61. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Beogradski Sajam Knjige, Sava centar, Srbija, knjiga, © sajamknjiga.rs
0
0

61. Međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se ove godine u periodu između 23. 10. 2016. i 31. 10. 2016. godine u Beogradu. Kao i svake godine, od 1956. tj. šezdeset prvu za redom, verni čitaoci i ljubitelji pisane reči, moći će da uživaju u novim izdanjima, da upoznaju autore koji će biti prisutni na štandovima, da kupe knjige svojih omiljenih klasika.

Sve u svemu, Beogradski sajam knjiga, mesto je na kojem se poslednjih godina znatno manje troši novac, s obzirom na krizu, ali se zasigurno u jednakoj meri kvalitetno troši vreme. Sajam možete posetiti svakog dana od 10 do 21 čas, izuzev u periodu od 24. do 27. oktobra kada će sajam biti otvoren do 20 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 250 dinara, grupne ulaznice, koje podrazumevaju grupu od više od dvadeset posetilaca, koštaju 150 dinara, dok je cena parkinga po satu 100 dinara

Tematski deo

Kao i na svakom sajmu do sada, na štandovima će biti izložene razne robne grupe odnosno žanrovi, od beletristike, koja je uglavnom najtraženija, preko religijskih i praktičnih knjiga, dečije literature, stručnih i naučnih žanrova, do antikvarnih knjiga. Pored domaćih izdavača, kao i svake godine, na sajmu će se pojaviti i strani, i to iz sledećih zemalja: Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Španija, Angola, Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunija, Belorusija, Ruska federacija, Iran, Indija, Japan, Kina i Brazil. Ovogodišnji počasni gost sajma je Iran koji učestvuje sa čak deset svojih izdavača.

Na Beogradskom sajmu knjiga se dodeljuju i nagrade za najlepšu knjigu, izdavača godine kao i izdavački poduhvat godine, i dečiju knjigu godine. Biće organizovane promocije i prezentacije pojedinačnih autora, gde će se publika moći upoznati sa svojim omiljenim piscem i dobiti potpis na svom primerku knjige.

U toku samog sajma, pored tradicionalnog izlaganja knjiga i gostovanja autora, u program su uvršteni i drugi delovi pratećeg programa kao što su izložbe i predavanja o književnosti, izdavačkoj delatnosti, aktuelnosti društvenog razvitka itd.

Gosti

Pored navedenih zemalja učesnica na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, za sada su poznati sledeći autori-gosti: Zahar Prilepin (Rusija), Erlend Lu (Norveška), Vil Firt (Australija), Vedrana Rudan (Hrvatska), Aleksandar Mekol Smit (Velika Britanija), Pan Bujukas (Kanada), Aleksandra Poter (Velika Britanija), Milenko Stojičić (Srbija), Rumjana Ebert (Nemačka), Anton Holcer (Austrija), Marketa Hejkalova (Češka) kao i mnogi drugi.

autoriBeogradski sajam knjigaDogađajiizdavačiknjigesajam
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI