Bannon upozorava europske suvereniste da njihove odluke štete američkom suverenizmu

Steve Bannon - George Soros
50 komentara

U nekoliko navrata se na stranicama ovog internetskog portala pokušavalo upozoriti da se suverenistički i populistički pokreti duboko razlikuju, a da je najveća opasnost po prvi, koji je odgovor unilateralnoj globalizaciji Sjedinjenih Država, utjecaj lažnih američkih emisara “suverenizma”, poput Steva Bannona, koji jeste “američki suverenist”, nazovimo ga tako, ali to pravo ne daje drugima. Prva strana medalje američkog hegemonizma je George Soros, a druga Steve Bannon. Njih dvojica se bore za isti cilj, iako različitim metodama.

Potvrda ove teze konačno dolazi iz Italije, gdje je vlada Lige i Pokreta 5 zvijezda stupila u kontakte s Kinom i krenula u realizaciju zajedničkih projekata i odmah je stiglo upozorenje Bannona, koji se inače predstavlja za prijatelja Mattea Salvinija, koji je podsjetio talijanske “suvereniste” da je Kina američki neprijatelj broj jedan.

U Europi posljednjih godina općenito svjedočimo trendu površnog i pojednostavljenog tumačenja rasta netradicionalnih političkih pokreta, a kategorija “populizma” je spriječila njihovo dublje razumijevanje.

Nedavne inicijative Stevea Bannona i njegove izjave ovih dana pomažu nam da to pojasnimo. Dio političke i ekonomske elite ulaže napore i novac u rast takozvanih “populističkih” pokreta, ne zato što podržavaju aktualni sukob između “vrha i dna”, između “naroda i elita”, već upravo zato što žele upravljati  rekonfiguracijom unutarnjih struktura dominantnog atlantističkog bloka u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Stoga imamo različite odgovore na gubitak globalnog utjecaja i uspon novih državnih aktera koje nisu odobrili imperijalistički centri.

To stvara dijalektiku i vrlo jaku izbornu i političku konkurenciju, koja nije uvijek  alternativa sustava, već govorimo o dvije strane iste političke varijante ili dvije strane iste medalje.

U svim svojim intervjuima Bannon pojašnjava cilj svoje inicijative i ciljeve europskih i američkih konzervativaca koje organizira i ne skriva da je konačni cilj izgraditi veliku međunarodnu antikinesku koaliciju i potaknuti javnu raspravu i međunarodne odnose u novom Hladnom ratu. Među njima ima i onih koji, poput Berlusconija, teoretiziraju da se taj savez mora proširiti kako bi i Rusiju uključio u ovaj “zapadni” blok. Naravno, iz ruske i kineske perspektive je to glupost, ali je težnja Bannona i takozvanih suverenista koje je uspio okupiti oko sebe  sasvim logična.

Pucanje rusko-kineske osovine je preduvjet za diplomatsku i vojnu izolaciju Pekinga, nakon čega se otvara mogućnost za napad na Kinu.

I premda je ovaj scenarij potpuno suprotan izborima Putina i njegovih suradnika, ne može se isključiti da će ovaj zov biti ugodan nekim ušima nekih ljudi utjecajnih u Kremlju. Naime, Rusija još uvijek ima popunjene prostore rezervirane za antikineske članke, što znači da takvih razmišljanja i Kini ima i u ruskim medijima.

Svatko tko se protivi tom novom Hladnom ratu i novom guranju u rat se nasilno napada. Bannon u svom hodočašću po Europi nije štedio ni Vatikan, zbog njegovog povijesnog sporazuma s Pekingom koji vodi jačanju i normalizaciji bilateralnih odnosa. To je posao koji je započet prije nekoliko desetljeća, ali je vidio značajno ubrzanje tijekom ovog pontifikata. Jučer je Bannon kritizirao Papu i podržava sektore koji se u Rimokatoličkoj Crkvi protive dijalogu s Pekingom.

Kritizira i Italiju zbog otvorenosti prema Kini, okrivljujući vođu Lige da se nije dovoljno angažirao u posljednjih nekoliko tjedana i što je pokazao nezainteresiranost, a ne otvoreno neprijateljstvo uspješnoj posjeti kineskog predsjednika Italiji.

Riječi Trumpovog gurua u izbornoj kampanji nam pomažu da shvatimo zašto je izbila oluja pred potpisivane “Memorandum o suradnju u projektu Jedan pojas, jedan put” s Pekingom.

Steve Bannon, kao guru “suverenzima”, Salviniju i Conteu je trebao reći da učine ono što je najbolje za njihovu domovinu, za Italiju i za njezin međunarodni položaj u ekonomskom i geopolitičkom okruženju XXI stoljeća.

Međutim, on je tu kako bi testirao mogućnost izgradnje antikineskog fronta i pokretanje novih križarskih ratova za američku nadmoć u svijetu, a talijanski izbor za pridruživanje klubu “Novog puta svile” sreću ugrožava ovu shemu.

Srećom Talijani ga nisu poslušali. Barem ne za sada, iako je sve još uvijek na razini “memoranduma o razumijevanju”.

Europski suverenizmi i opasne zamke koje ga žele kao alat za Novo američko stoljeće

Populisti će možda osvojiti Europski parlament, ali će to biti pobjeda Bannona

 

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Vladimir
Gost
Vladimir

Henry Kissinger je uspio razdvoijo Kinu i Rusiju, rezultat je poznat i Kinezi i Rusi rade na tom da se to vise ne dogodi. Lako je bilo kad su i Kinezi i Rusi trcali za dollarom, ali danas ga ni jedan vise nece.
Ameri misle da ce se naci novi Kissinger, mislim da se varaju.

Zvrk
Gost
Zvrk

Nije ih on razdvojio.

Alanis
Gost
Alanis

Nego tko?

Zvrk
Gost
Zvrk

ponajviše pijanac imena Nikita.

ioaergnaewgfnawefniQEWFZUBQWCFZDS
Gost
ioaergnaewgfnawefniQEWFZUBQWCFZDS

Pa oni kojima kisinđeri pripada, komodo varani……………….ako se zna tko je bio prvi ministar financija i kako se zvao (Izrael) u vrijeme započinjanja Maovog velikog cioputa onda se zna čije je ćedo i današnja Kina……………..

Gott mit uns
Gost
Gott mit uns

Bannon je teski idiot. Propast SAD-a lezi u unutarnjim problemima i Fed-u, a ne u razvoju Kine. To sto su Amerikanci nesposobni da se utrkuju u naoružavanju i razvoju tehnologije, to je njihov domaći i unutarnji problem. Fed i posjednici dolara u Americi su podigli vrijednost dolara u visoke razine i naravno da su američka industrija i njeni proizvodi postali nekonkuretni na svjetskom trzistu sto je rezultiralo deindustrijalizacijom amerike. Bannon ne smije nista reci protiv Feda, pa krivi Kinu zbog propasti.

Vladimirko
Gost
Vladimirko

Hrvatska je prva zemlja E.U. koja je Kineze pustila da udju na velika vrata.

Zagor
Gost
Zagor

Hrvatska je imala veliku priliku 2008 ili 2009.
Nažalost, bradati izdajica je za***o šefa i stanicu.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe

Amerikenjci lud narod, umijesto da sa svima pokusaju suradjivati na ravnopravnim osonovama oni pokusavaju sve unistiti samo da bi njima bilo dobro. To je osnovna razlika izmedju Rusije i USA. Rusija svima pruza ruku prijateljski i ravnopravno i zato i biljezi uspijeh na svim stranama, a i ima sto ponuditi svima. Naravno da Rusi ne rade ili suradjuju na vlastitu stetu. No postoje drzave kao sto su Ukrajina i Poljska koje u svom primitivizmu i sljepilu ne vide ne pedaj nego niti cantimetar ispred svoga nosa, te otvoreno jasno i glasno mrze Ruse i Rusiju, ne videci da ih amerikenjci pljackaju i iskoristavaju za svoje interese.

IP nije moj broj
Gost
IP nije moj broj

Amerikanci nisu narod i nemogu da budu nacionalisti. TO je kao kada bi rekao bosnjaku da su narod a to je samo pripadnost veri arapa sa arapskog poluostrva.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

????

101
Gost
101

!!!!

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Thank you and goodbye!

Bondone
Gost
Bondone

A koji je tvoj broj?

Dayal
Gost
Dayal

Ive, ma nisu amerikanci, nego vlasnici FED-a i deep state, tj pentagon. Amerikance su ti isti upregnuli da rade non stop, pa im porez i troskovi sve odnesu.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Bannon pročitan zajedno sa Sorošem?
U nedostatku uvjerljivih argumenata da pokušaju kao plesači na štangi?

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Umpy,
A da netko njih štangom…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@ježy:
Ti tak okrutnjy?

Davor
Gost
Davor

Nije na temu. Da li će biti objavljen članak na temu o donesenoj direktive EU o ograničenju interneta koji je izglasan u EU parlamentu ? Što bi to značilo za nas, naravno kao špekulacije? Hvala.

bato
Gost
bato

nije mi jasno šta taj Banon i Soros traže i seru po EU, neka idu u Ameriku i tamo pobrinu za svoju čeljad koja je gladna glupa i nesuverena, i da j…du g….na tamo,

tuf
Gost
tuf

Mislim da je poprilična pogreška stavljati u istu ravninu Bannona i Sorosa. Vjerojatno izvori iz kojih preuzimate članke imaju svoje razloge za izjednačavanje, no Bannon nema ni približni utjecaj kakvog je Soros razvio – nema direktni i neometani pristup političkim institucijama, nema desetljećima razvijanu mrežu udruga, medija i utjecajnih pojedinaca.
Bannonova neto vrijednost je max. 48 milijuna dolara – gdje se to može mjeriti sa Sorosevih min. 18 milijardi dolara? Novac je glavni generator utjecaja u zapadnoj hemisferi i bez njega ne možete ni otvoriti vrata, kamoli imati utjecaj.

Mölltaler
Gost
Mölltaler

Nije ni rečeno da im je isti utjecaj nego isti cilj.

tuf
Gost
tuf

Nisam stekao taj dojam na temelju dosadašnjih članaka na tu temu

Perun
Gost
Perun

Treba pitati Mikea Pompea da li postoji veza izmedju nekih mafijaskih porodica iz Njujorka i predsjednicke kampanje Donalda Trumpa .Taj lik jos vuce repove iz Las Vegasa kao gradjevinski poduzetnik a Melanija ko Melanija tipicni Austrijski spijun u sjeni.Veze sa Deutche Bank i to treba uzeti pod povecalo pa i ovu novu ljubavnu aferu Deutche Bank i Comerz Bank.A ovu dvojicu debila sto se razbacuju novcem i znanjem treba razotkriti i ogoliti do koske .Stevo Bannanna i Gjorgje Seres dva debila sto su na uzdi Mosada ko Mike Poompeo upregnut od strane njujorske mafije .Svila se ne prevozi vise kamilama to treba biti svima jasno kad se rapravlja o odnosima istok zapad i trgovini.U ovom svijetu danas nema mjesta za hodocasnike ,vjernike i nadripoliticare etc …etc .Vrijeme bitak gazi sve pred sobom .Bioloski sat otkucava i kod ova dva fosila

kardinale
Gost
kardinale

Meni se gubi signal na mobitelu par kilometara od grada. Godina je 2019 !!! Oni kazu da su sletjeli i pazi vozili auto po mjesecu davnih 60 tih. Sa 400 000 km udaljenosti lezerno pricali sa zemljom. Cijeli svijet brujao o tome. Nedavno ih ruski i kineski strucnjaci za svemir pitali a gdje je to mjesto i kordinate na mjesecu. Mozda su ljudi htjeli pokupiti smece koje su oni ostavili. Pa je odgovor bio da je cistacica zagubila dokumentaciju. Sala ili sprdacina u 50 nijansi…
Kineski zmaj i ruski medo se uzdizu u punom sjaju. Koju pricu sada mogu pricati oni u koje smo vjerovali i njima bjezali 60,70,80 godina….

Moreno
Gost
Moreno

Meni se čini kako bi tribalo izać iz društveno programiranih etiketa . . . suverenisti, populisti, liberali, desničari, ljevičari . . . bitan je jedino odnos prema globalizmu i smjer u kojemu se kreće interakcija . . . od lokalnog prema globalnome ili obrnuto . . . jer je potpuno neprirodno globalne principe primjenjivat lokalno, i prirodnije je lokalne principe gurat prema globalnome i vozit brzinom koja je realna bez obzira koliko će se daleko stić . . .

Siniša
Gost
Siniša

Znaju li oni išta uraditi a da nije silom i prevarom postignuto!?
Elem…kako li je samo Evropa nadmeno pratila USA;još uvijek su nadmeni nasprem Rusije, sve dok drže svoju vojsku na granicam Rusije treba ih prepustiti zlom gospodaru…čak i pomoći mu.

Siniša
Gost
Siniša

Kao što rekoh, uporno prate USA iako ginu njihovi ljudi i trpe generalnu štetu…
“… Te dve zemlje su prošle godine saopštile da Rusiju smatraju odgovornom za dostavljanje projektila kojim su proruske snage u Ukrajini navodno oborile avion, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade. Među žrtvama je bilo 196 Holanđana i 38 Australijanaca.

Šefovi diplomatija Holandije i Australije, Stef Blok i Maris Pejn, naveli su da su prvi razgovori održani ranije ovog meseca, nakon diplomatskih kontakata početkom 2019. … “”
A pre par dana prebjegao radnik Ukrajinske službe bezbednosti sa pričom i dokazima o umješanosti Ukrajine u obaranje tog aviona.
Zanimljivo da se uporno izoztavlja Malezija iz ovog slučaja.

Lucija
Gost
Lucija

I ja sam to vidjela u medijima, ali nisam znala da su informacije od – prebjega?

Siniša
Gost
Siniša

I Ukri su proznali da jesaradnik Službe bezbijednosti, veoma je puno informacija prenio Rusima ali ne mogu ga pronaći nikako.

Alen
Gost
Alen

Uglavnom amerikanci nisu uspjeli sprijeciti niti njemacko – ruski energetski savez a evo i kina ulazi u europu tamo gdje je ista najtanja…
Pitam se zasto , kako su to uspjeli unatoc svim ” prijetnjama ” amerike.. Jos jucer je to bila naucna fantastika danas realnost..
Evropske centralne banke su kao glavni ulagaci na usa burzi upumpali milijarde i naj taj nacin drze usa ekonomiju u igri sto znaci dvije stvari , jedna je da je usa kao ogroman duznik primorana da uz
” pomoc ” koju dobija od evrope dopusti evropi takve poteze a druga je da je usa u bankrotu jer je u zavisnosti od evrope i njene pomoci.. Pitanje je jos jedno , ko tu koga u stvari drzi u saci..
Je li Banon upozorava ili prijeti..

Mikojan
Gost
Mikojan

Kina ulazi u Europu da što prije potroši američke dolare, tj. pametno ih ulože, nježnije rečeno.

Alen
Gost
Alen

Nije problem potrositi ako imas dozvolu da udjes tamo gdje smijes da potrošiš..O tome se radi..

Sada imamo situaciju gdje je usa ovisna o evropskim financijama , kinu koja je njihovo najjace oruzje ,dolar . preuzela i sad s njim kupuje gdje sta stigne , rusiju koja je blokirala njihove vojne planove na BI i evo sad u venecueli, vezane za kontrolu nafte i preko nje kontrolu nad dolarom i evropom … I na kraju vidljiv je ekonomski rusko-kinesko-evropski ekonomski savez…Jel to neka urota protiv usa..

Kao slag na kraju imamo zbunjenu britaniju koja izgleda ne zna kojim pravcem da krene na ciju stranu da stane..

Miki maus
Gost
Miki maus

Onaj tko ima jacu vojsku drzi i saci onoga tko ima slabiju, bez obzira koliko je tko bogat. Bilo i bice, na kraju svake price.

Alen
Gost
Alen

Miki ,ta vojska danas radi na pare , novac a ne na revolucionarne i domoljubne ideje pa da moze jesti i lisce s drveca… Nema plata nema rata…

Miki maus
Gost
Miki maus

Namirice se pljackom osvojenog, kao i mnoge mocne vojske u povijesti, placa moze biti na razlicite nacine, bitno da je vojska motivirana necim, a sa cime- nebitno!

samo tako
Gost
samo tako

Kojim pravom Bannon politizira u EU ? Ako nema državljansvo, nema diplomatski imunitet treba ga tretirati kao stranog agenta i otkazati mu gostoprimstvo

alan ford
Gost
alan ford

“Svatko tko se protivi tom novom Hladnom ratu i novom guranju u rat se nasilno napada. Bannon u svom hodočašću po Europi nije štedio ni Vatikan, zbog njegovog povijesnog sporazuma s Pekingom koji vodi jačanju i normalizaciji bilateralnih odnosa.” ————- Vatikan je u službi cionista, globalističke elite i duboke države. Svi to shvataju, to shvataju i sami mnogi katolici, posebno oni tradicionalisti, koji su davno otpisali i Vatikan i ovog papu, to samo još ne shvataju na ovom portalu. Vatikan podržava agendu UN-a 2030, Vatikan podržava nasilnu Sorosevu migraciju i izmjenu stanovništva, Vatikan podržava homoseksualizaciju.. i sve ostalo. Drugi čovjek Vatikana, nakon pape, državni tajnik, kardinal Parolon, lani je bio na sastanku Bilderbergovaca. Pa Ivica Šola, kolumnist S. Dalamacije (koji je inače išao u svećeničku školu ili tako nešto), prije mjesec dana je napisao članak: Vodi li Vatikan papa Franjo ili George Soros? Taj sporazum sa kineskim rukovodstvom, mnogi su katolici nazvali izdajom. Ne zbog Kine, ne zbog poolitike, već zbog ovoga: U Kini odavno postoje 2 katoličke crkve: Jedna je režimska, koja je odana kineskoj vlasti, druga je ona stvarna koja je odana Vatikanu i koja djeluje ilegalno ili poluilegalno i njeni svećenici i članovi su proganjani. I baš ti članovi te ilegalne crkve, i biskupi, koje je dakle Vatikan sam imenovao biskupima, oni su taj sporazum između Vatikan i kineske vlasti, označili kao izdaju i nož u leđa. To je izjavio taj glavni kineski katolički biskup, kojega je dakle Vatikan imenovao biskupom, prije, desetak ili petbaestak godina. Dakle, taj biskup je bio čovjel Vatikan, godinama, i trpio zbig toga, bio proganjan od strane kineskih vlasti, a sada mu je taj isti Vatikan zabio nož u leđa. Inače što se tiče tog odnosa suverenisti, SAD, Trump, EU, itd.. treba shvatiti ovo: hazari kontroliraju ustvari obje strane: 1) globaliste i internacionaliste, iza kojih stoji Rotšildsko-rokefelerovsko-sorosevska duboka država, oni koji potiču “demokraciju”, liberalizam, “civilno društvo”, itd. Dakle, iza njih stoji FED-ova lihvarska mafija i ostali banditi kao Bill Gates, Buffet i kompanija 2)- suvereniste i antiglobaliste, protivnike EU ..itd.. također kontroliraju hazari. Trumpa i njegovu ekipu od početka financiraju hazarski oligarsi, Sheldon Adelson, Carl Icahn itd… Netanjahu se sastajao s nekoliko europskih desničara. I upadljivo je da su svi europski desničari i suverenisti. Salvini, AFD, Švedski demokrati, Wilders. Marine Le Pen..itd.. javno podržali Izrael i distanciraju se od pojava “antisemitizma” u svojim redovima. Ovo “pojavea antisemitizma”, čitaj; pokušaji pojedinih članova ovih stranaka, da kritiziraju Izrael i ogromu ulogu hazara u svjetskim financijama i sveukupnim globalističkim procesima. Međutim, ovim desničarima, ne preostaje ništa drugo, da se javno, barem iz taktičkoh razloga, izjasne kao da nemaju ništa protiv Izraela i da osuđuju “antisemitizam”, jer ih inače ioanko stalno napadju i sumnjiče da su nacisti, ekstremkisti sve najgore. Ako pogledamo povijest ciohazarske lihvarske mafije, to je njihova taktika još od prije 300 godina, Bankarska dinastija Rotšild , je u svim ratovima koji su se vodili u zadnjih 300 godina u Europi, kao u Napoleonovim ratovima i drugim ratovima, uvijek financijski podržavala obje zaraćene strane… Pročitaj više »

Kihot
Gost
Kihot

Sve stoji. Kina, Rusija je njihova, SADisti, EU, Afrikanci potkupljivi kao i latinosi. Svi. One world under One law and under One god. I ne postoji način, doslovce ne postoji način da ih se pobijedi. Ako spališ svijet, oni kao žohari opet ispužu van ispod kamena i za milenij, dva, eto ih na vrhu hranidbenog lanca još jednom. Želja za moći i profitom im kola venama. Nema rješenja. Jednostavno ne postoji. Doli utjelovljenja Superman Isusa koji će im magijom istrgnut poluge moći iz ruku, spasa nema. Ako ih se pusti da nastave kao parazit sisati dušu ostatku čovječanstva i planetu sljedećih 1000 ili koliko već godina, hoće li se ikad dovoljno zadovoljiti pa kao krpelj odletjeti dalje u svemir? Zanimljivo je i to sa klimom. Mislim da je ledeno doba, tj vračanje u glacijalno razdoblje trebalo početi prije cca nekih 10 godina. Da je prirodi bilo dopušteno da to učini. No geoinžinjeringom planeta se i dalje održava umjetno toplom, to je ovo kad nam išaraju nebo nad glavama ko matematičke bilježnice. Evo sad par dana nisu i vrijeme je gotovo neprirodno, hmm, ili možda ipak prirodno hladno. ugl. kad bi pustili da led okuje planet, bilo bi baj baj za kvalitetan živor npr u Britaniji, Kanadi, dobrom dijelu SAD-a i Europe sjeverne. No s druge strane postoje snažni pokreti koji trube o globalnom zagrijavanju, klimatskim promijenama, itd. Sukub među hazarijom? Kako bi izgledao bliski istok (Izrael) kad bi led okovao sjevernu i južnu polutku? bili pustinja postala zelena? Ili ako cijeli planet postane džungla pod umjetnim efektom staklenika? Što je isplativije?

Lucija
Gost
Lucija

Alan Ford
Vi se pitate neke stvari na koje imate odgovore.
Naprimjer, Vatikan je država. Vatikan posjeduje blago rečeno, značajna sredstva. U kojim fondovima? Tko upravlja s fondovima? U šta ulažu? Veliki kapital je isprepleten. I naravno da je biznis najvažniji.
U povjesti, većina kraljeva i kneževa je birala svoje biskupe, tako da to i nije veliki krimen.

akdfvnaqbfaewrfcuqewcfnqweuce
Gost
akdfvnaqbfaewrfcuqewcfnqweuce

Forde, zadnja rečenica govori sve, no badava pričati kad večina misli da su to t….e u…e, ne volim te njihove spinove ni izgovarati, čak i ovdje oni koji misle da “misle” svrstavaju to što ti pišeš u t….. u…..

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Ameri se bave svim osim svojim, pravim, unutrašnjim, problemima. Razlog je lako razumjeti. Njihovi unutrašnji problemi su produkt kapitalizma i dozvoljenog lobiranja.

Muppet show
Gost
Muppet show
Miki
Gost
Miki

Samo nesvjesne budale utabljuju put Kini u Evropu!

samo tako
Gost
samo tako

Marko Polo bijaše prva budala ??

POVEZANE VIJESTI

Izbornik