U Parizu ponovo masovni protesti nakon što je francuski ustavni sud odobrio kontroverzni zakon o kovidu

Protesti u Parizu

Masovni protesti počeli su ponovo u glavnom gradu Francuske ubrzo nakon što je najviši sud u zemlji potvrdio kontroverzni zakon koji obavezuje širu javnost na „zdravstvenu propusnicu“ za koronavirus.

Stotine demonstranata marširalo je ulicama Pariza u četvrtak, krenuvši prema Ustavnom sudu. Sudsko tijelo donijelo je odluku o paketu Covid zakona ranije tokom dana.

Sud je odbacio neke dijelove predloženog zakona, uključujući odredbu koja dozvoljava francuskim vlastima da uvedu obavezni karantin za svaku osobu koja je pozitivna na virus. Međutim, sud je potvrdio većinu zakona, uključujući i obaveznu vakcinaciju njegovatelja i „zdravstvenu propusnicu“, kao ustavnu.

Veliki broj demonstranata okupio se pred sudom izražavajući bijes zbog presude. Sam sud je bio ograđen, s velikim prisustvom policije na tom području, kao što je prikazano na snimcima sa lica mjesta podijeljenim na društvenim mrežama.

Demonstranti su uzvikivali razne parole, uključujući „Makrone, ne želimo vašu propusnicu“, pozivajući se na jednu od najkritikovanijih odredbi zakona. Zakon bi trebao biti usvojen u ponedjeljak, a predviđeno je da takozvane „zdravstvene propusnice“ postanu obavezne u Francuskoj, zabranjujući svima bez njih pristup restoranima, barovima i drugim javnim mjestima.

Ta mjera, koju je vlada predložila još u julu, pokrenula je široke debate, kao i masovne proteste koji su potresali državu tri uzastopna vikenda. Njeni kritičari optužili su vladu da zemlju vodi u „diktaturu“ i lišava ljude osnovnih prava.

Najviši zvaničnici, uključujući predsjednika Emmanuela Macrona, međutim, otklonili su takvu zabrinutost i insistiraju na tome da je zakon stvoren samo radi podsticanja vakcinacije protiv Covida-19.

francuskaParizprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
115 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
123
2 godine prije

nije vakcinacija vec grafenizacija

AbuDabi
2 godine prije

Samo stvaraju sukob, inistirajući na neustavnim zakonima (bit će zanimljivo što će suci kroz neko vrijeme reči zašto su sami kršili i ustav i međunarodne zakone). Ljudi nisu glupi, jer sva uvjeravanja kako prisile i “COVID” propusnica neće biti su bila laž. Tako da sve što sada i ubuduće kazu ili propagiraju je LAŽ.

ledeno doba
2 godine prije

eh sad sam stvarno šokiran, da u državi, koja je odavno faktički privatna prćija Crvenoštitića,, koji kontrolira sve; od političara i parlamenta, medija, pa do sudstva– Crvenoštitićev ustavni sud potvrdi zakon koji je donio Crvenoštitićev lutak i Crvenoštitićevi zastupnici u Crvenoštitićevom parlamentu..
da je taj sud kojim slučajem donio drugačiju presudu i oborio zakon- svi članovi tog suda, svi suci bi za najkasnije za 3-4 dana bili pronađeni mrtvi, ili od srčanog udara, ili u prometnoj nesreći,..ili da im je nekom o njih sa balkona 10. kata neke zgrade na glavu slučajno pala velika porculanska vaza dinastije Ming iz 12. stoljeća…

AJeTo
2 godine prije

Anemije mi, uvodnim sankcije mikronu, odustajem od njihovih rafala. Ne dam da marseljezu sviraju na mitraljezu.

ledeno doba
2 godine prije

he, he, he, pa kabala otvoreno priznaje da ovce hebe u mozak: citat na kraju članka: “Najviši zvaničnici, uključujući predsjednika Emmanuela Macrona, međutim, otklonili su takvu zabrinutost i insistiraju na tome da je zakon stvoren samo radi podsticanja vakcinacije protiv Covida-19.” —- dakle, oni više uopće i ne govore, da se zakoni donose zbog navodne zaštite od korone, već otvoreno kažu radi podsticanja (pritiska) da se što više ovčica cjepa da ih se pretvori u robove kao i njemačka vlada koja u novom reklamnom tv spotu za cjepanje, koji je napravljen prije oko mjesec dana– ne reklamira cjepanje, kao zaštitu od strašne bolesti (kako je bilo u prvom takvom spotu, napravljenom krajem 2020. na početku cjepanja)- već da bi “povratili puni život” To je slogan tog spota: “Vratimo puni život natrag”. tojest onu staru normalnost.. pa se tu uz glazbu, pokazuju veseli ljudi, koji cjepani ponovo idu u restoran, ponovo… Čitaj više »

Bosanac
2 godine prije

Ako obični Francuzi uskoro na svoju vlast ne počnu pucat, ovi će im po jedno 8 doza spucat, te će dobit “auto tune” (novi trend muzike za mlade) boju glasa i redni broj umjesto imena i prezimena.

Tojeto
2 godine prije

ttps://dokumentarac.hr/covid-19/ekskluzivan-video-s-prijevodom-dr-david-e-martin-izlaganje-kod-dr-reiner-fullemich-a/

Prle
2 godine prije

Kazu na Sputnjiku da Austrijanci masovno ispisivaju djecu iz skola. A jedan politicar je vec dobio kamen u glavu od protestanata. Neka je banana drzava u pitanju.

bumbar
2 godine prije

Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Kabalistička bagra je umislila da će joj proći lomljenje kičme narodu.

Denis Olujić
2 godine prije

Nevjerojatno, jedan ustavni sud usvaja” zakon” koji krši osnovne postulate i tekovine Nürnberškog kodeksa tako time čitavo francusko sudstvo pada u vodu i otvorena su vrata nekoj vojnoj i jednoumskoj “državi” koja mi nepogrešivo smrdi na tkz. N S P.!!

ZriBra
2 godine prije

Mi će mo donositi mjere ,a vi će te protestirati protiv mjera.KOVIDi vrlo uspjela rinološka operacija .

Patriot
2 godine prije

Za Subotu su zakazani nacionalni protesti u Francuskoj i Italiji. Očekuje se rekordan broj sudionika.
Francuzi pozivaju na masovni bojkot, počeli su i masovni štrajkovi po bolnicama. Veliki broj bolnica ostao je bez kadra, prijeti im zatvaranje. Štrajkaju i vatrogasci, prosvijeta, prijevoznici. Sindikat vozača kamiona za Subotu najavljuje potpunu blokadu prometnica u Parizu. Ovo vidim kao početak prave pobune.

g1 g2
2 godine prije

jedini grad na svijetu koji moze nesto pokrenut je pariz. to je grad svih gradova. ja sam uz žute prsluke jer su moji, bijeli i anarhisti. ali podzavam i crnce i arape. ma posrzavam sve na ovom svijetu da se prekine tiranija

g1 g2
2 godine prije

kada bi se zutiprsluci udruzili sa crncima i arapima mozda bi nesto bilo. france policija je ajokrutnija na svijetu. ali ako nas je vise od njih….mnogo ce bit mrtvih i izudaranih. ali sloboda nema cijene

Bosanac
2 godine prije

Narod svuda govori šta misli o “obaveznoj vakcinaciji”

Prime Minister of St. Vincent and the Grenadines, Ralph Gonsalves, was injured today during a protest in Kingstown. The demonstration was reportedly against a proposed change in the Health Act, which would make coronavirus vaccination mandatory for certain classes of workers.

h ttps://twitter.com/terryfinisterre/status/1423412989898674190

Šele
2 godine prije

da je zakon stvoren samo radi podsticanja vakcinacije protiv Covida-19.pa i ne treba ništa više, to je dovoljno za potpunu diktaturu, mogu do sudnjeg dana mrcvariti ljude, ovome nema kraja bez krvi, nadam se da nisam u pravu, ali tako izgleda, protestanti ako budu žešći, makaron će izvući tenkove, vojsku na ulice, ne znam im ustav, ali je i vanredno stanje izvjesno, jer mislim, a i ja bi bio takav, da francuzi nemaju izbora, ili će ih makaron izbosti, ili će oni njega

2 godine prije

“… nakon što je najviši sud u zemlji potvrdio kontroverzni zakon koji obavezuje širu javnost na „zdravstvenu propusnicu“ za koronavirus….”
Samo krunski dokaz da je tzv “sudska vlast” – samo ljudsko smece (SLJAM) koje samo izvrsava naredbe judeomasonskih kamatrata iz satanistickog Kulta…
(Ona Mila je garant razocarana, jer je uvijek pricala kako je ona iz sudijske obitelji, te kako je sudstvo u banana-drzavi “Francuskoj” nepotkupljivo… Sad je saznala ono sto su mnogi ovdje na portalu znali vec vise od godinu dana...)

Pravednik
2 godine prije

Bez aktivnog otpora ne će ići, na veliku žalost.

Scorpiorex
2 godine prije

Pokvarise im Francuzi agendu

Dokurčilomi
2 godine prije

Dok se Mikron ne zanjiše na banderi nema tu pomaka.

Max
2 godine prije

kolaps prawde ali neće ostati na tone

Kit
2 godine prije

Evo u Austriji ispujusu masovno djecu iz osnovnih skola, dosad 3000+ djece spisano. Vjerojatno naši sto su odselili gore, nase mudon_e, bolje kuci da se skoluju nego da ih idioteni gone da nose masku 6-7h pet dana tjedno

kroativ.at/austrija-roditelji-ispisuju-djecu-iz-skola-radi-mjera-protiv-koronavirusa/

mislim
2 godine prije

“otklonili su takvu zabrinutost i insistiraju na tome da je zakon stvoren samo radi podsticanja vakcinacije protiv Covida-19.”
nije mi jasno kako je to “samo”.

Praetorian
2 godine prije

Kod njih Ustavni sud kao u Hrvatskoj, postavljen od HDZ-a i SDP-a

Hrast
2 godine prije

Dakle, idemo do kraja do istrebljenja kabale i njihovih slugu. I dobro da je pala maska lažne demokracije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI