Zelenski optužio SSSR za pokretanje Drugog svjetskog rata, ali i za holokaust

Zelinski optužio Rusiju
259 komentara

„Sovjetski Savez je kriv za izbijanje Drugog svjetskog rata i pokretanje holokausta“, izjavio je prekjučer  ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski na brifingu nakon sastanka s poljskim kolegom Andrzejem Dudom tijekom posjeta Varšavi.

Tijekom posjete Poljskoj, predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je govorio o Sovjetskom Savezu i njegovoj „krivici za izbijanje Drugog svjetskog rata“.

Jučer smo objavili članak o izjavama Olega Tjagniboka, prepunih povijesnog revizionizma i apsolutno besmislenih tvrdnji, na temelju kojih čelnik neonacističke stranke Sloboda traži od Kijeva da od Moskve zahtijeva „isplatu ratne i odštete za višedesetljetnu okupaciju“. I dok u slučaju Tjagniboka govorimo o političaru stranke koja u novom sazivu Vrhovne Rade nije prošla izborni prag i nema zastupnike u parlamentu, ovdje imamo izjave predsjednika Ukrajine i čelnika najveće političke frakcije u parlamentu, što daje ogromnu težinu njegovim riječima, koje u Moskvi sigurno neće proći bez odgovora. Zelenski je prvo govorio o Poljskoj, koja je prekjučer bila domaćin 75. obljetnice oslobađanja Auschwitza, komemoracije na koju nije pozvan zapovjednik pravne nasljednice Crvene armije, Ruske Federacije, ali su zato pozvane vođe sila poput Njemačke, koja se još jednom morala ispričati za zločine, ali onih zemalja čiji je doprinos borbi protiv nacifašizma zanemariv.

„Poljska i poljski narod bili su prvi koji su osjetili sukob totalitarnih režima. To je dovelo do izbijanja Drugog svjetskog rata i omogućilo nacistima pokretanje smrtonosnog zamašnjaka holokausta”, rekao je Zelenski tijekom konferencije za novinare u društvu poljskog predsjednika Andrzeja Dude.

„Danas bi sve demokracije trebale udružiti snage. Europa i svijet danas ne smiju šutjeti, kao što je to bio slučaj 1939. Europa i svijet nemaju pravo na ravnodušnost i neaktivnost. Samo se kohezijom svijeta može suzdržati svaka agresija i spasiti čovječanstvo od novih patnji”, rekao je ukrajinski predsjednik, jasno se referirajući na vječnu „rusku prijetnju“, bez obzira na činjenicu da je Rusija, da je htjela, 2014. za nekoliko dana mogla biti pred vratima Kijeva, kao što je 2008. bila na ulazu u Tbilisi, ali je ruski predsjednik odlučio ne intervenirati.

U situaciji u kakvoj je bila Ukrajina i ukrajinska vojska, nakon podlog prevrata, kojeg su ukrajinski neonacisti proveli nekoliko sati nakon što je Janukovič obećao izbore, a jamci sporazuma su bili Njemačka, Francuska i „vječno iskrena“ i „vjerodostojna“ Poljska, ruskoj armiji, odnosno zapovjedništvima zapadne i južne vojne oblasti bi bilo dovoljno nekoliko brigada da umarširaju u Kijev. To nisu učili onda, a prema Vladimiru Zelenskom bi trebale učiniti sada. Tijekom svog govora, Zelenski se najprije usredotočio na bilateralne odnose s Varšavom, a zatim zahvalio Poljskoj na “podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine” i “aktivnom stavu u sankcijama protiv Rusije”. A onda je prešao na “povijesni” dio govora.

Podsjetimo, ovih dana se u Poljskoj obilježila 75. obljetnica oslobađanja logora smrti Auschwitz-Birkenau od strane sovjetskih trupa generala Koneva. Međutim, Vladimir Zelenski u petominutnom govoru nije spomenuo ni SSSR ni sovjetsku prošlost Ukrajine, ni pridjev „sovjetski“ općenito. Radije je govorio o podvigu i žrtvama ukrajinskog naroda odvojeno i sjetio se „junačkih djela ljudi Ukrajine“ i „devet milijuna Ukrajinaca, vojnika i civila, koji su poginuli u Drugom svjetskom ratu”.

„Tragedija holokausta u srcu je svakog Ukrajinca. Nikada to nećemo zaboraviti“, primijetio je Zelenski, predsjednik zemlje čiji je nacionalni heroj Stepan Bandera, odgovoran za genocid nad Poljacima u današnjoj sjeverozapadnoj Ukrajini i nad Židovima u cijeloj zemlji, na kojima je najgnusniji zločin počinjen u šumi Babi Jar u blizini Kijeva.

Zakon Ukrajine iz 2015. zabranjuje uporabu sovjetskih simbola i pojam “Veliki domoljubni rat”, koji se ne smiju koristiti ni spominjati čak ni  uključujući tijekom proslava 8. i 9. svibnja, Dana sjećanja i pomirenja i Dana pobjede nad nacizmom u Drugom svjetskom ratu.

“Hitler i Staljin su pokrenuli krvavi masakr Drugog svjetskog rata, a zatim pokušali podijeliti i podijeliti Europu. Ne bi dobili ovaj rat bez Ukrajinaca. Tu se nema što reći. Ali rat je počeo krivnjom Moskve i Berlina“, dodao je predsjednik Vladimir Zelenski u ponedjeljak u Varšavi.

Kazao je i da su dvije zemlje “uspjele smanjiti razinu nesuglasica oko

zajedničke prošlosti”. Ukrajinska strana je ukinula moratorij na istraživanja i poljski stručnjaci su proveli prva iskapanja u regiji Lavov. Sljedeći korak bit će obnova oštećenog groba na Manastirskoj gori s poljske strane i Kijev će kompleks uzeti pod zaštitu.

“Od sada ćemo se u našim odnosima usredotočiti na ono što nas ujedinjuje. Na primjer, Bitka kod Varšave, čija se stogodišnjica obilježava u kolovozu. Planiramo održati niz zajedničkih događanja. Jedno od njih bit će i posjet gospodina predsjednika Dude Ukrajini”, rekao je Zelenski.

Kada je spomenuo Bitku kod Varšave, Zelenski je mislio jedna od ključnih bitaka sovjetsko-poljskog rata 1919.-1921. u kojoj je Poljska uspjela zaustaviti napredovanje Crvene armije, one koja je Ukrajini omogućila širenje teritorija i pripajanje ruskih i zapadnih teritorija. Iako svugdje postoji određena razina povijesnog revizionizma, Ukrajina je posebna zemlja.

Vladimir Zelenski je u ponedjeljak uspio optužiti SSSR da je kriv za holokaust, što nikome nije palo na pamet, čak ni ograničenom Arseniju Jacenjuku, koji je obnašao dužnost premijera u prevratničkoj vladi. Cijeli svijet i akademska zajednica znaju da su boljševici stvorili Veliku Ukrajinu, kojoj je Lenjin 1918. poklonio Novorusiju, odnosno cijelo područje od Sumija, preko Harkova, Luganska i Donjecka do Hersona i Odese. Staljin je Kijevu 1940. dao Južnu Besarabiju, Sjevernu Bukovinu i Galiciju, a 1945. i Zakarpatje, da bi Nikita Hruščov u jednoj od pijanih noći 1954. odlučio Kijevu pokloniti poluotok Krim. Prije toga su ovu danas „suverenu zemlju“ stvorili kozački ataman i ruski podanik Bogdan Hmeljnicki, a kasnije su joj zemlje poklonili car Aleksej i carica Ekatarina Velika. Zna li to Vladimir Zelenski? Vjerojatno zna, ali je krhko znanje ako ste u poljskom taboru patoloških rusofoba.

FOTO: Nastanak i razvoj onoga što se danas zove Ukrajina

Nastanak i razvoj onoga što se danas zove Ukrajina
Na komemoraciji u ponedjeljak, 27. siječnja, u bivšem logoru smrti Auschwitz nije bio ruski predsjednik Vladimir Putin, iako je logor oslobodila Crvena armija. Na skupu je bio prisutan ruski veleposlanik u Poljskoj Sergej Andrejev, ali nije dobio priliku da kaže bilo što. Diplomat je bio prisiljen povijesnu istinu prenijeti novinarima. Andrejev je podsjetio da “Poljska ima neplaćeni dug Rusiji, a ne obrnuto”.

“Poljska danas postoji zahvaljujući pobjedi Sovjetskog Saveza u Drugom svjetskom ratu. Da nije ove pobjede, na ovoj zemlji ne bi bilo ni Poljske ni Poljaka. Zna se koju su sudbina čelnici Trećeg Reicha namijenili za ovu zemlju i njezin narod”, rekao je ruski veleposlanik novinarima na komemoraciji u Auschwitzu.

Tema falsificiranja povijesti je 2019. odredila je odnose Rusije s bivšim sovjetskim republikama i sa Zapadom, jer je Veliki domovinski rat i falsificiranje istine posebno bolna tema za Ruse i sve sovjetske narode koji su se borili protiv nacifašizma. Tako je prekjučer Der Spiegel objavio „kako su Auschwitz oslobodili Amerikanci“, ali su tijekom dana ispravili grešku zbog poziva ruskog veleposlanstva. Do kraja prošle godine je postalo potpuno jasno da je zemlja u kojoj je izbio „rat“ s argumentima povijesnih revizionista Poljska, koja je postala neformalni vođa kritičara i tabora patoloških rusofoba.

Granicateritorijalne pretenzije
Pretplatiti se
Obavijesti o
259 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance iz Ceske
4 godine prije

Neka se Zelenski upíta zasto nije bio na proslaví holhausta u Jeruzalému.Zato,jer o ničem neodlucuje a njegovu banderovci sú bílí sluge Hitlera i nije imao mjesto na toj proslaví.Uz své to Zelenski moze mlatiti praznu slámu jer ničem neodlucuje,uskoro sú njemu daní odbrojani i Banderovcima,proljece dolazi i slijedi bjezanija iž Ukrajině.

Siniša
4 godine prije

Baš juče naleteh na jedan podatak…5,7 miliona cibilnih žrtava u Poljskoj a od toga 3 miliona Jevreja,zbilja respektabilne žrtve.
Kažu…”Kada bi pametni stalno popuštali budale bi svijetom vladale” međutim došlo vrijeme “kada su pametni zašuteli a budale pričaju”.

varjag
4 godine prije

Jadna je Ukrajina sa svojim predsjednicima, FUJ!!!!!!!!!!!!!

eks
4 godine prije

Ovaj čovek je na intenzivnoj terapiji u ambulanti CIA-NATO .

Restart
4 godine prije

Nije čudo što je svet ovakav. Većina današnjih ”državnika” su debili, kao i ovaj iz Ukrajine.

JackPot mirovina 😱
4 godine prije

A ja taman pomislio da će se Ukrajinci skulirat a kad oni provociraju naglo testiranje Iskandera. Evo ti ga na novog žarišta u EU. Neće Rusi dozvolit da im NA🙂TO pokuca na vrata. Treba Rusiju držat u stalnom šahu… Nema mira nigdje na ovom Svijetu. Ako doživim jebenu mirovinu JackPot!

Kgfjč
4 godine prije

Staljin je bio manijakalni diktator i masovni ubojica baš poput Hitlera i Pol Pota.

Keko
4 godine prije

Pa zar nije SSSR 1939 okupirao Poljsku? Ili pojedinci to skrivaju i zanemaruju!

Majk Majers
4 godine prije

Pozvat čelnike Amerike, Engleske, Njemačke, Japana, Italije, Danske, Finske, Poljske, Ukrajine, Rumunjske pa čak nažalost i Hrvatske i Srbije i imaš naci show paradu. Ludilo
P. S. Sve nabrojane zemlje su ili potpuno ili djelomično ili financijski bile na strani sile osovine. Moguće san neku zemlju i previdija

Miki maus
4 godine prije

Ima nesto u ovome sta govori ova spodoba Zelenski da je SSSR kriv za 2 svjetski rat u Evropi. Da se SSSR predao kao i ostale zemlje Evrope, Poljska, Francuska itd, a ne krvavo borio protiv nacista, rata nebi ni bilo. Vjerojatno je nato mislio Zelenski. Drugi narodi Evrope su odmah klekli pred Nijemcima, nezato sto su kukavice, nespremni, nesposobni za rat i ratne uzase, nego zato da se izbjegne rat! A, ne kao glupi, primitivni Sovjeti koji to neshvacaju pa pruze ogorceni otpor i jos, zamislite, pobjede Naciste! Dosada su Nijemci bili krivi za 2 svjetski rat u Evropi, sad vec su i Rusi krivi, a uskoro ce Rusi biti jedini krivci za 2 rat, a Nijemci su pokusali sprjeciti zle Ruse u tome groznom naumu, ali eto nesretno izgubise rat od Ruske nemani.

nekoime
4 godine prije

Možda bi ipak svi sudionici konferencije na Jalti trebali solidarno isplatiti odštetu okupiranim narodime Srednje i Istočne Europe? Staljin je uzeo samo ono što je dogovorio sa Churchilom i Rooseveltom.

fićo
4 godine prije

Sta očekivati od estradnog lika,Takvi su opasni na visokim mestima,

Z.A.
4 godine prije

Neznam zasto i zbog cijih interesa Zelenski poteze sada ovu pricu koja u konacnici nece donijeti ni njemu ni Ukrajini niceg dobrog .U nedavnoj proslosti zbog svoje nepromisljenosti i za tudje interese ukrajinci su zaklomplicirali sebi zivot. Gledajuci objektivno nasilnim putem su srusili demokratski izabranog presjednika i upustili se u sukob sa Rusijom bez ikakve potrebe ne vodeci pritom racuna dali ce u konacnici izaci ko pobjednici ili gubitnici. Sve to su uradili po instrukcijama i nagovoru zapadnjaka predvodjenih SAD kojima je u interesu bilo da jos vise oslabe Rusiju i sto vise ogranice i sputaju u djelovanju. Gdje god se je americka politika umijesala u tim zemljama poslije su izbijali sukobi i napeti odnosi koji su u konacnici imali za efekat rat. Posto u ovom slucaju se radilo o Rusiji koju su SAD podcijenile desilo se i odcijepljenje Krima od Ukrajine. Umjesto da Rusiju oslabe ucinili su je odcijepljenjem… Čitaj više »

mane
4 godine prije

prekrajanje istorije na svim nivoima je mozda i najopasnija bolest danasnjice.badava knjige,istorijski dokumenti,arhivske gradje.istoriju izgleda pise mrznja,posoljena ekonomskim,ideoloskim i politickim teznjama

KGB rat
4 godine prije

S.o.vjetski rat … auschwitz bio je ruski logor … “grozni ruski film” … i Hitler bio je “KGB spijun”

Kongo kinta kunte
4 godine prije

Ovaj se zelenas kamatar ne sekira sto ukrajinska profesorica mora prodavati tijelo poslije posla u skoli. Placa ca 150 eura mjesecno.
Budaletini je na dnevnom redu bockanje ruskog mede dok ga ovaj medo ne pojede. Tzar Putin ima zaista doooobre zivce i steta da nije Kim tamo pa da njega malo za muda vuku.

Adriana
4 godine prije

Bit će plača kad mu stigne zahtjev za plaćanje kompenzacija za Holokaust od međunarodnih židovskih organizacija sukladno članku 447. US zakona. Poljskim saveznicima i istomišljenicima je već stigao, dođe mu pola imovine u današnjoj Poljskoj, a koja je nekoć pripadala Židovima. Zeleni bi mogao dobiti račun na isto toliko, a možda i više. Bandera košta.

egvuqfrewufniaewcfuwcweudcwiuedcuwdceuwd
4 godine prije

Pazi ti sad, pripadnik plemena koje vlada planetom i koje je inventiralo i CCCP i drugi beba rat i Šikija sa holikešom nekog optužuje…………..

Mozart
4 godine prije

Kad covjek sagleda razmjere zapadnog “demokratskog” ludila i provokacija dolazim do zakljucka da je steta sto je warsavski pakt pukao. Bili su rusi naivni i meki sa onom pijandurom Jelcinom i Gorbacovom. Ona stara dobra vremena, istocni zapadni Berlin. Ima tu romantike. Danas plesu goli momci sa vibratorima masuci zastavicama duginih bojica. Droga ,liberalizam, raspad obitelji. Crkve koje se zatvaraju. Saudi dzamije cvijetaju. Ni komunizam nije zapadnu religiju razbio koliko liberalizam i prava svega i svacega najmanje normalnih radnika.

Miki
4 godine prije

Ukrajina je bila u ranom srednjem veku granični teritorij Slovenije (“Provincia Sclavorum” prema kroniki Pavla Diakona). Zato se i zove (U)krajina! Eto toliko onima koji se otimaju za njen teritorij.

basso
4 godine prije

Covjek je bio i ostao glumac,samo sada mu amerikanci pisu scenario.

Sonja
4 godine prije

Eta,sad ispada da je Staljin rus.

Stjepan Vujec
4 godine prije

Nije bila nikakva tajna da je dotićni gospodin po struci humorista, pa ga i u tom kontekstu treba shvatiti.

joža
4 godine prije

Ipak je on sam komičar….i to ukrajinski…..

Cigo
4 godine prije

Svaka čast ovima koji Putina nazivaju Nosferatuom! Ljudska mašta stvarno nema granica. Vidjet ćemo šta ćete pričati kad Putin ponovo zadobije vlast u Ukrajini i to bez rata. Imam osjećaj da neki od Vas željno očekuju treći svjetski rat. Valjda se nadaju dobroj zabavi. Bogati koda se radi o holivudskom filmu, a Subaru Ti valjda čekaš smak svijeta da se malo proveseliš. Bit će da Ti je u životu mnogo dosadno.

Alex
4 godine prije

Veliki pobjeđuju i stvaraju povijest,a mali se bave falsificiranjem povijesti. Najveći bjednici lažu i sami sebe.

Stribor Panov
4 godine prije

Cijela priča je obična pila naopako. Pravi cilj je Trump-ov tkz. “dogovor stoljeća” i podla igra US/Izrael administracije. Nije slučajno da su Duda i Zelenski na godišnjicu oslobođenja Auschwitza od strane Crvene Armije optužili SSSR (čitaj Rusiju) za pokretanje drugog svijetskog rata i Holokaust te zavili to u celofan nekakvih reparacija za duševne boli i okupaciju. Znajući jako dobro da od toga nema ništa jer je riječ o povjesnom i političkom nonsensu, na direktivu svijih gaza i zapadnih mentora bili su spremni progutati poniženje neprisustvovanja komemoraciji u Jeruzalemu – sve za veći cilj. Cilj je izmanipulirati Rusiju da prihvati “dogovor stoljeća” jer će u protivnom dokazati da PL i UKR podrepi imaju pravo. Zbog toga je Trump odlučio predstaviti ovu nakazu od plana samo dan-dva nakon komemoracije na kojoj je Putin pozvan kao “počasni” gost i za čiju će potvrdu Bibi kako je sam najavio odmah otputovati u Moskvu. Ova… Čitaj više »

Zeljko
4 godine prije

Ukrajinci su bolesni i iskompleksirani….

RENEW
4 godine prije

Potem se pa čudijo, da Izraelci lezejo v Rusko rit.

KUga
4 godine prije

Zanima me samo kada ce izaci podatak koliko su amerikenjci obecali a koliko unaprijed dali za ovaj orkestrirani napad. Ukrajinci i amerikenjci su ljuti jer im nije uspjelo na Krim doseliti vec formiranu USA Crnomorsku flotu, koja je spremno cekala na Atlantiku ali ruska obavjestajna sluzba nije spavala i Rusi su prakticno 5 minuta prije 12 reagirali i vratili Krim pod svoju kontrolu. A amerikenjcima je bio cilj uci u meki stomak Rusije na crnom moru od kuda bi imali pod kontrolom sav jug Rusije. No dobro amerikenjci su ukrajincima pokupilo svo zlato da se naplate za troskove koje su imali u stvaranju situacije okupcije Crnog Mora. Ukrajinci nikada nece shvati da vise vrijedi imate dobre odnose sa mocnim susijedom do dalekim prevarantom.

Perun
4 godine prije

Ukrajina je odabrana za te politicke igre revizionizma radi geografskog polozaja. Kao kad imate psa koji nije na lancu ,pa mu ponudite kosku i onda ga scepate za vrat i stavite mu lanac oko vrata, i onda ga ne pustate sa lanca da vam se nebi oteo kontroli.Rat u Ukrajini je lanac oko vrata Ukrajinskog naroda .A koska to vam je amerika (citaj USA).Zelenski je glumac koji pumpa ego Ukrajincima i podize nivo testosterona u njihovom glavama koristeci fraze iz politicke i istorijske proslosti ….Politicke cinjenice i istorijske cinjenice ….sta uzeti kao polaznu tacku u analizi politickog procesa i istorijskih procesa …..meni su govorili da sve sto izgovorim i napisem moze se upotrijebiti protiv mene ili u svezi sa mnom ….zamjena teza se uci i u odredjenim situacijama primjenjuje kao sredstvo ili postapalica u izlaganju …..manipuliranje lazima ili istinom ima svrhu samo kada imate vidljiv rezultat ….kada analiticar manipulira cinjenicama… Čitaj više »

Red Dog
4 godine prije

Logicno.
Posto su izjednacili komunizam sa fasizmom je komunizam zapravo bio fasizam te su one koje su ubili fasisti zapravo ubili komunisti. Jasno kao dan.
Proizvodi njihovog obrazovnog sustava tvrde to najozbilnije po netu. A bogami i nasi balkanski „anti-antifasisti“

mmne
4 godine prije

neverovatno je koliko jedan gnom, klovn,lazov i rusofob,naravno mislim na malog zelenog, pokrene rusofoba na ovom mestu….za gadjenje!!!vala malo su nam dali nemci koliko je trebalo da bude….no popravice sve to migranti….bljak!!!

Splitexpres
4 godine prije

Pa što se čudimo,kod nas Hasso priča da je Pavelić bez metka sa dimnjacarima napravio NDH a poslije je Tito sa šumarima pokrenuo rat?Sve je to isti rukopis iz iste kuhinje?

Quds
4 godine prije

Ukrajina uistinu postala židovska kurvica! Židovski oligarsi vladaju njome i pri tome pljačkaju ukrajinski narod. A ovi šute i trpe. Pri tome im je Rusija kriva za sve. Poljaci američke kurve, a ovi židovske.

FRANO
4 godine prije

DAKLE ,HOLOKAUST JE KAO IDEJA ROĐEN U KRŠĆANSTVU!! A UKRAJINSKI DRIPAC ,ZELENKO,JE ČEDO IZRODA KRŠĆANSKE RELIGIJE ,I PREPORUČIO BIH MU DA PROČITA NJEMAČLKOG FILOZOFA ,KARLA JASPERSA KOJI JE NA NAUČNI I POVJESNO ZNANSTVENI NAČIN DEFINIREO PITANJE KRIVNJE, ŠTO ZNAČI PITANJE POČETKA II-GOG SV JETSKOG RATA I SAME IDEJE SUŠTINE RATA , KOME SU GALAVNI INICIJATORI BILI NACISTIČKO-NIBELUNŠKA GERMANSKA PASMINA I KRVOLOČNO KRŠĆANSTVO.ZATO JE PAKT I SKLOPLJEN U RIMU I TAMNO POTPISAN ,SA BLAGOLSOVOM TE ZLOČINAČKE CRKVE. PA POJAVA OVIH KATOLIČKIH ZLOČINAČKIH ZNAKOVA, I DANAS IZJAVA KAKVE DAJE ZELENSKI , NAKON 7O GODINA NIJE OD JUČER ,A KOJI SU IZNIKLI U KRŠĆANSAKOM DUHU ZAGLUPLJIVANJA SVOJIH SLJEDBENIKA ,JER SE U KRŠĆANSTVU KAO I U SLIJEDEĆOJ SVAKOJ RELIGIJI UČI DA NJENI SLJEDBENIK MRZI ONOG DRUGOG ,JER JE U PITANJU KONKURENCIJA ,A ONA JE UVIJEK POPRAČENA EKONOMSKIM FAKTOROM.PA OVOM PRILIKOM PARAFRAZIRAM JEDNU IZJAVU PAPE U OSTAVCI,BENEDIKTA XVI-TOG KOJI JE SVOJIM PRISUSTVOM ,JOŠ DOK JE… Čitaj više »

neutrino
4 godine prije

Poljaci i ukrajinci. Provjereno dva najgluplja naroda u evropi

indy
4 godine prije

Činjenica,Poljska pomoglaa wermachtu u komadanju Čehoslovačke.I ko je kriv??Dobro SAD,je sa svojim onda ,sada,sustavima pomagao u rješavanju židovsko slavenskog pitanja.Nisam bio,ali se u wašingtonu ponose što ameri pomagali SS da zbrajaju židove,slavene i ine.Postoji tamo muzej washington,od ibm il tako nešto.Da se vratim na staru.Francuzi sigurno,drugi možda,ušli sa vojskom u Njemačku,isti bili nemočni.Zašto nije bilo dozvoljeno i u čijem interesu sve to nešto.

indy
4 godine prije

A ni nisu se bunili kad je poljska,wermachh i mađarska,uz blagoslov Engleza komadali Čehoslovačku..

VasilisaPremudra
4 godine prije

#Kolomiski inače ima i ukrajinsko i izraelsko državljanstvo i odlične veze i sa Netanjahuom i sa američkim židovskim neokonsima.

Gorenavedeni gospodin, uzgred budi receno (su)vlasnik ukrajinske aviokompanije, ima trojno drzavljanstvo.
Trece je Ciparsko.

P.S. Ovom nadopunom istovremeno ispravljam i svoj vlastiti nedavni komentar o I.K.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI