Veliki lanac hotela napušta Rusiju

Marriot
11 komentara

Multinacionalni hotelski lanac Marriott obustavlja sve operacije u Rusiji zbog sankcija povezanih s Ukrajinom, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom na svojoj web stranici u petak.

“Došli smo do stava da će novonajavljena ograničenja SAD, Velike Britanije i EU onemogućiti Marriott da nastavi sa radom ili franšizom hotela na ruskom tržištu. Stoga smo donijeli odluku da obustavimo sve operacije Marriott Internationala u Rusiji”, navodi se u saopštenju.

Kompanija kaže da očekuje da će proces biti složen, jer Marriott radi u Rusiji već 25 godina i upravlja sa 28 hotela u zemlji.

Marriott kaže da će nastaviti da podržava saradnike sa sjedištem u Rusiji, „uključujući osiguranje zaposlenja u Marriottu izvan zemalja koje su direktno pogođene sukobom.

Marriott je sredinom marta prvi put najavio da će zatvoriti korporativne kancelarije u Moskvi i da će obustaviti nova otvaranja, buduće razvojne aktivnosti i ulaganja u Rusiji.

Slično je objavio i Hilton, dok su mnoge druge međunarodne kompanije obustavile poslovanje u Rusiji ili su potpuno dale otkaz pod pritiskom sankcija. To uključuje McDonalds, Starbucks, glavne brendove odjeće kao što su Zara i H&M, razne banke, te tehnološke i energetske kompanije.

MarriottrusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

I hotele uzet če sa sobom…

baljezgbaljezg
1 godina prije

tek sad se vidi kako istinu govori tzv zapad kad se kune u slobodno trziste. je, slobodno je dok ti se drugacije ne naredi. s druge strane, rusi dolaze na gotovo, dobivaju uhodani lanac hotela badava.

Praetorian
1 godina prije

Rusi evo ne znaju sta ce sa sobom zbog ovakvih poteza..sve se usrali

Max
1 godina prije

Neka idu.

skurija
1 godina prije

sta poklanjaju Rusima,dobra računica ali ne za njih

Dragan bumbar
1 godina prije

Yahoo finance i fino pogledate ko je vecinski vlasnik. Ponovo se vracamo na BlackRock, Vanguard ili neko od ovih…

Mat
1 godina prije

Jos samo da Siptari zatvore kospicarne…I to je to.

Ante
1 godina prije

Baš me interesira kako će preseliti hotele iz Rusije? :lol

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI