Xi zaslužan za čišćenje San Francisca

San Francisko
16 komentara

Posjet kineskog čelnika potaknuo je grad pod kontrolom demokrata da se uhvati u koštac s endemskim beskućništvom u nekim područjima

Nadolazeći posjet kineskog predsjednika Xi Jinpinga San Franciscu konačno je natjerao lokalnu vladu predvođenu demokratima da uredi grad i djeluje protiv problema endemskog beskućništva, tvrde kritičari.

Sarkastični internetski komentari tvrde da bi bez Xijevog sudjelovanja na summitu čelnika Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) ovoga tjedna lokalni dužnosnici inače ostali besposleni.

Očekuje se da će oko 30.000 posjetitelja pohrliti u kalifornijski grad na jednotjednom međunarodnom događaju koji je započeo u subotu. Vlasti su provele oštre sigurnosne mjere u područjima određenima za okupljanje, uključujući glavno mjesto kongresnog centra Moscone, hotel Fairmont u kojem su smještene delegacije i muzej Exploratorium na obali.

Dio priprema uključivao je uklanjanje kampova beskućnika, kao i drugih znakova njihove prisutnosti. Neki kritičari predsjednika Joea Bidena negodovali su zbog čišćenja, tvrdeći da su šatorski kampovi skriveni od pogleda stranih dostojanstvenika samo radi ukrasa.

“Sve što je bilo potrebno je da komunist dođe u grad da bi San Francisco krenuo u akciju?” rekao je novinar Collin Rugg iz izdanja Trending Politics na X-u (bivši Twitter), podijelivši video sigurnosne ograde podignute za događaj.

Politički komentator Jackson Hinkle objavio je usporednu fotografiju ‘prije i poslije’ iste lokacije, uz napomenu: “Domoljubi vole predsjednika Xija!”

Gradski dužnosnici rekli su da su iskoristili postojeća sredstva za poboljšanje vizualnih sadržaja i da žele održati ulice čistima nakon što gosti APEC-a odu.

Vlasnici privatnih posjeda također su zaradili. Nedavni projekt “neprijateljske arhitekture”, čiji je cilj bio učiniti javna mjesta neudobnima za skitnice, kupio je velike metalne kante koje se obično koriste za hranjenje stoke i postavio ih kao žardinjere duž ulica.

“Kupnja žardinjera neće riješiti beskućništvo!!!” glasila je bilješka na jednom od njih, prema lokalnoj novinskoj kući Beyond Chron.

Kineski mediji objavili su niz nesuosjećajnih članaka o problemima San Francisca uoči summita, s naslovima koji ga opisuju kao “potpuni promašaj” i “grad smeće”. South China Morning Post usporedio je uljepšavanje s “sramežljivim parom od kućanskih poslova koji iznenada otkrije da susjedi navraćaju” i upadne u “panični način pospremanja”.

San Francisco je dodao desetke dodatnih kreveta u skloništima dok je iskorijenio nekoliko žarišta aktivnosti beskućnika uoči APEC-a, prema Daily Mailu, ali neki su se jednostavno odbili tamo preseliti.

“Kao da pokušavaju odbaciti ljudska bića”, rekao je 63-godišnji muškarac za novine, nakon što je objasnio da se boji da će biti odvojen od svoje žene u skloništu.

Xi bi trebao stići u SAD u utorak i ostati do završetka APEC-a u petak.

APECSan FranciskoSummitxi jinping
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

Si dolazi u posjetu kineskoj prekomorskoj teritoriji.
Ameri zbog dugova predace kinezima San Francisko sa okolinom. Kad ovrha zakuca na vrata nema mrdanja. Ovo uredjivanje je kako bi mu malo digli cijenu.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Suella: “Nećemo dozvoliti da naši gradovi liče na San Francisko…” “Велика Британија је већ добила новог министра спољних послова. На том положају је Џејмса Клеверлија заменио бивши премијер (од 2010–те до 2016-те) Дејвид Камерона      Сунак је већ сменио и министарку унутрашњих послова Суел Браверман Pazite, uvjeravaju da je ova smijenjena jer ima ambicije zamijeniti Sunaka i zbog toga što je predvidjela probleme sa propalestinskim prosvjedima, pa ih htjela zabraniti. Ne samo da je bila u pravu u tome, nego je pravi uzrok njene smjene nešto treće:  Ova izjava: “Нећемо да наши градови по бескућницима личе на Сан Франциско и Лос Анђелес” ” „Али не можемо дозволити да наше улице буду заузете редовима шатора у којима су људи,од којих су многи дошли из иностранства и за које је живот на улици начин живота“.       Браверман је признала да страхује да ће британски градови – ако влада не предузме потребне мере – почети… Čitaj više »

Max
5 mjeseci prije

Hajde bar netko.

ze d
5 mjeseci prije

bolje xi nego avangard

nessy
5 mjeseci prije

Koji odvratni farizeji, promotori najokrutnijeg kapitalizma. Ocistili su ulice, kao da su ti ljudi smece. Najbolje da ih prikupe i pobiju. Ili jos bolje, da ih poklone Pfizeru i kolegama, za eksperimente. Distropija na najjace. Da bi uklonili posljedice treba rijesiti uzrok problema, ali vlastima to nije niti u primisli. Najbolje da izdaju saopcenje, kao onaj idiot iz Beograda “puno beskucnika znaci da smo metropola”. Dokle ide ljudska okrutnost i nebriga za bliznjega, vidimo. Najgore od svega, vecina tih beskucnika radi, ali su nadnice preniske da plate najamnine. I to je Amerika, “Give me your tired, your poor” ? Ta jadna Amerika je postala parodija svega sto je proklamirala. Ljude uzme, potrosi, i ispljune ono sto ostane kao otpad. Bez milosti, osjecaja i sucuti. Od slobode i privatnosti nije ostalo niti S. Sa 16 obavjestajnih agencija, koje se uglavnom bave domacim stanovnistvom. Zbog nezajazljive pohlepe najbogatijih, Kina ih je prestigla… Čitaj više »

ljena bitanga
5 mjeseci prije

Šminka by Hoolywood!

jaaaaaaaaaa
5 mjeseci prije

kamo su premjestili beskućnike?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI