, a Hanekampu je toga dosta.

Nedavno je koautor rada s Williamom Briggsom koji opisuje mnoge probleme s argumentima i stavom nizozemske vlade protiv dušika.

“Odjednom su poljoprivrednici problem? Što je s političarima?” upitao je jedan komentator u Epoch Timesu. “Novi svjetski poredak je problem. Jesti ili ne jesti? Prorjeđivanje stanovništva je vrlo vjerojatno cilj.”

Drugi je napisao da nizozemska vlada ne pokušava spasiti okoliš od “zagađenja”, već to koristi kao izgovor za otimanje zemlje, bankrotiranje zemlje i ispunjavanje Agende 2030.

NizozemskaPrivredniciSvjetski poredakzagađenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

CO2 je opasan. Azot je opasan.
A daleko naojopasniji gas je kisik. On se zacas vezuje za sve. Samo rdja pravi milijarde stete svake godine svjetskom BDP. Evo pogledajte kolike su stete od pozara ove godine, a pozara nebi bilo da nema kisika. I to nije sve – kisik je kancerogen.

Brisleski komesari pod hitno moraju zabraniti kisik. Evo ja sam odlucio da dam svoj skroma doprinos i duboko disem. Ko zna mozda su do kraja dana potrositi dovoljno kisika da spasim jedno drvo u Portugalu. Pozivam i vas da se prikljucite ovoj akciji sve dok se briselski komesari ne opamete, ne prestanu zabranjivati manje stetne gasove i ne zabrane najreaktivniji gas na planeti.

Max
1 godina prije

Oni su kao Greta Thunberg.

Probuđeni
1 godina prije

Dušik ne dolazi u tableti.. NPK gnojiva imaju I arsena u sebi… niti jedan slavonski bunar ne bi prosao kontrolu… kako li je tek u NL koji koriste 10 pua više

Sir Oliver
1 godina prije

Razmahali se ovi zeleni fašisti za ne povjerovat ,puna ih Evropa.Kao da su svi lobotomirani.

petar schroder
1 godina prije

Nas zagaduju demoni povezani sa Klausom Schwabom , Bill Gatesom i Sorosom .To su najvisi zagadivasi atmosfere STA JE SA ONIM AVIJONIMA KOJI NAS CJELI TAN PRASE I STVARAJU CRNE OBLAKE PUNI OTROVA Dok ovo pisem cjelo nebo je prekriveno tim oblacima koji nas prase TKO IM JE TO DOZVOLIO DA NAS CJELI DAN PRASE? Dali je to bila ideja onog MENEDZERA NOVOG RESETA BILL GATES KOJI JE NAPISAO KNJIGU O KLIMI i izigrava se BOGA A U STVARI SLUZI SUTONI Sada hoce da nam diktiraju sta smijemo jesti Covjece jedi ti te CRVE A NAS PUSTI NA MIRU: Zar ti nije dosta sto si unistio toliko svijeta otrovom iz tvoga labora i vakcinama KOJE NEMAJU DOZVOLU UPOTREBOM NEGO KAO NESTO HITNO, a sada hoces da nam uskratis jelo, prije nego posaljes novi virus, mislim otrov iz labora STVARNO TE JE DOSTA Prestani slati avione da nas cjeli dan prase… Čitaj više »

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ako se oslanjaju na iste gluposti onda ce im definitvno uspjeti i ovo jer ovce to obozavaju!
Jos ako ponude cjepiva protiv Co2, niko sretniji od vecine zemljana…

Jomla
1 godina prije

Suština je u zadnjoj rečenici!

tata mata
1 godina prije

I ja kazem da su ti globalisti zagadivaci , ali oni sebe ne vide kao zagadivacima ,ali nas ostale vide ,,interesantno , to su neka arijevska rasa ili sto?

Josip
1 godina prije

Vrijeme je da Nizomci uzmu oružje u ruke i pobiju vladu i sve koji rade takvu štetu Nizozemskoj

Mujo&Haso
1 godina prije

Znam nekoliko džudoista, a svima je laž u genima.

magefun
1 godina prije

Jednostavno, da nema dusika na planeti ne bi bio moguc zivot! To mogu prodavati ljudima kaj misle da je planet ravna ploca, fa su Europa i Amerika jedini kontinenti na planeti, da je HDZ stranka dobrih namjera, da su Amerikanci mirotvorci, al im se omaklo slucajno pa bacili dve atomske, prvu da pokazu moc, a drugu tako hezveze da svi vide kaj im se bude dogodilo ne budu li pristali na americki ultimatum.

Samuraj
1 godina prije

Ima još mudrih ljudi na svijetu, neće bagri uspjeti što su naumili, neće.

tihobl
1 godina prije

Доминик Камингс пише да је Лиз Трас „луда као кутија змија“ и назива је “ручном бомбом” јер диже у ваздух све што дотакне.

Kalle balle
1 godina prije

Kabala psihopati

Lucija, prva
1 godina prije

Evo kako se političari za*ebavaju i glume znanost:

1. Optuživanje nekog elementa ili spoja potpuno id.iotski. Dušik i CO2.

2. “ISKLJUČUJE SVE OSTALO iz jednadžbe što bi moglo utjecati na prirodu, uključujući … kao što je položaj podzemne vode u određenom području u odnosu na površinu.

3. Još jedan čimbenik okoliša koji nizozemska vlada potpuno zanemaruje su PRIRODNE PROMJENE ekosustava, koje se pogrešno kategoriziraju kao “štetu” koju je uzrokovao čovjek.”

To vam je to, ukratko
In a nut shell.
Nije velika filozofija.
Ali netko to mora reći.

Buničar
1 godina prije

dali je itko od onih koji pricaju da umjetna gnojiva nisu stetna stvarno radio na selu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI