Ubijen pukovnik Revolucionarne garde Irana

Ubijen pukovnik Revolucionarne garde Irana
38 komentara

Sayyad Khodaei, pukovnik u elitnom odredu za strane operacije Korpusa islamske revolucionarne garde, Snage Quds, ubio je par ubica na motociklima ispred njegove kuće u ulici Mojahedin-e Eslam u Teheranu, izvještavaju iranski državni mediji. Nedjelja.

Khodaei je upucan pet puta dok je sjedio u svom automobilu usred bijela dana na ulici, koja se smatra sigurnim područjem i nalazi se u blizini iranskog parlamenta. Njegovo tijelo je otkrila njegova supruga, a tužilac iz Teherana brzo se pojavio na licu mjesta i pozvao na detaljnu i brzu policijsku istragu.

IRGC je osudio Khodaeijevo ubistvo kao „teroristički čin“ i za zločin okrivio „elemente povezane sa globalnom arogancijom“, što se odnosi na SAD, Izrael i njihove saveznike. Opisan je kao “branilac svetinja”, što znači da se borio sa snagama Kuds u Siriji i Iraku.

“Zakleti neprijatelji svetog sistema Islamske Republike Iran još jednom su pokazali svoju zlu prirodu ubistvom i mučeništvom jednog od pripadnika trupa IRGC-a”, rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Saeed Khatibzadeh nakon objave o Khodaeijevom ubistvu.

Od nedjelje uveče niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv ubistva nije poznat. Bilo je to ubistvo najupečatljivije u Teheranu od ubistva nuklearnog naučnika Mohsena Fakhrizadeha 2020. Ranije te iste godine, komandant snaga Quds general major Kasem Sulejmani ubijen je u američkom zračnom napadu na aerodrom u Bagdadu u kojem je ubijen i Abu Mahdi al-Muhandis, zamjenik komandanta Snaga narodne mobilizacije u Iraku.

Dok su IRGC i Ministarstvo obavještajnih službi u nedjelju navodno uhapsili članove izraelske obavještajne mreže, objavivši izjavu u kojoj se tvrdi da su agenti “pokušali ukrasti i uništiti ličnu i javnu imovinu, kidnapovati i dobiti lažna priznanja kroz mrežu nasilnika”, nema dokaza proizvedeno povezujući dva incidenta. Izrael je odbio da komentariše oba pitanja.

iranRevolcionarna GardaSayyad Khodaei
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
1 godina prije

uz naslov …..egzekucija…. Prošlog tjedna Kina i Rusija postavile su ultimatum američkoj vojsci: ili uništiti hazarsku mafiju ili se suočiti s sveopštim ratom nuklearnog/skalarnog oružja, slažu se više izvora. Sjedinjene Države su kao odgovor poslale veliko izaslanstvo u Rusiju i postignut je dogovor da se ubiju svi poznati pripadnici KM na licu mjesta, kažu izvori iz Pentagona i MI6. To je već počelo i ubrzat će se ovog tjedna, kažu izvori. Evo sažetka onoga što je potaknulo ovo koje nam je poslao član obitelji Dragon: U Vijeću sigurnosti bio je bučan sastanak na zahtjev Rusije u vezi s razvojem američkog biološkog oružja na njezinim granicama unutar Ukrajine: 1- Ruski delegat predao je dokumente i dokaze u zapisniku sjednice koji potvrđuju sljedeće: = Službeno financiranje Pentagona za očiti program biološkog oružja u Ukrajini = Imena američkih ljudi i tvrtki specijaliziranih za dokaze i dokumente uključene u ovaj program. = Lokacije laboratorija… Čitaj više »

iiiistina
1 godina prije

ostatak…
Šef MI6, nakon što je dobio ove dokaze, obećao je “Mi ćemo sankcionirati Ujedinjene narode na pucanje da se ubije.” Drugim riječima, imenovani dužnosnici, uključujući one koji rade u WHO-u i UN-u, bit će strijeljani na licu mjesta.
U međuvremenu je američka vojska odgovorila slanjem – prkoseći Bidenovom režimu – vojnim zrakoplovom s više od 100 generala koji su predstavljali sve vojne jedinice kako bi se izbjegao sveobuhvatni nuklearni rat koji je KM pokušavala pokrenuti, kažu izvori iz Pentagona.
Kao rezultat ovog sastanka, “Bidenovi dani su odbrojani, režimi će se srušiti i šefovi zemalja koje sudjeluju u ovoj shemi bit će svrgnute”, obećavaju izvori.
Kao odgovor, Svjetski ekonomski forum i Svjetska zdravstvena organizacija održavaju hitan sastanak u Švicarskoj koji počinje 22. svibnja.

Mladen
1 godina prije

Pukovnik za specijalne operacije elitnih Iranskih snaga u inozemstvu ubijen na kućnom pragu 😀😀😀.Pa nekakvo mučeništvo te branilac svetinja po Siriji i Iraku ,pa ovo pa ono te ovako te onako a on je najvjerojatnije bio veletrgovac Iranskim šafranom i pistacijom po bliskom istoku te proda lošu robu .Tako to ide .

Đuka Fićuka
1 godina prije

Zar je i ovdje nastupila cenzura??????

Max
1 godina prije

Veliki propust Iranskih obaviještajnih službi, Tako važan je morao biti bolje čuvan u glavnom gradu po danu. Ali jedno je sigurno ubojice pomagači će biti locirani i likvidirani.

iiiistina
1 godina prije

evo uspio sam naći novi istup o tekućim zbivanjima…… …Japanska vlada vjeruje da stvarna moć stoji iza lažnog Bidenovog režima francuska grana obitelji Rothschild. “Ovo je srž grupe koja još uvijek pokušava ispuniti proročanstva o posljednjem vremenu iz knjige Ezekiela”, rekli su izvori iz State Departmenta. Ova skupina želi da se Indija pridruži frakciji “svjetskog poretka utemeljenog na pravilima” okupljenoj u Davosu, kaže on. “Zato što će bez Indije izgubiti”, navodi on. No, izvori bliski indijskom premijeru Narendru Modiju, koji ovog tjedna stiže u Japan kako bi se sastao s “Bidenom” i japanskim premijerom Fumiom Kishidom, kažu da se on ne planira pridružiti njihovoj skupini u Davosu. Indijanci vjeruju da smo na kraju ciklusa od 5000 godina u kojem najgore od svih mogućih doba, željezno doba, ustupa mjesto najboljem od svih mogućih svjetova: zlatnom dobu. Smatraju da ne treba zauzimati stranu i pustiti događajima da idu svojim tijekom. Indijci također… Čitaj više »

iiiistina
1 godina prije

eh,eh evo uz istup pušteno i malo “začina”
Ako želite znati što samoproglašena elita planira za nas sa svojom svjetskom vladom UN-a, pogledajte ovaj video kako rade u Izraelu.
Tako je, ako pobijede, pripremite se sagnuti se i…
https://telegra.ph/file/53235384c29d5c88c71a3.mp4

iiiistina
1 godina prije

ima joooš…….
Evo primjera vrste tehnologije koja mijenja svijet koju su potisnuli.
Ispostavilo se da je najmlađi ‘Buffalo revolveraš inspiriran neonacistima’
ubio izumitelja revolucionarne tehnologije vodikovog goriva.
Ovo je naslovna priča:
“Aaron Salter Jr., zaštitar ubijen u pucnjavi u Buffalu, hvaljen je kao heroj jer se suprotstavio strijelcu.”
https://www.cbsnews.com/news/aaron-salter-jr-security-guard-buffalo-shooting-victim/
A sada priča iza zavjese:
Aaron Salter, AWS Hydrogen Technologies LLC
Aaron Salter iz AWS Hydrogen Technologies LLC demonstrira svoj kamionet Ford F-150 iz 2010. koji pokreće njegov AWS Hydrogen Fuel System. Nema vodikovih gorivnih ćelija. Sustav se napaja elektrolizom.
Koliko je vremena trebalo FBI-u da zaplijeni sadržaj njegove kuće?
Očigledno umiru svi koji razviju HHO elektrolizni sustav za plinsko vozilo.
https://youtu.be/SAFQdYYXyls

iiiistina
1 godina prije

i završni zzzzzzzzzzzzzzz U redu, da završimo ovaj tjedan, rekapit. ćemo najnovije o projektu Blue Beam i srodnim materijalima. Prvo je ovdje, prema ljudima iz tajnog svemirskog programa i drugim izvorima, pravi razlog zašto KM nije mogao započeti sveopšti nuklearni rat: “Nuklearne projektile su ugasili NLO-i u roku od osam dana i to je dobro dokumentirano i postoji svjedočanstvo očevidaca”, rekao je za Sun Online Robert Salas, vršitelj dužnosti zapovjednika tajnog podzemnog postrojenja za kontrolu lansiranja u zračnoj bazi Malmstrom u Montani. https://www.the-sun.com/news/5362845/us-wreckage-ufos-nuclear-weapons-pentagon-cover-up/ Sada na NLO saslušanjima u Kongresu: Luis Elizondo, bivši šef posebnog odjela američkog Ministarstva obrane za istraživanje NLO-a “Vanzemaljske letjelice gotovo su odmah prepoznatljive jer se jako razlikuju od zemaljskih letjelica. Na primjer, zemaljska letjelica ne može se kretati poput NLO-a, ne može se brzo ubrzati ili visjeti u zraku. Između ostalog, svemirski brodovi vanzemaljaca kreću se gotovo nečujno, što nije slučaj sa zemaljskim svemirskim brodovima. Druga… Čitaj više »

nessy
1 godina prije

Veliki broj vrhunskih Iranskih naucnika je ubijen u klasicnim mafijaskim atentatima, ali, spomenimo samo ova zadnja tri ubojstva, Fakhrizadeha, Solejmanija i sada, Khodaei-ja. Pa, ne razumijem da Iranska drzava, uz sve svoje resurse, i bezbroj pristalica, ne moze odgovoriti neprijatelju na slican, podmukli i zlocinacki nacin. Da neprijatelj pocne dobijati odgovor u stilu ‘oko za oko’, mislim, da bi malo vise promislili. Ovako im sve prolazi, Iranci popi..e tjedan, dva, i idemo dalje. Da kojim slucajem Iran radi iste stvari, na teritoriju druge drzave, to bi bila tema za naslovnice mjesecima. Postoji vrijeme za diplomaciju, ali, nekada treba i reci ‘dosta’, i jasno dati do znanja da tako dalje ne ide.

nessy
1 godina prije

za L.R.
Zasto redakcija dopusta off-topic komentare, duge i u velikom broju?

Lenko
1 godina prije

Bit će požar na Bliskom istoku i veliki rat.

Aezakmi
1 godina prije

Lagano se godinama sve vise i vise kuha, napetosti sve veće i veće.. Lagano sve ide prema velikom finalu, al do tada jos se ceka drugo polufinale Kina Tajvan

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

AT nessy.
Izgleda kao nekakvi spam sa nerelevantnim stvarima. Dugi i relativno česti postovi. Indikatori fanatika ili plaćenika. Ne sviđa mi se ni jedno ni drugo.

Preporuka za L.R; ograničiti dužinu karaktera po postu na 1500 – 2000 karaktera i staviti mogućnost samo jednog komentara po članku za unique usera. Zašto samo jedan komentar? Odraslom čovjeku koji je pri zdravoj svijesti tokom rasprave za suvislu komunikaciju dovoljan je jedan komentar da kaže što točno misli. Sve ostalo je mesarenje. Ili na temu ili off topic.
Naravno podkomentiranje ne bi trebalo bit ograničeno. Tako se može dalje diskutirati sa drugim ljudima. Ili ako će netko podkomentirati svoj originalni komentar – bar neće spamati glavnu raspravu. Znači čisto jedna higijena. Ništa više.
My two cents.

Mladen
1 godina prije

Pusti ove talibane ,držimo se mi gostiju ,apartmana i Eurića ,Jeli ti kolega naplaćuješ u Eurima ili USA zelembaćima ?Ruski rubalj ništa ?

flint
1 godina prije

fašisti se rokaju gdje god uhvate priliku

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI