Velika Britanija priprema se za nanošenje ”maksimalnih sankcija” Rusiji

Putin i Boris Johnson
41 komentar

Premijer Boris Johnson sugerirao je da “ambicije” ruskog predsjednika neće prestati s Ukrajinom

Britanski premijer Boris Johnson najavio je da dodaje na paket mjera protiv Moskve sankcioniranjem ruskog predsjednika Vladimira Putina i ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova osobno. On je to komentirao na virtualnom sastanku čelnika NATO-a u petak.

Downing Street je potvrdio tu objavu u javnom priopćenju, rekavši da Johnson također potiče zemlje NATO-a da se zalažu za zabranu Rusiji korištenjem platnog sustava SWIFT, koji povezuje financijske institucije diljem svijeta.

“Premijer je pozvao čelnike da poduzmu hitne mjere protiv SWIFT-a kako bi nanijeli maksimalnu bol predsjedniku Putinu i njegovom režimu”, rekao je glasnogovornik, objašnjavajući da su posljednje mjere dodane onima najavljenim u četvrtak.

Johnson je optužio Putina za “sudjelovanje u revanšističkoj misiji ukidanja post-hladnoratovskog poretka”. Kazao je da je prvi val sankcija imao za cilj “zakopati” rusko gospodarstvo kao odmazdu za napad Moskve na Ukrajinu.

Britanski premijer tvrdi da Putinove “ambicije” vjerojatno neće prestati s Ukrajinom. “Upozorio je [NATO] skupinu da ambicije ruskog predsjednika možda neće stati na tome i da je ovo euroatlantska kriza s globalnim posljedicama”, rekao je Downing Street.

Europska unija je također objavila da je u petak uvela sankcije predsjedniku i njegovom ministru vanjskih poslova te da su se njezine države članice složile zamrznuti svoju osobnu imovinu.

Moskva je započela svoju “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a ruska vojska je napala vojne objekte u zemlji. Putin je rekao da je operacija usmjerena na demilitarizaciju i “denacifikaciju” Ukrajine i ustvrdio da je to jedini način da se zaustave napadi Kijeva na Narodnu Republiku Donjeck i Lugansk, koje je Moskva u ponedjeljak priznala kao suverene države.

boris johnsonRatrusijaSankcijeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perun
2 godine prije

“ambicije” Russkog predsjednika neće prestati s rusenjem Ukrajinskog rezima…..P.S..atomsko skloniste ….i molitva ..
.Uz sto na tri noge
Bez ijednog cavla
Sele su u pet do ponoc
Da prizivaju duhove
Da prizivaju duhove

U polu tamnoj sobi
Sklopile su svoje oci
Ispruzile bjele prste
I saputale njegovo ime
I saputale njegovo ime

U tren se pretvorilo
Hiljadu noci i dana
Odgovora nije bilo
Jer za ljubav treba imat dusu
Jer za ljubav treba imat dusu

U polu tamnoj sobi
Sklopile su svoje oci
Ispruzile bjele prste
I saputale njegovo ime
I saputale njegovo ime……SFSN

NeBudiOvca
2 godine prije

Ocekujem da za kaznu zbog djelovanja u Ukrajini Rusku nacionalnu banku izopće iz svjetskog financijskog sustava kojim nominalno upravlja Banka za medjunarodna poravnanja iz Basela.🤣.
A gle, to ipak neće. Pa kako to🤔😁

Mane
2 godine prije

Rusija izlazi iz Sistema petrodolara.nema vise energenata za fiktivan,stampani novac bez pokrica.sta ce sad evropljani.ameri I’m zaprzili Corbu.venecuela,rusija,Kazakhstan,Iran pod sankcijama,libija gradjanski rat,Australia zatvorena.zavesa se polako spusta

tihobl
2 godine prije

Stalno ponavljam da je britancima cilj potopiti EU.

MKD
2 godine prije

brrrr … oznojih se

Zorule
2 godine prije

pornhub je zabranio pristup korisnicim sa podrčja Rusije, ako to nije najjači udarac onda ne znam šta je.

Rudar
2 godine prije

A da budemo malo realni, šta će Rusiji Ukrajinska ili europska sirotinja?
Imaju dosta i svoje.
Samo treba NATO odbaciti na 1000+ KM od Ruskih granica pa neka cvile.
A sankcije, kako je drug ( da li je drug ili hmm) Putin rekao, sankcije su objava rata.
Pa sad da ne stradaju sitnozuba stoka narodna i sirotinja Britanije, najbolje bi bilo par dobro ciljanih taktičkih nuksa na centre-servere-baze podataka fiancijskih razmjena, pa onda isprobati kako EMP nuksi djeluju na nekom regijonu pa da onda vidimo kako će ukinuti novac i sve biti digitalno.
Kad bi mogao poželjeti, to bi mi bila želja. Pa i svi data centri koji sudjeluju o ovom kovID cirkusu, kontroli ljudi !

Mali zloco
2 godine prije

Vladimira Vladimirovicha libo tuki sta kreten iz UK gabaljez.

nekoime
2 godine prije

Bojo više neće koristiti usluge ruskih frizera.

abc
2 godine prije

Pa dobro, sad če Rusija tražiti od kupaca energenata, da plačaju u zlatu. Umesto SWIFT- a če uvesti svoj platni sistem i u njega povezati države, koje žele sudjelovati. A može čak poslovati u juanima. Ima još varianti. Rusija je samodostatna država, tako da može danas zatvoriti sav uvoz, a istovremeno organizirati proizvodnju svega što uvozi, jer ima neograničen i bogat resurs prirodnih dobrina.

preseren3
2 godine prije

Zadnja novost!
Bidenu, Johnsonu i čitavoj bagri, Rusija je blokirala njihove bankovne račune u Rusiji!
Hahahahahahaha…
Ne mogu ni tamo više putovati!

pirat sa kariba
2 godine prije

ukrainci preplavili skandinaviju ,,puni ducani danas

Keki
2 godine prije

Eto ga tresu im se koljena od atraha.

Max
2 godine prije

Englezi nekom sole pamet.

Boba Lazarević
2 godine prije

Johnson ima doslovno obrnutu karijeru od Zelenskog.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Ja stvarno ne razumijem toga predsjednika Putina. Prvo je odbio prihvatiti USA-NATO i Ukrajinskih nacista plan da sa Krima izbace istjereaju Ruse i da u te vojne baze i instalacije koje su stotinama godina gradili Rusi nasele USA i NATO vojsku, stvarno arogancija Rusa i Putina. A nakon toga taj isti Putin 2022. godine odbija pristati da USA i NATO na Ukrajinsko Ruskoj granici instaliraju Raketne sisteme koji mogu za manje od 4 minute doletiti do Moskve, Crvenog Trga ili Kremlja i razoriti višemilijunsku Moskvu u prah i papao ako Rusija ne prihvati bilo koji ultimatum sa Zapada. Taj isti Putin godinama upozorava da to neće prihvatiti i da će se tome suprostaviti svim sredstvima. Ali Zapad ne vjeruje da je Putin oybiljan i da ima snage suprostaviti se, imali su namjeru opet kao 1999. godine prevariti Ruse nekim praznim obećanjima bez pokrića prema Rusiji sa Zapada ne prijeti nikakva opasnost.… Čitaj više »

Prangijaš
2 godine prije

Mani nije jasno kako se Velika Britanija svrstala uz NAZISTE protiv antinaciszičkih i antifašističkih boraca. Tu mi nešto mnogo smrdi, hoćemo li uskoro Borisa Jhonson-a vidjeti sa svastikom u ruci. Jer evo gledam na fotografiji ukrajinske borce zagrljene sa ukrajinskom nacističkom zastavom.

MrKamenjarac
2 godine prije

…mamu im pedofilnu….

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Boris Jhonson, razmisli malo što ako ti nešto poput kometa explodira iznad Londona samo zato što si se aktivno umiješao u Ukrajinski sukob?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI