Bundeswehr nema spremnih tenkova i zrakoplova, ali je dobio bicikle (VIDEO)

Ursula von der Leyen
74 komentara

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen je posjetio časničku školu Bundeswehra u Dresdenu, prenosi Bild. Tamo su je vojnici dočekali ne u tenkovima ili sa zrakoplovima, već za upravljačem bicikala. No, za razliku od druge njemačke vojne opreme, bicikli Bundeswehra su barem novi, primjećuje njemački tabloid.

Bundeswehr pozdravlja Ursulu von der Leyen na biciklima! Uostalom, podmornice, tenkovi i zrakoplovi se ionako često kvare i više ih je na remontu na neodređeno vrijeme nego u funkciji. Ali vojnici zato imaju moderne brdske bicikle!

Ministrica obrane Ursula von der Leyen je u petak posjetila časničku vojnu školu u Dresdenu. Ministrica je vojnicima poklonila 21 gorski bicikl za tjelovježbu. Činjenica je da su se prije dvije godine vojnici žalili na nedostatak mogućnosti za bavljenje sportom.

U Dresdenu se Bundeswehr oslanja na pilot projekt za pronalaženje novog osoblja. Tečajevi časnika s angažmanom stručnjaka iz drugih područja djelovanja ciljaju na diplomirane studente koji u Bundeswehr dolaze s diplomama iz civilnih struka.

Ali bicikli nisu sve. Njemačka ministrica obrane je obećala uložiti 50 milijuna eura u izgradnju novih baraka i za kupnju nove opreme za vojarnu u Dresdenu.

Stoga možemo zaključiti da se u Bundeswehru stvari ipak kreću nabolje. Točno je da će ovim tempom steći nužnu opremu i prosječnu razinu borbene spremnosti otprilike do 2050. godine, ali je Ursula von der Leyen učinila prvi korak , a to nije malo.

VIDEO – Ursula von der Leyen u časničkoj školi Bundeswehra

Die Welt: Cijeli svijet ismijava zemlju Bundeswehra

Bundeswehr razvija planove za zapošljavanje stranaca

Njemačka ministrica obrane lažirala podatke o teškom stanju u Bundeswehru

Bundeswehr Moskvi šalje “trostruki signal sile” s vojskom u rasulu

BundeswehrEurofighterLeopardNATOTyphoonUrsula von der Leyen
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
5 godine prije

Neće Njemačka priznati koliko im je naštetilo uvođenje sankcija prema Rusiji. Ali možemo to vidjeti ovako, kada im fali novca za osnovno održavanje opreme.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Zna li poštovani Saša F. koliko bicikala možeš dobiti za 50 mil. eura??Nije Ursula baš tolika ćurka zna ona da bi gusjeničari zaglavili blatnjavoj stepi a bicikl od aluminijuma ili karbona sa gumama od 6 bari ide. ?

tihobl
5 godine prije

Nedostaje ono sto mene najvise interesuje – cijena bicikla.

shumadinac
5 godine prije

Možemo se mi sprdati ali Nemci tačno znaju šta rade. Danas na vestima čitam da je Nemačka dala preko 100 miliona za izgradnju vojnih baza u Litvaniji (ili Letoniji, nisam siguran).
Znači nema para da kupi avione koji mogu da nose nuklearne bombe ali imaju da grade baze u inostranstvu – sve već objasnio u jučerašnjem komentaru na temu nabavke aviona.

Šok
5 godine prije

To su bicikle sa specijalnim punim gumama, pa nema opasnosti od gumi defekta.

nekoime
5 godine prije

Najbrže vozilo WW3 – švabo na biciklu.

Siniša
5 godine prije

Hm…kažu da su Nijemci za vrijeme Vajmerske republike imali vrhunsku obuku oficira i podoficira, vojska im ke bila devastirana ali su njihovi oficira bili daleko ispred ispred svoga vremena a pogotovo izpred protivnika;to im je pomoglo da bez problema naprave prelaz iz tog vremena na Hitlerov sistem sa enormnim povećanjem broja ljudi i tehnike.
Ovi sada su obični pozeri, ni traga od silne Njemačke istorije.

Busola
5 godine prije

Crnilo na kvadrat!

eu kolonija
5 godine prije

rusija mora razmatrati opcije slanja naroda iza urala a rakete srednjeg dometa što bliže zapadnim granicama da u slučaju potrebe može ova ljigava stvorenja u europi što efikasnije spaliti a bez većih posljedica po vlastito stanovništvo

GanicusPrvi
5 godine prije

Lako se Njemacka naoruza sa visoko obrazovanim kadrom i razvijenoj industriji mislim da mogu za 6 mjeseci bez problema proizvesti hiljadu tenkova i kupiti ili proizvesti toliko zrakoplova..Ne treba podcjenjivati njihovu organizovanost i disciplinu ako zatreba.

Perica
5 godine prije

Kad se neko nekoga plaši onda plaća ogroman novac medijima svih vrsta, plaća ih da pišu ovakve i slične stvari! Krezuba i tupava raja se čitajući ovaj i ovakve textove smeje i zabavlja, leči tako neku svoju bolest a niko da se zapita zašto “ovaj” ogromnim novcem plaća medije….čega se “on” to boji

Dečko sa ulice
5 godine prije

Blefiraju.
Priče za malu djecu da nisu organizirani, a još veće, da nemaju novca.
Organiziraniziraniji su od bilo koga, a novaca, za oružje, imaju koliko hoće.
Naravno da šute o tome.
Njemci se spremaju za rat.

Ivo
5 godine prije

To je to. Rusi su gotovi.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Pise se u zadnje vrijeme dosta o nemoci Njemacke vojske i ismija ju se, a to ce politicarima samo dati opravdanje da uvedu vise poreza i ojacaju vojsku sto u konacnici nije dobro…Narod radi za poreze, a kasnije gine po ratovima. Ako se pobuni, tu im je vlastita policija i vojska da ih pendrece.

don
5 godine prije

Njemačka vojska je danas sprdačina, a Njemac po defaultu ne podnosi izrugivanje. Ako to svjesno radi, čuvaj ga se.

Bruno
5 godine prije

Jesu li ovo naoružani bicikli? Nijemci se malo prave blesavi da izbjegnu obaveze u NATO – u, to je istina, ali vojska im je stvarno u jadnom stanju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI