U vrijeme održavanja prosvjeda zbog Chauvina, u crkvi u Minneapolisu izazvan požar

Crkva u plamenu
7 komentara

Jučer navečer crkva u Minneapolisu završila je u plamenu.

Vatrogasci su nešto prije 19:00 sati pozvani u poljsku Nacionalnu katoličku crkvu Presvetog Srca Isusova, koja nije dio nadbiskupije sv. Pavla i Minneapolisa. Po dolasku vatrogasaca u crkvi je još bilo ljudi, ali oni su odmah evakuirani.

Unatoč naporima vatrogasaca, srušio se krov i toranj stoljetne zgrade, a unutrašnjost je pretrpjela velike štete. Prema jednom mediju, spasiti su se mogli samo neke od starih vitrina, koje su antikviteti.

Prema CBS-u, šef vatrogasne službe Minneapolisa BryanTyner rekao je da će zgradu biti ”nemoguće spasiti.”

“Zbog načina na koji je crkva izgrađena, požar se brzo proširio na područje potkrovlja da bi se u konačnici proširio kroz krov, što znači da nismo uspjeli spasiti ovu zgradu”, rekao je.

“Bit će to ogroman gubitak u pogledu zgrade, no najbolja vijest jest da nije bilo ljudskih žrtava.”

Michael Kutek, sin župnika crkve, svećenika Johna Kuteka, pokrenuo je Go Fund Me stranicu za pomoć u obnovi crkve. Kutek je izjavio da je požar počeo “neočekivano” i da je ubrzo izmakao kontroli. Uzrok požara još nije utvrđen.

Ipak, neki komentatori, posebno na Twitteru, vjeruju da je požar povezan s nemirima koji su ponovno izbili u Minneapolisu, zahvaljujući suđenju policajcu Dereku Chauvinu, koje je u tijeku. Chauvin koji je optužen za nenamjerno ubojstvo drugog stupnja, ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo drugog stupnja, koje je povezano sa smrću Georgea Floyda. Rano u nedjelju ujutro, nepoznati napadači pucali su na Nacionalnu gardu Minnesote i zaštitarski tim susjedne policije, izpolicijske uprave Minneapolis.

U međuvremenu, održavani su dnevni i noćni prosvjedi ispred zgrade suda okruga Hennipen, u kojoj se održava suđenje. Sudnica je udaljena 11 minuta vožnje od poljske Nacionalne katoličke crkve.

Komentatori su za poticanje napetosti u Minneapolisu optužili zastupnicu Maxine Waters (D-CA).

“Ma ne, ne za ubojstvo iz nehaja. Ovdje se radi o odgovornosti za ubojstvo s namjerom. Ne znam radi li se o prvom stupnju, ali što se mene tiče jest prvi stupanj,” rekla je Waters skupini aktivista Crni životi vrijede ovog vikenda u Brooklyn Centeru u Minnesoti, kako izvještava Centar za istraživanje medija. U slučaju ne osude, kalifornijska je zastupnica nastavila: „Moramo ostati na ulici, moramo biti aktivniji i opasniji. Oni moraju znati da mi mislimo ozbiljno!“

Chauvinov odvjetnik pozvao se na nepravomoćno suđenje” nakon čega je tvrdio “da je Waters prejudicirala porotu u korist osuđujuće presude, s obzirom na to da bi oslobađajuća presuda mogla dovesti do nereda”, objasnio je Reason. Iako je sudac Peter Cahill, koji predsjedava Chauvinovim suđenjem, odbio prijedlog za nepravomoćno suđenje, rekao je da su vam komentari Waters “možda doveli do nečega u žalbenom postupku što bi moglo rezultirati poništavanjem cijelog ovog postupka.”

Mještani su za Daily Caller rekli da ako Chauvin bude oslobođen, oni očekuju da će Minneapolis “gorjeti” i da će objekti, kuće i obrti ”ponovno gorjeti.”

Jedan mještanin primijetio je da će “u svakom slučaju izbiti kaos.”

Republikanski političari žestoko su kritizirali Waters. Čelnik manjinskih predstavnika u Senatu Mitch McConnell smatrao je da su njezine riječi i postupci potpuno pretjerani.

“Teže je zamisliti nešto neprimjerenije od toga da članica Kongresa leti iz Kalifornije kako bi obavijestila lokalne čelnike, ne tako suptilno, da bi bilo bolje da ovog optuženika proglase krivim ili će u protivnom biti velikih problema na ulicama”, rekao je u ponedjeljak McConnell.

ChauvincrkvaMaxine Waterspožar
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Sotonizan na djelu.

Helena
3 godine prije

To ne čudi. Zato jer je jedan od temeljnih ciljeva Novog svjetskog poretka uništenje svih svjetskih religija, a osobito KRŠĆANSTVA. U više knjiga o Novom svjetskom poretku, sami njegovi kreatori navode da je to prekretnica i da je to nužno. Kršćanska vjera im je kost u grlu. Progoni kršćana su već počeli na zapadu. Više crkava je zapaljeno tokom protekle godine u Americi o čemu se uopće nije izvještavalo. Nekoliko je svećenika trenutno u zatvoru jer su nastavili održavat mise u lockdownu. Upadaju s punim naoružanjem u crkve za vrijeme misa i zastrašuju ljude. Zatvaraju masovno crkve. Užareni su portali od sukoba svećenika i biskupa koji ostaju vjerni Kristu i onih koji poslušno slijede globalističku zločinačku agendu. Neki doslovno grme s oltara i u propovijedima razotkrivaju Novi svjetski poredak. Raskol ide do vrha. Franjo je na liniji globalista u potpunosti. Već ima intenzivnih glasova da se necijepljenima zabrani ne samo… Čitaj više »

Ajde moji clansmen-i
3 godine prije

Klasični KKK, mržnja protiv crnaca, židova i katolika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI