Volkswagen će otkazati planove za suradnju s južnokorejskim proizvođačima baterija za električna vozila

Volkswagen
6 komentara

Drugi najveći svjetski proizvođač automobila donio je odluku o promjeni tehnologija baterija u svojim automobilima, što je izazvalo kritike od strane LG Energy Solution i SK Innovation, rekla su Reutersu tri izvora upoznata s tim pitanjem.

Volkswagen AG otkazao je planove za suradnju s južnokorejskim dobavljačima baterija samo nekoliko dana prije događaja koji najavljuje povećanje proizvodnje te električne opreme (EV), izvijestio je u srijedu Reuters pozivajući se na neimenovane izvore.

“Nije naša svakodnevna poslovna rutina dobivanje tako jednostrane obavijesti od partnera, činilo se da su ljudi prilično uznemireni”, rekao je izvor.

Volkswagen je prešao na jedinstvenu prizmatičnu bateriju, zamijenivši modele koje su izradile korejske tvrtke, a promjena je izazvala prepirku s njemačkim divom nakon što su milijarde uložene u baterije u Sjedinjenim Državama, Aziji i Europi.

Dalje su izražene zabrinutosti zbog brzih promjena u tehnologijama koje proizvođači automobila koriste usred velike potražnje za električnim vozilima.

“Volkswagenova najava samo je početak natjecanja na tržištu električnih vozila, što znači da će se u budućnosti vršiti konkurentno velika ulaganja”, rekao je u izvješću Lee Jae-il, analitičar za Eugene Investment&Securities.

Vijest dolazi usred sve veće konkurencije Volkswagena s Teslom Inc, BMW-om i drugima u globalnoj utrci za proizvodnjom EV-a.

Prema Reutersu, kineska Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL) također proizvodi prizmatične baterije i opskrbljuje Volkswagen i Teslu.

No, VW je dodao da će zadržati svoje trenutne ugovore kao i 80 posto svojih EV-a nakon 2025. godine, rekao je Thomas Schmall, član uprave za tehnologiju Volkswagen koncerna ovog tjedna.

„Cilj nam je smanjiti cijenu i složenost baterije, a istovremeno povećati njezin domet i performanse. To će konačno e-mobilnost učiniti pristupačnom i dominantnom pogonskom tehnologijom“, rekao je.

SK je dodao da ne planira proizvoditi prizmatične baterije, jer opskrbljuje tvrtke kao što su Hyundai Motors i Kia, zaključuje se u izvješću.

baterijeJužna Korejavolkswagen
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
3 godine prije

Hebla vas više baterija i punjennje 60 min. Pored plina za kojega su potrebne minimalne promjene ili nadogradnje motora i punjenje za par minuta. Baterije visoko toksični otpad sa kojim ne znate gdje ćete a njihova proizvodnja još gora. Zašto više laži i izmišljanja?

Kile
3 godine prije

To definitivno nije budućnost zastarjela tehnologija i nema materijala na planetu da svi sad pređu na to smeće, nešto drugo se treba predstaviti, makar mislim da nafte ima za još 100 godina

duki
3 godine prije

Dokle ?o dokle laganje !ajmo malo ,
na benzinskoj pumpi koja ima 6-8 točionika u sat vremena se nastanka 70-100 automobila-normalnih za to se vrijeme na 10-15 brzih !! Punjača napuni isto toliko strujića ? Dakle. 4-7 puta Manje!!??volim što neće nastati nikakav kaos kada krene sezona godišnjih !HA.HA !
🤑💗🙉🙊

Arkaj
3 godine prije

Sama po sebi tehnologija električnih automobila nije promašena ali puno veći problem je sama koncepcija individualnog prijevoza osobnim automobilom u većim urbanim centrima.
To je posve promašen koncept i ne može nikako funkcionirati pa je puno važnije organizirat javni prijevoz različitim sredstvima, od podzemne i nadzemne željeznice, tramvaja, autobusa i taksija te rent a cara. Kupovinu osobnih automobila za privatnu upotrebu trebalo bi obeshrabriti taksama i porezima neovisno da li su pogonjeni električnim ili motorom na fosilno gorivo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI