Die Welt: Cijeli svijet ismijava zemlju Bundeswehra

Bundeswehr
59 komentara

Ministarstvo obrane Njemačke ima više nego dovoljno problema, javlja televizijski kanal Die Welt. Tužiteljstvo istražuje slučaj korupcije u brodogradilištu Elsfleti, zrakoplovi se redovito suočavaju s problemima, vojska je u lošem stanju, a teška oprema jedva da uspijeva pucati. Cijeli svijet ismijava Nijemce, ali ministrica obrane Ursula von der Leyen nema razloga za brigu, nitko joj ne želi oteti mjesto.

Njemačka ministrica obrane je ovdje u brodogradilištu. Izgradnja broda “Gorch Fock” je sada nevažna jer se rješava problem imenovanja novog predsjedništva i nadzornog odbora brodogradilišta Elsfleth, dok državno odvjetništvo provodi istragu o 70 milijuna mita. Školska jedrilica je još uvijek na kopnu i barem neće potonuti, a kasnije će možda biti izrezana u otpad. Naravno, to bi bio bačen novac.

Ursula von der Leyen, njemačka ministrica obrane: To uključuje, između ostalog, vrlo velike količine novca poreznih obveznika i transparentnost  o tome gdje se taj novac ulaže.

Zatim slijedi slučaj konzultanata vezanih uz Ministarstvo obrane. Parlamentarci u istražnom povjerenstvu žele znati kako su se “sređivali” milijuni radnih mjesta.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, članica Odbora za obranu Bundestaga: Razgovor sa svjedocima u ovom slučaju će se, kao i obično, provoditi otvoreno, tako da i javnost zna što je pošlo po zlu i što bi se moglo dogoditi u budućnosti.

Osim toga, još uvijek postoje hitne usluge zrakoplovnih letova. Sada je problem dodirnuo i njemačkog predsjednika Steinmeiera, koji nakratko zaglavio u Etiopiji. Ministar razvoja Muller bio je prisiljen provoditi vrijeme u zapadnoj Africi, a kancelarka je morala letjeti u Buenos Aires redovnim letom i propustila je otvaranje summita G20. Svijet se smije Nijemcima. Sada se moraju kupiti novi zrakoplovi.

Vojska je također u vrlo lošem stanju, a novi oklopni transporter se već zapalio.

Hans-Peter Bartels, dužnosnik Bundeswehra: Sustav evidentiranja nedostataka i dalje djeluje u svim sektorima. Volio bih reći da je proljeće počelo i da je sve ažurirano. Međutim, istina je drugačija – još uvijek je zima.

Razlog zašto se ministrica zapravo ne mora bojati nevolja je taj što nitko ne želi taj posao – prebučan, previše prljav i s malo slave.

Die Welt

Bundeswehr
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…zašto bi njemačka trošila ogroman novac na oružje ukoliko na ulazu u američku bazu stoji natpis – okupacione snage… – ako su ih već okupirali i reketiraju ih s dolarom a što bi oni tuđu brigu vodili…a rusi….a putin….nemojmo biti naivni nisam nikada vidio krčmara da šalje pijance na odvikavanje od alkohola… tako i putko – a što bi on ubijao koku koja mu zlatna jaja u plinskom biznisu nosi.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Barem kad bi sve zemlje imale vojsku u ovakvom stanju ili jos losijem…

rijecanin
5 godine prije

Tipični štos “dajte nam još para”.

fbslo
5 godine prije

Bez veze Njemcima pa i ostalima u EU naoružanje,
kad jih po odlasku USA iz IMF ugovora,
Rusi može spaliti baš s onim, što je taj ugovor zabranjavao..

preseren3
5 godine prije

Nijemcima ni pračku više!
Ako im armija ojača, odmah porastu i sulude ideje….
Tako je dobro.
Ulaganje u armiju su bačene pare, ako nemaš nekog nacrta za funkcionalno korištenje…
A kad to izradiš, kreneš na Ruse, opet dobiješ po pi***….

Riddick
5 godine prije

Nema potrebe za vojskom sve se moze resiti mitom i ucenom u EU, mnogo je skupo odrzavati okupacionu vojsku sirom kontinenta znaju oni to dobro iz iskustva…

jezevakucica
5 godine prije

Neka se oni drže krigle piva i kiselog kupusa.Nisu više u stanju ni dobar krampwagen napraviti a kamoli tenk.

Perun
5 godine prije

Prava istina je da je NATO vojska skup smiješnih likova koji se igraju sa skupim oružjem.
Balon od sapunice, sve je pokazala vježba koju su imali u Norveškoj.
Najnovija fregata sa najmodernijim naoružanjem i elektronikom, udarila je u tanker usred bijela dana, na sto metara od obale. Najskuplji novi brod za koga su dane milijarde kruna potonuo je kao da je od papira.
To je jedan skup diletanata i eventualni konv. rat nato rusija ili nato kina bio bi rijesen za nekoliko dana na štetu nato.
Isto tako, poznam momke koji su aktivnoj službi u NATO.
Kažu, potpuno rasulo. Neznanje i nebriga, laktanje i podmetanje,
ništa više od toga.

Brave new world
5 godine prije

Namjerno se prave nesposobni i na bacaju miljarde na vojsku da mogu amerima prodavati priče, a za to vrijeme se bave biznisom i zgrću pare, jer ne nasjedaju na price kako ce rusi svaki cas uci sa 20 tenkovskih divizija. Jedino sta ce uci je plin i svakome dobro.
Kako sam samo pametan.

Dino85
5 godine prije

Sad se drug brkica prevrce u grobu ko janje na raznju.
Sta mu uradise od vojske hahah

Perica
5 godine prije

Zamisli….i japanac nema lovaćki avion a sposoban je zver od aviona napraviti! Tebi to ništa ne govori?

Joso87
5 godine prije

Tako to izgleda kad “progresivci” i leftardi kroje javno mnijenje o (ne)važnosti ulaganja u obranu! I kod nas preko svojih “liberalnih” medija pokušavaju na sve načine sabotirati ulaganja u HV-u!

Miki maus
5 godine prije

Tu pricu sa vojskom Nijemci igraju vrlo kvarno ( vjerovatno uz dogovor sa US), nece ulagati u svoju vojski, a istovremeno koriste max Nato kisobran( Nato je US) za projeciranje svoje ekonomske moci i onda se ” cude ” sto ih US svako malo izreketira ( Deutchbank, WW, Telecom….), ondnosno posalje racun. Sta ces, zastita nije jeftina!

alan ford
5 godine prije

Ministrica obrane, Ursula von der Leyen, 2015. i 2016. sudjelovala na skupu Bilderberga. Pouzdana sluškinja duboke države, prisna prijateljica Angele Merkel. U ranijim mandatima Merkeličine vlade, bila je ministrica obitelji, pa minstrica rada, a sada ministrica obrane. U Njemačkoj je posprdno nazivaju “Flinten-Uschi”. “Uschi sa flintom” (puškom sačmaricom) Sprdnju od Bundesewehr, pokazuje i to, što je Flinten-Uschi” dozvolila transrodnim osobama, da rade u vojsci. Dakle, muškarcima, koji žele biti žensko. Evo primjera, o kojem je baš izvjestio “Die Welt”, novine. (koje pripadaju istoj firmi kao i istomiena televizija). Anastasia Biefing, “oficirka” Bundeswehr je u stvari muskarac, koji je prije nekolio godina odlucio biti zensko. ali je i dalje ostao oficir u Bundeswehr, samo sada nosi periku, lakirane nokte i stramplice Ustvaru je svejedeno, što je Bundesehr takva, jer Njemačka je ionako korporacija u vlasništvi duboke države. I zato je Flinten-Uschi” , po nalogu svojih gazzda iz duboke države, nedavno pozval… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

Moram reći, ipak se čudim, koliko na ovom portaliu, na forumu još ima naivaca, koji ništa ne kuže, iako stalno čitaju ovaj portal. Koji su još uvikjrek mentalno zaostali negdje u 70-im godinama pršlph stopljelča, i koji još misle da je Njemačka nezavinsa drćava, da Njemačka želi nekakav impoeruikaizam u EU; da Njemačka želi vladai sa EU i slične naivnosti… KOji još ne sjvatjau da Njewmačka nije nezavisna, niti kje to ikada bila, Njemačka je korporacija, koja je stvorena 1948. i njeni gpspodsrai iz Washingtina, Londiona i Tel Aviva su pisali ustav, zakone, birali kandidate CDU-a i SPD-a za izbore i za kancelara, stvorili Bundeswehr, BND, i sve osztalo, stvorili sve današnje njemačke mainstrema medije, sa kohjima oni i dalhe uprvaljuju.. itd.. itd.. Jedna od največih njemačkih pop-zvijezda, Xavier Naidoo, inače sin indijsko-južnoafročkih useljeinika, nekoliko puta je rekao: “NJenmačka je okupirna država”. Zašto su ga proglasili “teoretičarom zavjera”, “antisemitom” i… Čitaj više »

Savchenko For President !
5 godine prije

jel ko vidio onoga s tankim brkom ?

mrimproper
5 godine prije

A ŠTO CE IM VOJSKA

ako već plačaju reket

neka okupatori-plačenici obave i posao

samo na tlu njemačke danas (skoro 80g nakon završetka 2sv rata) ima 65 000 američkih vojnika u kako oni kažu “SVOJIM STALNIM DOMAČIM” bazama u njemačkoj, plus desetak brodova u okolnim morima…

ne kužim zašto uopce svabe ulazu i jedan jedini euro u vojsku

Darko
5 godine prije

Samo neznaveni ljudi mogu se sprdati Njemačkoj. Ukoliko to zaželi, Njemačka može za samo 10 godina biti sila u prvih tri u svijetu. Čudo je Njemac bio. Da li je to i ostao uprkos miješanju sa Turcima i Arapima tj. muslimanima to će zavisiti od slijeda događaja. Njemačka se može povratiti samo ako se riješi tog balasta koji joj samo smeta i ruži tu divnu i divljenju zaslužnu naciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI