Ukrajina će ‘bezuslovno kapitulirati’

Zelenski
63 komentara

Sukob između Rusije i Ukrajine završiće se bezuslovnom predajom Kijeva, kaže Scott Ritter, bivši američki obaveštajni službenik i inspektor UN-a za oružje.

U sredu je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u postu na X (bivši Tviter) ustvrdio da “Ukrajina ne trguje svojim teritorijama, jer mi ne trgujemo svojim ljudima”.Poruka je bila posvećena Trećem samitu Krimske platforme, na kojem je Ukrajina razgovarala o načinima “deokupacije” poluostrva, koje se ponovo ujedinilo s Rusijom 2014. nakon referenduma pokrenutog pučem na Majdanu koji je podržala SAD u Kijevu ranije te godine.

Odgovarajući na objavu Zelenskog, Riter je napisao da je „NATO predložio trgovinu. Rusija ne trguje ničim.”

Bivši američki obaveštajac očigledno je mislio na opaske šefa kabineta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, Stijana Jensena, koji je sredinom avgusta rekao da bi Ukrajina mogla “ustupiti teritoriju [Rusiji] i zauzvrat dobiti članstvo u NATO-u”. Prema Jensenu, o ovoj ideji se aktivno raspravlja u vojnom bloku predvođenom SAD.

Jensen se kasnije izvinio za svoje primedbe, rekavši da su bile “greška”.

Taj predlog je izazvao ogorčenje u Kijevu, a predsednički pomoćnik Mihail Podoliak ga je označio “smiješnim”. Takav potez bi značio “namerno biranje poraza demokratije… i prenošenje rata na druge generacije”, tvrdi on.

Šef ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Aleksej Danilov ponovio je da Kijev nikada neće pregovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, insistirajući da “Rusija mora biti uništena kao moderna Kartagina”. Riter je insistirao na tome da se Moskva “nosi sa realnošću” kada je u pitanju sukob sa Kijevom, uključujući “gde će biti ruske čizme kada Ukrajina bezuslovno kapitulira”.

“Zamislite Tokijski zaliv, 2. septembar 1945. To je vaša budućnost. Uživajte”, napisao je on obraćajući se Zelenskom.

Tog datuma, predstavnici Japanskog carstva potpisali su bezuslovnu predaju saveznicima na USS Missouri, čime je okončano učešće zemlje u Drugom svjetskom ratu.

U skladu sa sporazumom, Japan je pristao na gubitak svih svojih teritorija izvan svojih matičnih ostrva, potpuno razoružanje, savezničku okupaciju zemlje i sudove za privođenje ratnih zločinaca pravdi.

Zelenski je u sredu priznao da se ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga, koja je počela početkom juna, pokazala “veoma teškom”. Međutim, on je takođe tvrdio da se operacija odvija “polako, ali u pravom smjeru”.

Ranije ove sedmice Washington Post je objavio da ukrajinska kampanja pokazuje “znakove odugovlačenja”. List je upozorio da “nemogućnost demonstriranja odlučujućeg uspjeha na bojnom polju [kijevskih snaga] izaziva strahove da sukob postaje zastoj i da bi međunarodna podrška mogla erodirati.”

Predsjednik Putin je u sredu izjavio da je “zapanjujuće” videti koliko malo vlasti u Kijevu brinu o ukrajinskim vojnicima. “Oni ih bacaju na naša minska polja, pod našom artiljerijskom vatrom, ponašajući se kao da uopšte nisu svoji građani”, rekao je ruski lider.

Prema procenama Moskve, Ukrajina nije uspela ostvariti značajnije rezultate od pokretanja svoje kontraofanzive, ali je izgubila više od 43.000 vojnika i skoro 5.000 komada teške opreme. Kijev je do sada tvrdio da je zauzeo nekoliko sela, ali se čini da su ona udaljena od glavnih odbrambenih linija Rusije.

SADScott Ritterukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
plemeniti
1 mjesec prije

Scott Ritter, bivši američki obaveštajni službenik i inspektor UN-a za oružje….ALI I uhićenja i osude za seksualne delikte.PS
Lupetanja ovog pedofila su vam vijest????

hiber
1 mjesec prije

Kome su potpisali Japanci? Ne vidi se nitko osim amerikanca. Ujedno Kinu je predstavljao Chiang Kai-Shek. Kakve veze s tim ima komunistička partija Kine? Osim sto su Nixon i Mao potpisali određeni sporazum. U vezi Ukraine, jao ruskom generalu koji postigne bilo kakav uspijeh. Ne gine mu pad sa 8.000 metara. I današnja obrana ovisi o generalu koji je zaglavio na robiji.

Captain
1 mjesec prije

Sada više nije pitanje do kada Ukrajina može držati ovaj rat. Ne toliko po pitanju opreme nego zbog nedostatka ljudstva.
Pitanje je do kada Rusiji odgovara da rat traje jer su se pokazali kao moćna i izrazito fleksibilna ratna ekonomija.
U početku je Zapad pokušavao iscrpiti Rusiju a sada se događa obrnuto, Rusija iscrpljuje Zapad, poglavito EU.
To se događa u ekonomskom i vojnom smislu.
Pokazatelji stanja u EU se više ne mogu sakrivati i u ovoj partiji šaha netko mora popustiti.
Prva i osnovna greška,NATO je zanemarivanje artiljerije koju je sam Staljin proglasio kraljicom bitaka,što se tiče rata tu je prevaga
Pustite napise da Rusiji nedostaje municije jer oni na ovaj način sa kapacitetima i zalihama mogu ratovati još 20 godina.
Tako da je vrijeme na njihovoj strani

Captain
1 mjesec prije

Pitanje nije koliko Ukrajina može izdržati rat,ne toliko zbog nedostatka opreme nego izraženog problema sa ljudstvom.
Pitanje je koliko Rusiji odgovara da rat potraje.
Rusija se je pokazala kao moćna i fleksibilna ratna ekonomija.
U početku je Zapad pokušao iscrpiti Rusiju,sada se događa obrnuto,Rusija iscrpljuje Zapad, poglavito EU.
Pokazatelji u EU su sve očitiji da se to događa i više se ne mogu ni sakriti.
Što se rata tiče,NATO je načinio osnovnu grešku zanemarivanjem artiljerije koju je i sam Staljin nazvao kraljicom bitaka a koju su smatrali zastarjelom
To je ključ prevage ovog rata.
Nemojte se zavaravati, Rusija što se tiče zaliha i kapaciteta ovim načinom može ratovati još 20 godina.

Mrdomir
1 mjesec prije

Svaka čast ruskom agentu Zelenskom kako je stručno ukinuo nakaznu tvorevinu Ukrajinu i poslao gomile nacističke gamadi u pakao.

Toni
1 mjesec prije

Ček danas imamo Putina, konjoglavog i rittera. Fali Medvedev, brzo javite jel zapretio medvedev

Darko
1 mjesec prije

Svi to vide samo onaj majmun s kazališnih dasaka Zelenski ne vidi. I šalje ukrajinski narod u smrt. A provocirao je Ruse sve dok mu nisu pokazali gdje mu je mjesto. Jer uskoro će se pridružiti Prigožinu s velikih visina. Čudi me da ga već nisu skinuli bez padobrana?

Grdi
1 mjesec prije

Problem je isti kao u hrvatskoj, naime vladajuca elita ce grcevito drzati vlast dok god budu mogli bez obzira koliko unistili narod i zemlju …..

Zvone
1 mjesec prije

Biće bezuslovna predaja kada to narede svetski močnici.

Darko 7
1 mjesec prije

Vidim da su opet počele maske i “rast broja zaraženih”. Početkom rata u Ukrajini virus je preko noći nestao iz medijskih prostora. Ne bih se čudio da tako i preko noći Ukrajina kapitulira u zamjenu za neke nove “spasonosne mjere”.

Alen
1 mjesec prije

To bi značilo da će i opstati u što malo vjerujem , nikako zapravo..
Biće raščeputana kao kokoš..

Max
1 mjesec prije

Mislim da će tako i biti.

estra
1 mjesec prije

Od samoga pocetka je bilo jasno da ce se ovo dogoditi. Milijarderi poput Blackrocka i ostalih su debelo zaradili na unistenju Ukrajine kao sto ce zaraditi i na obnovi
To je bio jedan od bitnijih ciljeva. Btw, zar je netko stvarno mislio da Ukrajina moze vojno parirati Rusiji ?! Na kraju krajeva za prosjecnog Ukrajinca je bolje da ovakva Ukrajina propadne…

Gregor Samsa
1 mjesec prije

Ako rat ne završi u slijedećih nekoliko mjeseci Ukrajina neće kapitulirati nego nestati s lica zemlje. Zemlju je već napustila skoro trećina stanovništva, uglavnom Mlađih ljudi i žena fertilne dobi. Gotovo pola milijuna je poginulo, a Bog zna koliko ih je ostalo trajni invalidi. Infradstruktura im je gotovo potpuno uništena, a gospodarstvo više ne postoji država je bankrotirala pa žive od dotoka zapadne financijske pomoći, a strani špekulanti su već praktično za jeftine pare pokupovali sve što tamo vrijedi. Takvo stanje će dovesti do daljenjeg sve jačeg odlijeva stanovništva iz onoga što uopće ostane od Ukrajine tako da će Ukrajina koja i bez rata ima vrlo nisku stopu nataliteta jednostavno demografski izumrijeti i samo je pitanje u kojim omjerima će ju Rusija, Poljska i .zapadni judeomasonski “investicijski fondovi” tako ispražnjenu raskomadati, Ali zato Zelenski ima viletine i imanja u Italiji i na Floridi, evo danas čitam da je njegova punica… Čitaj više »

Brainstorm
1 mjesec prije

jasno je zapadu da ce ukrajina propasti ali zele ostaviti rusiji sto vise invalida i rusevina.
mrtvi i ranjeni su vecinom mobilizirani rusi, galicija se drzi postrani. guraju ruse naprijed da ih etnicki ciste, istovremeno dobivajuci mit. slican slucaj kao i sa holodomorom, kad su podmetnuli etnicke ruse da umiru, iscenirano od ukro nacionalista, smanjili rusko stanovnistvo, okrivljuju rusiju samu i dobili mit

dulebg
1 mjesec prije

Rusija može biti sigurna samo ako okupira Ukrajinu na način na koji SAD okupiraju svoje “saveznike”.

STJEPAN VUJEC
1 mjesec prije

Sudeći po njegovoj faci iz koje je odavno nestao smješak da je narkić to odavno shvatio, vrijeme je da si potraži mjesto ukopa.

FATIH
1 mjesec prije

USPJESNA DEMONSTRACIJE VOJNO INDUSTRIJSKIH KOMPLEKSA ZAPADA I RUSKE FEDERACIJE NA TLU UKRAJINE.

Vlatko
1 mjesec prije

kaže Scott Ritter : “Ukrajina će kapitulirati za 14 dana” (4 mjesec 2022)”Ukrajina će se predati tijekom zime” , (11. mjesec 2022) “Ukrajina će slomiti zube na Hersonu , Ofanziva na Herson je završila slomom ukrajinske vojske (nakon 14 dana ukri ušli u Heson ). “Bakmut je pred padom” (8 mjesec 2022) samo dio predviđanja i gatanja iz kašika Babe Scott

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI