Bijela kuća je potvrdila da Steve Bannon danas odlazi

Stephen Bannon
6 komentara

Iako je jutros ova vijest bila nepotvrđena i prenio ju je The New York Times, potom i drugi mediji, sada je i službeno potvrđeno.

Savjetnik američkog predsjednika Trumpa za strateška pitanja Steve Bannon, podnio je ostavku, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

”Predstojnik ureda Bijele kuće John F. Kelly i Steve Bannon su se složili da će danas biti posljednji radni dan Stevea”, rekla je Sanders. Zahvalila se Bannonu u ime Bijele kuće za njegov rad i zaželjela mu sve najbolje.

Ranije su o vjerojatnoj ostavci nagađali mediji. Naime, Steve Bannon se našao pod teškim kritikama nakon nereda u Charlottesvilleu. Ovaj tjedan je bilo izvješća da bi Bannon mogao biti uključeni u curenje informacija iz Bijele kuće. Čak i predsjednik Trump u posljednje vrijeme nije krio umor zbog ”samopromocije Bannona”.

Podsjetimo, bivši urednik konzervativnog portala Breitbart News je u više navrata podigao svoju popularnost u svjetlu predizborne kampanje. Steve Bannon je bio jedan od lidera u izbornom stožeru američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegov glavni ideolog.

Tijekom predizborne utrke je Bannon bio žrtva skandala, nakon što ga je njegova bivša supruga optužila za antisemitizam. Ona je tvrdila kako njezin suprug, posebice ”ne voli Židove” i ”ne želi dati svoju kćeri u školu koju pohađanju sljedbenici judaizma”. Osim toga, novinari su objavili informacije da jr Bannon u sredinom ’90-ih optužen za nasilje u obitelji.

Nakon pobjede republikanaca na izborima, Bannon je postao jedan od ključnih savjetnika Trumpa. U početku  novinari nisu isključivali mogućnost da će Bannon voditi Trumpovu administraciju.

U svom novom položaju savjetnika je Bannon privukao pozornost javnosti. Jednom je novinarima rekao da ”šute i slušaju”. Mediji su se, prema njegovim riječima, pretvorili u ”oporbenu stranku” i pisali kao da je pobijedila Hillary Clinton i još uvijek ne razumiju da je u Bijeloj kući Donald Trump.

Da je politička karijera Bannona na zalasku postalo je jasno početkom travnja, kada je iznenada izbačen iz Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

Tada su mnogi predlagali Trumpu da otpusti svog ideologa, s kojom je pobijedio izbore, jer ga mnogi  poistovjećuju s Bannonom. Činjenica je da se Trump prilično brzo sprijateljio s vrhom Republikanske stranke, čak i s onima koje je prije godinu dana smatrao zakletim neprijateljima. U ovim okolnostima je jedino rješenje bilo naći način kako izbaciti Stevea Bannona iz Bijele kuće i to je učinjeno na način kao da je sam dao ostavku.

Šok u Bijeloj kući – Trump sumnja da Bannon organizira curenje povjerljivih podataka

Steve Bannon
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iza_horizonta
6 godine prije

Stiv Banon je do sad pravio cirkus od MSMa i “nezavisnih analitičara”. A tek je počeo 🙂

Alen
6 godine prije

Izgleda da je mocvara prevelika da se isusi.. A ljudi mislili da moze…
Super ekipa u wh , generali,cionisti,bankari,naftasi..a i tramp ce ili plesati ili letiti…

Jedino sta trampu ostaje.je da pojede kodove nuklearnog oruzja…

Angela
6 godine prije

To je pobeda liberala demokrata i ratne masinerije. Cim je Banon izjavio za Sev. Koreju “da tamo nema vojnog resenja, zbog mogucnosti milionskih zrtava”, on je zavrsio! Banon je bio blizak saradnik i savetnik Trampa i njegovim odlaskom Tramp je veoma oslabljen i ranjiv od globalista. Sve vise ga izoluju, izbacuju iz njegovog kruga jednog po jednog, na redu su oni koji su bili na strani Banona i kao poslednji Trampu ostaje jos njegov zet Kusner, pa onda ode njegovo predsednistvo! U Vasingtonskoj bari krvava borba izmedju velikih krokodila!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI