Za sve rute letova u Siriji Pentagon mora tražiti podatke od Rusije

Odobrenje za sve letove
13 komentara

Unatoč činjenici da je Memorandum o sprečavanju incidenata u zračnom prostoru Sirije između Rusije i Sjedinjenih Država još uvijek suspendiran, Washington pokušava pronaći komunikacijske kanale s Moskvom.

Stručnjaci navode da je sirijsko nebo za standarde vojnog zrakoplovstva vrlo malo. U tom smislu, američka strana nema sredstva komunikacije na raspolaganju i za ulazak u određeni dio sirijskog zračnog prostora treba rusko odobrenje.

“Mi razumijemo važnost jamčenja sigurnosti leta i stoga im često izađemo u susret, ali ne više”, rekao je izvor u ruskoj vojsci za Interfax.

Također je rekao da za sve letove zrakoplova američke koalicije rute u Siriji mora pripremiti ruska vojska.

“Američka koalicija ne posjeduje takve mjere za kontrole Sirije i zbog toga više nema informacija o rutama, razini i području djelovanja sirijskog ili našeg zrakoplovstva”, rekao je izvor, što pojašnjava drastičan pad broja vojnih aktivnosti američkih i zrakoplova takozvane Međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma u sjevernoj Siriji.

letoviodobrenjezona zabrane leta
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
7 godine prije

Volio bih da je tako ali živi bili pa vidjeli !!

elijah magnier
7 godine prije

Definitivno dogovorena podijela Sirije,tu stvarno više nemam iluzija.

mirnes
7 godine prije

hehe još jedan dogovoreni rat…svi su oni na jednoj strani a mi obični ljudi na drugoj

tuf
7 godine prije

Ovo malo vuče na ‘wishful thinking’ jer ako zapadna klika odluči napraviti punu invaziju Sirije – proglasiti će no-fly zone, AWACS-i će se pobrinuti za koordinaciju i nadzor, bombarderi će letjeti iz svih smjerova – Turske, Italije, Iraka – a Rusi će se strateški povući 5 minuta prije početka.
Iranci će ostati koju minutu duže, ali također će procijeniti da nemaju šanse nad takvom terorističkom mrežom i povući se u svoje granice.

dalmata
7 godine prije

Kad ovaki siledija bez trnke ljudskosti plese kako Rus svira,moze samo (US(r)A)odsvirat KU— sinfoniju u znju molu.Kakva ce tek muzika od cijukanja,vriske i arlaukanja kad padnu prvi zidovski i US(r)A,letece ubokice koji volu bombardirat kad ih nema ko skidat

hervis
7 godine prije

tuf ili možda bolje tup,dobro došao,ajde da vidimo šta možemo od tebe čuti pametno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI