Uber isključuje bivšeg NFL igrača iz oglasne kampanje nakon što se usprotivio obaveznim maskama u školama

Uber
10 komentara

Bivši NFL bek  Jay Cutler kaže da su ga izbacili iz reklamne kampanje za dostavnu službu Uber Eats nakon što je stao na stranu roditelja u Tennesseeju koji su protestovali protiv obaveznih maski za osnovnoškolce.

“Izgubio sam reklamu za Uber Eats u partnerstvu sa NFL”, napisao je Cutler u petak. „Htio sam da snimam u LA, „stavovi se ne slažu.“ Pretpostavljam da im se ne sviđaju budući članovi školskog odbora. Slobodan mi je vikend.”

Iako Cutler nije precizirao koji njegovi stavovi nisu usklađeni sa Uber Eats, Outkick.com je ukazao na fudbalerovu podršku roditelja okruga Williamson u Tennesseeju koji su ranije ove nedjelje protestovali na sastanku lokalnog školskog odbora protiv obaveznih maski.

„Da budemo jasni. Niko ne želi da ide na sjednicu školskog odbora. Dakle, ovo govori mnogo”, napisao je Cutler u utorak, iznad tvita osnivača Outkicka Claya Travisa – koji je govorio na sastanku školskog odbora i nazvao ono što se dogodilo “revolucijom protiv maski u školama”. Takođe je nagovijestio da se i sam kandidovao za školski odbor, išao je toliko daleko da je „budući član školskog odbora“ stavio u svoju biografiju na Twitteru.

Mnoge države širom SAD zahtijevaju da djeca sve vrijeme nose maske, pozivajući se na vladine smjernice za usporavanje širenja Covida-19 usred porasta slučajeva zbog Delta varijante virusa. Ponegdje je obaveza naišla na određeni otpor roditelja, koji tvrde da djeca nisu visokorizična grupa za infekcije i da im maske štete gotovo isto kao i online nastava prošle godine.

Pitanje je takođe ispolitizirano, zajedno sa ostatkom odgovora na Covid-19 u SAD, jer republikanski guverneri Teksasa i Floride zabranjuju lokalnim zajednicama da zahtjevaju obavezne maske u školama, a zbog toga su izloženi opakom napadu prodemokratskih političkih operativaca.

Nasuprot tome, demokrate su insistirale na obaveznim maskama, pri čemu su neki istaknuti aktivisti išli čak dotle da tvrde da djeca koja ih ne nose vrše „ubistvo“.

Cutler je proveo više od jedne decenije u NFL, igrajući za Denver Broncos, Chicago Bears i Miami Dolphins sve dok se nije penzionisao 2017. Dijagnostikovan mu je dijabetes 2008. godine, od tad radi sa farmaceutskim kompanijama i dobrotvornim organizacijama na podizanju svijesti o bolesti i pomoći djeci pogođenoj njome.

Uber Eats je dio za dostavu kompanije za razmjenu vožnje koja je zamjenila taksi službe širom SAD i zabilježila porast njenih prihoda tokom karantina nametnutih u borbi protiv pandemije. U junu 2020., kad su nemiri zbog smrti George Floyda zahvatili SAD, najavili su da neće naplaćivati – obično visoku – naknadu za dostavu za „restorane u vlasništvu crnaca“ u SAD i Kanadi.

“Znamo da to nije dovoljno”, rekla je izvršna direktorka kompanije Dara Khosrowshahi u e-poruci kupcima. “Neće biti dovoljno dok ne uvidimo istinsku rasnu pravdu.”

Jay Cutlermaskeuber
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Teror

2 godine prije

Gugl, Fejsbuk, Tviter… Uber – da li je sada malo jasniji “američki san” po kome je dovoljno da imaš dobru ideju, da si vredan i sigurno uspevaš. Nakako imam utisak da je potrebno još “nešto” da bi se uspelo.

Covid firer
2 godine prije

Nategnit lokalnog covid talibana doggy style

Mali Ivica
2 godine prije

Uber je KRIMINALNO ZLOČINAČKO PREVARANTSKA ORGANIZACIJA. Mene su prevarili za 25000 GBP. Da mi se nadje pred očima uživo bilo koji uposlenik Uber-a prekoljem ga k’o prasca.

Istranko
2 godine prije

Bilo bi lijepo kada bi novinar napisao o kojem se sportu radi, NFL, a ne da moram googlati kako bi to vidio…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI